"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Thursday, April 22, 2010

Mr. P. Kamalanathan, please FORGIVE me

Reactions: 
oleh: ali

Previously on "P. Kamalanathan takdo degree"

Salam Hulu Selangor. Di sini den dengan rendah diri memohon maaf kepada Mr. P. Kamalanathan kerana menuduh beliau tidak mempunyai degree dan juga dengan sinis mengatakan beliau adalah seorang penipu. Maafkan den.

Setelah membaca laporan Merdekareview disini, rupanya ada cara tertentu untuk memastikan sama ado seseorang itu adalah alumni dari Universiti terbabit atau tidak. Den ikut panduan dari Merdekareview dan memang boto calon BN iaitu Mr. P.Kamalanathan mempunya Degree/Sarjana Muda Komunikasi dari Edith Cowan University, sebuah universiti dari Negara Australia [link]. Den menyesal dengan sikap terburu-buru den. Bab beliau masuk program berkembar dengan Kolej Olympia itu cito lain dan beliau sudah dibuktikan sahih mempunyai degree melalui laman web rasmi Edith Cowan University.

Click for enlarge. Bukti P.Kamalanathan mendapat degree dari universiti ostalia

Den cubo usahokan untuk bertemu sendiri dengan Mr. P.Kamalanathan untuk memohon maaf atas ketelanjuran menuduh beliau yang bukan-bukan dalam entri den semalam di Hulu Selangor nanti. Untuk ruang di entri ini, Mr. P. Kamalanathan, please forgive me.

Click for enlarge. Sijil degree dari blog P. Kamalanathan [link]

Yang benar itu benar, yang salah totap salah. Dalam bab ni den salah dan den mengaku salah. Bilo dah salah kono la minta maaf dongan orang yang kito buek salah tadi. Begitulah ajaran Islam yang disampaikan oleh Nabi Muhammad S.A.W kepado kito semua. Tetapi kejahatan dan kezaliman UMNO/BN totap den akan lawan dalam ruang lingkup demokrasi, Insya Allah.

Oh ya, jika Mr. P.Kamalanathan tidak keberatan, den tidak akan tarik entri semalam. Entri semalam tu den kekalkan sebagai ingatan atas sikap terburu-buru den terhadap individu lain. Ia sebagai ingatan yang den ni ponah buek silap. Den ponah jobo. Peringatan ini ponting supayo den tidak mengulangi kesilapan yang samo di maso hadapan. Jangan pisang berbuah duo kali. Kapitalis yo yang suko pisang berbuah 2 kali ni bai. Ha Ha Ha. Tidak dilupokan kepado Merdekareview. Terima kasih kerana membotokan den. Laporan anda memang profesioanal.

-Ali Baganutama

53 comments:

AzamDin said...

Kamal memang the best...dia patut jadi member DAP.. ahahahahahah..nak gak cium tangan muhyidin buat apa???

ahahahahahahha

Anonymous said...

TB pun kena mintak maap jugak.. lain kali ingat ye...

Yang UMNO zalim, zalim, zalim tu kena check jugak.. betoioi ko

Anonymous said...

TB.. Ahli syurgo. Dio sajo yo Isle, lain dok Isle. Walaupun fasik, tok guru tetap bagi tiket ka'shurga.

Entah lah....

Muhyidin pun Ejen Syurgo said...

waakakakak ingat..muhyidin pun kato undi BN masuk syurgo..wakakakakakakaka

Anonymous said...

Inilah hikmah disebalik kerja-kerja menipu dan memfitnah yg tak terhingga. Satu pengajaran utk TP/TB supaya insaf dan bertaubat serta tidak berburuk sangka. Kalau tak serik jugak memang layaklah utk dilabelkan sbg dajal dan munafik iblis dan syaitan.

nuar juburi lahanat,pr g jahanam.menipu je kjenye said...

hahahaahaha...org lain sume dah tau..ko N BDK2 PR je yg tertpu dgn raja putar kamarudin tu...

