"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, October 14, 2009

N-31 Bagan Pinang: Mangsa Dan Pemangsa

Reactions: 
Dekat bawah ni aku paparkan gambar-gambar yang langsung tak keluar dalam mana-mana media perdana rpo UNO/Beer eNd... yang keluar cuma berita-berita palsu penyokong PAS ganas, penyokong PAS itu, penyokong PAS ini... tapi gambar tak de... jadi kita tengok apa sebenrnya yang berlaku.
Mamat ni adalah penyokong UMNO/Beer eNd yang nampak macam baru lepas kene belasah... memang dia ni kena belasah dalam kejadian malam sebelumnya... geng-geng dia ni lah yang serang petugas PAS dekat TDM Teluk Kemang... masa kejadian tu, petugas PAS memang jauh lagi ramai dari penyokong UMNO/Beer eNd... jadi korang paham-paham la...

Masa aku rakam gambar ni, mamat ni tengah bertekak dengan unit pertahanan awam sebab tak puas hati bila polis tahan dia sebab buat hal... apa yang aku dengar, mamat ni datang nak balas dendam sebab kes dia kena belasah malam sebelumnya.

Untuk pengetahuan korang jugak... malam sebelumnya diberitakan bahawa sorang anggota polis berpakaian preman telah dibelasah oleh penyokong PAS dalam semua media perdana, tapi apa yang korang tak tau realitinya ialah, anggota polis tersebut telah dibelasah oleh penyokong UMNO/Beer eNd berbaju biru gelap dan berlilit reben merah dilengan sebab disangka sebagai penyokong PAS.

Ada media perdana lapor berita ni..? jangan harap la...!!!
Pakcik ni adalah seorang penyokong PAS dan juga mangsa dalam kejadian baling-baling apa yang ada disekeliling anda di UPU Teluk Kemang. kepala pakcik ni berlubang lepas kena sebijik batu yang dibaling oleh penyokong UMNO/Beer eNd.
Pakcik ni pun dapat kecederaan yang sama dan ditangan pakcik ni ialah batu yang dibaling oleh penyokong UMNO/Beer eNd, tapi dilokasi berlainan... yang ni mangsa dalam kejadian di UPU Sekolah Kebangsaan Panglima Adnan... ada media perdana lapor berita ni..? blah laaa...!!!

Penyokong UMNO/Beer eNd kena tepuk kecoh 1 dunia, bila kena penyokong PAS - tiada wakil media perdana dilokasi untuk mengesahkan kejadian... dasar Yahudi...
2 turutan gambar yang sempat aku rakam dalam kejadian dimana penyokong UMNO/Beer eNd... lebih kurang 15 orang penyokong UMNO/Beer eNd berganding bahu membelasah seorang (1 orang) penyokong PAS yang dalam perjalanan pulang dari pusat pengundian...
2 orang penyokong UMNO/Beer eNd ditahan polis dalam kejadian diatas... ramai-ramai kau berani la jang...

Fakta - kalau penyokong PAS ganas, kenapa tiada tangkapan dibuat..? selalunya polis cukup cekap dalam mengesan penyokong-penyokong PAS yang extreme... lain kali pukul la lagi polis ramai-ramai..!
Kehebatan penyokong-penyokong UMNO/Beer eNd dalam memprovokasi penyokong PAS sebab tak puas hati bila polis cuma tangkap penyokong UMNO/Beer eNd yang membelasah penyokong PAS tapi tidak menahan penyokong PAS yang dibelasah...

Oi bangang..! kau pakai undang-undang apa..? kalau macam tu best sangat la... aku pegi bunuh orang, lepas tu polis tangkap aku dengan orang yang aku bunuh. amacam..? banyak sangat minum Beer ke..?

Perhatikan tangan-tangan yang mencarut-carut diangkasa raya... hebat penyokong Beer eNd ni... hebat mengalahkan Yahudi...
Tu... mamat yang ikat kepala ngan kain merah tu apahal..? aku tengok macam lembu gila nak mengawan je... apa masalah ngko ni..? banyak bil air tertunggak ke..?
Yang ni salah sorang dari penyokong UMNO/Beer eNd yang ditahan dalam kejadian baling batu sembunyi tangan di UPU Teluk Kemang...
Yang ni pun penyokong UMNO/Beer eNd jugak... juga ditahan di UPU Teluk Kemang... kepala mamat ni berdarah bukan sebab kena baling dengan batu, tapi sebab kene lanyak dekat 7 orang polis sebab melawan masa nak kena tahan... rasokan kau jang..! lain kali pukul la lagi polis..!
Mamat ni pun penyokong UNO/Beer eNd... tapi dia ni bukan cedera kena belasah atau baling... brader ni ada masalah kesihatan... jadi kita bawak dia ke hospitak untuk rawatan... yang ni bukan mangsa keganasan dan bukan juga pengganas...

Aku tunggu gambar-gambar mangsa keganasan penyokong PAS dari blogger UMNO/Beer eNd yang turun padang dan ada masa kejadian pulak... setakat cerita tanpa gambar bukti, simpan je la dalam kain sarung korang... gua tak layan..!

140 comments:

Anonymous said...

sempoi la TP...ni yg aku tunggu2 sbb aku ada kat tpt kejadian,yg syok masa BEER END buat provoke,lari lintang pukang betina2 garit UMNgOK masa kat teluk kemang..TP foto mat rempit UMNgOk kena belasah masa pukul org pas kat pantai teluk kemang takdak ka...sampai tersandar nak mampus mamat tu kena..tunggu polis mai angkut saja..yg sekoq lagi muka berdarah...gangster BEER END cover dia masa dia nak blah dgn mat2 rempit lsin...rugi la kamera aku out of battery...tak sempat ambik...KERORO_PAS

Anonymous said...

yeke TP.....org da xcaye kt ko pasal kes mengarut ko posting mamat sirap ari 2....
ko menyalak macamana pun org tetap gelakkan ko...terima je kekalahan....

Anonymous said...

oi bengong,hang ada kat sana ka,kalau ada kat sana mengaku saja la apa yg dipaparkan adalah benar dan sah...tp kalau takat sembang takdak kat sana,hang ni serupa beruk tua kena todi murah...HUA HUA HUA

Anonymous said...

oi bengong,hang ada kat sana ka,kalau ada kat sana mengaku saja la apa yg dipaparkan adalah benar dan sah...tp kalau takat sembang takdak kat sana,hang ni serupa beruk tua kena todi murah...HUA HUA HUA

Anonymous said...

polis pun satu hal,bial geng2 polis kena pukul dgn mat2 rempit umngok baru nak bertindak..baru nak buat adil...kalau tidak jangan harap la sbb IKUT ARAHAN PIMPINAN DAN BUKANNYA IKUT ARAHAN DALAM AKTA..Allah maha adil,setiap perbuatan ada hikmat dan akibatnya

Anonymous said...

Ini budaya 1Malaysia Monggolia. Itu belum guna c4 lagi. kalau nak tau lagi baca macam mana tantuya kena bom.

Kedai Hitam Putih said...

salam. berkunjunglah ke blog saya kalau ada kelapangan.terima kasih.

http://thekedaihitamputih.blogspot.com

Media Cyber said...

kepala bana ko nak kata PAS tu tak bersalah! Setakat gambar tak membuktikan apa2 la mangkok. Kalau ada video takpe gak, aku pun boleh percaya gak kalau ko ada video. ni takat guna gambar pastu buat cerita Pukimak camni?? mmg gile babi la ko fitnah org.. babi pun tak segila ko.

takpe, bak kata korang masa menang di manek urai.

MENANG TETAP MENANG!

Sape PR/UMNO/BN yg nak panjangkan zakar? said...

beselh tv3 suku..

Topeng Perak® Unmasked said...

Anon 2:22 PM - bila taip berita, kau mintak gambar... bila bagi gambar, kau mintak video... kang aku bagi video kang kau nak mintak apa pulak..?

Pelempang nak..?

Dasar Yahudi..!

Anonymous said...

dasar umno memang tak penah cukup...sebabtu selalu bergelumang dengan rasuah je selalu....

TOK HAJI BUNGA said...

BERDEKAH3333X BETOI TU TP....ANG BAGI JAAA PENYEPAK BLAH KANAN KAT MUKA MEDIA CYBER....BERDEKAH333X PELAQ2 SUNGGUH ORG BAGI PAHA NAK DADA KAKAHAAHKAHKAHAKHKAHKAHKAH.....

ADIL 4EVER said...

Salam TP.

Takde pun foto, mcm mana nak tgk?

Pakatan Rasuah said...

hehe...pandai yer ko kata mamat penyokong BN tu kena masalah kesihatan...mamat tu kena baling ngan batu bata oleh penyokong PAS...aku ada kat sebelah mamat tu bila batu tu sampai kena kat dia...nasib baik aku sempat elak...agak2 la sket kalau nak menipu pun...ko jangan igt PAS tu baik sgt...gambar budak2 PAS buat perangai buruk hari tu takde pulak ko upload kan...dasar durjana ko ni...

Anonymous said...

Rasanya ramai dah tgk youtube puteri UMNO kena boo, ejek dan carut masa derang jln lalu kat tmpt Pas.
Dikerumuni, dipaksa lalu lecah, diherdik, dicaci dan mcm2 lagi.
Awek2 tu memamg tak boleh buat apa2 sbb derang sedar diri mcm timun yg dihurungi durian.

Cuba korang fikir klu yg kena boo, ejek dan carut tu pemuda UMNO... agak2 pemuda UMNO tu balas balik tak?
Susah nak jwb sbb.. klu tak balas hamPAS kata UMNO dayus.. klu balas hamPAS ckp UMNO ganas.

2 perkara :
1) Klu dah saling balas membalas tentulah ada yg cedera. Isunya skrg ialah, siapa yg mula mencarut, maki dan hamun dulu?
2) Masa UMNO kalah kt manek urai dan tmpt lain, ada tak UMNO kecoh2 tuduh salahkan PR itu-ini?
Takde kan? Bukan sbb PR tu baik sgt tp sbb UMNO cepat sedar diri.

Klu kita lompat2 mcm monyet, menyalak mcm anjing dan menengking sumpah seranah, yg kalah tetap kalah. Belajarlah terima hakikat.

Anonymous said...

Puak2 Pas tu jika kalah katakan kalah tak usah banyak songeh! Terimalah hakikat PR dah merudum.. tak lama lagi bankrap ~Pas cepat2lah kuar enkau akan dihormati seperti dulu

Hampeh! sampeh! enkau sibuk2 DAP jua yang kaya! Melayu masih seperti dahulu papah kedana! sudahlah tu insaflah bertaubatlah wahai semua puak2 melayu

UMNgOk BoNgok said...

BN baru menang PRK 2 tempat... dah kecoh macam menang di semua tmpt PRK... mmg dasar YAHUDI lah UMNgOk ni... ha ha ha ha haram jadah punya penyokong UMNgOk

HERCULIS PR said...

