"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Monday, May 04, 2009

Pilihan Hantu Raya Seterusnya - malaysiakini

Reactions: 
Permatang Pauh, Kuala Terengganu, Bukit Gantang, Bukit Selambau, Batang Ai, Penanti...

2 Parlimen dan 3 DUN yang dah lepas dari serangan Hantu Raya.

Lepas ni ada lagi... Tak kurang dari 5 lagi kawasan akan diserang oleh Hantu Raya...

Untuk kawasan UMNO/BN aku tak nak cakap apa-apa... tapi untuk kawasan Pakatan Rakyat rasanya kene tegur sikit.

Perlu ke..?

Dah tak ada cara lain ke untuk selesaikan masalah..?

Patutnya lepas PRU-12, kita ambk masa 1 tahun untuk susun perancangan, tahun kedua untuk mula bekerja dan tahun ketiga untuk menuai hasil.

Ni dah jadi lain, sessi tahun pertama nampaknya tak selesai-selesai lagi...

Pimpinan tertinggi PAS, PKR dan DAP kena buat sesuatu. tolong ya..? jangan ambil mudah teguran ni...

Rakyat sayang Pakatan Rakyat.

23 comments:

PUTRAKENCANA said...

Janganlah takutkan bayangan sendiri.

Din said...

Betul tu bro.. aku pun dah mula rasa semak.. especially kat Ptg Pauh..

Anonymous said...

maaf keluar tajuk...

hari ni kat malaysiakini mamak zambry kata adun pas jijik....kata depa pakai bomo......deyyyy zambry dan sekutunya....yang hampa pi rampas/rogol perak tu ...tak jijik kaaa....CHITTTTTT POOOOOODAHHHHHH....sapa yang dulu memulakan kerisis ni...kalau buat cara betul...serah pada rakyat kan elok...tak jadi macam sekarang...DEYYYYYY ZAMBRY ADA DENGAR KAAAAA.....KA HANG DAH PEKAK...

pengliporlari said...

idhamlim tetap dengan pendirian!akupun dah bau kemenyan

HeroHuruHara said...

Rakyat masih mempunyai kadar literasi yang baik walaupun mengikuti perkembangan pelbagai jenis media samada pro kerajaan atau pro pembangkang atau pro rakyat.

Tetapi perihal bermain-main dengan PRK amat mengecewakan rakyat tak kira ANDA BN atau ANDA PR.

Tetapi buat PR terutamanya yang nampak cenderung dengan trend sebegini sejak akhir-akhir ini.

PR lain kali nak pilih calon pilih ikut terma yang betul (agama, akhlak,pendidikan,sumbangan) dan bukan ambik ikut suka. Juga buat BN pilih sepetri terman di atas supaya kurang dan tiada lagi kes ADUN atau Ahli Parlimen yang sumbahleweng, bertugas dalam tahanan, sukakan WANG dan pelbagai isu.

Saya mewakili suara rakyat dan bukan suara mana-mana parti. Rakyat dah undi sekali cukuplah dan kerjalah untuk rakyat demi hak rakyat dan kemakmuran rakyat.

Anak Lenggong said...

PKR nie dah takde keje lain dah ke...buat isu suruh orang dia letak jawatan kemudian suruh buat pilihanraya baru..sepatutnya baik laa jaga kepentingan rakyat dikawasan tu..nie tak..rakyat dibawak bersama dengan mainan politik..kalau betul nak jadik pemerintah malaysia nie..buat lah yang terbaik untuk pengundi di kawasan yang dimenangi dan tunggu jee pku13 ...

Anonymous said...

aku sokong ko bro...ko tak pukul satu pihak je...tapi ko tegur semua pihak dlm pakatan rakyat.

ni yg aku nak...tak macam blog2 lain....tak habis2 pertahan satu pihak je...padahal pihak yg satu lagi diorg serang habis2an.

dua2 pihak ada masalah...baik PAS mahupun PKR dan juga DAP...apa salahnya semua pihak improve diri masing2.

konek said...

Our current malay generation is racist now because they desperately want to hang on to privileges which I frankly believe it slowly causing the malay race to rot away and become a pathetic race on crutches dependent.

I think that malays are the most stupid idiots on earth - they might have big sized bodies bud in their heads, but they have puny brains.

Thus coming to the conclusion that they are the most stupid black blocks on earth - they are coloured black and stink like a garbage dump.

Does malays ever think twice about their religious? What if yours believe is not what you think!

You malays will rape anybody just for sexual pleasure. You didn't read about the malay who raped his own sister?

Not only that! They yell 5 times per day and expect to go to heaven! After committing so many sins like steal, rape, killing!

Malays are so stupid that deserve to be robbed by their own government. They in fact deserve to be raped as well. Maybe we were better off as British rule Malaysia after all.

Malays are jealous of Chinese, that is why they hate them. Americans are not jealous of Chinese, because they don't need tongkat. They buy a lot of Chinese goods. If they hate, they would have boycott the products. Bodoh!

Oh! Bodoh! Only blind man needs tongkat.