KESIMPULAN AKU BLH BUAT KT SINI..KO AMBIK SUMBER DARI RAJA PETRA KN???..SO KESIMPULANNYA KT CNI RAJA PETRA MENIPU KATE DH TEL UNIVERSTI TU..N KORANG BDK2 BODO NI PON LEH PERCY..KALO PKIR SENDRI PON DAH TAU XLOGIK..APELAA..KN DAH MALU..

HAHAHAHA..BAGUSLA KO AKUI SLH KO..TU PON STLH MENDE TU MMG XBLH NK PUTAR LAGI..KALO BLH PUTAR AKU RS XDENYE KO NK NGAKU KO BUAT SLH..CAM ZAID..KALO ORG XBANGKITKN PSL ARAK N NK SIARKN GAMBA DIE MINUM ARAK..XDENYE DIE NK NGAKU..N BDK2 BODO PR PON MSTI XPERCY DLU2 DIE PNH MINUM..NTAH2 NGAKU XIKLAS SBB LPS KNE TEKANAN BR NK NGAKU..HAHAHA.

POPE GOMO nak mintak maap dan mintak rexona said...

wakakaka jangn lupo plak yang kalian lak amik daripado POPEGOMO.. wakakakkakaa
atleast diorang ado mintak mapp..POPE GOMO ponah mintak maap ko?? wakakakkaa

Anonymous said...

Bagus! Pegi mintak ma'ap, jangan lupa salam kat dia. Dan jangan lupa cium tangan dia. Jangan cium molot sudah.

PR-pakatan haram pembohong said...

sudah2la menipu tu wahai PR...blog2 kwn2 ko yg lain bile plak nk mintak maap..raja petra bile nk mintak maap..ni br satu pembohongan yg korang ngaku..yg lain2 cmne..byk lg..korang bersumberkn raja petra..die tu kaki pembohong..dgn pr2 skali kaki pembohong..apelaa..insaf la wei.

JOMI sertai POPE GOMO! said...

wakakakakak sudah2 lah menipu yang ko tu tertipu BN.. wakakaka

apo2 pun..

We Luv POPE GOMO

raja petra terbukti menipu!! said...

aku xpnh bkk pon papagomo tu..aku biasa bkk http://theunspinners.blogspot.com/
bdk2 pro bn biasanya bkn amek dr papagomo tu..byk lg sumber lain..korang je yg slalu amek dr raja petra..so skrang terbukti die kaki penipu kn...terang2 raja petra tu kate dah tel Uni kt australia tu...hahaha..n korang2 pon terbukti bodo nk mampus kn sbb percaya..pikir gune otak sendri pon dh xlogik..dah tau raja petra tu munafik..sia2 je letak ayat surah al hujurat tu...

"Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum Dengan perkara Yang tidak diingini - Dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa Yang kamu telah lakukan.." (Al-Qur'an,al-Hujurat (49):6).

Anonymous said...

walaupun kamal ada degree, tapi yg satu ni tetap confirm.. umno adalah hanjing, parti hanjing.. pencacai2 hanjing..!!

POPE is talking said...

"Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum Dengan perkara Yang tidak diingini - Dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa Yang kamu telah lakukan.." (Al-Qur'an,al-Hujurat (49):6).

selidik kes liwat..tanya saiful tu dulu ye ke tidak.. OK

Anonymous said...

raja petra boleh percaya lagi.. tapi utusan, berita harian dan tv3 memang media sampah.. berita2 semua penuh kebangsatan ajer. alat propaganda umno bangsat..!!

bdk pr bodo nk mampos said...

aikk..menyalak lg bdk2 pr ni..dahla senang2 kne tpu dgn raja petra..mende simple camtu pon kne tpu..otak letak kt buntut nuar korang ni..hahaha..kecik2 xnk mampos..besar2 jd bodo nk mampos...pastu kne tpu dgn raja petra n skong nuar al juburi..hahaha

Anonymous said...

blog pr tersalah berita minta maaf.. blog bangsat umno terang2 menipu..gambar photshop.. fitnah sini sana..reti minta maaf tak..!!?? celaka punya umno..!!