Ini yang dikatokan LOBIH SUDU PADO KUAH...kau penyokong parti..setakat bersorak SUDAHLAH...apasal nak main KASAR main tulang 4 kerat BODOH macam FILEM BADANG makan muntah hantu...INI zaman moden zaman DEMOKERASI...tak faham ke.. tak sekolah ke...

Pemimpin parti BEBAL jugak...yang pegi upah orang BODOH2 macam KAU jugak apasal...nak jadi PEMIMPIN bagi orang2 BODOH bolehlah..

AntiBeerN said...

Anon 4:27...

Kau kata:

" ..enkau sibuk2 DAP jua yang kaya! Melayu masih seperti dahulu papah kedana!"

Tau pun ekau Melayu masih macam dulu, papa kedana. Itu semua sapa punya kerja? Kerajaan mengong mana yg dok memerintah 52 tahun dah ni... tapi Melayu makin tertinggal. Cina MCA, DAP, GERAKAN gak yg kaya... tu yg skandal PKFZ berbillion tu sapa punya kerja? Bukan geng BeerN ka?

Yg ekau bodoh dok sokong kerajaan yg ternyata gagal memajukan bangsa ekau sendiri tu kenapa? Kata ketuanan Melayu. Kalau betul UMamakNO dok dokong ketuanan Melayu dari 31 Ogos 1957 dulu lagi, patutnya Melayu dah ke depan. Dah kuasai politik & ekonomi di Malaysia.

Yg jadi masalahnya adalah kebodohan melayu mcm ekau yg masih dok sokong parti yg korup...

Anonymous said...

anon 4.09. ok le tu puteri mcm timun ngan durian. durian x buat ape2. tapi klu kt belah sinun dia orang jadi lauk..

Anonymous said...

umno bacul...umno bodoh...umno bacul...umno bodoh....umno bacul....umno bodoh....Aku bukan org PR tp rakyat malaysia yg x mngkin mnyokong umno bacul @ umno bodoh....

Detguaq said...

Anti beer end,

Kalau ada melayu kaya hangpa dengki sampai ketulang som-som.

Taruh syak wasangka dan curiga tak bertempat.

Aku bertugas disana juga, ketika lalu dikawasan hangpa, ramai militan hanpa terlompat-lompat macam dirasuk oleh syaitan....sampai menonyoh mulut dicermin, dok jerit rasuah, rasuah, rasuah. Rasuah apa? Aku berniaga secara runcit. pelanggan aku adalah orang awam dan juga kerajaan, perniagaan aku maju dan aku beli kenderaan pacaun empatroda aku guna hasil titik peluh aku setelah mengharungi masa untuk berjaya, lalau bersyukur kepada Allah dan beterima kasih kepada kerajaan.

hangpa dok menjauhi kerajaan lalu menjadi burung tiung dan hanya tahu mengulangi apa yang emimipin hangpa fitnahkan. Depapun ada rembat projek kerjaan persekutuan. Aku tahu kerana aku ada kawan dari kalangan PAS yang dok dapat tender2 kerajaan tetapi dok salur dana kepada parti militan hangpa. dan hangpa yang tak tau apa-apa percayaaaaaa bulat-bulat secara pepeh dgn pembohongan pemimipn hangpa. rentikanlah.....jom bangunkan bangsa, kerana dimalaysia bangsa melayulah yang secara umumnya beragama Islam. Melayulah yang menjaga islam diMalaysia. Jika ada individu-individu yang tergelincir, terbabas, bukan kuasa kita untuk memaksa. bimbing boleh, nasihat dan serah kepada Allah, bukan jadi Tuhan.

Sudah-sudahlah tu....pilihanraya hanya satu wadah mencari pengaruh, bukan menjadi terpengaruh....

Anonymous said...

Puak2 sayap kiri penyokong2bebal! pakatan peliwat A'War ngan Nik Najis terimalah kekalahan tu bersembur jer air liur busuk kau semua tolol berjuta gambar yang kau tunjukkan kalah! jua namanye FAHAM!!!!!!!!!!!!!
A'War jua billioner simpan 3bilion kat negara Yahudi kamu je bahlol! tak tahu.. dirasuh dengan sin2 suruh tulis dalam blog nie semua ekau dah meroyan hakhakhak

Anonymous said...

Detguaq,bro sekarang melayu islam yang jaga melayu islam kat malaysia ni semuanya gila kuasa,gila duit,gila pangkat,gila glamer,gila betino,gila arak,gila judi dan macam2 lagi gila yang buat melayu islam yang diperintah buat bantahan,kenapa pemimimpin melayu islam ni semuanya jadi gila.islam apakah yang dipimpin oleh pimimpin melayu islam ni,adakah islam had ari2,islam sekular atau islam yang berpandukan alquran yang menjadi pegangan nabi muhammad s.a.w serta umatnya termasukla umat melayu islam yang ada kat malaysia yang tercinta ni,tolong lu bagi clear sikit bro.yang anti beer eend kat sini semua nak tau huraian dari lu bro,bolehkah pemimpin melayu islam yang 'gila' ni dikekalkan atau ditukar yang lain.

AkuBudakPD said...

Jubor ko..dah kalah macam2 alasan ko bagi..yang malam hari pengundian korang pegi bawak buluh runcing nak rampas motorsikal kat dataran Teluk Kemang tu apa? Unit Amal PAS sial mengawal jalan mengalahkan polis trafik. Sial pegi bakar bendera PAS lepas tu kata otg BN yg bakar. Nak pegi pasang bendera PAS besar di depan rumah jentera BN Rembau. Kereta Kelisa Oren dgn penuh lambang PAS ajak budak2 BN bertumbuk..korang ingat apa? Di Teluk Kemang korang berbaris menjerit2 macam org sasau..ko nampak tak kat Teluk Kemang ada dua tiga ekor Keling ada nandet dan benang merah kat tangan pakai lilit kepala Allahuakbar..apa ko nak jawab wahai Topeng penipu besar perosak negara!!!!Yang tumbuk budak aku jam 3 ptg kat Dataran teluk Kemang dgn Buku Lima tu sapa? Orang tua pakai kopiah putih dan di baju ada gambar kepala Nik Aziz..Sapa Tu? Dia ajar korang buat gitu ker? Yang bakar 2 bijik motor kat teluk Kemang tu sapa? Aku menyampah lah dgn ko...mujur aku tak kenal ko lah..kalu aku kenal ko dah lama ko mampus tahu tak sial...aku dah tak boleh tahan lah dgn perangai korang ni..tunggulah pilihanraya kecik lagi..aku carik lah org2 ni sampai lubang cacing..aku dah ada gambar lah korang semua!!kali ni aku tak kasi cam punya

Anonymous said...

Mursidul Am PAS TG Nik Najis Nik Mat Rempit mengaku kekalahan di BP kerana jentera PAS tidak mencukupi masa menerangkan dasar dan perjuangan parti dan melebihkan serangan peribadi kepada calomn UMNO

PAS wujud sejak 50Tahun masih nak terangkan dasar dan dan perjuangan??? alaaahai...

Tabiat PAS dan Pakatan asyik menyerang keperibadian calon lawan,kalau tak serang tak menang,manusia nie bijak 1x 2x 3x masih nak percaya 4x melopong lah enkau ujang..

Anonymous said...

pi mampuih la hang barua kaliamput banjingan umngok....kalau tak kacau sarang tebuan mana nak dapat sakit,sapa yg mula buat dajai..puak hangpa la..aku pun ada kat sana wahai dajai2 puak umngok..hang ingat hang kuat mana sangat,awat ingat hang saja ambik foto ka....hoi barua pengikut parti laknatullah..kalau hangpa hina islam dan permainkan islam takkan org nak biaq...sahih masa beranak bapak hang lupa azan kat telinga...sbb tu perangai mcm iblis,hati perut mcm syaitan....

Anonymous said...

hoi budak pd,ntah2 isa samad yang suruh tak,ada wang semua jadi bro.drama swasta ni boleh buat la ngok,kalau tak, tak ada la mata lebam,terjun bangunan,usung tilam,projek singgit jadi duo booleh billon,hoi budak pd kalau dah nampak pooe la report polis.apo bangang bonar kau,kau bangang pasal. tolobih makan rasuah ko

Anonymous said...

ye ke...si bijan kaki betina dengan kj kaki botol mesti ajar geng2 mat rempit dan puteri2 belen buat benda yg tak bermaruah..halo kawan tengok foto la siapa perangai mcm beruk,yg jantan dok jual punggung hangit kat org....yg betina dok kasi apom kat mat rempit buat kenduri...biasa la kawan islam liberal...kaki todi kaki betina kaki sapu duit rakyat diangkat dan dijulang...bagi kaki pun silap2 puak2 ni jilat sampai ke kuku...HEHEHEHE

Anonymous said...

wahai mat pd yg rasa diri tu kuat melebihi kekuasaan Allah....tengok la diri dulu sebelum nak berhujah,ukur dulu kekuatan diri kalau takat kail panjang sejengkal nak memancing lautan dalam....kalau takat sembang kat sini masa kat sana tak tunjuk pun hebat sampai mana buat apa...boleh bawak g sembang kedai tuak tepi jalan saja kawan oooiiii....

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Banyak betul babi-babi belaan parti bangsat haram jadah UMNOBN kat sini!!! Aku dah agak dah respons puak-puak kapiaq ni. Kalo langit atas langit turun ke bumi jadik saksi pun dorang haram tak percaya. Sebab dah jadi ajaran dari makbapak dorang. Kalau dah keturunan sebelum merdeka makan duit haram ini ler hasilnya.

KAH!KAH!KAH! Banyak orang cakap (termasuk orang parti haram jadah UMNOBN) masa makbapak dorang mengongkek dorang tak baca bismillah tu yang setan (ni pun korang tau la ... tuhan nombor 1 dorang) pancutkan sekali air mani dalam pantat mak dorang. Lahirlah keturunan yang menjadi penyokong hardcore UMNOBN. Ni sejarah tau. Ada kat dalam kitab-kitab lama yang disorok oleh biro agama parti haram jadah UMNOBN. Tak percaya? Tanya Dr. Mashitah. Dia tau semua.

KAH!KAH!KAH! Tak percaya lagi? Nko baca komen-komen dari keturunan haram jadah ni. Logik tak? Yang nampak sangat bodo bangsat punya komen tu ... mamat atas tu, mamat bingai budakPD.

Woit Bingai!! Kalau betul apa yg nko cakap tu dah tentu ramai orang PAS kena tangkap la barua!! Apa punya bingai!! 1Malaya tau ... puak-puak UMNOBN ni punya bodo ... satu statemen pun tak bleh pakai. Ko pesan dengan makbapak dengan ketua-ketua bangang nko pi belajar macam mana bila buat huru-hara nampak inteligen sket. bukan nampak bodoh sampai budak tadika kemas pun boleh gelak beguling-guling. KAH!KAH!KAH! Stupid!

Anonymous said...

