"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, July 12, 2011

Video Kontroversi BERSIH 2.0: PenChaChai Bodoh

Reactions: 
Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini, sini, sini, sini, sini, & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini. Mekasih...

http://youtu.be/ivuhjDbG-fk

Dekat atas tu Print Screen Video di YouTube yang gua upload pada akaun YouTube gua bertarikh 10hb. Julai, 2011. Dekat bawah YouTube tu gua sertakan sekali "Description" (makna dia korang tanya PakcikGoogle).

Hari ni puak-puak UMphorNO kecoh kununnya gua permainkan isu kematian dengan menyiarkan video diatas dan jugak "kununnya" gua menyebarkan cerita bahawa indiviu diatas ialah Haji Baharuddin (Al-Fatihah) yang meninggal dunia dalam Himpunan BERSIH 2.0 9hb. Julai, 2011.

Jadi gua malas nak ulas atau jawab panjang-panjang sebab gua pun tak paham bila masanya dan melalui artikel mana gua mengaitkan video dekat atas tu dengan Allahyarham Haji Baharuddin (Al-Fatihah).

Mintak Blogger-Blogger PenChaChai UMphorNO print screen kemudian publish dekat blog masing-masing lah mana-mana bahagian yang membuktikan bahawa gua mengaitkan video dekat atas dengan Allahyarham Haji Baharuddin (Al-Fatihah).

Buat PenChaChai UmphorNO: Lain-kali kalau bukak mana-mana video YouTube, Tolong perhati sikit ruangan "Description" tu. Biasanya dekat situ akan ada penjelasan berkenaan dengan Video.

Bila la nak cerdik puak-puak ni...

Oi... Video tu tajuk dia "Peserta BERSIH 2.0 Mati Akibat Kezaliman Penguasa" ke, "Kezaliman Penguasa"..? Ni la payahnya bila upah orang bodoh jadik Blogger.

40 comments:

CIFUT said...

Cover kantoi nampak. Wakakakaka...!!!

Anonymous said...

kalau dah kantoi tu ngaku jela ko tu bodoh.....

Anonymous said...

Yang TENDANG DAN TERAJANG orang muda
Yang kena TENDANG DAN kena TERAJANG tu orang tua.

Memang kurang ajar polis ni...
Jumpa tepi jalan hampa PELUPUH ja polis yg kurang ajar tu...

Memang CILAKA lah seumur hipdup nya.

Hazri Azhar said...

Saya x faham apa yang kantoi. Saya dah tengok video yg dituduh oleh papagomo, memang dlm description dah tulis video tu pasal Hj Shuhardi bukan Hj Baharuddin. Maknanya papagomo lah yg menipu & kantoi.

Cuma, satu teguran saya kpd yg upload video tu, perlu diperbetulkan jugak description tu, sbb polis xtinggalkan Hj Shuhardi begitu je, boleh nampak polis tu cuba buka ikatan tangan Hj Shuhardi. Bersikap adil lah dalam menyampaikan maklumat.

Anonymous said...

keh keh
idup pencacai gitu ler...
cari pasal..pastu lepas tangan ..
suruh orang selesaikan
atas nama kemanusiaan ake ake ake
tak rasa salah pooooon kan..kan..kan fozi!

Topeng Perak® Unmasked said...

Hazri Azhar... Saya akan upload video penuh kemudian bila berkesempatan...

memang betul mangsa ditinggalkan oleh polis bila mangsa kekejangan buat kali ke-2.

Video penuh merakam saat sebelum mangsa ditahan, bagaimana mangsa kekejangan diatas jalan, kemudian tak tau polis mana yang gila datang kemudian ikat tangan mangsa dengan "cable tight".

Polis kemudian mengheret mangsa untuk dibawa ke pusat pengumpulan tahanan.

Dalam perjalanan mangsa kejang buat kali ke-2 dan ketika itu polis yang membawa mangsa menggelabah kemudian meninggalkan mangsa dan mangsa dibantu oleh unit keselamatan BERSIH.

Anonymous said...

Kalo x anjing bukan POLIS la namanya, sbb tu bila ada polis tepi jalan mesti ada bau ANJING...

Hazri Azhar said...

