"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, October 22, 2010

N-45: Majlis Pelancaran Jentera Pilihanraya PAS

Reactions: 

15 comments:

Anonymous said...

1.Hangpa nak tips nak menang!!terutama untuk tarik puak orang asli dan kapiaq harbi pangkah pas!!
2.bagi puak orang asli guamusang teruskan bina gereja orang asli yang terbesaq di gua musang!!terbesaq dimalaysia!!nanti hangpa boleh berbangga!!bagi tau seentero dunia!!kelantan bagi puak orang asli yang dok murtad entah berapa kali tu!!bina gereja!!berapa bijaknya puak hangpa dalam "mendakwahkan" orang asli ni!!!patung budha terbesaq!!ada dikelantan!!lepasni akan ada gereja orang asli terbesaq pula!!pasti bangga puak kelantan nanti!!
3.Bagi lagi balak-balak kat puak kapiaq harbi!!bagi depa kaya lagi!!lepas tu depa boleh "derma" buat sekolah pasti!! lepas tu puak pemimpin hangpa boleh pakai merc dan rumah besaq lagi!!ala!bukan duit rasuah!!duit "derma"!!halai!!boleh masuk syurga nanti!!
4.Tanah dilojing tu!hangpa gadai lagi kat cina kapiaq harbi singapura!!ala bukan lama 99 tahun jee!!!anakcucu komunis tentu bebesaq hati kat puak hangpa nanti!!dulu depa dok lari merata dalam hutan gua musang!!la ni!!depa raja hutan dan bukit gua musang!!dok gelak terguling-guling chin peng lani!!!tenguk anak cucu dia dah bolah "tawan" tanah melayu!!
4.Calon pas gua musang best!boleh jadi role model pada puak anak muda gua musang!!tak merokok dan tak pernah ditangkap berkhalwat!!macam mat sabu!!!!!!!!

Anonymous said...

sambung sikit..
1,.Dulu hang entry gambag gereja orang asli yang dibuat dari buluh jee!!
2.Lani!hang tentu bangga tenguk gereja buluh dah diganti dengan batu!!
3.Bila nak siar gambaq gereja yang terbaru tu!!!hebatttt!!!!pendakwah tersohor nik aziz nooo!!

Anonymous said...

sambung..
1.hari tu!!LK Yew!melawat kelantan!!melawat kebun dan ladang dia dilojing!!bukan main terkeryeh lagi nik aziz!!siap bubuh gambaq lk yew dimuka depan blog dia!!!
2.Lepas ni!pope pulak akan melawat kelantan!!melawat gereja orang asli dikelantan!!negeri serambi mekah!!nanti hangpa ambiq gambaq banyak-banyak!!gelak sakan nanti nik aziz sampai ketelinga!!pope melawat kelantan!!

Anonymous said...

last..
1.Hebat puak pemimpin pas yang beserban dan berjubah diatas!!!hebatt!!!!!
2.Hebat 1-yahudi telah masuk kekelantan melalui tesco!!
3.Hebat 2-orang asli murtad dan bina gereja orang asli tebesaq dikelantan!!
4.grand masters puak kapiaq harbi singapura berebut-rebut datang "melabor" kekelantan!!
5.Hairan pulak!!aNak-anak muda kelantan berhijrah pula cari makan dinegeri lain!!
6.Hebat!hebat!hebat kepimpinan "ulamak" kelantan ni!!jangan susahlah!!hangpa akan menang nanti digalas!!

p/s.kalau para sahabat atau tok kenali "ditakdirkan" dihidupkan kembali!!kena penambaq dan penerangan puak "ulamak" kelantan nii!!!

Anonymous said...

ralat!

...KENA PENAMPAQ DAN PENERAJANG PUAK ULAMAK KELANTAN NI!!!!!!!!!!

MC_Shaharul said...

apa yg hang menyalak nie anon..diri sndiri bergelumang ngan taik ada ati nk bg nasihat kt org..kihkihkih...

Anonymous said...

apa yg hang menyalak nie anon..

1.Cakap dengan puak anjing!!kena salak la!!baru depa paham!!tak kan nak cakap pulak!!
3.Kih!kih!kih!!

MC_Shaharul said...

yg anjing tue hang duk menyalak kt org xtau punca...nmpk org menyalak,padahal hang x bg kesan apa2 pn,kuikuikui...mcm anjingla hang nie,hang pnh anjing kencing x,bila dia kencing duk ankat kaki takut air kencing kena kt dia,padahal x sedar yg diri tue dah mmg najis,sejibikla cam hang...dah tau diri tue najis,tp pasan mcm suci lg menyucikn,lawakla hang nie pak anon...kuikukuki... (msti hang nie anjing belaan kak mah) hehe..

Langsi said...

Anon Anjing nie taknak komen pasal pesen show Rosmah ke?

