"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Thursday, January 06, 2011

HIDUP BN (Barang Naik)...!!!

Reactions: 
Harga bawang pula naik

Ketika isu ketiadaan bekalan minyak masak di pasaran belum dapat ditangani, kini pengguna terus dibebani dengan kenaikan harga beberapa barangan terutama bawang secara mendadak sehingga sekali ganda.

Kenaikan harga yang tidak munasabah itu menyebabkan pengguna dan peniaga merungut ekoran terpaksa menanggung bebanan itu.

HIDUP BN...!!!

22 comments:

Anonymous said...

1.ala kalau Pr pewrintahpun!perkara yang sama akan berlaku punya!!
2.Tambahan bila Pr diketui oleh puak kapiaq harbi Dap tu!!

muraisenja said...

Pangkah Bosss pangkah....

tuan komrad said...

BN....barang naik...

pemimpin naik tocang.....

rakyat naik angin....

anak yatim???..adik kecik dia yang naik.....

wakakakakakakakakakakakakakakakakakaak

abah tuan komrad said...

hahaha..pembekal yng suke2 ati naikkn harga dgn pelbagai alasan yg xlogik..tp kerajaan jgk dislhkn..mmg dasyat mentaliti bdk2 penyokong pr ni..gov dh umum hrga mnyk msk xnaik..skrng bwang plak dieorg naikkn harga...klaka aku dgn org melayu ni..yg dieorg tau melalak je..yg untung tokei2 pemborong n pembekal yg sorok n naikkn hrga suke2 ati..

Anonymous said...

Undi lah UMNO/BN...demi kesenangan pemimpin.
'Rakyat diutamakan...'

tuan komrad said...

wakakakakakakakakakakakakakakak

ntah korang ni..tak habih2 nak salahkan gomen 1apco.....kesian la diorang tu..penat wat keje terutama bapak dafi...

dah la kena wat penguatkuasaan kawal rege barang,kena explain kat press ,nak sambut parti bogel bersama anak dia lagi ...mati mamat tu dibuatnyer..tak terkejar dia... ....

nak harap pok jib sama mat sembab??...haram mampuih nak kluar tv wat pengumuman...ari ni cakap mantain,sok dah naik lagi...kepala yuden sungguh

wakakakakakakakakakakakakakakakak

undilah babi nasional demi kesejahteraan poket pokai anda....ibu jari anda pasti akan naik ke atas..bukan jari tengah......

wakakakakakakakakkakakakakakakakak

anak yatim maner??..anak yatim maner??..dia gi indon kot...wooooooooo...

wakkakakakakakakakakakakakakakak

Anonymous said...

Harga barang keperluan naik nak marah sapa? tokey kedai runcit,pembekal atau KERAJAAN?

Dah tentu KERAJAAN sebab depa yang kawal depa nie semua, Apa BENGAP DAN BAGHAL orang umNGOK yang tak paham-paham nie?

DULU, KINI DAN SELAMANYA BODOH, BAGHAL DAN BENGAP!

-wakleman

tuan komrad said...

hahaha..kerajaan dh pon kawal dgn menetapkn harga syiling utk brng keperluan n akta kawalan harga..tp akta ni byk kelemahan dan perlu dipinda..kalo pembekal sorok brang cmne nk kawal..cube bgto..dgn mengurangkn bekalan n permintaan remain tinggi..tu akn jd alasan pemborong utk naikkn hrga..sudah2la la nk slhkn kerjaan dlm segala hal..hrga minyk dunia naik slhkn kerjaan..logo 1malaysia slhkn kerjaan..sakit perut slhkn kerjaan..tayar pancit slhkn kerjaan..ade bende yg kite blh slhkn..n ade bende yg kite kne sm2 banteras..ubah la minda tu supaya jd minda warga kelas pertama..

Anonymous said...

tuan komrad said 6.11pm>>>>>>>>>>>> macam nko ke minda kelas pertama? setakat macam nko ni minda tak pakai otak.... lembap, sembap...... punya la 'cerdik' nko punya hujah......

Awang Dogol said...

kah,.,,kah...kah...

Orang kat belakang umah aku (UMNO tegar) merungut asyik harga barang naik aja.

Kali ni kepemimpinan Umno/BN di maki hamunnya....

ambik muka kau....