Terima kasih atas respon. Baiklah, saya akan tunggu video berikutnya, dalam masa sama akan terus cari maklumat dari sumber berbeza. Supaya dapat analisa dan faham dengan lebih jelas & adil.

Anonymous said...

1.berani buat!berani tanggongla!tu tak kena tembak lagi tu!!macam kat palestin!
2.hangpa ingat puak polis tu robot ka oii!!tak punya perasaan!tu kira baikla!dapat polis yang "baik" macam dalam gambaq tu!!kalau kat uska!israelkka!mamat tu dah kena terajang!!
3.zaman dok belakon sakit!naik kerusi roda!!pakai bekong leher!!dah berlalu!!nampak sangat macam pondan jee!!pakat-pakat yang dok perhati!nilai!!dok gelak jee!!

Meor said...

Yg perlu di ambil perhatian ialah sebelum kejadian. Beliau cuma duduk berdoa, TIBA2 dgn begitu BIADAP seorang anggota polis muda datang MENENDANG beliau. Apakah tidak ada cara yang lebih baik selain dpod MENENDANG beliau sehingga jatuh. Tendangan beliau begitu bahaya ie mengenai dada beliau. Apakah tidak boleh anggota polis itu terus menangkap beliau? Cuba lihat bagaimana cara Sdr suhardi terjatuh selepas di TENDANG....

Anonymous said...

Tok sah cakap banyak, jumpa budak muda (polis) tu kat jalan, BALUN ja..
BABI punya budak!!

Anonymous said...

hohohoho... ni la mamat yang ikut stail aljuburi nak begambar dengan china doll jugak tu ye?

Anonymous said...

Barua Punya Polis

Anonymous said...

kepada polis yang berkenaan,ingatlah...what you give you will get back!!!CONFIRM!!!cuma cepat ngan lambat jer.WATCH OUT YOUR ASS

Anonymous said...

jumpa pancung terus

Anonymous said...

WOI MELAYU BODOH! DULU DAH BAGI SINGAPURA SECARA PERCUMA (FOC)KEPADA CINA, SEKARANG NAK BAGI SATU MALAYSIA PULAK. MELAYU-MELAYU BANGANG DOK GADUH SAMA SENDIRI.

Anonymous said...

aku pun konpius dgn geng2 hangpa nih... Bila dah buat benda HARAM, what do you expect??? Karpet merah ka? Dan bila sebut bertarung nyawa tuh... aku rasa kejang ada kes mati ka??? Tak pernah pulak aku tengok ada buka2 kejang tengah padang bola mati... ada ka??? Dan takda org sebut bertaung nyawa sebab nak pi main basikal atau main takraw... bertarung nyawa tuh dkt2 nak last day on Earth la...

Anonymous said...

jangan dilayan fakta-fakta bodo topeng ni....
korg cube bayangkan kalau polis xde time.....agak2 ape jadi KL yek...
yang gi berhimpun haram tu buat pe...
bile dh kene sepak korg nk salahkn polis plak...
korg x pikir ape plak salah ko????
diorg pon xnak nye tendang lu org...tp lu org dh nyusahkn polis...ape salahnye kasi ajar sikit....tu pon sikit sngt tu...
wahai bangsa melayuku yang tersayang...ingatlh.....
org india .....provokasi
org melayu.....demonstrasi
org cine.......dok umah tgk TV...
pikir2lh sndiri

Anonymous said...

wei........
aku tak nampak pun dlm video tu polis tendang mangsa. ko buat citer yer?

Anonymous said...

kah..kah..kah...
Baru kena sekali pelengkon dgn FRU ada jugak bebudak PETRIOT boleh kata "BABI" kat FRU tu....

Pandai jugak mengutuk polis nohhhhhhh....
Pandai jugak menghina polis nohhhhh...

Aku ingatkan bila dah kena pelengkong dgn FRU hampa dok diam aja atau senyum aja rupanya mengutuk jugak.

Toksah la kutuk2 FRU tu wahai PETRIOT....


KAH..KAH..KAH...

Anonymous said...

Perhimpunan 9julai tu lebih kepada perhimpunan kepentingan politik peribadi PAS/PKR/DAP daripada kehendak rakyat "BERSIH" tu sendiri.

