"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, February 28, 2009

Patuhilah Undang-Undang Jalanraya - malaysiakini

Reactions: 
Pernah tengok papan tanda amaran macam dekat bawah ni?
Kalau tak nak jadik macam yang dekat bawah ni...
Dan dekat bawah ni...
Kalau tak nak naik mende alah ni...
Patuhilah Undang-Undang Jalan Raya...

Orang lain pun ada kenderaan sendiri jugak...

Orang lain pun bayar jugak lesen...

Orang lain pun bayar jugak road tax...

Orang lain pun bayar jugak tol...

Tapi semua tu bukan boleh cover nyawa beb... korang ingat dekat TESCO ada jual nyawa spare ke?

12 comments:

Anonymous said...

eksiden kat maner ni?
keta langgar divider ke?

zali said...

haa...ni dah kering isu ke apa
kejadahnya nih?

tapi berguna juga nasihat tempang
perak pada masyarakat...bagus budaknya
walaupun gila babi kekadang tu...

saya guna honda lagend 2.0 v6
turbo...dan kalau menyusup lebuhraya
tak sedar dah 160km/j belum tekan
habis...rerasanya patut ke hadlaju
maksima cuma 110km/j

110km/j cuma jerat untuk mendapatkan
lebih banyak saman...

nizar kena perjuangkan nih sebab camry
yang dia tak nak pulang tu...lagi laju
larinya...

Topengperak_Xinwugi® said...

Zali... ni 1st time aku komen hang punya komentar...

Honda Legend 2.0 V6 Turbo?

Kepala hotak hang... oi BANGANG...

kalau bab kereta lu jangan nak kelentong gua la beb...

Honda legend V6 cuma ada 2.7 & 3.2 je beb... turbo? mana ko angkut turbo tu?

soklan cepumas... keter honda legend ko single ke twin cam? single ke twin turbo?

auto ke manual?

piston apa ko pakai?

brp degree ko nye camshaft?

brp psi ko nye turbo boost?

ko pakai conrod brand apa?

crankshaft ko pakai material apa?

turbo ko brand apa?

brp size intercooler kau?

kalau kau tukar enjin, enjin apa ko pakai? apa model enjin kau?

kalau kau tukar enjin, ko pakai gearbox kete apa pulak?

kalau kau tukar gearbox, macam mana ko convert dr AWD ke RWD/FWD?

Drive shaft kau custom dekat mana?

jangan main-main ngan gua beb...

kau tau x block 4G91sohc + head 4G93dohc + dogbox = apa?

Kalau kau boleh jawab kau terer. kalau tak jangan dok nak kencing pasai kereta dekat sini..!

BAPAK KOREKKOREK said...

yes!! zali bengong, kebengonganmu memang terserlah. memang sesuai duduk kat tempat2 ameno the bengongEST har har har...

Anonymous said...

Zali ni sah puaka UMNO, sebab suka kelentong org...ha ha ha ha kan dah kena dgn TP...kalau tak tahu pasal keta jgn nak memandai hoi mangkuk hayun...

meredahbelantara said...

wei zali ko betui ka ada kereta ni..tah tah kereta sorong je kot mhuahahaha....tak pun paling bangsat ko ada la..kancil je la..tu pun dah habis hebat la tu..tak payah la nak tipu kata ko ada kereta hebat mhuahahaha......UMNOngok...UMNOngok apa kejadahnya la ada org cam ni...hess...h...........

Anonymous said...

Zali tulis camni:-

saya guna honda lagend 2.0 v6
turbo...dan kalau menyusup lebuhraya
tak sedar dah 160km/j belum tekan
habis...rerasanya patut ke hadlaju
maksima cuma 110km/j


komen aku:-

masuk tahun ni dah 10 tahun aku keje ngan HONDA MALAYSIA. Pernah dihantar ke Honda Jepun utk tambah ilmu yg tak seberapa nie...

tapi....

tobat aku tak penah dengar dan tak pernah lihat HONDA LAGEND 2.0 V6 yang Zali cakap tu...

Tapi takpe, aku akan tetap bersangka baik ....

mgkn tu model prototaip kut, model rahsia...

Anonymous said...

pkai keta honda ke, merce ke, klu lwn dgn lori, sure kiot.. Aku tk tau keta hang kebal giler zali.. Hahaha, cb try test, hang bwk 80km/j, pastu cb pi lggr mane2 tiang, sure bersepai otak hang..
p/s:Smlm aku smpt tgk eksiden kt highway k.kgsar-ipoh, keta msk bwh lori.. Huhuhu, seram beb..

zali said...

pada sesiapa yang tak pernah
tengok honda lagend v6 2.0 turbo
24 valve...

boleh la datang ke tempat santai
saya solo atau rombongan...call
dulu waktu pejabat 88854981.

yang nak tengok gambar pun
boleh...hantar email ke :
zlsf40@gmail.com

dari hutan mana la puak-puak ni
keluar...hu..hu..

kepada yang pakai 2.0 model apa
pun maaf cakap,korang cium asap je
la kalau cuba nak main dengan
lagend saya nih...

Anonymous said...

ekekeke, zali2 lawak sungguh hang ni.. Maybe hang srg kot ade keta tu.. Tempahan khas kat Honda kot.. hahahahaha..

Anonymous said...

apa pulak takde honda legend 2.0. korang ni semua lahir tahun berapa ha? tahun ni exam spm ke pmr?:

cuba check kat sini -> http://wapedia.mobi/en/Honda_Legend

AnakGanu said...

oi..mana pegi Topengperak_Xinwugi®?Anonymous yang keje 10 tahun ngan Honda tu???jawab la dgn refer wikipedia tu..korang kan hebat2...kepada mereka yang bongkak tau semua pasal kereta tu,jangan sangka kita dah cukup ilmu..yang ko ada tu ciput saje..jangan nk rendah2kan orang lain...