AkuBudakPD...
pi mampuih masuk neraka jahanam la hang,laknat sampai ke mampuih,itu la dok kedarah duit haramjadah hasil titikpeluh rakyat hangpa ambik,jadi pencaci umngok dok buat gila kat sana....awat ingat hang org PD hebat ka....WAKAKAKAKA....kalau hang salah sorang yg kena tangkap ka,atau kena pukui baru la kira hebat jugak la.....terlibat secara terus,ni takat sembang serupa anjing mabuk minum tuak murah...HUA HUA HUA...takdak maruah punya manusia...hang p crita kat budak2 KEMAS ka atau kat minah2 belen PD kira hebat la macam tu..KKKKIAAAAK TUUUIIIH

zali said...

haa tu la pasal...

kan ker tok guru dah pesan prk tu
jihad...perperangan...hik hik...

pegi perang pakai la helmet full
face,baju kalis peluru...kasut
safety boot...

ni pegi perang pakai kain
pelikat...ek eleh,jangan buat
leceh la...

pegi perang...jihad konon...

kepala hotak!

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Korang baca komen anak babi UMNOBN ni, tahkebenda.

"kan ker tok guru dah pesan prk tu
jihad...perperangan...hik hik..."

ketawa macam pondan .. hik hik.

Woit! Zali Kapiaq! Pekejadah ler nak pakai helmet full face,baju kalis peluru ... kasut safety boot bagai. Itu pakaian rasmi Panglima Perang Cyber ler bingai (ketua perang bloggers UMNOBN ... katanya). Menurut cerita, dia pakai macam tu masa nak ngerak Ketua Putera parti barua UMNOBN (Azeez leher pendek) entot-entot dengan puteri-puteri selebet UMNOBN ... takut nanti kena karate kat leher. KAH!KAH!KAH! Tak percaya? Nko pi tanya member baik Panglima bingai tu ... Parpu Kari. Dia tau semuanya KAH!KAH!KAH!.

Woit Bingai!! Kalau setakat nak perang dengan keturunan hina-dina pukimak anak-beranak UMNOBN tu tak payah ler nak pakai macam tu. Ludah kat dahi barua-barua tu pastu tepuk 3 kali .. gerenti tak ingat jalan balik punya. KAH!KAH!KAH! Stupid!

Anonymous said...

PR:

Kalau dah UMngok kemaruk macam ni, tak per lah.. kasi mereka menang. Klau kalah nanti, balik rumah bakar pulak anak bini.
Sekurang-kurangnya PR dah membantu menenangkan emosi dan mental mereka.

Kalau ada PRK, kita teruskan perjuangan, semoga kita tidak tergolong diantara yang Allah butakan mata dan gila bila bangkit besok kerana gagal nak faham ertinya laknat dan maksiat.

Dah berapa score sekarang? 8 -2? Phew, mahu keluar butir jagung nak kejar nih....

pelan-pelan kayuh, baru nama hero.

kau gunakan kamera apa?

HangNadim said...

Isk betul la TP Unmasked, aku admire gile dgn kualiti gambar yg ko amik. Guna kamera apa ekk? Sharp giler gambar-gambar yg ko post kat sini. Kongsi ler maklumat. Ko guna Digital SLR ekk?

Topeng Perak® Unmasked said...

Kawan2... aku pakai sony a200 dslr... murah je beb... ingat nak bali nikon DTX... tapi mahal beb... body je RM26.000 mampuih...

HangNadim said...

Teringin pulak aku nak tanya range price tapi hang tau ler TP Unmasked ... kat sini banyak anak-anak babi belaan UMNOBN nanti dikata pula kita-kita ni berduit pasal dapat upah londehkan tipu tenggiling auta karing puak-puak kapiaq ni. Tapi tak per ... nanti aku google dan search dia price. Bukan hapa ... teringin gak nak jadi photographer macam hang.

Topeng Perak® Unmasked said...

Aku rasa model yg aku pakai ni regenya paling murah...

Skang regenya RM2030... dpt package dual lensa... 18-70 & 75-300... kira ok la tu...

gambar cun... kualiti... rege murah...

tapi smpi hari ni aku x dpt nk bli legi flash... hahaha flash cobra regenya rm1300...

nanti2 la... cukup stahun, blh la bli... smpan sket2 duit...

Anonymous said...

MELAYU + CINA + INDIA = 1 MALAYSIA.

FIKIR2KANLAH...

HangNadim said...

Alhamdulillah, thanks for the info TP Unmasked. Kena kumpul duit dari sekarang ler gamaknya aku ni. Tapi tak per ... minat punya pasal :)

HangNadim said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Zali, kau dan penyokong umno lebih baik pi naik haji, di situ kau boleh baling batu sepuas hati kau orang. Kau kata malaysia dah maju, tapi penyokong umno masih duduk dalam zaman batu.

Liza said...

dalam banyak2 beruk kat atas tu, aku sangat ingat sekor beruk berkulit kepala tupai yg kena angkut dek polis. Bila aku gi BPTKemang, aku jumpa lagi beruk tersebut dibawak polis ambik gambar dan aku jumpa lagi masa aku teman kawan aku yg berdarah mulut kena batu... kawan aku tu dapat tiga jahit dimulut dia. tak apa! aku nak sangat jumpa lagi beruk tersebut di sekitar N9, mungkin kat PD, atau rembau, atau seremban... kawan aku dapat 3 jahit kat mulut!!!

Anonymous said...

baguslah korang semua.. bila kepentingan politik melebihi kepentingan Islam.. tu yang sesama Islam gadoh tu...

Takbir!! Allahuakbar 3X!!!

- parti jahat, kato eh -

Anonymous said...

BudakPD,

jom jumpa, kalau ada beran la.

Tapi jgn kat PD. Puak kau kalau ramai baru nampak telur.Kalau tak gerenti sekejap masuk sekejap timbul.

Gambar aku kau dah ada muka aku kau dah tahu lagi senang.

Aku tak nak beradu tenaga. Gerenti ada yang nangis panggil mak kat rumah. Ala sian anak aku, siapa lah yang berani jentik?..

Ajak kau lawan baca doa qunut solat subuh pun jadi la.

Amacam BudakPD? Ada beran?

Anonymous said...

haa apo laie.. gadoh lah..
jangan lupo bawak omak, apak, adik beradik laki dan pompuan, atok, uwan, moyang, anak lelaki pempuan, jiran, kawan sekolah, kawan universiti, awek, balak, meh la gadoh reramai.. tak payah kojo, tak payah semayang, tak payah makan... gadoh la sampai 30 hari 30 malam...

elok la masing2.. akal panjang.. tua2 taknak mampus dah kecik menyusahkan orang...

eden berdoa kepado Allah biarlah yang nak bergadoh ni terbuko hati untuk berbaik semulo atas perpaduan Islam...

- parti jahat, kato eh -

Anonymous said...

ajak lawan baco doa qunut tu macam takbur yo bunyi eh..

Anonymous said...

PENYOKONG UMNO NI NK DEKAT RASA BALING DGN BOM DAH NI.KITA TGU DAN LIHAT!!!LAILAHAILLAH JGN XSEMPAT UCAP JE.

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Apo ko bondo la ekau ni Anon 12:50 AM. Lawan baco doa qunut tu kan ko bagus dari moracau molaung macam apo yang selalu dibuek dek puak-puak UMNOBN?

KAH!KAH!KAH! Kelakar la ekau ni. Mano dapek pahalo bolawan baco qur'an dongan bolawan topokek2 kato "Takebeer! Takebeer" KAH!KAH!KAH! Ekau pikir la sondiri.

Anonymous said...

Agak-agaknya gambar yang menunjukkan orang yang beraksi garang tu berkhidmat untuk parti atau samseng upahan...?

Untuk pengetahuan pembaca, belum ada seorang ahli UMNO yang sanggup gadaikan nyawanya demi partinya secara percuma . Kecuali jika khidmat mereka dibayar..... tapi bukan untuk mati.

Mereka itu cuma pencacai yang bodoh. Diberi sedikit upah, sedikit penghargaan dan janji kosong kemudian dihasut maka semangat mereka berkobar-kobar kononnya mereka lah kumpulan pejuang yang mempertahankan maruah parti UMNO. Tanpa mereka parti UMNO akan terkubur. Begitu bodohnya mereka bertaraf pencacai.....

Sebenarnya dimata pemimpin UMNO, pencacai ini sama tarafnya juga dengan pembantu rumah. Bila diperlukan, dipanggil dia datang, jika tidak diperlukan, dihalau dia pergi.

Ada segelintir manusia memang suka jadi pencacai... mereka tunjukkan setia pada pemimpin dengan harapan mereka akan dapat merasa sedikit sisa-sisa makanan pemimpin tersebut.

Pencacai akan merasa amat bangga dan perasan bila diberi sedikit kepercayaan... kononnya mereka hebat kerana dapat berdamping dengan pemimpin yang terkenal, sedangkan orang lain tidak dapat berbuat demikian.

Kita pernah dengar pencacai merunggut dan mengamok kerana selepas kerja yang disuruh diselesaikan tapi tidak dibayar upah... malang sungguh bila seorang ahli parti bertaraf pencacai saja.

Cara ini telah digunapakai oleh pemimpin UMNO khususnya ketua cawangan dan ketua bahagian sejak turun temurun. Dan cara ini telah ditiru oleh Samy Vellu demi mempertahankan kedudukannya sebagai presiden parti MIC.

Pencacai yang tunjuk hebat di Bagan Pinang itu bukan kerana mereka kuat atau hebat tetapi kerana ada dalang dibelakangnya. Siapakah dalangnya, kita serahkan pada perisik rakyat untuk menyiasatnya.

Tanpa dalang, pencacai itu adalah kumpulun pengecut dan bacul. Dalang ini pula adalah orang tengah kepada orang kepercayaan seseorang pemimpin. Orang kepercayaan pemimpin ini yang melakukan rasuah bagi pihak pemimpin. Dan pemimpin itu akan berlakun kononnya mereka adalah pemimpin yang baik dan bersedia untuk mengeluarkan kenyataan dalam akbar arus perdana demi kepentingan diri mereka sendiri.

Kesimpulannya pencacai itu siapa...? Mereka adalah ahli yang bijak tapi telah dihasut untuk jadi ahli yang paling bodoh dalam parti.

Anonymous said...

elok la orang nak mati ucap kalimah syahadah.. InsyAllah buleh masuk syurga.. tak baik dongki-mendongki sesamo Islam.. Islam tak galakkan tu.. pantang tu..

- parti jahat, kato eh -

HangNadim said...

Boto tu Anon 1:14 AM, mari kito samo2 doakan supayo puak-puak laknat UMNOBN boronti bodo-bodokan orang molayu dan orang islam. Kito samo-samo lago kan puak-puak munafik UMNOBN supayo berpocah-bolah musoh2 Islam ni. Kito buleh buek macam tu sobab eh mereko ni bukan nak bonar dgn islamm tak do bedoso eh.