Anonymous said...

aku dapat merasakan bahawa kerajaan sekarang ini tidak ada kuasa walau sedikit pun. kuasa sebenar adalah di tangan orang ekonomi. sungguh malu bila sebuah kerajaan dipermainkan dengan harga minyak masak, gula, tepung dan bawang!!! tak kan itu pun tak boleh selesai?

tuan komrad said...

wei tuan komrad ciplak..ko tarik balik nick tu...tu eksklusif untuk gua je.....gua dah paneh hati nih...

penggunaan nama tanpa kebenaran.dah la komen meraban.ini telah mengakibatkan gua agak malu2 kucing untuk mengomel dan bertemu orang ramai...mana nak letak muka bai...jatuh martabat doh

kalo tak tarik gua akan saman malu 18 juta ringgit...kayap la sampai anak lu pon tak bleh sekolah tawwww

gua bukan cam anak yatim...takde kemaluan nak sue ramli sarip malaymail tuh...

wakakakakakakakakakakakakak......

Anonymous said...

Elo Komrad umNGOK!

Persatuan pengguna dah bagi tau dan menafikan kenyataan Menteri yang kata kekurangan minyak masak sebab PEMBELIAN PANIK, Tapi sebab pengeluar ambil kesempatan jual pada Negara Luar.

Pengeluar daN Pengilang nie sapa yang kawal dasarnya? tokey kedai runcit ke DOL?

JANGAN LA JADI HAPRAK SANGAT.

-wakleman

batang rais yg naik said...

si bapak dafi tu elok la berenti jd menteri buat program realiti tv je suh ank dia jd host.atau pun suh menteri ni jadibmodel iklan colgate atau darlie..hampeh...

boikot kedai mamak penyokong be end said...

mamak kimma mesti naikkan harga teh tarik dgn roti canai.kimma dgn kedai mamak ni penyokong bn tegar.jom boikot semua kedai mamak.kotor banyak lipas mahal.dlm roti canai banyak bulu roma dia masuk sekali.uwekkk..

tunggul kayu said...

GAJI SULTAN DAN KERABATNYA PATUT DIKURANGKAN.PUAK NI LA YANG BANYAK HABISKAN DUIT RAKYAT. BUKAN ADA BUAT KERJA PUN,LEBIH KEPADA MENJADI TUNGGUL KAYU SAHAJA.MUNGKIN BOLEH DIPERTIMBANGKAN UNTUK MEWUJUDKAN HANYA 1 SULTAN SAHAJA DI MALAYSIA SEPERTI THAILAND BUKANNYA SETIAP NEGERI.NEGARA KITA BUKANNYA SEBESAR RUSSIA.

mamangkok said...

Sebut pasai Mamak Teh tarik and canai ni, hampa ingat tak ujung tahun lepas...presiden persatuan2 ni kata tak akan naikkan harga makanan mereka.

Tapi.....tup-tup, awal bulan ni, dah kata 'tak tahan" dan mesti naikkan harga makanan/mimuman tersebut.

Amboiiiiiii.....pandai betoi presiden persatuan ni jual obat kat Pak Menteri tu noh.....nak ambik hati lah konon tak naikkan harga barangan depa.....kunun nak sambut saranan Pak Menteri....kah..kah...kah..

Tak silap aku tak sampai 4 bulan....kini tarik balik kenyataan...."tak tahannnnnn"

Itu la rakyat bawahan dah komplain...dah marah...harga barangan dah naik.....tapi...kerana nak bodek sangat kerajaan....hampa dok jolok juga juboq pemimpin BN tu.

la ni....tak tahannnnnnn...!!!!
keh...keh...keh...

bdk pr bodo!! said...

oi bdk2 pr bodoh!!!!nape xkutuk pemimpin dap yg rasis tu..siap ade bukti lg...oooo...pandai korng ye..bile pemimpin sndri yg terang2 rasis korng senyap je ye!!bodo punye bdk pr!!

Buku Panduan Kereta Percuma said...

Jadi pengeluar minyak masak terbesar didunia pun takde stok?

Anonymous said...

Aku nak pemimpin yang dapat menyelesaikan masalah yang timbul dengan kaedah terbaik.. bukan dengan meniru kaedah barat.. Kalau dah tak boleh aku x perlu dia untuk memimpin aku.. malah aku sedia memimpin dia..

Anonymous said...

Barisan eNd......

konfius dot com said...

Saya ada buat kajian lebih 300 barang2 di Tesco, Mydin, Giant dan 99 Speedmart. Takde kesempatan lagi untuk Carrefour. List tu belum complete.

Tapi saya ada buat summary list membandingkan semua harga barang untuk lebih 20 barang dan dapat berjimat RM40 untuk 20 barang. List barang2 tu boleh download kat http://www.konfius.com

Sebenarnya list ni utk mak saya dan saya harap dapat update list ni setiap minggu walaupun dalam kesibukan bekerja.

Ini youtube link untuk kempen kesedaran pengguna malaysia http://www.youtube.com/watch?v=8mCdL0sIXk0