"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, April 14, 2010

Wawancara Dengan Dato' Zaid Ibrahim (bahagian 1 - 5)

Reactions: 




10 comments:

Anonymous said...

wawancara tu ade tanye tak pasal si ZAID ni kaki minum?

anti-firaun..

p/s:

zico:"sy bukan kaki minum"

Pencacai PR: "kami percaya 100% pengakuan anda itu, hanye selepas kamu join PKR..yg ko kelentong sblm2 ni tu, kitorg maafkan la ye..nik ajis punya fukwa terbaru kata maaf bermaafan sesama muslim syariat islam..

zic0: so korg rase aku ni katak ke tak?

Pencacai PR: mase kau kat BN dulu kau katak..tp since ko da masuk PR ni, kira kau bukan lagi katak lah..kira cincai la..

zab said...

Siarkan saja klip video Song for Gaza pada setiap ceramah dan kempen di Hulu Selangor, biar semua orang tengok kekejaman Zionis yang UMNO agongkan tu

http://www.youtube.com/watch?v=dlfhoU66s4Y&feature=watch_response_rev

mempelung said...

Bagus betul sifat pemimpin umno takde yang kaki minum dan perempuan tapi malangnya kebanyak pemimpin umno kaki rompak duit rakyat dan mempunyai akal yang bangang dalam mengatasi suara rakyat.

Syabas anti-firaun kerana menjadi pengikut umno tapi lagi sedap kalau aku panggil ko pencacai umno kerana pemimpin umno punyai akhlak mulia kerana tak minum arak dan kaki perempuan tapi perompak dan sewel.

Anonymous said...

saya konpom undi zaid..sebab nape nak undi dier..konpom dapat takebeer percuma konpom dapat masuk pusat hiburan percuma konpom dapat joli percuma

Anonymous said...

Wawancara ini secara tak langsung membayangkan konflik dalaman mengenai perkara2 dasar dalam PR. PR adalah satu pakatan yang rapuh yang tidak di sokong dengan dasar perjuangan yang jelas. Ianya hanya berkisar untuk menjatuhkan BN. Sekarang persoalannya ialah:

1.Apakah rancangan PR untuk rakyat dalam jangka masa panjang?

2. Apakah hala tuju ekonomi bagi Malaysia jika PR nak terus berkuasa?

3. Apakah corak pemerintahan yang bakal di amalkan jika PR dapat perintah Malaysia?

PR byk menang masa PRU12 sebab sentimen. Tujuan PR hanya untuk menang tapi tiada buat perancangan rapi untuk memerintah selepas itu.
Kemenangan PR ibarat beruk dapat bunga.

" Fail to plan is plannning to fail."

Good Luck.

mempelung said...

Anon 2:00

Setuju dengan pendapat ko...kemana hala tuju bagaimana corak pemerintah PR kalau menang PRU 13...KALAU MENANG

Setiap parti ada strategi masing-masing sama macam pasukan bola ada strategi masing-masing yang dirahsiakan.

PR belum menang PRU 13 jadi susah hendak dinilai corak apa yang akan dibawa...adakah mereka menyelewang macam BN juga?

Jadi tak perlu jadi paranoid dalam hal ini kerana PR belum pun dapat bunga.

Yang nyatakan umnobn yang terlebih dulu dapat bunga dan dah banyak bunga yang dirosakannya.

Nak tanya sikit...duit 60 bilion yang dikeluarkan oleh najib awal tahun lalu jadi apa ya?

Anonymous said...

Katanya 60B dah dilute masuk share market untuk prop up bursa. Dunno wether true or not. Check la dgn fund mgr spt PNB, EPF etc.

Why? U miss your cut? ;)

mempelung said...

Haaa...dunno either its true or not..

Tak pasti ler yer..?

Anonymous said...

Yupp, not so sure coz dont have any facts on my hand but bursa performance have improved since then. Thats for sure.

mempelung said...

Haaa...rolling duit rakyat la ni nak kukuhkan counter saham.

Untuk siapa ya?