"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, January 31, 2009

Amaran Pertama 45': Fairuz TKM1 Buat Hal Lagi..! - malaysiakini

Reactions: 
Entah ! Sampai bilalah Mohammad Fairus Khairuddin akan berubah sikap berhenti menyalahkan orang lain bagi menutup kebobrokannya.

Bukan sekali, tapi telah berpuluh, beratus kali episod yang sama ini berulang.

Pada 29 Januari lalu (Khamis), Fairus tidak hadir mesyuarat Jawatankuasa Tanah yang dipengerusikan oleh Ketua Menteri Lim Guan Eng dengan alasan dia tidak tahu.

Seperti biasa, dia akan menuding jari menyalahkan orang lain. Kini para pegawainya menjadi sasaran, dia menyalahkan mereka, kononnya tidak memaklumkan kepadanya.

Padahal para pegawainya telah memaklumkan kepadanya sejak awal lagi.

Fairus, satu-satu pemimpin Melayu daripada keADILan yang menganggotai Jawatankuasa berkenaan.


Mesyuarat
bermula jam 2.30 petang, tetapi dia hanya hadir ke pejabat jam 5.00 petang.

Itupun dia hadir setelah didesak berkali-kali oleh salah seorang pegawainya agar hadir mesyuarat Jawatankuasa Perjawatan PDC yang dipengerusikan TKM 2, Prof. Dr Ramasamy yang dijadual pada jam 5.00 petang pada hari yang sama.

Mesyuarat pada tingkat 28 Komtar pada hari itu pun, dia tidak tumpu perhatian, asyik keluar masuk bilik menjawab panggilan telefon.

“Dia langsung tidak profesional,” jelas sumber yang turut hadir mesyuarat.

Pada 7 Januari lalu, Fairus tidak hadir mesyuarat mingguan Exco Kerajaan Negeri, dengan alasan yang sama, dia tidak tahu. Walhal, semua exco telah sedia maklum tentang mesyuarat mingguan tersebut.

Dalam pada itu, Fairus turut ‘kencing’ tiga pemimpin kanan Keadilan Pulau Pinang, apabila tidak hadir program yang diatur untuknya pada 24 dan 25 Januari lalu di Pulau Langkawi.

Difahamkan, sebelum itu Fairus telah bersetuju untuk hadir.

Pemimpin berkenaan di antara para pengampu yang cuba mengambil kesempatan atas jawatan TKM 1 itu.

Mereka cuba menyelamatkan kedudukan Fairus agar pemimpin tertinggi parti tidak mengambil tindakan terhadapnya, meskipun mereka mengetahui kebobrokan Fairus.

Mereka dikatakan sedang menyediakan laporan untuk diserahkan kepada Anwar Ibrahim, kononnya Fairus telah mengubah sikap buruknya.

Bangkai gajah tidak mungkin boleh ditutup dengan sehelai lalang,” ujar seorang teman.

-Alahai... FAIRUS TKM 1 Penang !

TP - jadi apa la tindakan Dato' Seri Anwar Ibrahim ya?

Aduan demi aduan dah berbakul-bakul...

Keluhan-demi keluhan dah berbaldi-baldi...

Kiranya DSAI ni bekerja untuk rakyat ke macm mana?

Rasanya dah cukup dah masa yang di beri oleh berbagai pihak yang mengadu... penduduk setempat, raka sekerja, sahabat handai, ahli PKR sendiri, AMK, kira semua pihak dah bagi banyak peluang... sampaikan KM LGE pun terpaksa bersuara supaya DSAI "MENDISIPLINKAN" ahli PKR...

Apa tindakan DSAI? tak dak tindakan..? bubar EXCO PKR negeri je???

Ok... ni tindakan aku... 1st kita pakai 45' dulu... amacam DSAI? gayat tak? kalau tak gayat boleh try pulak 90' pastu 135' pastu 180'... amacam?

6 comments:

Kepada penyokong-penyokong DSAI sila kunjungi http://ayorlemuju.blogspot.com/ untuk membaca posting terbaru penuh sensasi berjudul "MALU! Inikah kelaku bakal Perdana Menteri Malaysia" said...

Kepada penyokong-penyokong DSAI sila kunjungi http://ayorlemuju.blogspot.com/ untuk membaca posting terbaru penuh sensasi berjudul "MALU! Inikah kelaku bakal Perdana Menteri Malaysia"

BangsaMalaysia said...

BRAVO!!

HENTAM JE SEMUA!

YANG MANA SALAH KITA TEGUR, MANA BETUL KITA PUJI!

KIH KIH KIH, AKU YANG MENENGOK PUN RASE GAYAT BOS!

Che said...

Sokong anda TP!!
Yang salah kita perbetulkan..
Yang betul kita perhalusi lagi..
Tanpa mengira kerenah birokrasi..

havoc said...

Ni lah masalah nyee...orng bawah pye hal..terpalit habis satu team...

tapi takpee..insyallah DSAi ada cara nya tu cuma masa je...byk dia nk kena pk kan...

sepatutnya orng yg dipilih jdi pemimpin kena sedarrr..takkan ni pun DSAi nak sound..dah beso panjang...dia byk agenda nk dipk kan...

nyusahkan btul laa magkuk sekorr.ni..insyallah..ini lah pengalaman pling berharga bgi PKR...

lawan tetap lawan...

TP-mana yg betul ko buat leee...bagi byk mesej kat DSAI..
kita jadi mata dia...

Shitsurei shimashita said...

semoga teguran2 kita diberi perhatian oleh pihak yg berkenaan.
sebagai blogger 'we must walk with the talk'.

Anonymous said...

DSAI 45' FTW!!!