"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Monday, February 22, 2010

Inilah Sebab Muhyiddin Begitu Lega Dengan Kenyataan Presiden PAS

Reactions: 
Akhirnya terdedah juga. pelaburan ke Malaysia semakin menguncup angkara kes Liwat II Anwar Ibrahim. Tindakan MP2 Australia itu cuma sebahagian kecil sahaja dari impak keseluruhan kes Liwat II terhadap negara Malaysia.

Ahmad Husni Hanadzlah mengeluarkan kenyataan mengakui pelaburan ke Malaysia terjejas lantaran kes Liwat II Anwar Ibrahim. Beliau pula mengambil keputusan untuk menyalahkan pembangkang di atas fenomena ini.

Biasalah, siapa nak mengaku salah sendiri. Yang penting nafsu serakah sendiri mesti dipertahankan. Hakikatnya, hanya orang gila sahaja yang akan mahu melabur di Malaysia berdasarkan kes Liwat II ini.

Kes ini membuktikan bahawa sistem kehakiman di Malaysia adalah sistem yang rosak dan setaraf dengan negara-negara ketiga di Afrika. Cuba kita lihat Afrika, berapa banyak pelabur asing yang mahu melabur di sana?

Salah siapakah yang menyebabkan sistem kehakiman kita jatuh ke tahap setara dengan negara seperti Zimbabwe? Salah Anwar kah, pembangkang kah atau salah UMNO kah? Minta Ahmad Husni Hanadzlah memberi jawapan yang jitu.

Kalau takda angin masakan pokok bergoyang. Kalau nak penjarakan Anwar pun, carilah modal lain. Ni guna modal sama yang telah ditolak orang Melayu Islam masa PRU 1999 dahulu. Sekarang ni, bukan setakat Melayu Islam menolak, Cina dan India pun tolak sama. Saya pun tak paham kenapa UMNO bodoh sangat?

Sudahlah idea pun idea bodoh, guna pulak Saiful yang tak cerdik. Pergi buat laporan kesihatan di dua hospital dan kedua-dua hospital mengesahkan Saiful tidak pernah diliwat. Di Kuala Lumpur ni, mana ada doktor yang sokong UMNO (kecuali Dr Novadri je)? Tak sampai 2 jam buat laporan kesihatan, laporan tu dah sampai Segambut. Hahahahaha

Sapa dalam dunia yang waras nak percaya liwat berlaku tanpa penetrasi? Hanya orang gila dan sewel sahaja yang mempercayai liwat tanpa penetrasi. Orang yang waras dan sehat akal mereka tak mampu untuk mempercayai cerita bodoh ni. Hasilnya, hanya orang-orang UMNO sahaja yang percaya cerita dongeng ni.

Maka, bukan setakat orang Malaysia tak percaya, satu dunia tak percaya. Hanya spesis penyokong UMNO sahaja dalam dunia ini yang percaya cerita liwat tanpa penetrasi ini. Hahahaha

Oleh kerana itulah kita nampak hikmah hukuman Qazaf dalam Islam. Bukan sahaja ia melindungi mangsa fitnah, ia juga melindungi “kewarasan” rakyat umum supaya mereka terlindung dari mempercayai khabar-khabar yang bodoh lagi sewel seperti ini.

Tulang Besi
Opposition's ploy affects investments
Ahmad Husni
Feb 21, 10 11:08pm


The opposition is garnering the support of the international community towards its cause by creating a bad perception of the country, said Second Finance Minister Ahmad Husni Hanadzlah.

He said the ploy indirectly dented investors' confidence in Malaysia, adding that in other countries, the opposition did not rally the support of the international community to support its cause.

"But why does the opposition here tarnish the image of the country by creating the wrong perception?," he asked at a news conference after opening the 1st branch of the Tambun Umno division in Perak today.

He was commenting on a note handed by 50 Australian MPs to the Malaysian High Commission in Canberra, calling for Anwar Ibrahim's sodomy trial to be dropped.
"This turn of event occurred as a result of relations forged by opposition leaders with the international community, persuading them to interfere in the domestic affairs of the country," said Ahmad Husni.

He said, however, the people could read the opposition's ploy.
Ahmad Husni, who is also MP for Tambun, said the people's support for the government had soared as they were confident of the leadership of Prime Minister Najib Abdul Razak.

- Bernama

25 comments:

Anonymous said...

Ni hendak tanya sikit saudara yang kononnya bijak menganalisis sesuatu perkara dan kejadian.

Bagaimana kalau betul-betul terjadi kes liwat, tapi dalam kata lain kes suka sama suka.? Bukankah tk pasal-pasal TB yang banggang akan dapat dosa sahaja?

