"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, January 22, 2010

Kematian Teoh Beng Hock: Doktor-Doktor Semua Boleh Blah...!!!

Reactions: 
Oi..! korang tak reti-reti lagi ke..? ni semua nak kena ajar. kita ni dok dekat negara Malaysia, ada "undang-undang" ("rimba"). jadi tak kira la kenyataan tu datang daripada Doktor Pakar ke, Specialist ke, hape benda ke, kalau mahkamah tak sahkan maknanya tak betul lah benda tu..!

Korang kalau sakit, tak payah buang masa nak jumpa apa nama Doktor Pakar ke, Specialist ke, menatang hape sekalipun korang tak payah buang masa. kalau sakit, terus pergi mahkamah, tanya mahkamah apa sakit korang. biar mahkamah putuskan.

Kalau ada sedara-mara mati mengejut pun korang tak payah nak buat gila nak tanya Doktor sipolan-sipolan mati sebab apa. kang tak pasal-pasal kena tuduh menghina mahkamah.

Doktor-doktor yang ada pun jangan dok gila babi nak tunjuk hebat. kalau ada yang mati, WAJIB rujuk pada mahkamah sebab-sebab kematian tu..! mahkamah lagi tau, korang sape woi..?

Lepas ni ejen-ejen insurans pun tak payah susah-susah nak rujuk pada laporan Doktor kalau ada waris-waris nak claim insurans kematian. tanya mahkamah je sipolan-sipolan mati sebab apa.

Bodoh punya Negara..! belajar tinggi-tinggi habis duit puluh-puluh ribu, buang masa bertahun-tahun, praktikal bedah mayat sampai hancur tak rupa mayat pun tak guna dah sekarang kalau kepakaran korang sebagai Doktor pun tak boleh nak pakai..!

Nak sahkan sebab kematian pun nak kena rujuk dekat mahkamah..! ape punya siyal... buat post mortem 2-3 jam, last sekali atas ilmu yang dok belajar selama ni dapat tau sipolan-sipolan mati sebab kena sembelih, tapi tak boleh bagitau keluarga simati sebab - Mahkamah belum putuskan mati sebab apa.

Ni negara apa nih..? Zimbabwe pun tak macam ni woi..!

20 comments:

1malaysia said...

Macam tu laa..UNTUNG DEPA je!!

Anonymous said...

Tuan TP.
dalam kes ni aku pun sealiran dengan hang!!Persepsi aku:
1.Bodoh punya mahkamah!oghang bunuh diri pun hangpa nak layan!!!.
2.Bodoh punya doktor!!Tau dia kena bunuh!tapi tak tau sapa yang bunuh!!!
3.Bodoh punya SPRM!kes ribu-ribupun sanggup bunuh oghang!!!
4.Cerdik punya puak!!!Puak DAP la!!!!!!
5.Cerdik punya puak pas!!Kena cucuk idung!!!!!!!

Anonymous said...

Apa nama, ni nak habak mai, doktor2 yang keluar dari universiti2 kat malaysia ni banyak yang lulus cukup makan saja. Banyak dari depa tu selalu kena viva. Contohnya macam doktor gigi mat toyol tu, lulus cukup makan je, sebab tu dia layak cuci gigi orang saje.

bukan nama sebenar said...

ouh...peguam/majistret amik double course eh? skali ngan medic...

pherghh...hebat ahhh~~!!!!

JEBATSDK said...

tuan, anony
9:20 PM

aku tak nampak pulak puak pas kena cucuk idung...aku ingat tak de seorg pun yg ada kena cucuk kat idung...

tapi klu kat puteri UMNGOKK tu memang byk yang kena cucuk kat idung..tang bawah nu pun byk dah yg kena cucuk..!!

Jebon said...

FUCK r KERAjaan MALAYSIA! bodoh punya pemimpin. bodoh punya sistem!

Anonymous said...

Quote: Korang kalau sakit, tak payah buang masa nak jumpa apa nama Doktor Pakar ke, Specialist ke, menatang hape sekalipun korang tak payah buang masa. kalau sakit, terus pergi mahkamah, tanya mahkamah apa sakit korang. biar mahkamah putuskan.

Tang statekment tu gua setuju !
Wakakak !!!

Anonymous said...

SULTAN JOHOR MENINGGAL DUNIA. Al fatihah

Kaki Merayap said...

TPM dakwa Malaysia tak pernah abai isu hak asasi
Jan 22, 10 4:43pm
Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata isu hak asasi di Malaysia perlu dinilai secara adil kerana kerajaan tidak pernah mengabaikan isu tersebut seperti didakwa pihak tertentu.

Beliau berkata kerajaan sentiasa melakukan penambahbaikan dalam pelbagai isu hak asasi manusia termasuk membabitkan keagamaan di negara ini.

Malaysia telah melakukan terbaik

"Kita telah melakukan yang terbaik," katanya kepada pemberita selepas Majlis Pemimpin Bersama Rakyat di Masjid Assyakirin di Bintulu hari ini.

Muhyiddin berkata kadang kala penilaian hak asasi di negara ini dinilai melalui persepsi semata-mata dan ini menimbulkan salah tasfiran.

Human Right Watch di dalam laporannya yang dikeluarkan semalam mendakwa kerajaan Malaysia pimpinan sekarang telah mungkir janji untuk melindungi kepentingan rakyat dan masih lemah menangani isu hak asasi manusia.