Anonymous said...

mana buleh kondem big bxxb mama Ros..dia kan sdang membantu laki dia dgn obama pasal islamphobia tu...korang lupe ke big bxxb mama Ros nikan first lady malaysia aka permaisuri agong..nnti dia kasi nenen karang mampos kemamai kepala otak ko karang ...tu yg dtk lee chng wei kalah ari tu..mamat sorang ni dia golongan penagih tegar...kalu x dpt nenen big bxxb mama Ros dia mula ler meroyan...sabar jang sabar.. ari ni turn najib pulak la.....asik ekau yo...najib nak jugak...

Anonymous said...

bagus calon PAS pilihan TGNA..penuhi syarat nya..

TAK MEROKOK

tapi betulke beliau pernah kena tangkap berkhalwat..??? PAS kena jawab ni

takpele peliwat ke,kaki khalwat ke, kaki rasuah pun tak kisahlah asalkan tak merokok kan...

Anonymous said...

soalan cepu mas; kalau betul dapat tiket kapalterbang ke London..he he

Kat mana patung terbesar Buddha di Malaysia/Singapura ni..?

a) Selangor - ramai penganut Buddha disini

b) Perak - ramai jugak penganut Buddha disini

c) Singapura - pemerintah Cina dan ramai penganut Buddha disini

d) Kelantan - pemerintahan Islam, majoriti penganut Islam dan paling kurang penganut Buddha disini.

Sila tinggalkan jawapan cepumas disini.. ye!

BasiRoN97 said...

terima kasih PM najib.....rm5juta bina gereja kat kucing...kami sokong PM najib

Anonymous said...

Galas diluar Malaysia agaknya menyebabkan kerajaan pusat UMNO tak majukan walaupun perintah lebih 53 tahun?

Anonymous said...

Wednesday, February 29, 2012马华是反佛教!

敬爱的佛教信徒:


在此, 我要誠恳所以書面將实事发生在马耒西亜吉隆坡甲洞帝沙再也 (暹寺) 三宝寺. SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION NO: 19 JALAN 38 DASA JAYA KEPONG 52100 SELANGOR, MALAYSIA. 的遭遇公告大家, 我很不满意, 马华公会鹅唛區会及三宝寺理事主席那督叶金福律师, 是因為他应用悪毒傲慢的手段帶領一般外人耒挑衅践踏浄土及电招警方人员到甲洞三宝寺的神聖之地亳无理由的要警方人员强硬扣留出家人耒逹到耻辱佛教信仰者


我要强烈的在此請問我犯了什么涛天大罪而使你叶金福律师千方百計要警方人员扣留我和尚?


我耒至梹城, 初出道, 暫住甲洞三宝寺俢行, 只因看不过眼叶金福律师的為人, 无礼傲慢不可一视的态度对待壇主, 稍为講他几句而己他却採用如此下流的手段伤害出家人, 的确令人不敢恭维.


一校之長, 其学生如有犯错, 警方人员都必須先见校長去了觧实况, 才可行动, 這是一般常规.但遺憾的是. 他叶金福身为律师却反其道而行, 不依佛理而轻视佛教的精神一味要显示他是马华公会鹅唛區会及甲洞三宝寺理事会的主席, 强求要警方人員扣捕我和尚, 耒逹到其目標, 但还好,基於宗教敏感,連巫裔警方人員也懂得和尊重別人的文化習俗,不敢軽举妄动, 否則后果不敢設想.


我明白, 他马华公会區会主席那督叶金福律师大动肝火, 生氣一位担任該 (暹寺) 甲洞三宝寺將近20年的壇主, 也是自筹建三宝寺最大的功臣, 其因是师父惊觉到一个新耒的叶金福律师满囗仁義道德, 說一套做一套, 排除異己, 而理事会成员多數为其親戚家族当任, 再加上处理 (暹寺) 三宝寺钱財不透明, 除此之处, 他的行动想把佛教的浄土变为政治活動埸所, 公家修道之地, 当作私人財產。


师父看在眼裡, 以大局为重, 而善意的给予劝告, 却引起他马华公会鹅唛區会主席叶金福律师, 闷闷不乐, 坐立不安, 无法无天的反而处处为难, 并不友善的加以迫害壇主离开 (暹寺) 三宝寺


他马华公会鹅唛區会主席叶金福律师, 這种司马昭之心, 伪君子作风, 人人都知--------。你能花言巧語, 蒙蔽誤导群衆一時, 但不能欺骗一世. 佛教的因果肯定報应。


最后我也顺此祝願他醒觉, 諸悪莫作, 衆善奉行。


YOURS IN DHAMMA


VEN. PHRA PIYA THAMMO, PENANG, MALAYSIA.


也看过 http://margeemar.blogspot.com/2011/01/pro-umno-mca-is-anti-buddhist.html