POPE GOMO juga suka menyalak! said...

"Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum Dengan perkara Yang tidak diingini - Dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa Yang kamu telah lakukan.." (Al-Qur'an,al-Hujurat (49):6).

mana ko tau budak PR bodoh..selidik dulu..sekian terima kasih

storm62 said...

mintak maaf apo? dia kata dia tak cium tangan mat sembab tu, dia pun tak kata sori dia tipu ko semua.

ko pi tanya berapa dia dah bayar kat olympia tu, tan chee seng telah tipu ko semua...ka ka ka.

semalam tarak rekod, tiba2 harini pulak dah masuk rekod...ka ka ka.

POPE GOMO saying the trut said...

den sotuju dongan stormrider tu..somalam tak do rekod..hari adolak rekod..baru update la tu..sobab kamalanathan ni polajar tecicir.,.tolibat dongan kokurikulum.. walkakakakaka

"Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum Dengan perkara Yang tidak diingini - Dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa Yang kamu telah lakukan.." (Al-Qur'an,al-Hujurat (49):6).


macam mano ngn kes liwat?

tuan komrad said...

gua salute ngan permohonan maaf..

dah salah tu,buek aaa salah..

jangan tipu2 plak...

dan....

kalo dah komplot ngan yahudi tu..ngaku je la..

memang umngok tu yahudi...

kahkahkahkahkahkahkah

Ahmad said...

penyokong2 PR kenalah ubah ciri2 buruk, yg suka memburukkan org lain, sekarang kan dah makan diri

dan lepas ni janganlah percaya lagi dengan Raja Petra, dia ni lah yg banyak membusukkan PR dengan cerita2 bukan

harap2 PR ambil iktibar dr kisah ni
kalau UMNO yg buat tu lantak diaorglah, sebab diaorg bukannya kenal dosa pahala

Anonymous said...

Anuar perlu bertobat - Kapal sing
TB wajib minta maaf - sing golan

Menteri amaran Malaysia said...

APCO minta maaf sobab masuk pejabat PDRM

hanjing belakang umah said...

woitt apara korang nasib baik hanjing umno tak gigit wakakaka

Anonymous said...

salam anti-apco....

apco minta maaf laa sebab dah dapat bayaran baik punyeeee.... ha3

PR..pelingkup rakyat said...

anjing umno gigit tak per lagi..kalau babi pkr sondol mampus koo..fatwa baru pkr dan mungkin PAS..cium tangan tak leh..minum arak..OK..politaik sudah kehabisan modal..yg selipar nik aziz pun pegi cium tu apa kejadahnyer

POPEGOMO A/L MahaFATHER said...

salam tuna punyo blog..bloglistkan blog hambo yo..

http://popegomo.blogspot.com/2010/04/gempar-popegomo-kritik-islam.html HIDUP UMNO

ini yang tobaru.. wakakaka

Awang Dogol said...

1.Pemimpin2 UMNO-BN mesti minta maaf kerana menipu rakyat malaysia dan beruk2 UMNO kerana menafikan membuat "hubungan sulit" dengan perunding yahudi APCO.

2.Pemimpin2 UMNO-BN mesti meminta maaf kepada rakyat malaysia dan beruk2 UMNO kerana telah menggunakan "wang rakyat" sewenang2nya dalam membiayai kos "hubungan sulit" haram dengan perunding APCO. Mereka juga mesti mengembalikan wang rakyat tersebut untuk pembangunan rakyat dan BUKAN UNTUK MEMBINA SEMULA IMAGE UMNO YG TELAH ROSAK ITU. SESUNGGUHNYA WANG TERSEBUT BUKAN WANG UMNO-BN TETAPI ADALAH WANG RAKYAT. MENGAPA MESTI MENGGUNAKAN WANG RAKYAT PARTI MEREKA??????