Betul kita kena cari keadilan, tapi adakah keadilan hanya untuk Anwar sahaja? bagaimana pula dengan Saiful? Apa yang bodoh sangat TB hendak faham isu ini?

Kalau betul dia kena liwat takkan saiful tk mampu melawan orang berumur 63 itu persoalan yang ditimbulkan, jadi pendek kata kes liwat terjadi tapi suka sama suka sebab itu tiada unsur melawan.

Sekarang cakap kes mahkamah pun pihak BN adalah dalang disebalik keputusan yang dibuat di mahkamah, Orang bodoh dan pendek akal sahaja percaya tulisan dari blog saudara ni.

Ko pergi kencing penyokong PAS boleh la TB, aku bukan penyokong PAS atau UMNO, aku cuma tidak meletakkan diri aku dalam golongan yang buta hati macam saudara TB.

Porahh..

Anonymous said...

Pelabur takut nanti kena tuduhan liwat... sbb kat Malaysia takde bukti pun boleh didakwa dan boleh didapati salah .... hahahahahahahaha

Anonymous said...

pelabur2 gay australian mahukan negara malaysia mengiktiraf liwat/homoseksual as something yg normal..

kalu perogol kena penjara liwat mmg diorg tak kisah, tp kalu ketua peliwat tegar yg mempunyai ramai penyokong2 yg taksub dipenjarakan begitu sukar la sekali idea homoseksualisme hendak di serap dlam sistem perundangan dan amalan dimalaysia..

Wahai firaun2 kecil, bangkitla dari tidurmu..

Anonymous said...

Anon February 22, 2010 2:06 PM atas tu memang la bangang tahap cipan punya.

TB dah kata, kita pun dah sedia maklum, doktor kat 2 hospital dah CONFIRM kan yg TIADA PENETRATION berlaku, bermakna tiada la liwat samada secara paksa atau sukarela.

Bila dah berlaku liwat, suka ke tak suka, bontot dia dah lain. Anon ni kalau tak percaya, boleh la cuba sendiri dgn batang penyapu..lepas tu pergi check kat HKL. jangan lupa sapu ky jelly yer!!

lebaigoogle said...

"February 22, 2010 2:06 PM"

ENGKAU TU YG BANGANG!!!!! MENTAL DAH PELINGKUP...! DASAR MANUSIA TAK SUKA BERFIKIR...! 50TAHUN JD SEMBAB...HANYA MENADAH PERKARA BULAT2..KENE SOGOK JEK...!

ENGKAU MEMANG KELAKAR TAHAP JAMBAN!!

mankeldai said...

ape susah-susah kalau pelabur luar tak hendak datang ke malaysia kerana tak yakin dengan badan kehakiman malaysia! pak menteri tak gusarpun?
masih ada dua tahun lebih untuk bn mengkikis kekayaan negara!

SATU ANAK MALAYSIA said...

Ahli parlimen Australia yang juga seperti rakyat atau organisasi lain berhak mengeluarkan pandangan mereka, ini rupa seperti ada organisasi Green Peace membantah penangkapan ikan paus di Jepun; orang Korea kondem atau kritik Jepun aniayakan rakyat Korea dan rogol wanita tahanan.

Malaysia juga memaki Israel, Rusia dan Bosnia....

itu hak asasi dan kebebasan yang harus dihormati....bukan seperti pemuda bn yang melarang kebebasan melafazkan pandangan, komentar......

Hormatilah hak kebebasan orang Australia...jangan butakan mata rakyat negara diri, malah nak butakan mata sedunia!!!

Anonymous said...

anon 4.29pm, adakah anda boleh dikategorikan sbg "bangang"? yes u are..

aper persamaan kes anuar ni dgn kes2 yg diperjuangkan NGO2 antarabangsa itu..

let me get it straight, anwar da dijatuhkan hukuman bersalah kah? ape stage nye skrg, yes, pandai pun, perbicaraan..kenapa adenye perbicaraan? utk mendengar hujah kedua2 belah pihak, yg menuduh kemukakan bukti, yg dituduh membela diri membalas bukti2 yg dikemukakan..

adakah tiada ruang anwar utk membela? bangangnye kau kalu kau kata tidak, kerana yg menunda2 adalah si anwar sendiri, dimana sekiranya proses perbicaraan dilakukakn lebih awal, maka lagi cepat beliau membersihkan name beliau sendiri, itupun sekiranya beliau tidak bersalah..

so hak anwar utk membela diri telah diberikan, and saiful diberi hak utk mendapat keadilan menerusi undang2..

mereka2 yg memperjuangkan suara mereka kerana mereka merasakan mereka berkepentingan kepd sesuatu isu, contoh anda tadi, tangkapan ikan paus oleh green peace, pembunuhan palestin drp orang2 israel..ini global issue, adakah anwar seseorg yg bersifat global or peribadi?

adakah dgn bantahan 50 Mp australia boleh menjawab ke'hadir'an sampel air mani anwar yg dikemukakan saiful? if kau kata yes, kau mmg bangang..