"BERSIH sepatutnya platfom bebas dan bukannya platfom mana-mana parti politik"

Jadi tolong "BERSIH" kan semua mereka yang ada kepentingan parti politik dalam ngo BERSIH tu dahulu sebelum buat tuntutan BERSIH 3.

Sekian..

-Aku Yang Join Bersih 9Julai-

Anonymous said...

Tindakan yg sepatutnya diambil oleh pihak polis terhadap kumpulan Bersih setelah arahan bersurai yang diberikan tidak diendahkan..

1. Pancut dengan air taik.
2. Melepaskan anjing/babi untuk mengejar mereka.
3. Tembak di kepala setiap seorang.
4. Campak mayat mereka di sungai berhampiran.

Anonymous said...

Lancau Anon July 13, 2011 11:35 AM, aku rela mati untuk menegakkan Hak dan kebenaran. Aku rela badan aku di mamah oleh anjing dan babi UMNO untuk Hak dan Kebenaran..

Anonymous said...

Lagi Bagus!!
Daripada hidup menyusahkan orang..
satu KL nyumpah korg yg x reti bahase..

chuck bass said...

Macam sial Anon July 13, 2011 12:35 PM, ko ingat KL puak ko yg punya ke?p mampos la klau otak sempit mcm tuh!ko tgkla sape yg join Bersih??sume melayu ke?ko mmg buta kan?ko x nmpk ke sume kaum ade kt situ?Melayu jugak yg korg kutuk!sokongla lg KERAJAAN KORANG YANG 'BAIK' SGT TUH.SOKONGLAH LG NAJIB ALTANTUYA KORG YG 'BERJURUS' SGT TUH.

Anonymous said...

bangang bin bengap sungguh chuck bass ni....
bp ramai org cine??????
bp ramai org india?????
bole dikire bape kerat je diorg sume tu....
ko sokonglh sngt fu*katan ko tu....
mnalh tau lps ni klu ko mampos tgh berhimpon bole terus masuk sorga pok nik....

Anonymous said...

Chuck Bass..
Aha...semua kaum ade..termasuk ko..hihihi..ko ni melayu ker? nama ko chuck bin bass ker??

XsokongPR said...

bukan zalim....tapi mamat tu yg bodoh....dah tau ade sakit,yg pegi jugak wat pe.....baru sikit dah kejang.....sanggup mati konon....derma darah pon takut....
ptuih.....!!!(ludahan utk puak2 pendemo)

Anonymous said...

poji kantoi...mana posting asal poji..hahahahahahah..

kuat ngejing nate ni..

kes kulit boya time ngundi di n9 ngecing jgk..

Anonymous said...

PETRIOT lagi ganas woiiii..
Betoi2 nak gaduh...
Bawak bendera Malaysia...
Lepas tu masa nak rempuh FRU, siap ada yg nak hanyun FRU tu dgn kayu bendara..
Tapi..
Belum sempat nak hayun kayu bendera tu, corta FRU dah sampai dulu..
Tup...tup...tup...bebudak PETRIOT kena pelengkong...
Habis bebudak PETRIOT cabut lari tinggal bendera kat jalanraya.

kah..kah..kah...
Konon mau lawan FRU la tu...
Konon nak katok FRU la tu...

Cuba kau orang tengok....SIAPA YANG SEBENARNYA YANG NAK BERGADUH? BERSIH KA ATAU BERUK2 PETRIOT?????
Bawak MahaRagu Silat Lancau dan pendekar2nya konon nak defend bebudak PETRIOT la bila GADUH...tapi...terus ghaib bila kena ketok dgn FRU. Silat Lancau apa macam tu. Pendekar apa macam tu. Pendekar taik kucing ada laaaa...

kah..kah..kah..
Pendekar pun cabul lari bila kena pelengkong dgn FRU... MahaRagu nya lagi la...
Tu diaaaa...kerusi roda dia tu macam orang tolak kerusi roda sampah ja...lintang pukang..sbb nak lari dpd FRU

kah..kah..kah..
Lucu....lucu.....

Anonymous said...

