"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, April 09, 2010

Idea “Kerajaang Perpaduang” Dari APCO?

Reactions: 
Saya tiada bukti, tapi perasaan saya mengarah ke situ. Ini kerana APCO diperkenalkan ke Malaysia melalui rakan mereka, Ethos Consulting. Ethos pula adalah konsultan diraja kepada bebudak tingkat empat sewaktu pemerintahan Pak Lah.

Jadi, ada kemungkinan, sewaktu perjumpaan2 dalam gelap, idea “Kerajaang Perpaduang” ini telah dilemparkan oleh puak2 UMNO kepada pimpinan2 PAS yang terlibat. Idea itu mungkin datang dari Ethos yang mendapatkannya dari APCO.

Maka, tidak mustahillah Presiden PAS sendiri menjadi negara Israel sebagai salah satu contoh “Kerajaang Perpaduang” di dalam temuramah beliau dengan HARAKAH satu masa dahulu:
"HARAKAH: Boleh Dato' Seri kemukakan contoh-contoh apa yang dikatakan "Unity Government" yang dipakai di mana-mana?

PRESIDEN PAS: Konsepnya mesti berubah dan bukan apa yang ada pada hari ini. Sebagai contoh, di Indonesia yang saya sebut tadi. 'Unity Government' di Indonesia berlaku pemisahan kuasa dengan 'SPR' atau Pemilu di Indonesia dengan badan politik. Pemisahan kuasa dengan badan kehakiman, sehingga badan kehakiman di Indonesia boleh menyeret Suharto ke mahkamah, boleh menyeret Perdana Menteri dan Menteri-menteri ke Mahkamah jika melakukan kesalahan. Ini kita (PAS) hendak bersihkan negara.

Di Israel sebagai contoh, Perdana Menteri Israel pun boleh dibawa ke mahkamah dan disiasat. Ini 'Unity Government' dan pilihan raya di Indonesia adalah pilihan raya yang berubah. Di mana Barisan Nasional tidak ada hak memonopoli TV termasuklah semua parti boleh menggunakan TV."
Bagi saya, apa sahaja cadangan dari UMNO kita wajib TOLAK dahulu. Kemudian setelah menolak baru kita nilai.

Ini kerana UMNO adalah sebuah entity penipu dan telah menipu sejak sekian lama. Menipu telah menjadi darah daging UMNO.

Mengapa kita nak berkawan dengan orang-orang sebegini?

Syukurnya gagasan kerajaang perpaduang tidak jadi. Hakikatnya ianya adalah satu front untuk menbuhkan kerajaan UMNO-PAS. Itu sahaja.

Kasihan Presiden PAS kena main dengan penasihat dan orang keliling kelalang nya.

Tulang Besi

21 comments:

Anonymous said...

satu analisa menunjukkan kebodohan penulis dalam politik.tujuan penulis hanyalah untu porakperanda pas saje.

al-bakulstani said...

Memula tuduh idea TGHH..skrang tuduh APCO...pasni nak tuduh siapa lagi. Tak de kredibiliti langsung tulang babi ni....

Anonymous said...

ide memanglah baik tetapi mana mau taik bercampur dengan mentega? apco tak faham yang - umno =taik , pas = mentega.

jawosgchoh

Anonymous said...

aku da agak da..tak sempat lagi aku nak tulis da TB kaitkan UG dgn APCO..

aku da lama nak comment menda ni tp terlupa..

aku da lame da dapt agak TB akan tulis camni..

sbb dia ni mcm NUAR, sgt prejudice, bila prejudice tu dia campur bahan2 fitnah, nahhh...satu lagi cerita sensasi utk hentam UMNO, berasas tak berasas tu blakang kira, agak2 polis carik, lari la gi london or kedutaan turki..

maka pencacai2 PR yg laparkan taik anjing, akan kenyang la mereka dgn najis2 mcm ni..

Pencacai2 PR ape lagi, time to eat!

anti-firaun

p/s: korg tak kenal TB edrogan lagi ke?

Anak Lenggong said...

Apa nak buat si rahman@TB ni dok melobi nak jadi calon kat hulu selangor tak dilayan so dia teruskan memburukkan hadi dengan mengaitkan hadi dengan negara perpaduan tu...kah kah kah..kata ni hasil idea darpada APCO....weii ngok..yang mencadangkan tu sape najib ke hadi..Ini bermakna pas sendiri menggunakan idea daripada yahudi la ngok..

Sebenarnya ko takde hak lagi nak campuri urusan pas sebab ko bukannya ahli yang aktif..duit ahli pun nak harap free je

Yong said...

Nauzubillah. Jauhilah umat Islam daripada mencontohi Israel. Tapi memang benar Israel ada buat Unity government. Begitu juga Zimbabwee. kedua2nya gagal mencapai matlamat. Google saje tentang unity government, anda akan dapat maklumat tentang usaha negara2 berkenaan untuk buat unity government. Sebab itu Yong tentang unity government.

Anonymous said...

Saya tiada bukti tapi perasaan saya mengarah ke situ...
Ayat kat atas da ckukup la untuk mengetahui pendirian Rahman Celcom nie.
Sian mak bapak ko lahirkan dan membesarkan ko jadik manusia camni Rahman..Penyebar fitnah!

Anonymous said...