Kalau boto nak kan islam takdo do disokong eh malaun-malaun molayu yang jadi tokeh judi, orang lain makan nasi dio makan rasuah. Tak do pantang eh molingkupkan puak-puak UMNOBN ni sobab eh mereko ni suko bonar buek maksiat. Pahalo dapek kalau UMNOBN dihapuskan dimuko dunio ni, insyaAllah.

joejet said...

woi budak pd..ko set time ngan tempat???ko nk tunjuk hero kan..kita showdown...ada beran???lu jgn borak lebih sudah...///BERSATU AMAN SEJAGAT

Anonymous said...

Akan sampai masa puak-puak UMNO akn dibaling dgn BOM masa PR13.

Anonymous said...

UMNO = Umno Menipu No One,

Anonymous said...

KUALA LUMPUR 14 Okt. - Perwakilan Puteri UMNO Kedah hari ini mencadangkan parti itu menubuhkan satu suruhanjaya khas siber bagi memantau laman web dan blog secara lebih serius supaya penyebaran gejala fitnah dapat dibendung.

Ketua Pergerakan Puteri UMNO Kedah, Norashimah Md. Nowar berkata, gejala fitnah di kalangan pengendali laman web dan blog semakin berleluasa sehingga mencemarkan imej negara sebagai sebuah negara Islam.

"Ia bukan sahaja mengelirukan masyarakat, malah ia bertentangan dengan ajaran agama Islam yang sebenar.

-----------------------------------

Chek Norashimah oi, tang mana yang blog-blog ni dok buat fitnah ni? Blog-blog ni buat cerita sebenaq yang tak disiar di media-media hangpa tu. Awat tak minta tubuh juga Suruhanjaya untuk pantau Utusan Malaysia, Berita Harian, RTM, Rangkaian TV Media Prima, yang tiap hari juga duk pembohong. Awat chek tak tengok ka?

Media-media hangpa tu la yang lagi teruk duk putaq segala cerita-cerita ni, nak habaq bagi kat chek shimah ... Jangan nak buat tak tau pulak na ...

Yang terbaru di Bagan Pinang hari tu, yang konon nya si mamak azeez tu dah kena pukui sampai masuk hospital, media sapa yang tak habis-habis buat cerita? Bukan RTM? Bukan TV3? Bukan Utusan Malaysia? Bukan Berita Harian ka? Memang banyak blog-blog yang membuat cerita kes mamak azeez tu, tapi semua menafikan yang mamak tu kena pukui? Awat sampai la ni tak dak pun gambaq dia kena pukui tu? Mana dia, tunjuk la mai kalau ya mamak tu kena pukui ....

Jadi sapa sebenarnya yang putaq alam? Blog-blog atau media arus perdana hangpa yang buat cerita pembohong? Depa kata makna UMNO tu ialah Umno Menipu No One ... dari pertubuhan nya sampai lah ke media-media yang dimiliki nya ... chek kene tau tu ya ...

Satu lagi chek Shimah kata blog-blog ni boleh mencemarkan imej Malaysia sebagai negara Islam ... Awat chek Shimah tak pi jumpa Najib sebelum nak kata blog mencemar Islam ... Pi jumpa Najib minta Najib suruh bini dia tu pakai tudung dulu. Tak ker mencemar negara Islam apabila isteri PM nya tak pakai tudung, kadang-kadang kalau pakai pun nampak jamboi ...

Lagi malu chek shimah oi bila najib bawa bini dia pi merata dunia lebih-lebih lagi bila pi melawat negara Islam, orang sana tengok bini PM Malaysia (dari parti UMNO yang juga najib kata parti Islam) tak pakai tudung. Menutup aurat tu WAJIB chek shimah ai dalam Islam. Jangan jadi macam Sisters In Islam ....

Dan lagi chek shimah ai, anak bekas PM mahadet yang pi beli saham dalam syarikat minuman keras di Filipina tu tak cemar negara Islam ka?

Kalau nak bercakap bab-bab cemar Islam di Malaysia ni chek shimah ai, 44 hari 44 malam cerita pun tak habis. Jadi sebelum chek shimah nak kata blog atau laman web yang cemar Islam di negara kita ni, chek shimah kena tengok geng-geng chek shimah tu dulu ... UMNO BN. Pebetoi puak-puak tu dulu baru chek shimah pebetoi blog-blog ni.

Rasuah tu tak cemar Islam ka? Yang hangpa berhari-hari siang malam pi berkampong kat Port Dickson baru-baru ni berkempen untuk Isa Samad yang dah SAH kaki RASUAH tu juga tak cemar Islam ka.

Iskh ni yang kata tak akan habis kalau nak bercerita bab cemar Islam di Malaysia ni. Chek shimah pikir sendiri lah. Saya tak larat nak taip kalau nak ikutkan belambak yang nak di keluarkan.

Dan tentang blog-blog ni, tang mana pulak yang mencemar Islam nya chek shimah? Tapi mungkin ya juga macam blog Parpukari - House PK - yang ikut sedap mulut dia saja bila buat artikel ... mungkin cheh shimah tengok blog ni la kot ya ... Tapi blog tu penyokong UMNO BN untuk pengetahuan chek shimah ai. Cuba chek shimah mai tengok blog-blog sebelah sini, blog-blog Pakatan Rakyat, saya rasa tak dak lagi la blog yang boleh mencemar Islam ...

Lain kali kalau chek shimah nak bawa usul mai perhimpunan pun bawa lah usul yang lebih bernas, lebih mantap untuk dibahaskan yer, kalau setakat kes blog-blog ni saya rasa kecik sangat lah kes nya ...

Salam dari Pak Awang Kepala Batas

http://zulmamakpng.blogspot.com/2009/10/apabila-umno-sudah-takut-dengan-blog.html

Anonymous said...

UMNO = Umno Menipu No One,

zali said...

nabi muhammad pun kena baling
batu...tak la kecoh.

kena seketul dua dah bising nangis
macam bapuk kena rogol.

nak jihad macammana nih batu pun
tak sanggup?

baik korang pas jihad atas katil
je membelasah bini masing-masing
macam tok guru,wali korang buat
semasa korang kena baling
batu...itu lebih afdal.

bongok punya pas!

zali said...

seronok baca komen si kimak
HangNadim...macam sial!

baru dapat computer atau baru
langgan streamyx tak tau la...

orang macam ni memang dah selalu
saya jumpa...hangat-hangat taik
babi...sehari dua lagi senyap la...

kat mana dia pegi?tu hah...masuk
tagged layan betina!

jalan daa...

Anonymous said...

IQ zali low class!!!UMNO low class!!!

Anonymous said...

baikla ko layan bini ko ats katil buat show skit depan najib razak dgn rosmah mansur wahai zali bingai oi.xpn ko buat show depan perhimpunan umno yg xde maruah tu.lagi 1 ko xpegi perhimpunan UMNO ker???bercakap bukan main lagi,ker ennkau ni cume hamba abdi org gaji umah najib razak???maklumlah xsekolah melayu umno sorang ni.mcm hangat2 taik ayam je kau ni.sampah umno rupanya ingatkan power sgt...

Anonymous said...

TP bloggers kita dah conquer (BERJAYA).cuma tinggal media tv je kita nk conquer baru perfect.HALF AND HALF = BARU DAPAT TENDANG UMNO BULAT-BULAT.

Anonymous said...

relax la bro zali xkn marah kot.jgn jd mcm puak-puak UMNO yg lain.ang dah kerap masuk sni bak kami leveling ang.

Tinta Hitam said...

Cukuplah saya katakan samseng samseng UMNO ni cuma berani tunjuk samseng bila mendapat perlindungan polis shj.Polis tangkap tu sebab nak lepaskan dia balik.Tiad sebarang tindakan

At least rakyat nampak la polis ni amat adil.Hmmmm.. ye ke adil dan saksama?

Budak PD said...

Ok..aku cabar korang turun kat KFC jln Rj Laut jam 9 mlm ni..aku pakai baju hitam. Korang kalau dtg PD aku dan bdk2 akan rembat kalau aku tahu korang penyokong PAS atau mmg muka korang yg kami ada.AKu tgh carik lg dua tiga ekor pukimak yg pukul budak2 aku kat Teluk Kemang hari tu pakai buku lima. Sorang dah dpt dikesan budak Kelantan tinggal di Kelang. Dah kena hempuk dah semlm..aku bukan samseng tp aku tak puas hati pasal korang kurang ajar!!!!Kalau berani turunlah!Aku tunggu beb!Aku turun KL ni bukan PD tempat aku!

Anonymous said...

Saya cukup antilah dengan Topeng Perak ni kalu kau datang sabah aku gerenti ada sesuatu yang berlaku dengan mamat Topeng ni aku tunggu kau di sabah datang lah kalau berani aku tunggu kau

Anonymous said...

kpD sialan2 dan bajingan2 pas dan pkr yg duk cabar budak PD tu maklum2 lah eh..

dia dah bukak gelangang....

cerita byk takde guna...

sapa pengecut atau tidak mlm ni cerita...

FUCK U PARTI HARAm celaka suruhan Anjing2 DAP SETAN..

Topeng Perak® Unmasked said...

Budak PD... dan semua samseng2 sekelian...

aku tunggu berita seterusnya dekat mana-mana Balai sekitar Kolumpo... kalau nasib baik, ade lagi muka2 yang akan masuk dalam website ni pagi esok...

Selamat berjaya...

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Kesian pulak aku tengok si Zali Kapiaq KAH!KAH!KAH!

"orang macam ni memang dah selalu
saya jumpa..."

yang tak tahan tu "saya jumpa" KAH!KAH!KAH! macam pondan tua telur terselit celah jubo jer.

lagi satu bila si kapiaq cakap,

"hangat-hangat taik babi...sehari dua lagi senyap la..."

KAH!KAH!KAH! Keturunan babi memang suka main dengan taik babi, dibelek-belek taik tu nak tau hangat ke tidak. KAH!KAH!KAH!

Ni mesti dah kena babu dengan Panglima Perang Cyber haram jadah .. dia punya kepala barua sebab buat komen macam sial.

KAH!KAH!KAH!

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Kelakar mampos dgn barua-barua kapiaq haram jadah UMNBO. TP Unmasked, jgn layan dorang tu. Samseng kampung jer semua tu, bukan happa sangat. Hang tepok dahi dorang dengan duit 2 hinggit senyap ler.

anjing PD menyalak dan bunyi nya begini "aku cabar korang turun kat KFC jln Rj Laut jam 9 mlm ni..aku pakai baju hitam"

KAH!KAH!KAH! Samseng kampung ni nak pakai baju hitam malam-malam buta. KAH!KAH!KAH! Ni mesti geng gagak hitam mamak sanggam parpu kari pukimak anak beranak.

KAH!KAH!KAH! Samseng kampung nak jumpa kat KFC Jln Raja Laut. KAH!KAH!KAH! Tau ker nko nak pegi Jln Raja Laut neh? Tak tesalah bas ke? Err ... korang reti ke naik LRT? KAH!KAH!KAH!

