"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, August 10, 2011

Daftar Pengundi: JPN & SPR Jangan Cabar Kesabaran Rakyat..!

Reactions: 
Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini. Mekasih...

Rasanya dah hampir sebulan blog ini dan blog-blog lain termasuk portal-portal Media Alternatif mendedahkan pelbagai bukti kepincangan didalam Daftar pengundi yang telah dikeluarkan oleh pihak SPR dan "kununnya" telah disahkan oleh JPN kesahihan maklumat yang terdapat didalamnya melalui apa yang dipanggil "link".

Setakat hari ini, pihak JPN dan SPR hanya menjawab satu isu sahaja iaitu kes Mismah. Lain-lain kes yang didedahkan langsung tidak mendapat respon seperti yang diharapkan dari JPN dan juga SPR.


Pihak KERAjaan dan kuncu-kuncunya pula akhir-akhir ini telah mula mencuba mengalih perhatian Rakyat malaysia dengan mengalihkan isu Daftar Pengundi kepada isu Serbuan ke Gereja. Strategi itu nampaknya hampir-hampir berjaya.

Blog-blog pro KERAjaan langsung sudah tidak membincangkan atau menafikan kenyataan-kenyataan dan bukti-bukti yang didedahkan berkenaan dengan Daftar Pengundi sebaliknya sudah mula beralih arah kearah membincangkan isu Murtad.

Tiba-tiba blogger-blogger pencarut berubah menjadi para Alim-Ulama, Ustaz-Ustaz dan Sufi-Sufi yang sangat-sangat cintakan Agama Islam padahal dalam masa yang sama kalau dibuka blog mereka, dapat dilihat tayangan Video Lucah mendahului posting-posting Islamik mereka.

Nampak macam Khurafat Kafir Quraisy Muqarab yang mengucap 2 Kalimah Syahadah yang dalam masa yang sama, tangan kanannya sedang meraba kemaluan pelacur manakala tangan kirinya menggoncang-goncang kemaluan sendiri di khalayak ramai.

Strategi yang sama telah digunakan setiap kali ada isu-isu besar yang gagal ditangani oleh pihak KERAjaan dan cara paling baik untuk mengalih pandangan Rakyat Malaysia ialah dengan menimbulkan 1 isu keagamaan. Agama Islam terancam (kununnya).

Padahal untuk menangani isu Murtad, caranya sangat-sangat mudah dan pihak KERAjaan sememangnya mempunyai kuasa mutlak untuk melakukannya sekiranya mereka benar-benar berminat untuk menangani isu Murtad.

Gubal sahaja Akta Murtad dan semuanya akan selesai... Apa masalahnya..?

Blog ini akan terus mendedahkan kepincangan dalam Daftar Pengundi yang ada sekarang dan pendedahan seterusnya akan dilakukan tepat jam 9:00 pagi nanti.

Kami akan terus mendedahkan bukti-bukti yang ada dan kami juga berharap agar pihak-pihak lain mengembleng tenaga dan masa menghebahkan segala bukti-bukti yang telah didedahkan dan bakal didedahkan pada umum sehingga pihak JPN dan SPR mengambil tindakan memBERSIHkan Daftar Pengundi dan mengemaskini semua maklumat dalam Jabatan masing-masing.

Jika pihak JPN dan juga SPR masih gagal untuk mengemaskini dan memBERSIHkan maklumat-maklumat dalam Data mereka, tunggu sahaja BERSIH 3.0 dilancarkan dan kali ini kami sudah tidak berminat untuk berkumpul dijalan-raya di tengah-tengah Bandaraya Kuala Lumpur.

Ada baiknya kita berkumpul dan berkampung di perkarangan Ibu-Pejabat JPN dan SPR sehingga perkara ini selesai.

Jangan dicabar kesabaran Rakyat.

3 comments:

Anonymous said...

Memang sah blogger PR bangang.. tau nk keluarkan isu je.. dah tu, isu kecik, tak dak signifikan plak tu... Apa kes JAIS serbu GMDU? apsal ko tak letak langsung ulasan@ komen ko kat blog celaka ko ni?hah? apsal?? apsal??
Isu Murtad ni laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagggggi besar dari isu IC ko ni... nape? ko ni memang sah blogger pengecut bangang..ptuiii

Anonymous said...

hmmm dah start dah brogol2 umngok ni menulis. Tuan dia dah bagi arahanlah tu, apa pun cerita murtaaaaddddd aje skrg ni. tapi maki tetap maki sebab tu jer yg korang tau pon, kan?

mat 11:41 kalau nak menabur taik kau kat blog ni pun, cer tulis yg kualiti sket. isu murtad pun tak pe asal ada fakta. jgn menyondol maki jer macam babi kelaparan ok. bagi hujah yang bernas sikit. Sure boss korang nampak korang buat kerja sikit. boleh dpt peruntukan lebih. nak raya ni bai!

Jangan marah haaaaa....

Anonymous said...

salam tuan tanah blog

kamu timbulkan isu ni aku suka...

tp kamu boleh terima ker apa2 saja penjelasan yg diberi oleh pihak yg berkaitan.....

adakah kamu mahu penjelasan yg hanya memuaskan hati kamu sahaja

sewajarnya bila telah diberi penjelasan anda berterima kasihlah...susah benarkah utk berterima kasih....kasihan