"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, April 23, 2010

Jalan-Jalan Cari Bahan...

Reactions: 
Petang ni sementara tunggu Tok Guru sampai, pusing-pusing keliling Parlimen. Jalanraya tenang. Yang tak tenang cuma lokasi dimana Ketua Gerombolan akan menyinggah.

Lokasi yang akan disinggah oleh kroni APCO agak sesak. Sesak bukan sebab orang berpusu-pusu datang, tapi sesak sebab jalan ditutup.

Rakyat yang bayar road-tax disekat dari mengguna kemudahan dengan lancar. Kroni APCO yang roadtaxnya dibayar oleh pembayar cukai, diberi keistimewaan untuk bermaharajalela di jalanraya.

Ini paling sangat 'praktikal' dan bertepatan dengan slogan 1Malaysia - 'Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan'. Rakyat yang membayar roadtax 'didahulukan' kesusahan dan tekanan keatas mereka, kroni APCO pula diutamakan untuk menunjukkan bahawa mereka punya 'pencapaian' yang hebat.

Apa pencapaian mereka..? - memperBANGANGkan pencacai CyBeruk... Keh keh keh keh keh... Pencacai CyBeruk tak kisah... biar bodoh asal dapat menjilat sejilat-jilatnya.

Kalau tak mahu bersesak-sesak diatas jalan yang disekat penggunaannya, terus saja ke lokasi Calon Pakatan Rakyat.

Jangan terkejut kalau tiba-tiba nampak Dato' Zaid beratur ikut 'Q' atas jalan dalam kereta tanpa iringan lampu lip lap lip lap kaler biru gerombolan.

Wakil Pakatan Rakyat mesra rakyat... Wakil UMNO/BN mesra APCO... Mahu bersama rakyat atau bersekongkol dengan APCO..?

Anda mampu mengubah, mulakan dari Hulu Selangor. Pilih Dato' Zaid sebagai Ahli Parlimen anda.

34 comments:

AzamDin said...

carik restoran yang best2 sekali tau..!!!!!

jalan2 cari makan!!!!

Anak Lenggong said...

OOO..ketua samseng PAS akan bersama sepuluh ribu samsengnya ke hulu selangor, itulah janji salahuddin ayub naib presiden pas.Petugas pas yang datang nanti bukan sahaja membantu kerja-kerja berkempen tetapi juga turut sama dalam kerja-kerja jahat seperti membuang poster dan kain rentang bn, itu sudah pasti.


Menurut sumber, petugas pas membawa sekali dendam mereka yang tak terbalas di bagan pinang dulu ke hulu selangor, separuh dari 10 ribu yang hadir itu terdiri dari kaki-kaki busuk pas yang suka membuat huru hara setiap kali pilihanraya kecil di adakan.

Anak BAPTIST Lenggong said...

wakakakak anak lonngong ni lak laei la..muko cam mat syabu jo..dan jugo muko cam perogol.. wakakakakka

http://popegomo.blogspot.com/2010/04/popegomo-haramkan-nik-aziz-masuk-masjid.html

Anonymous said...

Al-menantunya Political Cronism Organisation (APCO) yang bertuankan N.Ajis "The Kelantan Pope" dah sampai ke Hulu Selangor???? Rosak la akidah umat Hulu Selangor. Jumaat pun dah jadi solat Zohor je dek khusyuknya berceramah.....

PASberg 4 ALL
ISRAEL 4 ALL
PISS 2 ALL

TAKEBEER.. TAKEBEER.. TAKEBEER..
YAMPOI.. YAMPOI..YAMPIO..

Anonymous said...

Mat Sabut.... berkokok jer lebih. Cuba la berkokok depan CIFUT BABI, garenti 10 botol KY-Jelly habis...

Anonymous said...

Datang ramai2, lepas tu buat hal, lepas tu kena tangkap, lepas tu jadi isu nak salahkan PDRM. Dah tau dah modus operandi puak setan nie. Macam bangkai. Oppsss.... lupa lak..

Pendukung Ajaran Syaitan (PAS)la katakan.. amacam rasa apa??? Oren???

we luv POPEGOMO said...

waakakaka ajaran sosat yang JAIS tak borani haramkan.. wakakakakkaka

http://popegomo.blogspot.com/2010/04/popegomo-haramkan-nik-aziz-masuk-masjid.html

matkambing said...

umno fikir orang melayu semua bodoh! nama ajer hulu selangpr tetapi pemikian mereka telah berubah mencari kebenaran!