Woit! Barua! Pegi belajar silat dulu ler dengan Mahaguru Veeerapan Silat Lincah tu! KAH!KAH!KAH! Stupid.

Anonymous said...

Ko pun sama la zali,jooststpring,tungak langit,media cyber,mr aku dll...semua dapat upah,ko zali asyik mengdap komputer aje...bila nak insaf..duit yang ko dapat sekrang nie duit haram.....atau pun tak ape sebab memang ko suka makan benda haram?

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Dulu lagi aku dah tau dah Zali Kapiaq and the geng tu semua anak haram. Bila anak haram bertemu dengan benda haram maka jadilah geng haram jadah. KAH!KAH!KAH!

Anonymous said...

Islam sangat ke PAS ni?

- parti jahat, kato eh -

HangNadim said...

KEH!KEH!KEH! Ado lae ekau ni. Takpolah biar den jawabkan. Nak tau PAS ni Islam ko tak islam ko, kono la baco porlombagaan dio. Apo dio yang dijunjung dan dio porjuangkan. Kalau nak diceritokan "kosangatan Islam" PAS ni raso eh tak cukup muko surat den nak tulis kek sini. Tapi kalau ekau bonar-bonar nak tau kono la poie baco porlembagaan dio ... kalau bonar-bonar nak tau la. Tapi kalau sajo yo nak tanyo .. tak dapek den nak tolong. Lamo dah dikobarkan, bortahun-tahun ... PAS ni memang sebonar-bonar nyo parti baik, kato eh.

Tak percayo? Tanyo guru-guru pondok yng ngaji dan ngajar Islam. Tak percayo laie? Tanyo pakar-pakar porlombagaan Islam. Jangan ditanyo pado pembuek maksiat, pembelo rasuah tu tak kono tompek namo eh. Ikhlas bortanyo dapek la jawaban, InsyaAllah.

Anonymous said...

takpolah.. den bukan penganut PAS... den Penganut Agamo Islam..

Anonymous said...

free-free jomput la lawat

http://drmaza.com/home/?p=752

tk

- parti jahat, kato eh -

HangNadim said...

Samo la kito yo. Sobab PAS tu cumo eh parti yang cubo sedayo-upayo untuk menogakkan agamo islam. Samo-samo la kito berdoa agar diperolehi kojayaan. InsyaAllah.

Nanti ado kolapangan den jongah laman web tu yo. InsyaAllah.

Anonymous said...

Menogakkan agamo Islam apo kenamo eh.. menogakkan ajaran sosek adolah. Macam bangkai... Dongar BullShit Dull hamPAS ko paka dalam buek syurgo sendiri. Sekaki beghapo..????

Anonymous said...

Peh.. terjala mamat PASberg tu topi paga. Tetonggeng tesolit makan paga bosi. Ambik kau.... selamo ni korang pikir korang yo yang nak tunjuk kuek. sekarang baru kono buku ngan ruas. Padan muka kau setaannnn....

cucu tok gempaq said...

org2 umno ni perangai mcm malaun tak ubah mcm firaun,

cucu chemat melaka said...

org umno tahu polis akan takut dgn menteri2 yg sial2 tu jadi polis akan lindungi kejahatan org2 umno terhadap org2 pas,sbb tu gangster2 umno tu aksyen2,sebenarnya mereka tu bacul2 semua....

Anonymous said...

taik jubo babi eh hang nadim pas nak menegakkan islam...

yg si nizar celaka dgn husam anak babi sibuk2 cakap pasal xde pun dalam perlembagaan pas bhwa pas nak tubuhkan negara islam...bila kena gertak sikit je dgn DAP trus kecut perut pasal islam..

Anonymous said...

BABI2 PAKATAN YANG DUK SIBUK2 SGT KONONNYE HEBAT TU TRN KAT KFC JLN RAJA LAUT MLM NI KUL 9....


MLM NI KTE TGK SAPA YG MAMPUS DULU...

Anonymous said...

aku risau dgn pergaduhan dgn sesama bangsa nih. tapi tak leh nak buat apa sebab Nabi Muhammad yg berbangsa Arab pun tetap ada tentangan daripada bangsa dia sendiri.

UMNO, korang kena jelas dengan apa yg diperjuangkan selama ini. Bangsa atau Agama? mana yg lebih utama Melayu atau Islam?

aku heran sesangat2 sebab kat negara Malaysia yg merupakan sebuah negara Islam boleh wujud kilang arak! Biar betol!

atau muungkin aku yg jahil sebab tak tau negara Islam khususnya boleh bina kilang arak?

UMNO perjuangkan Islam kan? tak mampu ke diorang hapuskan? memang tak boleh ke? atau sebenarnya dibolehkan kerana sebab2 tertentu.

ada sesiapa yg boleh jelaskan?

Anonymous said...

UMNO = Umno Menipu No One,

Cakap nk GAH..jln raja laut ape la padahal habuk pn tara.daripada ko ajak ktorang turun jln laut depan KFC,baik la ko ajak mak bapak ko g mkn KFC kt situ..maklumlah samseng kampung jln raja laut tu je yg ko tahu.tu pn sebb keluar paper alamat jln raja laut.UMNO LOW CLASS!!!!

Anonymous said...

kah kah kah... geng PD nak turun belasah org pakatan kat KL.. kah kah kah

kah kah kah... KL ni tempat pakatan lah oii, jgn ingat KL sama mcm PD. 80% anak muda KL org pakatan, tak payah gaduh2, ludah sorang sikit kat anak buar azeeeeeez ni pun dan cukup.. kah kah kah

Aku yakin barua2 ni takkan turun punya, nak cari mampus, sekali jerit beribu turun.. mesti terkincit punya budak UMNgOk ni... kah kah kah

udah2 le tu, baik ddk diam2 kat PD tu, tak payah keluar dari situ, PD kan daerah paling maju, semua ada kat situ.

Anonymous said...

Angpa semua xtgk lagi geng-geng bacul UMNO kena kepung dgn geng2 pembangkang ipoh....siap panggil polis lagi sbb xdpt nk blk.bila polis dtg apa lagi naik la minyak dia.last sekali nk tau mcmana depa keluaq???polis buat bulatan kt depa bwk depa keluaq..adesss..LOW CLASS betul!!!

kalau nk compare kn dgn PD lagi la jauh beza samseng kampungnya.samseng kampung budak sekolah...baru nk baligh..adeesss...jauh ketinggalan bro.PD ape la sgt...jentik skit nangis.

check out this..more funny news!!!
http://sd-malaysia.blogspot.com/

UMNO = Umno Menipu No One,

KEMBOJA said...

Kalau hampa semua nak tau Melayu Umno ni memang dari dulu kurang ajar. Dia orang nak menang sangat pilihanraya ni sampai sanggup membunuh....

PAS dah banyak pengalaman dengan Melayu Umno ni....

Sbb tu keturunan kami langsung tak sokong UMNO ni. Kerana tak capai cita2 mereka, Melayu Umno ni sanggup membunuh, merasuah, mengugut.....

Pergi Mampus lah Melayu Umno....

Menang di Bagan Pinang ni pun kerana rasuah. Elok la.....nak menangpun dgn cara rasuah....yg dilantik pula seorang perasuah...

cucu chemat melaka said...

kalau nak gadoh anytime tapi hang dah betulkan niat tu ke....kalu nak mati krn nak perjuangkan semangat kebangsaan hang tu,pi tanya alim ulama hang dulu tu,kalu mati atas dasar ASABIYAH mati apa tu....mati kapiak tau tak......jangan asyik pi disko aje,pi belajar fardhu ain yg wajib ke atas setiap org mukmin,dah maboki minum beer,lepas tu nak gadoh konon....kah kah kah....mampus kau tu nanti dalam kesesatan tau tak....

KEMBOJA said...

Sbb tu Tuhan dah kata.."Mereka2 ni dah sesat dan mereka menyesatkan orang lain pulak". Contohnya mereka2 ni memang dah tahu rasuah tu dosa dan haram...tapi mereka masih lakukannya juga seolah2 tak haram...kemudian...mereka merasuah orang lain pulak demi untuk kemenangan mereka....huluq duit sana-sini masa pilihanraya.

Dalam perhimpunan mereka (UMNO) kini bukan main nak menghapuskan rasuah semasa pemilihan wakil2 mereka nanti....tapi....dalam masa yg sama dalam masa PRK...duit2 rasuah ditabur kesana-kemari bila berjumpa pengundi...

Itulah wajah2 Melayu Umno kini...."SATU KEPALA TAPI MEMPUNYAI DUA WAJAH"

Sbb tu jugalah aku rasa SPRM dan polis tak dapat kesan perbuatan mere2 ni.....betol tak..???

Anonymous said...

Nasihat aku pada budak PD, kalau nak dtg ke KL, selangor, Perak, Kedah, Pulau Pinang, Kelantan dan Terengganu datang le dgn penuh beradab, jgn le nak ajak gaduh2, kita kan 1malaysia, yg sudah tu sudahlah, org pakatan tak dendam dah, tapi jgn cari pasal dtg tempat org nak ajak gaduh, bab ni aku tak jamin org pakatan boleh sabar... ok!!!

Anonymous said...

terima kasih atas gambar tu... memang benarlah apa yang dikatakan media, penyokong PAS memang ganas2 belaka! isk2.... idup ameno!

KEMBOJA said...

SEKARANG NI AKU BOLEH BAYANGKAN KEDUDUKAN DAN AMALAH KEHIDUPAN MELAYU UMNO....

DULU MASA PEMILIHAN PERWAKILAN UMNO...GROUPS MUKHRIZ BERTERIAK PADA KHAIRI JAMALUDDIN...."RASUAH...RASUAH....RASUAH" SBB KHAIRI MENGAMALKAN POLITIK WANG...

KINI AKU BOLEH BAYANGKAN BILA ISA SAMAD (YG PERNAH DIKENAKAN TINDAKAN DISIPLIN KERANA MERASUAH PERWAKILAN) MENANG PENYOKONG2NYA BERTERIAK "HIDUP ISA...HIDUP ISA...HIDUP ISA" MAKA SAMALAH SEOLAH2 MEREKA BERTERIAK "HIDUP PERASUAH...HIDUP PERASUAH...HIDUP PERASUAH"


HE...HE...HE...SEKARANG NI ORANG DAH TAU....SEBUT AJE UMNO, TERPANGPANG WAJAH2 RASUAH PADA MEREKA" MALUNYA.....

Anonymous said...

They are human too, and one day they will realize it and they will give up such impertinence

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Satu lagi barua kapiaq lahanat babi spesis kulit tebal belaan parti hina-dina UMNOBN, Anon 5:10 PM.Punya hina la si bingai ni, sah la barua ni keturunan babi jelmaan iblis. Kalau si Zali Kapiaq suka main dengan taik babi hangat, si bodo ni pula suka korek taik kat jubo babi ... KAH!KAH!KAH! KAH!KAH!KAH! KAH!KAH!KAH! Memang ler puak-puak haram jadah UMNOBN ni tak der keje lain ... suka main taik babi.

