"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, February 24, 2009

SPRM, Mat Said, Anak Mat Said, Mat Said Kuda Dan Team Gila - malaysiakini

Reactions: 
Sebanyak 45 daripada 90 kes aduan rasuah politik membabitkan pemimpin Umno yang diterima Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) ditutup kerana ketiadaan bukti kukuh.

Sumber SPRM berkata, siasatan yang dijalankan mendapati kira-kira 45 aduan berkenaan gagal disertakan bukti kukuh, sekali gus menyukarkan suruhanjaya untuk mengambil tindakan lanjut.

“Kita tidak dapat menghasilkan fail kes yang lengkap dan kukuh kerana pengadu hanya mengemukakan aduan secara umum tanpa disertakan bukti bagi menyokong aduan itu,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

TP - macam-macam alasan Mat Said bagi kalau kena tang batang hidung UMNO/BN... tak cukup buktilah, tak cukup dokumenlah, tak cukup kakitanganlah, tak cukup itulah, tak cukup inilah... aku harap Mat Said ada masa nak baca dan teliti yang ni -

Malaysian pilot caught for child pornography is ACA DG's son?

Damn! WTF is wrong with these dumb pilots man! In one week we get three of them getting arrested for smuggling pornographic material into Australia. 2 are Malaysians: 41 year old Capt Ng Kok Yauw and co-pilot Ahmad Shauqi B. Ahmad Said. The other person is a Singaporean. Making things even worse was the fact that Ahmad Shauqi was caught with possesion of child pornographic materials. What a disgrace! Anyways that's not why i'm writing this post.

There has been an e-mail going around which appears to be from one Capt. Reinu Balakrishnan. The email is apparently addressed to zakaria@mot.gov.my. Here's a copy of the e-mail:

----- Original Message -----
From: Captain Reinu
To: zakaria@mot.gov.my
Sent: Monday, February 11, 2008 8:56 AM
Subject: MAS CHILD PORN PILOT PROTECTED BY PM'S OFFICE

Dear Datuk,

Hope you are well .

Just to inform you that the Malaysian Airlines pilot recently convicted in Australia for possession of child pornography is a declared Malay, Muslim , AHMAD SHAUQI BIN AHMAD SAID, staff number 1086993 and is non other than the son of the Director General of the Anti- Corruption Agency of Malaysia , DATUK SERI PANGLIMA HAJI AHMAD SAID BIN HAMDAN who has himself come to a CORRUPT agreement with IDRIS JALA , the Managing Director and others in Malaysia Airlines , ' not to take disciplinarry action as required in the company policy ' against his son for his criminal conviction.

I will be forwarding this information worldwide to educate them on the state of affairs in Malaysia and they can evaluate for themselves the Government's declarations of truth , cleanliness, transparency, Islam Had etc. Drugs was one thing but sometimes , this child porn strikes different cords !!!!! Who cares about technicalities ?

I guess god is helping me to punish the criminals who have tried to destroy me and my family for being professional. God must also realise that I was also injured for being INDIAN in MALAYSIA.

Thank you

Captain Reinu Balakrishnan.

Sah-sah Mat Said tak kan komen apa-apa pasal kes anak dia... tapi yang pastinya rakyat Malaysia dah tau, "Telur" Mat Said berada dalam genggaman "somebody"... jadi, cukup-cukuplah mengharap...

Laporan tu buang dalam tong sampah... tak payah nak harap apa-apa feed back dari SPRM...

Moh kita kesini -

badrul hisham shaharin -

Menyedari SPRM yang semakin menjadi alat politk, maka Solidariti Anak Muda Malaysia yang pernah terlibat dalam banyak aksi politik dan penganjuran diskusi melibatkan anak muda (seperti menghantar pada PM, mengepung Mahathir di Mahkamah, forum Isa dll) akan mengadakan satu himpunan anak muda di depan pejabat SPRM putrajaya.

seluruh anak muda dijemput bersama ;

Himpunan Protes SPRM yang seronok menjadi kuda tunggangan pemimpin politik.
25 Febuari 2009
11 pagi
depan Pejabat SPRM, Putrajaya.

kemuncak acara ini akan dibakar salinan ratusan laporan rasuah bersama bukti - bukti rasuah yang pernah dihantar kepada BPR, Polis dan SPRM tanda kecewa rakyat terhadap SPRM yang menggunakan wang rakyat yang terlalu banyak tetapi hanya jadi alat politik. Biar dunia melihat betapa hinanya pemerintah negara ini dalam isu perang rasuah olok-oloknya tetapi rakyat bangkit menentang !

siapa nak bakar logo SPRM ataupun gambar Ketua Pengarahnya tidak diarah tetapi tidak dihalang.....!!!

datang bawa placard sendiri dll

4 comments:

chot said...

aku nengok muka ACA DG ni pon aku dok gelak sakan...


wei jali...mamat ni org kg ko ke?

apa ko nak komen pasal post ni?....
mana tau ko ada
citer lg best...


bangang!!!!

ko ni geng kuda longkang ke jali???

Anonymous said...

aku rasa bapak budak ni patut letak jawatan.

Anonymous said...

kalau diteliti muka Mat Said betul2 macam lembu.. baka Brahman.. sesuai buat korban..

Pencacai UMNO said...

Apa dah jadi kat mesia ni.Yg rosak jadi pemimpin dan yg bagus kene rembat pulak...aduss