Anonymous said...

UMNO PENGKHIANAT NEGARA PATUT DIHARAMKAN..!!

tuan komrad said...

ye la...bawak 10 ribu ni bahaya..pesal tak bawak 100 ribu trus???

ohhh..tak bleh.nanti ada plak orang yahudi kena debik,sampai putus urat tengkuk beb..siap berbalut balut cam mat rempit eksiden langgar divider...

masuk hospital,trus kena sawan babi..

kahkahkahkahkahkahkahak...aziz..aziz...

"tlong tuan.saya kena silambam ngan penyokong pr tadi"kata mr umngok..

"kat ner kena?"soal inspektor sahab..

"kat cuping telinga tuan..diorang siap jentik2 lagi" sambung mr umngok brsungguh-sungguh..

hahahahahahahahahahahah..haram jadah sungguh puak2 yahudi nih...

Paku payung said...

wakakaka hanjing umno ni nak arak kan oghang tapi dio sondiri pengasas arak wakakakaka

Anonymous said...

Wa boleh baca lu punya psikologi.. lu sudah parah, lu punya luka psikologi dah parah kena berubat, minum air penawar tok guru..apa yang lu sakit hati.. sapa-sapa jadi goment itu cara dia... apa lu susah.. lu bukan boleh pangkah

Cari la citer baik punya nak londeh BN.. ni citer kelakau budak-budak hingusan.. cari la facts kasih telanjang en kamal.. mana kami tunggu ni

POPEGOMO SINI SUDAH JADI GANSTER said...

gamba porsokitaran pogaduhan mat2 PKR lawan mat2 UMNO aljuburit.. wakakak

popegomo pun ado..
http://popegomo.blogspot.com/2010/04/popegomo-bawak-geng-pukida-dio.html

Anonymous said...

PR dah desperaite tahap cipan. Guna student utk edar CD kempen haram. Kena kantoi. Bengap. Makin nak dekat hari undi, PR makin lintang pukang. Tak relevan langsung.

PAS dah jadi chariot horse. Bontot asyik kena belasah dengan cemeti PKR. Bagus.

Akulah ponunggang babi MCA said...

wakakaka umno lak chariot pig MCA...dari dulu lagi tak borani nak kato apo2 pasal hudud....wakakakakakakaka

Anonymous said...

'Nik Ajis = Kelantan Pope' hakhakhak sesuai.


NikAjis nak turun wat doa turun bala pecah perut kamalanathan. Abisla la si Kamal, nikAjis br balik umrah tue makbul doa dier. Tp den takut perut zaid pecah dulu minum todi byk sgt sbb frust result race kuda kat singapore arinih kalah teruk hakhak..

Undi BN MASUK SYURGA wakaakkakaa said...

wakakakakaka

janji muhyidin pun kato ...undi BN masuk syurgo

Paku payung said...

wakakaka Nik Aziz sembahyang la jugak

rabbi najib? wakakaka

eden ni umno said...

fatwa APCO

sesapa yang memgancam kitab APCO diblog unspinner akan dipadamkan komen mereka.

fatwa ini sah bermula dari tarikh ini

POPEGOMO dulu kini dan selamonyo said...

wakakaka diorang nak kato apo pasal nik aziz...wakakakaka

diorang cumo boleh kono ngn kito bahawo muhyidin pun nak offer pongundi BN masuk syurgo.. wakakakakkaa

eden ni umno said...

fatwa APCO

pemuko-pemuko yahudi malaysia layak masuk kesyurga dengan mengiyakan kitab APCO, saham judi dan arak.

Lebih xpress masuk syurga kalo undi BN

Anonymous said...

mmg undi bn express lagi masuk syurga

klau bn menang najib nk mintak mandat dari khalifah obamak

biar heboh satu dunia hulu selangor menang

kena report kat khalifah obamak
bukan kau cakap
najib cakap

Awang Dogol said...

Cuba kalian lihat dan halusi sebab utama UMNO-BN mahukan menggunakan khidmat APCO.

Yang paling utama sekali mereka menggunakan khidmat APCO ialah UNTUK MENAIKKAN KEMBALI STATUS KERAJAAN NAJIB YG TELAH JATUH TERUK DI MATA DUNIA. Perkara ini di akui sendiri oleh BN didalam Parlimen.

