"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, July 26, 2011

Apa Selepas 9 Julai..? Rakaman Penuh BERSIH 2.0 vs SPRM

Reactions: 
Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini, sini, sini, sini, sini, & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini. Mekasih...

http://youtu.be/tCOwhe6Yh9M

http://youtu.be/CVf1nuzkggc

http://youtu.be/KHRssITJgFQ

http://youtu.be/46q9LudgoR4

http://youtu.be/YT6PzNrronQ

http://youtu.be/5q7zwTJyAR8

http://youtu.be/C2aywyM_ooI

3 comments:

Anonymous said...

PERTAMA
Bulat2 SPR membohongi rakyat....
Dimedia2 Umnopurno mereka berkata SPR adalah badan bebas.
Tapi...bila berdebat dibawah anjuran SINAR, Pengerusi SPR berkata mereka terpaksa akur keputusan kerajaan. Jadi dimana BEBAS nya SPR itu.???

KEDUA
Pengerusi SPR kata bukan senang nak mengakses dan menapis bilangan pengundi yang semakin bertambah dari tahun ketahun. Jadi kalau susah...kenapa tak mahu mengambil pendekatan yang telah BERSIH cadangkan iaitu menggunakan DAKWAT. Bukankah senang cara macam tu. Sudah pasti 1 pengundi 1 undi sahaja, Jadi, buat apa nak susah nak pikiaq.

KETIGA
SPR adalah LEMBU yang di cucuk hidung oleh Umnopurno Itu sahaja jawapannya

Xsokong PR said...

KEEMPAT
anbiga mmg bengong......

Liar Liar said...

Ambiga ni buat ajelah kerjanya sebagai peguam. Kalau pandai sangat bertandinglah untuk menjadi PM. Nak main politik masuk parti politik.

You talk through your asslah Ambiga. Pengikut2 kamu tu semua mengong.