PIHAK POLIS DAN SPR MESTI MENGAMBIL TINDAKAN TEGAS KERANA KERAJAAN UMNO-BN YANG ADA TELAH MELAKUKAN PECAH AMANAH DAN MENGGUNAKAN WANG RAKYAT UNTUK SEMATA2 MEMULIHKAN KEDUDUKAN MEREKA DI MATA DUNIA.

budakHuluSelangor said...

PR memang ini sikap yg kita mahu....terbukti org PR mengaku salah jika tersilap ,membawa kebenaran, bab cerita ni memang kita salah kita minta maaf.....tapi nak minta maaf bagi perkara yg memang benar tentang BN ,maaf kami minta ....kami tak boleh minta maaf...kebenaran tetap benar....penyokong BN namapak ramai hantar komen...aku nak hantar komen dlm blog org BN macam korang buat tak pernah nak bagi kuar komen aku....inilah PR....teruskan blogger PR...aku telah terpikat dgn HARAPAN BARU!SELAMATKAN MALAYSIA!dan 3B. satu undi untuk zaid dr aku 25 hb ini..............

Paku payung said...

Awang Dogol biso bonar komen kau tu wakakaka

patah balik hanjing umno nak mongigit wakakaka

Anonymous said...

Awang Dogol... tula sebab mu tak boleh jadi PM.. sempit akal, balik noreh je.. tak yah nak pikir-pikir pasal negara

UMNO bangang dulu kini dan selamoeh said...

wakakaka akal ekau lueh bona ko??? ekau buleh ko jadi PM???

wakakakakakaka

BANGANG BANGANG BANGANG..anonikimak sumo..wakakakaka

storm62 said...

TERBONGKAR LAGI:

Kamalanathan adalah pengundi hantu untuk Smay Vellu diSungai Siput P62

Check for yourself 651018106495 http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/daftar.aspx

lu tenguk sendiri.

Anonymous said...

salam, pas for all @ israel 4all
mangkuk yang sama

Anonymous said...

Geng PR dah jadi bangang. Senang je kena sayur dengan Raja Petra. Padan muka. Macam ni ke korang nak menang kat Hulu Selangor? Bodoh.

Anonymous said...

PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!
PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!
PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!
PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!
PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!
PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!
PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!
PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!

Anonymous said...

PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!
PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!
PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!
PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!
PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!
PAS FOR ALL = ISRAEL FOR ALL!!!!!

TAKE BEER!!!!TAKE TODI!!!!TAKE JACK DANIEL!!!!


PS: TGH TUNGGU SAUDARA TOPENG BERUK NAK KOMEN APE PASAL NIE.DIA NI TAU HENTAM UMNO,BN JE..KALAU PARTI KESAYANGAN DIA PUNYE ISU DIA BUAT SENYAP,TU TANDANYE DIA NI TAKDE TELOQ,DAH BG HANJING MAKAN KOT!!!!

matkambing said...

dia dikira masih menipu kerana ijazah itu bachelor in communication bukan bachelor in mass com majoring in public relation seperti dalam cv nya. memang kaki auta dia ni!

Anonymous said...

dalm utusan tulih 2000,, tp dalm sijil tulih 2004.. napa dalm utusan tipu??? kata komunikasi massa.. tp ni komunikasi jerk....

Anonymous said...

Woi! pegi check sendiri la kat universiti dia. kalau nak sumber yang lagi sahih, tanyalah Raja Petra kesayangan puak2 PR. Tak habis2 nak jadi slander factory. PR now becoming dumb and dumber.

UMNO SPENDOR FACTORY!!!!!! said...

umno lak spender factory.. wakakakaaa

Anonymous said...

PERMOHONAN MAAF MMG 1 PERBUATAN MULIA LEBIH2 BILA SEDAR BAHAWA DIRI BERSALAH,.