PETRIOT - ha haha hahah hahah haha
PERKASA - ha hah hahahahah hahah haha
OMAR DIN - ha hah ahah ahhaha haha
IBRAHIM ALI - haha ha haha haha hhaa hha

Joe Botak said...

sendri cr psl..dh tau skt nk ikt jgk berdemo...mmg gile babi la...org bg stadium s alam xnk....kalo wt kt stadium polis xkaco pon mcm smbutan 916 kt stadium kelana jya aritu..tp otak beruk2 pr ni bodo n bangang..nk jgk nyusahkn org lain buat kt kl..oi beruk2 pr..korng ingt majoriti dgn korng ke..hahaha...ptuihhh!!

Anonymous said...

Rakyat berbilang kaum turun sokong bersih...rakyat sanggup berdepan dgn risiko..hanya org otak dia yg mmg bangang & bodo saja x faham mesej bersih..khoitt tuiih..tuiih..

Anonymous said...

Yang bodoh nye geng bersih ni kata nk bersihkan daftar undi, masa tgh 10 juta org buat demo tu panggil la SPR cek ic dgn tempat mengundi masing2 tally ke tak, nampak sgt nak buat kecoh tak ikhlas sembang je lebih

Anonymous said...

Aduhai jijiknya perangai bangsat amengok. Korang cakap maki hamun kat Bersih tu satu sen habuk pun tak guna, Mencacai lah ko sampai mati. Klau dah nak remain dalam Kotor...anak beranak korang aku tak leh imagine lah. Allah Maha Besar, ko ingat sokong kezaliman mcm tu Allah nak balas baik ke? Memang tak rasional langsung otak pencacai amengok. Posting pun mcm orang gelabah takut hilang kuasa. Kalau Amengok mampus ko pun mampus sama ke? Mcm variable cost lah pulak....Wah..amengok lagi berkuasa dari Allah la kalau mcm tu. Sampai segala kekotoran disokong untuk diteruskan. Orang putih pun geleng kepala ngan pendirian amengok nih. Amazing!

Anonymous said...

Bersih la konon, hipokrit je lebih kata parti tak terlibat tapi dok laung umno ngok la pulak! mangkok hehayun betoi

Anonymous said...

Aku ada member dalalm UMNOngok, dia memang clean berkaliber professional dan berkarier peguam.. Dia memang ada kempimpinan yang boleh dilihat sebagai jujur dan bersih. Tapi dia sendiri kata dalam UMNOngok ni dah terlalu ramai, penyangak dan bangsat.. dah kotor... Macam mana nak buat..

Lagi satu ada dengar mat bangla akan dapat IC..? boleh sesiapa bagi petunjuk?

Anonymous said...

pncacai umngok ni mmang bodo pun.kita yg mnyokong pmbangkang tk heran bla kos khidupan naik psal bkn wkil kita yg mmbntuk krajaan.tp dia org tu,brg naik merungut,yuran skolh naik mrungut,minyk naik mrungut,tol naik mrungut,insuran kreta naik mrungut,kna sman ekor mrungut.klentong dek krajaan prcaya 100 pratus.mnyk naik psal hrga psaran dunia,prcaya!pdahal apa sngkut paut psaran mnyak dunia dgn ngara ini?kita bkn bli minyk dr ngra luar.krajaan kata rkyat klantan miskin psal PAS printah,prcaya.tp aku tngok dlm brsama mu di tv3 tk le smuany rkyt klntan.menteri dok klentong kta pmbangkang tk tau dn tk mampu tadbir ngara,prcaya!plau pnang maju di bwh pntadbiran Gerakan yg asal ny prti pembngkang di mlaysia.singapura mrdeka brsma malaysia,tp mlonjak jauh mninggal kn malaysia di bwah pntadbiran PAP yg jg asal ny prti pmbngkang di malaysia.knp korng tk prnah pkir smua tu,bahana dr slah tdbir ngara kita tnggung sama2 knp bila ada rkyt yg mnuntut hak dmi kbaikn brsma korng mnntang?

Anonymous said...

jangan jadikan Malaysia seumpama Singapura..

Anonymous said...

Harimau sama harimau bergaduh.....babi2 diluar sana bertepuk tangan.....hahahahahaha bodoh punya harimau....