Woit! Barua! Tak payah ler nko nak citer pasal perlembagaan dan negara islam kat sini. Nko tu kapiaq! Tak layak langsung! Baik nko pegi hafal perlembagaan parti haram jadah sial UMNOBN tu. Bila dah pandai, buka sekolah mengajar pulak penyokong2 parti bangsat UMNOBN yang tahap IQ dorang tu mengalahkan anak-anak babi tak cukup umur. KAH!KAH!KAH!

Woit! Barua! Lain kali kalau nak komen biar ler ada standard sket. Kalau dah tau bodo, jgn ler buat komen kat sini. Pegi buat komen kat blog-blog murahan tajaan parti bangsat UMNOBN. KAH!KAH!KAH! Stupid!

Anak Perak said...

minta maaf lah..

orang yg ajak2 gaduh tu ialah orang yang paling bodoh di dunia. adoih... zaman2 camni pun ade lagi ke orang camni? cemana la bangsa lain nak respek kat kita. skit2 ajak gaduh. jeling sket gaduh, tegur sket ajak gaduh, cuit sket gaduh, langgar bahu sket gaduh. nak berani pun bertempat la.

korang gaduh2 tapi yang kaya pemimpin2, ketua2 parti (apa2 parti la hatta parti ayam pun). kontrak sana sini juta-juta. saham pun juta-juta, ada puluh2 syarikat, belum masuk yang nominee lagi(erm...ade ke pemimpin yang miskin2?). engkorang? ape ade?

yang bergaduh sampai berdarah2 korang semua, tapi pemimpin2 ketua2 parti tertinggi semua baik-baik saja, siap peluk2 takde pun diaorang nak gaduh2?. sapa yang BODOH? sapa yang terkena? rakyat biasa jugak.... pikir la...

aku sangat2 sedih ngn semua ni...

minta maaf lah..

HangNadim said...
This comment has been removed by the author.
HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Mako berkato la anak nogori colup dari spesis babi boloan parti bangsat UMNOBN, Anon 3:14 PM:

"Menogakkan agamo Islam apo kenamo eh.. menogakkan ajaran sosek adolah. Macam bangkai... Dongar BullShit Dull hamPAS ko paka dalam buek syurgo sendiri. Sekaki beghapo..????"

Macam tu la bilo dah banyak bonar menogak air koncing babi, maso bolajar kek sekolah dulu .. cikgu eh mongajar ilmu agamo kek dopan tapi mamat ujang ni bantai lak goyang tolo kek bolakang. Itu sobab la otak bongap bilo bercerito bab2 agamo. Ado ko syurgo tu dikato eh buleh dibuek-buek sendiri? Dio ingat syurgo bondo main-main ko?

Eden raso la, mamat ni maso apak eh nak mengongkek dongan omak eh tak baco bismilah dan telupo mandi wajib sampai sokarang. Tu yang dapek anak macam cilako dunio akhirat.

Punyola mato duitan, adoko syurgo ni nak dijual ikut hargo sokaki. Isk ... bonar la kalau dikato orang kampong bahawo sonyo penyokong parti bangsat UMNOBN ni habeh semuo bondo nak jual, dari negaro sampai ke syurgo! Ish .. Ish .. hina sunggoh!!

KEMBOJA said...

"Politik Wang" semasa pemilihan Umno dikatakan "Rasuah".

"Politik Wang" semasa setiap kali PRK dikatakan apa pulak...?????


KAH...KAH...KAH...KALAU TAK RASUAH BUKAN LAH UMNO NAMANYA......

Anonymous said...

idup lagi zali lahanat ni....ingatkan dah mampus, kena bakar...abu bangkai zali ni tabur kat sungai nipah..tempat wujudnya..wabak virus Nipah.

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Jangan ler marahkan Zali sampai macam tu, kesian dia nanti kalau dia punya boss dengar ... cukup bulan tak dapat elaun nak bagi duit haram kat makbapak dia kat kampung. Ish ... Ish ... Ish.

dinobersia said...

Salam aku dah buat trip dari satu blog ke satu blog..kesimpulan islam ngan islam bertempur (lidah) bagi nak terbalik dunia.. aku kata ngko, ngko kata aku. apa hal.. biarlah keputusan kali ni untuk BN, mungkin next BN lagi dan lagi dan lagi BN.. betulkan sebab orang dah bukak mata kan.. tunggu PRU13 nak tengok langit tinggi ke rendah. Selama ni PAS bukan ada jasa apa di bgn pinang. Di perak nizar asyik ceramah dan kutip derma. Bila nk tadbir negeri
Yang orang-orang pas ni, bila time raya ada yang tak bayar fitrah.. apa hal. kata ada amil sendiri.. mana pegi duit-duit tu, masuk tabung parti jugak ke ?

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Pekebenda ler si dino neh. Lawak londeh di pagi buta. Woit!! Parti barua UMNOBN tu baru ler menang dua kali PRK dah nko nak kata "next BN lagi dan lagi dan lagi BN" .... lagi pekebenda? Ko nak cakap orang melayu dah bukak mata pekebenda? Melayu bangsat UMNOBN tu bukan bukak mata ler bengong!! Dia tutup mata la bodo!!. KAH!KAH!KAH!

ISA Samad pendek tu terbukti kaki rasuah ... bukan orang PAS, DAP, PKR yg cakap ler ... parti haram jadah UMNOBN sendiri yang cakap. Abeh nya penyokong parti bodoh UMNOBN undi pemimpin rasuah tu yang kau kata dah bukak mata? KAH!KAH!KAH!

Maleh betul aku nak citer panjang dengan ko ni. Buat penat. Dari tadi aku tunggu kot-kot ada komen yang bagus ... rupanya hampeh!!

Betul la, 1Malaya dah berkata2 IQ barua-barua UMNOBN ni makin lama makin rendah. Otak makin lama makin mengecut. Dari dulu sampai sekarang .... 52 tahun lebih kalau cakap meraaaaapu tak abih2 .... meniiiiiiiipu tak abih2. Btul2 macam pukimak punya mentaliti. Stupid!!

Anonymous said...

dinobersia mcm asal ko ni duk kt felda bersia je.tempat gajah babi hutan lalu..patutlla ngko ni xdpt nk bayar zakat org susah nk smpai tempat ngko tu.xpn ngko ni org asli.org yg paling byk xmembayar zakat adalah org UMNO..tgk pn dah tahu.ckp je name UMNO apa benda yg diorg plg malas sekali nk buat???bab agama semua malas.tv datang baru nk sibuk2 cari baju melayu almuaklumlah nk masuk tv.nnt org boleh ckp UMNO hebat.padahal semua LOW CLASS!!!mkn duit haram tahu,zakat xreti2 nk byr.itu baru org UMNO.tu belum dikira zakat emas,harta lagi.xcaya ang p tanya rosmah mansur ada dia byar zakat???seumur hidup xpenah aku rasa..anak pn lingkup teguk arak.lagi nk pimpin malaysia.hancussss!!!LOW CLASS of UMNO!!!

Anonymous said...

http://sd-malaysia.blogspot.com/2009/10/salam.html

BLOGGERS PALING RASICT!!!ORG MCMNI PATUT MASUK ISA!!!

baca statement dia.

Anonymous said...

umno/bn maybe selama mereka hidup mereka belum pernah kenal indahnya islam.

Anonymous said...

Najib, master of the cilok idea.. hahaha.. Dl idea 1 malaysia, dia cilok dr Anwar, yg UMNO FOR ALL ni plak di cilok dari TGNA (PAS FOR ALL)..

http://kulupsakah.blogspot.com/2009/10/makan-luar-dalam.html

Anonymous said...

http://keadilangerik.blogspot.com/2009/10/adakah-sivakumar-akan-di-heret-lagi.html

Kita akan sama lihat memandangkan najib akan datang ke Perak dengan rasa tak malu apa yang dia lakukan untuk sambutan 1Malaysia di Stadium Perak. Doa saya moga Najib dimalukan

cucu chemat melaka said...

yg heran tu org umno tu 90 peratus yg islam,tapi yg pelik 90 peratus tu jugak yg takndak islam,takut dgn hukum ALLAH,hukum islam takndak tapi hukum kapir dia ndak,kalu hukum islam tapi org yg mengaku islam tu takndak,takkan hukum hakam yg ALLAH SWT turunkan tu nak biarkan dalam kitab aje,nak jadikan mcm cerita hikayat hang tuah ke....org baca aje...lama2 ada setengah org kata hang tuah tu tak wujud,ianya cuma cerita donggeng aje....mcm hukum hakam dlm syariat islam,kalau tak di amalkan dan di daulatkan akan jadi mcm cerita hikayat hang tuah tu le nanti......wana..uzubillah....pikirrrrr2kan leeeee.....

KEMBOJA said...

aPA NAK BUAT CUCU CHEMAT....KAN ALLAH DAH KATA..."KALAU DAH MENGKEDARAH DUIT HARAM....DAN...DAH JADI DARAH DAGING DUIT HARAM TU....ITULAH JADINYA...RASUAHPUN DIHALALKAN...PERASUAHPUN MASIH DILANTIK...LEPAS TU DUIT2 RASUAHPUN DEPA KEBAS.

ITULAH KEBANYAKKAN ORANG SEBUT" KALAU TAK RASUAH BUKANLAH UMNO NAMANYA"

Aspirasi said...

Ala... macam lah penyokong PAS tu baik sangat... macam samseng adalah.... tak payahlah tuduh UMNO cerminlah diri tu dulu....

Anonymous said...

UMNO LOW CLASS!!!

Anonymous said...

Subhanallah.
Bahasa jiwa bangsa.
Klu dilihat pada tulisan2 komen kt blog ni, risau aku pada masa depan negara aku.
Penuh carut, maki hamun, hina dan mengeji dgn tanpa rasa malu dan segan silu pada Allah SWT.
Ada juga yg sanggup menghina ibu & ayah forumer2 yg lain.

*aliffnajmi.
Istighfar.

W'pun tok guru N.Ajis mengizinkan kita utk mencaci dan mencarut, tapi kita sebagai seorng ISLAM yg kononnya bermoral tinggi perlulah membuktikan bahawa kita sememangnya lebih baik dri Islam Hadhari yg kita hina2kan tu.
Tunjukkan kita memang benar2 beriman dan mendokong Islam dgn seikhlasnya.

Ingatlah, Sesungguhnya Allah SWT menyukai orang yang tidak lekas marah, yang pemalu, yang merasa cukup (qana'ah), yang menjaga diri daripada meminta-minta dan menjadi bapa kepada keluarga yang bertaqwa. Allah SWT marah pada orang yang keji perbuatannya, buruk lidahnya, suka meminta-minta, yang memaksa dan yang kurang cerdik. (ahli Hikmah).

