"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Thursday, April 01, 2010

Siaran Langsung: Forum Pencabulan Amalan Federalisme

Reactions: 
Kalau tak dapat hadir, boleh layari http://tvselangor.com/v2/ untuk menonton siaran langsung.

16 comments:

Anonymous said...

Gerenti hampeh! Kompom.

Anonymous said...

Kalau setakat Zaid Katak, aziz corner Baring, nizar Limbai Durhaka, Kusam Musang, Sivarasa"sangap"....

Gerenti hampeh! kompom.

Bab2 cabul ni rasanya group ko yang rajin buat... Tak gitu CIFUT BABI...

mankeldai said...

umno-bn telah melacurkan badan kehakiman! pelabur luar sudah tak percaya pada mahkamah malaysia. contoh syarikat chile yang hendak melabur rm10bil dalam kilang keluli di manjong perak mahu segala pertikaian diadili di mahkamah singapura. zambry mugabe terkedu dan tak tandatangai perjanjian tersebut. malunya aku

Anonymous said...

itu yg aku respect kat PR ni..dan menda ni jelas takde kat BN..aku admit kekuatan PR sbb pemimpin2 dia sentiase boleh meluangkan masa menyertai ceramah2 memberi penerangan kpd rakyat..

PR mmg bekerja kuat, dari jentera bawahan dan mempunyai full support dari pemimpin..(diorg takde keje lain ke?..)

Ape yg diorg "goreng" time ceramah or dari mane dapat duit buat ceramah bebyk itu isu no 2 la kan..

tp BN tidak dilihat proactive dalam mempertahankan segala asakan2 PR dan dimata rakyat ianya semacm BN tidak melawan atau lambat melawan..padahal, sebenarnya, mudah je BN nak patahkan isu2 pembangkang..ramai penyokong2 PR yg dungu ni memerlukan penjelasan serta merta dari BN spy pintu kebenaran penyokong2 PR ni tidak tertutup..

Cayalah PR!

anti-firaun..

Anonymous said...

Setahu saya, jika sesuatu pelaburan ingin di lakukan di dalam Malaysia, ia hendaklah berlandaskan pada undang2 dan akta2 yang diguna pakai di Malaysia. Oleh sebab itu jika ada perselisihan, ianya hendaklah di selesaikan di mahkamah di Malaysia. Tak pasti pulak mahkamah Singapura boleh membicarakan kes2 di Malaysia. Undang2 Singapura tak sama dengan Malaysia. Kecualilah kalau sesuatu perkara itu hendak di rujuk pada timbangtara (arbitration). Ianya boleh di buat di tempat yang berkecuali.

mankeldai said...

maknenya pelabur chile tu tak yakin dengan malaysia bahawa pelaburanya terjamin. mereka tentu arif tentang untung-rugi pelaburan itu!

Anonymous said...

Oratory skill org2 PR memang bagus. OK la... rakyat bagi compliment utk perintah 5 states. Test the water. Tengok PR boleh buat kerja atau tidak. So far, takde yang significant. Asyik gaduh memanjang sesama sendiri. Ramai pun yang dah keluar PR.

BN pulak memang terkedu dgn keputusan PRU12. nak cakap byk2 pun dah tak guna. Lebih baik buat kerja. So far, dah dapat Perak. Kalau PR tak boleh jaga Perak, macamana nak jaga satu Malaysia?

Anonymous said...

zambry mugabe masih mengharap pengikhtifan rakayt perak sebagai mb, meroyanlah lagi?


keranisuk

Anonymous said...

mankeldai,

lepas ni kau si nuar apply mahkamah uganda bicara kes dia..itupun kalu sonang2 je boleh apply kat mane2 mahkamah luar negara ikut kepala otak ko sendiri..

tp lebih baik mahkamah australia, sbb undang2 dia tak larang sodomy..

kalu nak lagi thrill, apply kat mahkamah Arab Saudi..ade branni? confem si nuar tak brani..

bagi can mahkamah kat kelantan, kite ikut hukum hudud..aku nak tanye org PAS, kalu seseorg didapati bersalah kerana meliwat, apekah hukuman dia? haaa..jawab!..kalu korg tak tau aku tak tau la ape yg korg perjuangkan selama ini..


anti-firaun..

matkambing said...

anon 2.37, confirm hang tak tahu asas hukum islam dan hukum huhud.pi mengaji lagi, jangan dok melalut kat sini. nampak sangat kedangkalan hang ni! hang tak dapat bezakan orang yang menuduh dengan orang yang kena tuduh. masing-masing ada haknya dalam hukum islam.

Anonymous said...

utk anti-firaun...BN x perlu lawan sekarang sbb meLAYU mudah lupa dan bebal.....mcm ko....

Anonymous said...

bila meLAYU anti-firaun bagi statement memang statement yg bebal. kawan tu cerita pelabur dari chile bukan anwar..anwar tu kan rakyat malaysia....bodohnya meLAYU bengap ni....masa sekolah dulu mesti bahagian pemahaman ko result dia teruk....dasar otak meLAYU lembab....

Anonymous said...

mat kambing..

kau jawab la, yg kau lok lak kat suh org ngaji tu watpe? kau tu SPM pun tak lepas..kau da tak tau ckp la tak tau..aku suggest kau google skrg..


kpd ni anon 5.42 mane bangang bodoh ni..

agaknye kau ni kalu org suh ko makan taik, kau makan taik la kan..selidik ayat aku tu..kau ni IQ takdak ka? otak digunakan utk berfikir..ni otak letak kat kepala hidung babi..asik nak menyondol je keje ko..

kpd anon 2.49 yg cakap melayu bebal..

tula aku ckp, dalam PR ni, satu party je yg berjaya..si DAP la sape lagi..now org PAS da taknak melayu da, racist katanye..DAP punye perjuangan pun macm Islam katanye..ape ke bengap ko ni? kau suh si Eli tu pakai tudung la, baru la boleh buktikan kau tak racist..Islam PAS for ALL DApig kan? aku rase org PAS yg kena tarbiyah ngan DAP..patutla takde sorg DAP pun masuk Islam PAs..

anti-firaun..

p/s: ayat aku kasar skit lately sbb byk sgt org2 baghal kat PR nih..tp aku terhibur la tgk kebahlolan korg..

Anonymous said...

anti firaun memang ler kamu ni bengap bebenor. bapak kamu suroh dengor kuliah agama di mesjid bukan tanyer lebai google!

yobleh

Anonymous said...

ni lagi bodoh si yobleh ni..

kau ni buta IT ke?..kerajaan kasi kemudahan IT, ko bodoh sombong, taknak guna, ko cakap duniawi la..laghoo la..tak masuk syurga la, ko cakap nabi dulu pun tak pakai internet la..

skrg ni access tu information hanye satu click je..itupun ko bengap sangat tak tau nak guna..citer yg tahyul mahyul ko suker..

sedangkan alquran pun ade kat internet..hadis2 pun ade..tula aku cakap, org2 PR ni bodoh2 belaka..ko kalu gi tanye lebai nik ajis, mmg hari2 la kot doa org pecah peghut..islam kat DAP, kafirkan UMNO..aduih hai..aku tak bleh blah betul la fukwa nik ajis ni...

anti-firaun

p/s: pekata kau gi tanye lebai kerajaan langit plak..sepupu nik ajis ni..mungkin dia tau..

Anonymous said...

budak bengap diatas ni memang sah tak lulus kefahaman. mana ada sipengkomen sebelumnya berkata begitu?