Anonymous said...

Korang citer pasal laporan Pusrawi yang Raja petra bodoh spin ke?

Dah sah sah doktor bagi keterangan cakap air mani si anwar idola korang ada dalam jubor saiful lagi nak spin ke?

Ke air mani anwar di perah oleh org BN ketika anwar lena tidor? dasar pendek akal, itu pun tidak boleh pikir, mati-mati perjuangkan anwar. buta ke ape yang dh berlaku sejak keluarnya idola korang tu.

Eloklah sikit lagi semua kes mahkamah tkyah guna hakim, lawyer semua, sape2 ada kes jenayah liwat, rogol atau bunuh minak je sokongan mana-mana MP luar negara.

Pahtu bersidang aje kat parlimen, tidak perlu guna sistem kehakiman negara. Ini kut yang puak banggang ni mau.

Sikit lagi anak beranak korang kena liwat, lepas tu peliwat mintak benda yang sama macam anwwar ni mintak baru korang ada akal kan. banggang tahap jamban korang ni.

Anonymous said...

Saya dulu sokong UMNO, tetapi sakit hati tengok perangai mereka. jadi cuba2 baca blog penyokong PAS. Lagi sakit hati. Nampak macam kuat agama tapi buang masa orang saja baca blog kamu. Tak de beza perangai dengan orang UMNO.

Saya tak mmalas nak baca lagi blog Perisik Rakyat,Penarik beca, Malaysia Waves, Tranungkite , Harakah dan semua berkaitan PAS . Baca blog Lim Kit Siang lagi bagus, dapat membaiki Bahasa Inggeris. PAS dan UMNo nak gaduh, lantaklah.

bye Bye Pak lebai.

Anonymous said...

"Saya tak mmalas" tukar kepada "saya dah malas "

Anonymous said...

sapa yg paham apa kaitan politik malaysia ng POLITIK antarabangsa...angkat tangan..(kalu pkr angkat anu)

KALAU TERJADI LAGI EKONOMI MELINGKUP

AKU TAKKAN MAAFKAN KAU WAHAI PELINGKUP NEGARA...

amaran pd yg paham..makin lama anuar tangguh kes..makin melingkup
ekonomi negara..AKU SUKA STATEMENT KAWAN SEZAMAN DIA DIringkaskan anuar ni cam ne: "BUAT DULU..REPAIR KEMUDIAN"...

Biar rosak negara..nanti aku repair kemudian..CONTOH IMF..tapi bg org IQ tinggi pikiq: IMF ni jerat..ko tak dpt repair kemudian punye..dia ikat tangan ko.. tgk le indon..

maka terkorbon lah dia..kini dia nak buat lg ke..wahai pelingkup negara.. ko nak sabotaj negaramu sendiri.. demi nak lepas penjara..

sungguh BEDEBAH KO.. SEKARANG KO DAH MEMANG WAJIB MASUK PENJARA..

aku harap dr.M akan mengulangi keajaiban ekonomi utk 'sheild' MESIA dari pengaruh luar sekali lg..

Anonymous said...

bangang2
kes anwar tu ditangguh sbbnya peguam si sepol tak ikut prosedur
si anwar mintak bukti diorang tak bagik
nak teruskan kes camna gitu
bn sendiri tak ikut prosedur
lepas tu nk salahkan anwar sbb dia tangguh2
bengong penyokong umngok

mankentut said...

mp tambun nipun tak selamat ditempatnya pada pru13 nanti!

Anonymous said...

anon 5.53pm, tak ikut prosedur? kau terer sgt meh taruk sini prosedur mane yg kau rase betul..

kau berani kau tulis sini, biar aku tgk kebangangan kau dulu then baru aku kasi "basuh" kau balik..

kau ni kena "basuh", ape tangkal anwar/si karpal pakai kasi kat kau ni..

ade brannn?

dewatawanberapi said...

sepatutnya TB yang patut kerja bancuh teh nuar...baru selamat.nuar tengok muka si TB pun tak naik nafsu...macam orang terencat akai je...nak diliwat pun kesian...hahaha

malaysiabaru said...

malaysiabaru.com said,

JIKA EKONOMI KITA JATUH SUSAH NAK NAIK NALIK!