If Americans don't hate the malays, why is there so much bad press against Mahathir when he scolded the Americans? You malays are brainless and never read the newspaper. Everyday special rights here and there……….still like your tongkat so much!

You go to American embassy and see which country now is blacklisted? Did they blacklist Taiwan, Singapore, Hong Kong?

Even the Japanese look down upon the malays because they are just a bunch of fool, corrupt, lazy person who feed on the Chinese income tax for their existence.

The malays want to produce as many pig babies as they want, but doesn't teach them what is honesty, hardworking, civilisation!

miya said...

Bodoh punya melayu babi……….

Baik balik ke tanah melayu la. We are natives of Sabah and Sarawak land - buat apa kamu punya orang datang sini menjajah kita oh?

Kita tak suka kamu orang datang sini mengorek sumber petroleum tanah kita - this Sabah and Sarawak land not belongs to your malays.

Get out from Sabah and Sarawak la!

Bodoh melayu babi!

vesewe said...

F***k Muslims and all malay pig in Malaysia.

I feel ashamed to call myself a Malaysian nowadays because you malay pig are making us losing our pride day by day by corrupting the once dignified image of this country, you know Malaysia is now a laughing stock among the non-Muslim countries in the world!

People despise this country still protecting the lame lot and not doing anything to improve the deteriorating situation, still practising double standards among its own people, still expelling the non-malay genius to other countries, still depriving the rights and benefits of other races to its own race, still criticize and blame the Chinese for their minority poverty.

Hey, what is wrong with you malay pig? Haven't you fed yourself enough with the loots yet? Still want more? What a worthless thieves bunch!

You malay pig are worse than a maggot. We need a leader not a faggot to rule this country. Get lost you freak!

For all the bad things you stupid melayu babi say about the Chinese, when you are in trouble and big shit, what do you do?

You come crawling back on your knees to the Chinaman to help you, because you can't trust all your malay pig who are sodomy rapists, incest culprits, drug addicts.

Without the Chinese, you malay pig will still live on trees, swinging from tree to tree like monkeys, or forages on the ground by your 4 legs to eat all the shit.

You malay pig are a truly ungrateful lot - the minute all the Chinese leave Bolehland - you malay pig will collapse into the sea and die - that is your destiny!

I think the problem of malay pig race is their culture - it is in born in their gene - nowhere in the world that you will see affirmative action is focusing on the majority because it is always the minority that need the protection.

Worst, the minority in Malaysia has been systematically marginalized just to suppress them of their growth.

Let the malay pig make Malaysia the most corrupted place to live in and see what happened in 2020? I guess malay pig will go back to Indonesia as Malaysia don't belong to them, they are also immigrants from Sumatra, Sulawesi, Jawa, etc.

Please get it into your pea-sized otak udang plastered with layers and layers of tahi babi encased in your kepala kayu that Malaysia belong to the Orang Asli who are the true bumis of the country.

Niffy pellmell malay pig are in fact pendatang haram who swam across the Melaka Strait illegally from Sumatra. They should be caught, given severe caning and deported back to their pig sties in Sumatra.

Anonymous said...

sapa la anak haram kat atas ni

Anonymous said...

aku dh byk kali dengar bende yg mcm kt ataih ni,.

malah kadang2 ada kat toilet shopping kompleks

Anonymous said...

sapa babi yg membebel kat atas tu..

Anonymous said...

sdra2 PKR, PAS dan DAP harap kauorang cubalah relax sikit, fikir apa yg kauorang nak ni?, kami pengikut, pengundi dan ahli parti naik satu macam bila kauorang ni asyik nak berhujjah dan berebut itu dan ini sehingga kalau baca bloggers BN naik marak kita dibuatnya. ltu si mya... apa jadahnya dia tulis tu..
tolonglah ingat kembali apa yg kauorang ndak... fedup tau tak fedup

Anonymous said...

Datuk

Tlg cerita terang sat2..kat mana yg nak ada PRK pulak???

madkri said...

My dear vesewe I think you eat a lot of pork that why your mind almost the same with ugly pig.It not to late to see the "BOMOH" to treat you body maybe you get the swine flu also.

melayu said...

dear miya and veseye...
u urself r being racist....fuckoff u bloody idiotic pathetic below average minded racist!!!!say no to racism..isn't that what we fight for in PR??

Anonymous said...

Apsal dua ekor 'babi' kat ats tu telepas kat dlm ni.kene samakla kita.padahal kat swk punyala pengeluar babi tebesar.kat tepi jln pun ada babi..mcm kambng ragut rumput tepi jln...klu xpecaye trn swk le..PANAS!!!

botak said...

Ada sesuatu berlaku di rumah Rasmi MB Haram....
layari http://batugajahpkr.blogspot.com

pengliporlari said...

blogger lupa daratan ke lupa nak update blog?

Anonymous said...

SEDAR LAH ORG LAIN AMBIL KESEMPATAN PERTELINGKAHAN ORG MELAYU

soklan said...

anon 316, siapa yg amik kesempatan tu?

Management Consultant said...

Perlu bersabar, kerana sabar itu separuh dari iman, itu untuk orang yg beriman..