TAPI CUBA FIKIRKAN BHW RATUSAN MGKIN RIBUAN LAIN YG TELAH PERCAYA PEMBOHONGAN SDR,..

LEBIH BURUK LAGI MRK TELAH SEBARKAN PEMBOHONGAN INI KPD RATUSAN ATAU RIBUAN ORG LAGI,.

SANGGUPKAH SDR BERTGJWB ATAS DOSA INI,.

Anonymous said...

PERMOHONAN MAAF MMG 1 PERBUATAN MULIA LEBIH2 BILA SEDAR BAHAWA DIRI BERSALAH,.

TAPI CUBA FIKIRKAN BHW RATUSAN MGKIN RIBUAN LAIN YG TELAH PERCAYA PEMBOHONGAN SDR,..

LEBIH BURUK LAGI MRK TELAH SEBARKAN PEMBOHONGAN INI KPD RATUSAN ATAU RIBUAN ORG LAGI,.

SANGGUPKAH SDR BERTGJWB ATAS DOSA INI,.

Anonymous said...

apa lah lu org atas ratusan dan ribuan itu juga teleh membuka laman ini dan telah membaca permohonan maafnya. Gua tabek lu tp krn berani menanggung kesilapan lu. Sememangnya lu anak Jantan.
Terbukti lu bukan specis kecut telur seperti umno bangsat.

Anonymous said...

kilang fitnah yang dibuka PR di Hulu selangor akan tertutup dengan majoriti 2000

Anonymous said...

terkini!!
Bn didapati ketinggalan peratusan sokongan. Hasil kaji selidik Mafrel.
Ayuhhhhh... kita petingkatkan lagi kerja2 kita.

POPE GOMO in the HOUSE PK said...

2000 jo ko??? wakakakakakaka

cam dah tau jo... wakakaka SPR bagi tau yo?? wakakaka

Anonymous said...

Bro zentrum studies survey PR dah ketinggalan..mcamane ni bro??Puak umno da start canang kat kedai kopi sg.tengi pagi tadi..

UmnOumphanjingilebabi

Anonymous said...

Jgn penik. biasa ler ler Umno, ceramah dtg 100 dikatanya 1000.
zentrum kata PR lead 60% dikatanya BN lead. relax. pergi ke laman tukar tiub utk berita terkini. dptkan kaji selidik zentrum d sana.

Anonymous said...

anon 1:36

ratusan yg membaca blog ini menyebarkan fitnah kpd ratusan lain yg bukan kaki blog,.

kemudian menyebarkan lagi kpd pihak ke-3 yg juga bukan kaki blog,.

dosa memfitnah dh jadi multilevel

bersediakah pemfitnah menangung dosa yg bertingkat-tingkat ni,.

SEBAB TU DOSA MEMFITNAH LEBIH BESAR DRI MEMBUNUH

POPEGOMO REXONA said...

ekau pun samo anon di ateh ku..jangn nak nasihat orang kalau ekau sondiri pun monyokong fitnah POPEGOMO..

wakakakakkaa

Anonymous said...

fitnah skang ni org x takut dah nak buat..hmm dunia2.. ingatlah semua org yg buat fitnah..fitnah tu dosa lebih besar dari membunuh..

org nogeri said...

Ekau ni namo eh perisik tapi ekau ni mcm budak tk ponah belajar merisik.. ekau balik eh lah blajar camno nk merisik anak daro org dulu.. ekau duk kato org tk do degree, org ni menipu, org tu membongak tp torang2 skrg ekau ni pembongak bosar..

mulut berkato..ribo menanti..
ekau tau tak??..tak tau ekau balik carik kamus..bukak blajar laei.. carik makno..pastu baru cubo camno nk jadik penipu/pemfitnah/pembongak

tukang2 komen yg kat atas ni pun bodoh tak skolah cam ekau gak..dah torang ko ni buat bondo salah. kalau den jadi kamal dah lamo den saman melingkup ekau ni..

buek malu org nogri eh