Anonymous said...

Kepada anak-anak Melayu yang masih menuntut ilmu,tuntutlah ilmu semampu yang boleh kerana bangsa kamu adalah bangsa terbaik dan bijak.Jangan jadi penagih dadah atau merempit membuang masa.

Kelak kamu akan dapat menyusuri jejak Melayu itu sendiri.

Kepada para pencinta bahasa,berjuanglah pertahankan bahasa kamu kerana bahasa Melayu juga adalah kunci kepada jejak-jejak kamu yang hilang.

Kepada pemimpin politik Melayu,waspada,ada musuh yang menanti anda bukan sebab kekayaan anda tetapi sebab bangsa dan agama anda.

Kepada bangsa 'Mala' di Indonesia dan Malaysia,kita dipisahkan oleh penjajah-penjajah barat.Kita adalah serumpun dan bersaudara.Belanda dan Inggerislah dalang pemisahan kita.Hentikan segala sengketa yang terlampau bodoh dan merugikan,bersatulah.Biar bangsa Mala bangkit maju seperti masa-masa yang lalu.

Ini tanah kita.Ini bumi kita.Ini adalah "The Promised Land".

Ke manakah mahu kita pergi,jika kita dihalau dari tanah ini?

Tiada perjalanan lagi selepas ini.Kita sudah pun berada di Timur Jauh.Di hujung dunia.

Sampai masa kamu akan mengerti semua rahsia ini.

Biarlah Melayu itu mengenal Mimnya sendiri.


umno PARTI KORUP...
agenda YAHUDI

Anonymous said...

Amanat Nabi Ibrahim a.s telah tertunai.Bangsa Jawi mula berehat dengan amannya di sini.Apa perlu berperang dan membina negarakota?Kata sesetengah dari mereka.Mereka pun kerap bermimpi dan tidur di Bumi Mala.Setengahnya membina peradaban dan kota.

Tiada siapa mengganggu.Bangsa yang hilang tetap bersembunyi di Bumi Mala.

Ajaran Ibrahim semakin dilupakan.Tiada siapa lagi yang mengetahui tentang Tuhan Yang Esa.

Tetapi bangsa ini tetap mahu mencari Tuhan di Bumi Mala.

Hindu

Buddha

Islam

Sampai di sini bangsa misteri telah menemui permata yang hilang sejak ribuan tahun.Agama Wahyu warisan daripada Ayahanda Ibrahim a.s.Kemudian datang ujian.

Portugis

Belanda

Inggeris

Falsafah 'cukup makan' semakin popular apatah lagi setelah dijajah oleh Imperialis.Melayu menjadi inferior dengan bangsa sendiri.Tidak bersemangat.Layu.

Bunga kemboja Mala-yu telah layu di tasik sendiri.

Sampai bila bangsa ini lupa jejak sendiri.

Sampai Israel mengarahkan meriamnya di Singapura ke atas bangsa yang hilang ini.

KAMI SUDAH JUMPA ANDA!YOU ARE ON TARGET.

Di manakah alter terahsia Melayu?Dimana?

Pada huruf 'mim'

Bangsa Terbaik,Agama Terbaik

Mim itu Muhammad,Mim itu Mala

Apabila bangsa ini menghayati agamanya sendiri,maka akan terangkatlah

Anonymous said...

Melayu itu orang yang bijaksana
Nakalnya bersulam jenaka
Budi bahasanya tidak terkira
Kurang ajarnya tetap santun
Jika menipu pun masih bersopan
Bila mengampu bijak beralas tangan.
Melayu itu berani jika bersalah
Kecut takut kerana benar,
Janji simpan di perut
Selalu pecah di mulut,
Biar mati adat
Jangan mati anak.
Melayu di tanah Semenanjung luas maknanya:
Jawa itu Melayu, Bugis itu Melayu
Banjar juga disebut Melayu,
Minangkabau memang Melayu,
Keturunan Acheh adalah Melayu,
Jakun dan Sakai asli Melayu,
Arab dan Pakistani, semua Melayu
Mamak dan Malbari serap ke Melayu
Malah mua´alaf bertakrif Melayu
(Setelah disunat anunya itu)
Dalam sejarahnya
Melayu itu pengembara lautan
Melorongkan jalur sejarah zaman
Begitu luas daerah sempadan
Sayangnya kini segala kehilangan
Melayu itu kaya falsafahnya
Kias kata bidal pusaka
Akar budi bersulamkan daya
Gedung akal laut bicara
Malangnya Melayu itu kuat bersorak
Terlalu ghairah pesta temasya
Sedangkan kampung telah tergadai
Sawah sejalur tinggal sejengkal
tanah sebidang mudah terjual
Meski telah memiliki telaga
Tangan masih memegang tali
Sedang orang mencapai timba.
Berbuahlah pisang tiga kali
Melayu itu masih bermimpi
Walaupun sudah mengenal universiti
Masih berdagang di rumah sendiri.
Berkelahi cara Melayu
Menikam dengan pantun
Menyanggah dengan senyum
Marahnya dengan diam
Merendah bukan menyembah
Meninggi bukan melonjak.
Watak Melayu menolak permusuhan
Setia dan sabar tiada sempadan
Tapi jika marah tak nampak telinga
Musuh dicari ke lubang cacing
Tak dapat tanduk telinga dijinjing
Maruah dan agama dihina jangan
Hebat amuknya tak kenal lawan
Berdamai cara Melayu indah sekali
Silaturrahim hati yang murni
Maaf diungkap senantiasa bersahut
Tangan diulur sentiasa bersambut
Luka pun tidak lagi berparut
Baiknya hati Melayu itu tak terbandingkan
Selaga yang ada sanggup diberikan
Sehingga tercipta sebuah kiasan:
"Dagang lalu nasi ditanakkan
Suami pulang lapar tak makan
Kera di hutan disusu-susukan
Anak di pangkuan mati kebuluran"
Bagaimanakah Melayu abad dua puluh satu
Masihkan tunduk tersipu-sipu?
Jangan takut melanggar pantang
Jika pantang menghalang kemajuan;
Jangan segan menentang larangan
Jika yakin kepada kebenaran;
Jangan malu mengucapkan keyakinan
Jika percaya kepada keadilan.
Jadilah bangsa yang bijaksana
Memegang tali memegang timba
Memiliki ekonomi mencipta budaya
Menjadi tuan di negara Merdeka

(Usman Awang)

Anonymous said...

Di Malaysia,terdapat 4 organisasi orang Melayu yang kita boleh renungkan di mana tersimpannya alter terahsia Melayu itu.Pertamanya,Umno yang lebih terkenal sebagai parti nasionalis Melayu.Parti ini adalah tunjang kepada politik Melayu di Malaysia ketika ini.Tiada apa yang dapat diulas dari organisasi politik Melayu ini,dengan latar belakang pendukungnya yang berbilang fahaman,namun fahaman sekular-moderate lah yang mendominasi parti Melayu ini walaupun ada di antara mereka masih kuat fahaman Islam mereka.

Anonymous said...

Organisasi kedua ialah Pas.Parti ini menjadikan Islam sebagai dasar perjuangan mereka.Yang paling dominan ialah bab kenegaraan atau Jinayah.Inilah bahagian yang paling ditekankan dalam perjuangan Pas.Pegangan parti yang majoritinya Melayu ini ialah "Pemerintahan perlu di Islamkan" yang inilah sumber kemajuan umat Islam.Selagi pemerintahan masih kotor dengan fahaman sekular penjajah,maka pembangunan ummah akan terencat.Ini adalah ideologi yang dipercayai dan menjadi fokus perjuangan Pas

Anonymous said...

Organisasi ketiga ialah Al-Arqam.Organisasi ini telah terkubur.Namun kita boleh mengkaji dari satu segi,mereka ini amat berjaya,malah lebih berjaya dari bangsa Cina.Al-Arqam pernah menjadi satu fenomena seluruh umat Melayu di Malaysia.Tidak keterlaluan,imej Al-Arqam adalah salah satu pemangkin yang merubah orang-orang Melayu pada era 80-an dan 90-an lebih mengambil berat kepada agama mereka.Pada tahun 70-an dan 80-an,pemandangan gadis-gadis Melayu yang memakai tudung masih ditahap menyedihkan namun setelah gelombang Al-Arqam ini,nampaknya bukan sahaja tudung semakin popular sehingga ada istilah mini tudung,malah pemandangan wanita berhijab muka juga menjadi pemandangan biasa.

Anonymous said...

Setiap organisasi menjalankan agenda masing-masing.Kesampingkan Umno,kerana kuasa politik mereka adalah hasil dari pemberian pihak Inggeris.KUASA INI SEBENARNYA TIDAK KEKAL DAN BILA-BILA MASA ALLAH AZZA WA JALLA AKAN MENARIK BALIK KUASA INI DARI TANGAN PEMIMPIN-PEMIMPIN UMNO YANG MENGEJAR HARTA DUNIA.

Anonymous said...

Kita lihat Pas.Parti ini berpegangkan satu prinsip yang dilupakan oleh ummah Islam dan ini menyebabkan umat Islam dihina Allah s.w.t di akhir zaman ini,iaitu sistem pemerintahan Islam atau dalam istilah fekahnya JINAYAH.Bila sebut hukum Islam terbayang hukum Hudud dan terbayang pula tangan yang dipotong.Padahal Jinayah bukan semata-mata hukum Hudud.Hukum Hudud itu sebahagian kecil darinya.Mengapa hukum lain seperti Qisas tidak popular?Nampaknya orang Islam sendiri yang mengelirukan orang Islam yang lain,menjadi kuli percuma bagi Yahudi dan Nasrani.

JIKA JINAYAH (FEKAH KENEGARAAN ISLAM) BERJAYA DITEGAKKAN,ALTER TERAHSIA BANGSA MELAYU AKAN MENYALA.

Anonymous said...

Al-Arqam.Ini adalah lambang ekonomi Islam di mana jika kita berjaya menghayati satu lagi fekah umat Islam yang dipandang sepi iaitu MUAMALAH,kita tidak akan bimbang lagi dengan kemiskinan orang Melayu.Kini orang bukan Islam semakin sedar akan betapa hebatnya sistem ekonomi Islam ini.Industri yang peka terhadap MUAMALAH ini bukanlah calang-calang industri tetapi INDUSTRI PERBANKAN.Jika di tahun 80-an dahulu pernahkah kita mendengar perkataan 'Mudharabah' atau akaun simpanan Islam.Sehingga ada bank bernama Bank Islam.Tidak pula terdapat Bank Buddha kerana Gautama Buddha sendiri tidak pernah mengajarkan sistem ekonomi malah beliau sendiri tidak pernah pun mengajarkan para pengikutnya mempertuhankan dirinya sendiri.Yang diajarnya hanyalah cara-cara mengatasi nafsu sahaja.Tetapi nabi Muhammad s.a.w bukan sahaja mengajarkan sistem ekonomi malah hal-hal menyangkut segala masalah manusia dari adab memasuki tandas hinggalah bab-bab mengurus sesebuah negara.Al-Arqam berjaya menghayati keajaiban sistem ekonomi Islam,dan 99% mereka adalah ORANG MELAYU!Jika mereka boleh mengapa kita tidak boleh?Mengapa kita tidak memandang keajaiban ekonomi mereka tetapi memandang sisi negatif mereka yang kontroversi sahaja??