Laporan 612 muka surat tersebut mendakwa kepimpinan sekarang menindas pembangkang, menyekat hak kebebasan bersuara dan memberi layanan buruk kepada pendatang asing.

- Bernama


hmm yeke????

Corong Kita said...

DENGAN INI AKU ISYTIHARKAN BAHAWA PENGERUSI LEMBAGA DISIPLIN PAS ADALAH SAMA SPESIES SEJENIS SPRM, PDRM DAN HAKIM GULA2 HACKS YG MAMPOS BARU2 NI.....

Justice delayed, justice denied....

wala' cipan lu laaaa....

http://corongkita.blogspot.com/

MC_Shaharul said...

malaysia negara paling bangang!!!!!!!!pemimpin paling siall!!!ckup2 la woiii nk menyusahkan idup kami,korg kaya raya beban hutang negara kami rakyat kene tanggung,fuckkkkk UMNOOOO!!!!!!

Anonymous said...

Awat hang banggang sangat si razak oii? Kalau semua nak gantung kat mahkamah kanggaro malaysia, tutup saja hospital. Takkan peguam2 kanggaro malaysia dah jadi doktor pula. betui2 sistem kerajaan BN ni caca marba.

kau dan hakim cekelat hacks yang dah mampoih tu sama saja, tak relevant. Kalau keputusan mahkamah gila yang hang cakap belum keluar keputusan lagi, macam mana boleh jadi hina mahkamah?

Dunggu, dungu si razak ni. menyesal mak kau lahir kau kat dunia ni tapi kepala hotak kau macam orang tiga suku.

jepah said...

aku x tahu la komen2 pencacai umno klu still nk back up Be End dan SPRM ni. wei, come on la, bodoh pun ada batasnya. jgn sbb politik letak otak y Allah bagi kat kepala lutut. btol la tabloid tu ckp, da mmg doc tu da sahkan beng hock dibunuh. tu hakikatnya, x perlu masuk mahkamah nk tau dia kena bunuh ke bunuh diri. tu tugas doctor. dan doctor da bagitau dia kena bunuh. mahkamah cari la sapa pembunuhnya, bukan pertikai hasil bedah siasat tu.

Anonymous said...

Alhamdulillah, saya telah pernah ke Zimbabwee dan Botsana. Saya rasa DEMI ALLAH Malaysia ini sejuta kali lebih baik dari negara negara ini dari segala aspek.

Kalau kamu rasa Malaysia dah tidak baik lagi buat kamu elok juga kamu dan geng geng kamu berhijrah selamanya di sana. Kurang sikit orang yang tidak bersyukur di Malaysia ni.

Satu lagi, dosa kamu memaki hamun dan mefitnah kurang sikit. Atau kalau Zimbabwee dan Botswana jauh, apa kata kalau berhijrah terus sahaja ke Selatan Thai.. tak jauh sangat dan kalau susah boleh minta tolong dengan Kelantan.

Bagus tak idea saya bagi orang orang macam kamu dan sejenis dengannya ini? Ini nasihat ikhlas tak perlu bayar, saya cuba nak kurangkan tekanan perasaan melampau kamu ini. Sebab ini penyakit yang amat merbahaya. Mesti dibendung segera sebelum terlambat.

Anonymous said...

TB/TP memang dah sakit tenat. Semua perkara yg tidak memihaknya dipersepsikan negatif. Yg memihaknya dipuji melangit. Contoh, maki hamun Haji Hadi, Ustaz Harun Din kerana tidak memihak beliau dlm isu kalimah Allah...itu diantara contoh-contoh. Kerajaan dan UMNO apa lagi, memang dah jadi sasaran dlm darah dagingnya..

Kesian TP/TB yg hidup dgn penuh kebencian dlm darah dagingnya..

Anonymous said...

TB/TP memang dah sakit tenat. Semua perkara yg tidak memihaknya dipersepsikan negatif. Yg memihaknya dipuji melangit. Contoh, maki hamun Haji Hadi, Ustaz Harun Din kerana tidak memihak beliau dlm isu kalimah Allah...itu diantara contoh-contoh. Kerajaan dan UMNO apa lagi, memang dah jadi sasaran dlm darah dagingnya..

Kesian TP/TB yg hidup dgn penuh kebencian dlm darah dagingnya..

Anonymous said...

Kepada anon 8.13....

Kalau dari segi aspek pembangunan memang kita jauh sejuta kali baik dari Zimbabwe dan Botsana...

TAPI...

Dari segi perundangan negara kita nie hancurrrrr ibarat "menegakkan benang yg basah" dah salah tu tetap nak cari jalan untuk jd tak bersalah....

Anonymous said...

Bodoh! Mana ada negara botsana? Botswana adala.. Tu la..main sumpah2 lg.

Anonymous said...

Botsana mana ada. bohsia dan bohjan banyaklah kat malaysia ni. gara-gara pemimpin melayu yang dunggu tu.

Anonymous said...

BOdohhh,, dah tau dotor malaysia nie pakar-pakar, yang nak dok korek balik kubor panggil doktor dari siam tu buat per??? Terima jer ler result bedah siasat tu... Lembu punya pakatan rakyat, die yang bawak kes kat mahkamah, pastu die plak yang nak bising-bising cakap kalo sakit tak payah g jumper doktor. Agak2 nyer berapa yang pakatan rakyat bayor kat doktor siam tu menyatakan doktor2 malaysia nie tak tau buat bedah siasat??? Bagi result palsu kat mahkamah......