Tulang Babi memang dah nak putus wayar dah ni. Tak masuk akal lansung teori yg dia cipta utk mengaitkan APCO dgn UG.
Memang sahlah Abd Rahman a.k.a Tulang Besi@Tulang Babi ni gila glamor, nak tarik perhatian dari umum, tapi tak sedar dia dah melondehkan kebodohannya sendiri.
Kesian pada mak bapak Abd Rahman yg telah melahirkan babi sewel kedunia ini. Kesian aku kat mereka. Kalau kedua orang tua tulang babi ni dah tiada dgn ikhlas hati aku sedekahkan Al-Fatihah mohon agar mereka aman disana. Kalau mereka ada lagi, simpati aku kpd mereka tak terhingga kerana mempunyai seorng anak yg sebegini buruk rupa, buruk akhlak dan lagi hina pekertinya..

Anonymous said...

Jangan la kutuk si Rahman tu...kesian dia..dia tak salah

yang bersalah dan pukimak ialah si Talib...sebab dapat anak sial macam tu...

hidup rahman...
cibai talib...

Anonymous said...

Agaknya si talib ni masa kongkang emak si rahman ni dulu tak baca bismillah...

dapat anak sial...

Anonymous said...

jgn salah kan mak bapak TB wei.. tak baik..

si TB ni da besar ade otak boleh pikir sendiri takkan mak bapak dia ajor lagi..

cume TB punye otak ni mengong sket kena "liwat" ngan Nuar, tu sbb dia jadi camni..

apa2pun tak baik melibatkan mak bapak dia..mak bapak TB ni da berbuih mulut kasi nasihat kat TB ni tp kalu seseorg tu da bangang, pastu org ajar pun dia still suka jadi bodoh, so biarkan la..kalu tade TB pencacai PR takleh cari makan beB!

anti-firaun..

blues untuk rakyat said...

YANG MEMLIBATKAN MAK BAPAK LAGI MACAM PUKIMAK.....

BODOH....

NAK SERANG... SERANG SAJA TB....

YANG MASUK SEKALI MAK BAPAK DIA APASAL PULAK....

MAK BAPAK HANGPA TU BAIK SANGAT KA....


PIANG....

Anonymous said...

Inilah entry yang entah apa2. Nak ketawa ada, nak nangis pun ada. Macam bagi bola tanggung. Boleh libas left right center. Srrriiaaaappp.

Anonymous said...

memang si Talib tu yang salah...

lahirkan anak yang BANGANG

TB tak salah...

kepada si blues pukimak,

nak aku masukkan mak bapak kau sekali ke??

Anonymous said...

KAHKAHKAHKAH..aku da lame tunggu entry si TB nih. APCO kait ngn gengperpaduang??? hahahak..

HUKUM RAHMAN PERTAMA
'mentega dan taik tidak boleh disatukan'

Kate si TB, UMNO tuh taik PAS tu mentega. Bile masalah APCO-UMNO timbul, itu adelah masalah dalaman taik dgn taik. APCO adalah taik yahudi. Kenape taik yahudi nak dicampurkan dgn mentega?? Nampaknya TB telah melanggar Hukum Rahman Pertama (Setaraf hukum Newton dlm fizik) iaitu 'mentega dan taik tak boleh digaulkan'

Jd kenapa si pembuat Teori ini melanggar teorinya sendiri??? Sbb si rahman ni pun bukan suke seme jenis mentega, lg2 mentega yg dibuat dr terengganu nih. Jadi Si Rahman telah memulakan eksperimen barunya iaitu 'mencampur mentega dgn taik yahudi' dgn berharap keptusan eksperimen menujukkan acuan dpt bercampr dgn sebati..

Aku pun penin da..dgn teori2 gilo si Rahman nih. Mcm sainti gilo plak dier nih. Aper2 jerla asalkan ko bahagia sorg2. Jgn lupe byr duit yuran mentega ek..he

Anti Yahudi said...

Banyakknya anjing-anjing UMNO/Yahudi menyalak di sini

Anti Babi said...

Cyber Trooper UMNO pencacai yahudi menyalak di blog ni macam anjing kurap.

Kerja takda sebab bodoh. Orang gila pun tak nak ambik kerja.

Nak carik duit jadi pelacur untuk parti Yahudi-UMNO.

Tinggal komen lagak anjing sebab itulah dia cyber trooper UMNO, ANJING KURAP.

anti khinzir said...

Cyber Trooper UG pencacai yahudi (mcm si TB ckpla) menyalak di blog ni macam anjing kurap.

Kerja takda sebab bodoh. Orang gila pun tak nak ambik kerja.

Nak carik duit jadi pelacur untuk parti Yahudi-UG.

Tinggal komen lagak anjing sebab itulah dia cyber trooper UG, ANJING KURAP.

Anonymous said...

yang melalak lebih2 kat sini aku tgk smuanya si blogger UMNO BABI...

pesal diorg lak yg EMO lebih..hahaha..nampak sgt BABI diorg lebih mnonjol..BABI betul si BABI2 blogger umnongok..

Anti Babi said...

Anjing2 UMNO menyalak kat sini sebab mahu mendapat keredhaan dari tuan-tuan Yahudi mereka disamping membuat wang sebab tiada siapa mahu mengambil kerja mereka.

joehan said...

haahahah..klaka la tulang babi n topeng berak kt cni..sudah2la debar fitnah wei..bape ko dpt PKR bg utk jd bloggers ni..duit pkr tu kn dr fund yahudi..kirenyer ko bekje utk yahudi la ye..hahaha..lgpon tujuan ko kn sm je dgn yahudi..menyebar fitnah n menentang penyatuan umat islam..hehehe..kesimpulan leh aku buat kt cni..ko n yahudi sm je..hahaha..bape kerat je geng2 nuar berahi dlm komen ni..kesian..hahaha..rakyat semakin tolak PR..pr leh bungkus kt hulu selangr