Anonymous said...

Yang terakhir dan tersembunyi,Jemaah Tabligh.Mereka bergerak secara 'underground'.Para karkun ini tidaklah membawa keramat dan mukjizat tetapi tawakal dan prinsip dakwah usaha atas iman mereka menyebabkan mereka layak mendapat perlindungan Allah s.w.t di mana-mana sahaja malah di Israel sekalipun.LIHAT,JIKA KITA MENGAMALKAN ISLAM SEPENUHNYA,SEMUA MAKHLUK DI BUMI AKAN TUNDUK KEPADA KITA.Mereka mengamalkan prinsip Tabligh,yang bukan termasuk dalam fekah Islam tetapi INTIPATI AJARAN ISLAM ITU SENDIRI MALAH SALAH SATU SIFAT KEKASIH ALLAH S.W.T.Mereka hanya menjalankan FOKUS hanya satu SIFAT RASULULLAH s.a.w namun kerana satu sifat itu sahaja menyebabkan bukan sahaja Yahudi dan Nasrani,MALAH DAJAL AMERIKA DAN PARA PENYEMBAH IBLIS PUN SEGAN DAN TAKUT KEPADA MEREKA disebabkan perlindungan dari RAJA SEGALA RAJA.Isu-isu bodoh seperti mengabaikan hak isteri adalah karut semata-mata,kerana jika anda faham hakikat sebenarnya,para karkun ini wajib menyediakan segala perbelanjaan dan keperluan keluarga secukupnya sebelum keluar berdakwah.JIka tidak mampu,buatlah sahaja usaha atas iman sendiri.Jika mampu,bolehlah keluar di jalan Allah,buat usaha atas agama.

“Kamu merupakan umat yang terbaik yang dilahirkan bagi manusia. Kamu menyeru kepada maaruf dan mencegah kemungkaran dan kamu beriman kepada Allah“.

(Al-Imran, ayat 110)

Anonymous said...

JIKA AMAL MAKRUF NAHI MUNGKAR BERJAYA DITEGAKKAN,BUKAN ALTER TERAHSIA SAHAJA YANG MUNCUL MALAH UMAT MELAYU MENJADI UMAT YANG TERBAIK PERNAH DIKELUARKAN KEPADA MANUSIA.

Sekarang cuba renungkan sebaik-baiknya.Jika kita gabungkan ketiga-tiga organisasi ini;Pas,Al-Arqam dan Tabligh,dan ketiga-tiga kombinasi ini pula berada di posisi Umno sebagaimana yang kita lihat sekarang,apakah yang akan terjadi??

Anonymous said...

Pemberontakan FULRO yang agak besar kerana mendapat sokongan kerajaan Kemboja ialah pada 1964 tetapi gagal sepenuhnya. Pada 1973 lagi sekali pemberontakan FULRO di bawah Kpa Koi berlaku bersama komunis dan berjaya merampas wilayah pergunungan Vietnam Tengah itu. Namun pada 1975 komunis Khmer Rouge berjaya menawan Kemboja dan Jen. Les Kosem pun lari ke Perancis dan semua pemimpin FULRO yang lain ditangkap dan dibunuh bersama-sama ratus ribuan, malah dilaporkan jutaan, orang Khmer, satu pembunuhan beramai-ramai yang bersistem dan terkenal itu, tetapi tidak begitu dihebah-hebahkan sangat di Alam Melayu ini kerana kepekaan rumpun Melayu ketika itu pun kepada orang Campa sudah hampir tiada, atau tidak setinggi terhadap Melayu Patani lagi. Pada 1979 Khmer Rouge memaksa FULRO yang diketuai Kpa Koi bersatu dengannya untuk melawan Komunis Vietnam dan Khmer Rouge berjaya pada 1994, tetapi FULRO tiada mendapat apa-apa, malah terus ditindas lebih teruk lagi! Selepas itu FULRO meminta Bangsa-Bangsa Bersatu membenarkan FULRO berhijrah ke Amerika Syarikat dan terus berjuang dari jauh. Pada 2001 kaum minoriti di Vietnam Tengah (dengan sokongan FULRO?) memberontak lagi dan kerajaan Vietnam memerintahkan penghapusan total kaum minoriti ini lalu beribu-ribu orang Campa ini lagi lari ke Kemboja lagi dan meminta izin Bangsa-Bangsa Bersatu untuk berhijrah ke AS. Pada 10 dan 11 April 2004 kaum minoriti Vietnam ini dengan sokongan FULRO memberontak lagi dan Hanoi menghancur-leburkannya. Sedihnya berita-berita pemberontakan ini langsung tidak sampai kepada kita kerana kepekaan kita terhadap rumpun sendiri itu sudah lenyap ditimbus oleh kolonialisme dan kemudiannya nasionalisme sempit kita ditambah pula KEBANYAKAN ORANG MELAYU KINI SUDAH BUTA SEJARAH DAN BERPECAH BELAH.Mungkin 100 tahun akan datang terdapat dua jenis kaum yang berasal dari rumpun yang sama iaitu kaum Umno dan Kaum Pas yang berlainan budaya dan bahasa.

Anonymous said...

bosan deh!... panjang! kok...

Anonymous said...

CONCLUSION UMNO MENIPU RAKYAT!!!UMNO MEROSAKKAN NAMA ISLAM!!!

KEMBOJA said...

KESIMPULANNYA....TENGOK SAJA MUKA PUAK2 MELAYU UMNO AKAN TERPAMPANG LAH TANDA "RM" DI DAHI MEREKA. he...he...he...

anak teluk kemang said...

kata nak syahid takkan kena batu sebijik heboh satu negara hahaha...


kalah tetap kalah...khhaaakk ptuih!!!

KEMBOJA said...

Anak Tlk Kemang...
Yg best nya bila tengok Mat Black yg lagi sekor tu.....
Ketagih nak berlakon.....
Kah...kah...kah...Betol2 macm cerita Hindustan...
Tepuk bahu aje...Si Mat Black tu punya buat cerita macam kena 20 kali tumbukan.....he..he..he !!!

Kalau cerita Hindustan....penumbuk belum kena tapi....bunyi tumbukannya bukan main...

Boleh jadi pelakon la si Mat Black Tu.....

Anonymous said...

Dasar Umnongok memang gitu. Matlamat menghalalkan cara,demi mencapai matlamat cara haram pun dia buat,makan babi dan tegok arak pun depa sanggup janji menang. Dasar yahudi,ingat yahudi pun baik sikit dari Umnongok. Mintak rakyat Malaysia jangan tertipu dgn Umnongok. Depa ni time susah je merayu,membantu dsb, tapi bila depa menag balik nanti dlm pru depa akan balik pada sikap lama. Pendek kata dulu,kini dan selamanya Umnongok tu menipu je.......

joejet said...

mane lu budak pd bacul???borak aje lebih la.kalau lu betul ada dpn kfc gua punya budak da kutip lu..Lbh baik lu balik makan kfc tu lg bagus .JGN CARI PASAL!!!KL BUKAN PD...///

Anonymous said...

Cepat sangat nak simpul , selama ni hidup korang tersimpul ke , perumpamaan dengar guruh dilangit air ditempayan dibuang jangan , kita perlu percaya realiti yg sebenarnya , apakah kita tak cukup makan di negara sendiri , adakah kita dilarang sembahyang, mengerjakan haji dan kesemua rukun islam yg diwajibkan keatas kita di negara ini . hanya orang yg bebal,malas,dendam sahaja yg berperanan mengacau bilaukan masyarakat di Malaysia.

cucu chemat melaka said...

hei anak telok kemang kau lupa ke si ajis mamak kau tu baru di sentuh bahu nya oleh org dah sampai masok sepital tu pe hal.....kata kena tumbuk le sampai 20 biji penumbuk,auta pandai le dia,kenapa kau tak khak puit kan kat dia krn pandai buat auta....kau pun patut kene khak puit dari aku juga le.....eksyen betul org telok kemang mcm kau ni,lagi baik kau pi ke laut pi menyungkur udang geragau buat belacan lagi baik dari kau mengampu isa samad perasuah itu....kalau kau dapat duit pun dah tentu halalnya kau bagi makan anak bini kau,ingat daging yg tumbuh dari hasil yg haram tu hanya layak untuk api neraka,

Anonymous said...

gambar2 yg ko paparkan tu mgkn ko dah manipulasikan...cara korang bergerak lebih kurnag sama...dah boleh dibaca dah..hentikan la penulisan yg mengadu domba sesama melayu ni...aku tau korang ni sagt pakar dalam hal2 ni..

Anonymous said...

hoi mat bangang...
hang ada kat sana ka kalau nak kata TP manipulate fakta,kalau perangai puak hangpa macam beruk kena todi murah mengaku saja la....dah la media massa dan media elektronik buat serupa harta mak bapak hangpa,berat sebelah serupa la parti dacing hangpa yg timbang tak sama tu...PIIIRAAAH

Anonymous said...

hoi mat bangang...
hang ada kat sana ka kalau nak kata TP manipulate fakta,kalau perangai puak hangpa macam beruk kena todi murah mengaku saja la....dah la media massa dan media elektronik buat serupa harta mak bapak hangpa,berat sebelah serupa la parti dacing hangpa yg timbang tak sama tu...PIIIRAAAH

BOLOS said...

Pakatan Rasuah said...

hehe...pandai yer ko kata mamat penyokong BN tu kena masalah kesihatan...mamat tu kena baling ngan batu bata oleh penyokong PAS...aku ada kat sebelah mamat tu bila batu tu sampai kena kat dia...nasib baik aku sempat elak...agak2 la sket kalau nak menipu pun...ko jangan igt PAS tu baik sgt...gambar budak2 PAS buat perangai buruk hari tu takde pulak ko upload kan...dasar durjana ko ni...


mE SAid...

Woi mangkuk!!Sape yg stat dulu??Sape yg berlagak nak mampus sampai tergamak menggunakan kekerasan??OOO...jadi kami nie tak berhak nak melawan la YE??P*****K!!
OO..time korang ramai..korang berlagak la ye??Bangsat UMSHIT PUKI!!!!

Anonymous said...

salam,harap owner perisik rakyat dapat perbetulkan kenyataan gambar yg mamat kena tahan tanpa baju d prk bagan pinang,dahi mamat tu cedera kena baling d pyokong umno beer end,beliau btindak balas atas kecederaannya dgan menyerang penyokong umno beer end yg ditahan polis.so beliau pun ditahan,kesian mamat tu,datang jauh2 u cop plak penyokong najis umno beer end,perbetukan,salam