"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, March 21, 2009

Gambar Terak Ef Ar Yu Terbalik - malaysiakini

Reactions: 
Ok... at last dapat jugak aku online. Celcom BerukBand memang out gila dekat kawasan Bukit Gantang. kejap ok, tapi banyak tak ok.

Memula cerita pasai Terak Ef Ar Yu yang terbalik hari tu. aku dapat berita ni dari sorang geng yang dalam perjalanan dari Kolumpo ke Taiping. geng tu telipon bagitau Terak Kaler Merah terbalik. aku terus kejar pi dekat tempat kejadian.

Dapat la gambar ciput-ciput. nak snap baguih-baguih tak dapat sebab geng kaler merah yanng dok jaga lalu lintas nampak macam bengang je bila orang ramai dok tengok depa tersadai tepi jalan. baghu hang ada akai..!

Sebenarnya terak tu tak terbalik pun... takat terbabas je, tayar depan macam nak tercabut. ala... tayar je nak tercabut... oarang-orang yang kena bantai ngan kaler merah sebelum banyaak lagi yang dah tercabut macam-macam. paling ramai sekali, tercabut rasa hormat dekat FRU.

Tapi untuk tidak menghampakan korang, aku bagi korang tengok jugak gambar "Terak Ef Ar Yu" yang dikatakan "Terbalik" tu...

Tepuk tepuk tepuk tepuk tepuk...

Mahap la geng... kuwaliti gambaq tak berapa memuaskan sebab ambik pakai hp je... hehehe... jadi ni lah dia gambar terak ef ar yu yang terbalik tu...

22 comments:

jinbara said...

salam...
lawak glr la pembukaan citer..apa2 pun sebarkan lg cite panas...wa x sbr nk baca blog nieeee...heheheheh

mangchikla said...

eeee tak baik tau awak 'silap mata' tau. kite ingat btoi lerr gambo trak fru terbalik. Sampai ati awak wat kite camni. Kecik ati kite muuakakakakakakkakaka (mmg tokono den, ceh!)

Anonymous said...

cehhh..anta dah kina jual da....

hafiz said...

Salam,

Memang camtu, bila kita perlu sangat-sangat, line breakdown ... sakit jiwa dibuatnya.

kalau boleh, saya nak suggest, tempat yang Bloger Perak bermastautin di Bukit Gantang nanti biarlah di kawasan yang kuat liputan 3gnya. Soal sewa boleh dilangsai melalui tabung yang dilancarkan itu. Insyak Allah saya pun akan bersedekah juga demi perjuangan rakyat marhaen.

Wassalam.

Helangjagat.

zman said...

Salam

Lasat wooo!Empat empat tayar dia keatas.Ngeri sungguh!!

bicara selatan said...

suspention je masa baca...

Anonymous said...

apa laa...kalau boleh semua nak terbalik ker? yang tkm 1 penang tu dah terbalik masuk tong sampah trus kot...ha3

muraisenja said...

kah kah kah kah .... tuan umah mmg best la.... ni baru betoi2 terbalik... kah kah kah... mcm nk pecah perut ako gelak sorang2...kah kah kah

Anonymous said...

Good joke, hahaha.. Though this is not good.. PR's blogger community will lost it's credibility with untrue story...What more now with the ongoing pamphlet issue regarding Sultan in Perak now

zali said...

mentang-mentang la ketuanya nuar el
mexico...habis semua terbalik.

jangan ikut sangat terbalik-terbalik
nih...

Pengasas said...

Salam PerisikRakyat,
Betul, memang terbalik.

dude said...

keh keh keh...
aku pun suspension gak tadik..hahaha...takpe..janji tbalik..orang2 pun tbalik wooo..dasat2...ngeriii

Songkok Tinggi said...

Mua...Mua...Mua... lawak tapi spontan. Memang betul terbalik, Keme pun tak sangka boleh keluar idea cam tu... hari2 stress baca berita panas, dapat lawak cam ni Alright jugak... Good joke!
Sakit perut hari tu pun belum hilang bila tengok "Tepung Gomok" kena kejar kat "Ibu Ayam". Keh!Keh!Keh!

dude said...

keh keh keh..bro Songkok Tinggi..betul..aku takleyh lupe pasal kene kejar ayam tu..kah kah kah...cam tu la kot...ajak "fight"...pastu kene kejar...lari balik ghumah...then ajak dalam YM..kah kah kah kah kah..

bro GOMO..sori arrr...wa sayang sama blog kamu...syabashhhh

pemandu teksi said...

klu nak serius jer pun bosan jugakkan... sesekali kenalah tukar tuned tu sikit..kasi kendur kan urat2 kat kepala tu..taklah migren nanti..! Syabas bro.!!! Lawak giler..!!!

Anonymous said...

tengok tebalik,tapi kalau depa terbalik betoi-betoi lagi bagus baru depa ada akei.

Anonymous said...

lawak siut..stupid!

pengliporlari said...

lahabau!kasi tbalik lu pya laptop baru tau!idea barnenas lu..try kasi tbalik gambar najib,pasti nampak hantuya kuar merangkak dari lubang idong

Anonymous said...

muahahhahaha.... ceh.. aku mati2 ingat trak tu terbalik. Gambo yang terbalik ghupenyer.. Apa-apa pun tak kesahlah ngan lawak ni. At least boleh tenangkan sikit kepala tu. Kepada para blognet, terima kasih atas segala berita anda..... sham

Anonymous said...

seminggu sekali buat lawak power camni memang bagus,cukup tahun boleh buat buku,mesti ulang cetak 12 kali punya...... kalau semua org PR beli cash,kira sendiri la.... boleh buat wisma blogger!

abdrahman said...

hahahahahaha

ko mmng pndai buat cite la

tengkujoh said...

hehee....lucuan yg menarik...teruskan perjuangan anda moga bjaya