Jadi, apa yang kita boleh lihat, kedudukan pemerintah di Malaysia yang ada sekarang memang teruk. Rendahnya pandangan masyarakat dunia terhadap pemerintah di Malaysia sekarang ini adalah disebabkan oleh beberapa skandal rasuan dan jenayah yang dilakukan oleh Pemimpin2 BN itu sendiri.

Sebagai rakyat Malaysia, apakah kita merelakan duit rakyat di belanjakan sebegitu rupa semata2 kerana jenayah yang dilakukan oleh pemimpin2 itu sendiri? Apakah duit yang di belanjakan itu duit BN atau duit rakyat? Kita tidak hairan jika duit itu adalah duit BN, tetapi yang paling kita kesalkan ialah duit itu adalah duit rakyat. Mereka membelanjakan secara senyap tanpa pengetahuan rakyat. Mereka telah melakukan pecah amanah. Duit rakyat digunakan semata2 untuk memulihkan image mereka? Kesalahan yang mereka lakukan, rakyat pula yang mendapat bebannya.

Apakah raykat boleh menerima perbuatan pecah amanah mereka ini? Sudahlah pecah amanah, mereka2 ini pula telah cuba menipu rakyat diperingkat awal bahawa tiada transaksi antara Malaysia dengan syarikat yahudi.

Dua kesalahan besar telah terang2 mereka (pemimpin BN) lakukan:
a) Manipu rakyat
b) Peacah amanah duit rakyat

Jadi....MAHUKAH KITA BERSEKONGKOL LAGI DENGAN PEMIMPIN2 BN INI?????

BANGANG....BANGANG

eden ni umno said...

fatwa APCO

hukum membangangkan rabbi umno akan menyebabkan rabbi-rabbi ni jadi bertambah bangang.

POPE GOMO lom lagi bertobat ko.. wakakkaa said...

hukumnnyo adalah harusssssssss mombangangkan para ahlul APCO somuo.. wakakkaa

Paku payung said...

sonyap jo apo kono

storm62 said...

saudara paku payung,

pencacai2 apno dah bankrap idea, mai aku pi blog the unspinners kutuk depa.....ka ka ka

depa tak berani nak papar komen2 aku jugak...ka ka ka....pengecut admin depa....freedom of speech konon....ka ka ka.

Paku payung said...

wakakaka ko pun reject juga

mari kita bom lagi wakakaka

storm62 said...

ka ka ka...paku payung...depa dah terngah-ngah ke?...besornya bom ko...ka ka ka.

eden ni umno said...

fatwa APCO

bayaran 77juta untuk kuil yahudi diIsreal melalui syarikat APCO adalah mengikuti ajaran para rabbi-rabbi.

Sebagai pengikut setia ajaran kitab APCO penganut-penganut kitab APCO boleh berbesan atau berbiras dengan Obama.

aku said...

poji..biasa la tu.. naik keta ber'escort'.. menda ni common la sbb mana2 parti yg jadi kerajaan..pemimpin dia yg jadi org besar mesti kena ber'escort'..ini adalah satu procedure..sama mcm ust jan.. khalid brahim..nik ajis.. depa p mana2 pun escort ngn polis bunyi siren soh org semua p tepi2..bkn maksud zaid brahin tu mesra rakyat sbb dok Q.. tapi dia xde jawatan apa2 dlm kerajaan.. tggu la pakatan rakyat perintah m'sia dan pemimpin2 PR jadi menteri..aku nak tgk depa ni semua still dok Q ke atau tak Q dah.. Allah tu maha Adil.. arini kita kata kat org..esk2 apa yg kita kata tu akan kena kat kita blk..

Topeng Perak® Unmasked said...

Aku... kau ni baru bangun dari tidor yang panjang ke..?

Cuba kau bagitau dekat aku masa bila Tok Guru pakai eskot..?

Paku payung said...

wakakaka TP sepanjang aku study kat KB dulu tak pernah aku tengok TGNA ni jalan ada eskot kalau dia jumpa peniaga kat bulu kubu wakakaka

mamat ni dah terlebih hantuk kepala dia kat tembok suci APCO kot wakakaka

Anonymous said...

Aku pun jalan2 cari makan dalam blog ni, tapi terjumpa ramai pencacai-pencacai penjilat jubo mat monggol di sini. Apa dalam blog gerombolan dah tak laku ka? memang dasar gerombolan yahudi laknat. Pi jilat jubo Obama.