KAMI MERAYU KEPADA SEMUA TAUKE TAUKE CINA KAYA RAYA SUPAYA

" PROTES DIRECT KEPADA YANG DI PERTUAN AGONG BUKANNYA KPD NAJIB BERHUBUNG SABOTAJ EKONOMI YANG DI LAKUKAN OLEH EJEN EJEN UMNO "

UMNO MENGGUNAKAN INSTITUSI KEHAKIMAN, INSTITUSI PERISIKAN, INSTITUSI KESELAMATAN DAN INSTITUSI PERBANKAN UNTUK MENJAHANAMKAN EKONOMI MALAYSIA!

PETIKAN
WWW.MALAYSIABARU.COM

Anonymous said...

anon 2.06

kalau dah suka sama suka buat apa nak dakwa pulak kata diliwat.ntah apa2 la ko ni.

Anonymous said...

anon 7.15p.m
ko kata pandai
dalam makhamah pihak defendan dan pendakwa boleh meminta dokumen dan bukti2 untuk menyediakan hujah diorang
peguam anwar mintak bukti2 setpol tk bagik
ko yang patut kena basuh anon 7.15 weh

Anonymous said...

maafkanlah anon 7.15 tu. dia mungkin xtau kisah sebenar n menjadikan utusan msia n tv3 sbg panduan hidup. gunakanlah al quran sbg panduan nescaya kamu takkan sesat.

Zolkharnain Abidin said...

Blog bongkarsauh telah berpindah ke alamat baru seperti berikut:

http://sauhdibongkar.blogspot.com/

Pohon update link ke blog tersebut. Terima kasih.

Anonymous said...

Say fool pun bodoh nombor wahid, kalaulah betul nak bermain dengan konspirasi ni, kenapa tidak sedari awal sebelum jumpa doktor tuh, dia minta peliwat2 lain meliwat dia dulu atau paling tidak rodok batang penyapu kat lubang bontot dia. Confirm ada penetrasi! Alang2 nak memfitnah orang, rancanglah elok2 dulu. Konspirator pun satu, otak udang pun bukan, tiada otak kot. He He! Sekarang siapa yang susah beb?!

Anonymous said...

kalau anwar x salah, pesal dulu x nak jungjung angkat quran??? alasan ulamak tak bagi...abis se sepol tu ada brani jumjung quran..amacam?? org kata dia kena bala..bala aper, sihat walafiat jer aku tengok...hmmm pikir2 lah, DSAI sekarang ni banyak main politik buang masa kes mahkamah dia sbb nak cari ruang atau bukti nak tauchu supaya bleh se keling karpal tu buat magic..hmmm sapa tak tau prestasi krpal singah tu..kes org bunuh pun dia bleh tukar jadi salah..hmm tu la pasal keling cacat tu jadi lawyer DSAI..heeee

joostspring said...

bahalol2 pencacai aljuburi...

apa barang duk sibuk2 cakap dlm blog pasal laporan doktor tu...

bawak masuk mahkamah r..persoalkan laporan tu dlm mahkamah...ada berani ke si karpal tu nak bawak isu laporan doktor tu ke mahkamah..aku nak tgk ada ke tak..

xpyh duk sibuk2 la pencacai2 aljuburi ckp mahkamah xadil...berpuluh wakil dr antarabangsa duk ikuti dan perhatikan perjalanan mahkamah tu..kl ada penyelewengan korang xpyg sibuk2 duk menyalak...biar mat salleh tu je yg hentam mlysia ni..

elok bebenar r tu si penyokong setia golongan gay sokong org yg main jubo..kena dgn gaya molek...

Juan Hardiez said...

Yang bestnya, masa 1998 dulu, Karpal Singh dan Lim Kit Siang yang mula2 cakap Anwar ni suka sodomi orang. Sekarang dia pulak yang defend Anwar ni. Pelik betul.

Lagipun, keputusan mahkamah dulu kan kata Anwar ni memang sodomi. Cuma tak dijadikan kes sebab mangsa disodomi suka sama suka. Jadi x boleh nak dakwa.

Dengan apa yang saya faham, maksud DS Husni tu, kes DSAI memang boleh menjatuhkan jumlah pelaburan dari luar, tetapi kenapa berlaku? Sebab DSAI suka heboh pasal kes dia kat luar negara. Bila ini terjadi, orang luar negara akan meragui sistem undang2 Malaysia yang mana juga ada undang2 berkaitan dengan pelaburan.

Kalau DSAI rasa x bersalah, elok dia pegi court tu settle cepat2.