"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, August 26, 2011

Pemalsuan Sijil Tauliah Jabatan Kimia Malaysia Oleh Blogger UMNO..?

Reactions: 
Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini. Mekasih...

Pendedahan yang agak menarik dari sebuah blog "Islam Inside" berkenaan dengan Sijil Pentauliahan yang dikeluarkan oleh The American Society of Crime Laboratory Directors (ASCLD) kepada Jabatan Kimia Malaysia sepertimana yang dikeluarkan oleh blog-blog pro Kerajaan.

Salam,

Kalau tak menipu bukan amenolah namanya. Perkara ini memang dah jadi sinonim untuk sesetengah blog-blog pro Umno. Semasa prosiding kes liwat II di makhamah dikejutkan dengan pendedahan yang Jabatan Kimia tidak mempunyai tauliah daripada ASCLD maka kemudian tersiarlah gambar sijil yang menggunakan sistem PDF di sesetengah blog pro umno....kononnya nak menunjukkan FAKTA di makhamah itu satu penipuan.

Diatas adalah gambar yang aku ambil dari dalam blog-blog pro umno yang kononnya menunjukkan Sijil yang diperolehi oleh Jabatan Kimia Malaysia. Kalau kita lihat di sesetengah blog gambar tersebut menggunakan program PDF. Kenapa menggunakan PDF sebab ..............Hu hu hu ?

Aku akan bongkarkan kenapa gambar ini gambar photoshop. Tapi perkara ini hanya dapat dilihat apabila kita membuka gambar asal yang dipaparkan di sesetengah blog pro umno yang menggunakan program PDF sahaja. Aku akan gambarkan melalui print screen seperti dibawah.

Ini adalah seperti gambar yg tertera apabila kita membuka menggunakan PDF

Kalau kita lihat secara mata kasar kita tak akan dapat tahu yang sijil ini adalah sijil photoshop....kalau pun ada perbezaannya adalah dari sudut format tulisan. Kita terus ke langkah seterusnya. Naikkan mouse ke atas ( bahagian antara nama & logo). Klik kan disitu dan paparan akan menunjukkan tanda kotak. Ini menunjukkan teknik tampalan.

Selepas di klik akan keluar seperti ini.

Seterusnya klik pula dibahagian tandatangan....di sini tandatangan terbahagi kepada dua bahagian. Ini menunjukkan bahagian tandatangan ditampal 2 kali...


Dan yang terakhir sekali shiftkan semua bahagian.....


Hu hu hu wahai blog-blog penjilat umno.....agak kurang bijak bila convertkan sesuatu program itu kepada sesuatu program yang lain kerana ia tidak akan mengubah dasar program yang asal cuma ia hanya mengubah paparan sahaja. Aku tak pastilah program apa yang digunapakai untuk membuat sijil ini sebelum di convertkan ke program PDF tetapi convert file tidak akan merubah dasar sesuatu file tu. Jika ianya gambar dan diconvertkan ia tak akan terpecah kepada beberapa bahagian dan bila ia terpecah-pecah ini menunjukkan sijil diatas ini dibuat bukanlah gambar atau sijil yang asal.....
Gambar dekat bawah ni bukan gambar palsu...

Blogger UMNO "Pejuang" Agama, Bangsa dan Negara... Sorang beragama Islam tapi sambut Christmas dan sorang lagi beragama Islam tapi minum arak.


10 comments:

Beruk Ketawa...kahkahkah said...

Blogger-Bloger UMNO ni memang BANGANG.

Macam mana tak BANGANG, ada Ketua-Ketua Bahgian AMNO tak tahu apa itu 'pendrive'...kah kah kah

Terima sampul surat berisi duit raya, tapi kata berisi peluru...kah kah kah

muqlis04 said...

bro beruk...gua tak terkejut...kat tempat aku ampang(bba)ade sekor
kalau suruh cakap pong-pang pong-pang...

Anonymous said...

assalam. bro, jgn tipu bro..plz counter check dgn website ASCLD..jgn jd macam org umno suka buat fitnah & bohong.

Salam aidilfitri

Anonymous said...

kahkahkahakhakah..kesian...tula..lain kali jgn mkn tahi or saing dgn org mkn tahi..kan lu sendri dah bau tahi poji...

Nah, lu g web ni g cari branch petaling jaya...kat tepi tu terpampang bhgian legacy & Extension...

http://www.ascld-lab.org/accreditedlabs.html#malaysia

lu dah kena main la poji..

Anonymous said...

ape kebebal blog2 pro pembangkang ni.. kah kah... kantoi... tgk betul2 aku nak gelakkan ko boleh.. muahahahahahahahaha.... sijik palsu ke... ye ke... tgk betul2 beb.. kakakakakaka...

Jeo Botak said...

Bab tipu menipu...
Bab memBANGANGkan rakyat...
Bab memPERBODOHkan masyarakat...
Bab nak KENCINGkan sesama melayu...

Itu kita serahkan pada Umnopurno...
Dia orang ni memang pakar....

ha..ha..ha...

Pakteh said...

Soal berbalas2 serangan ni..pakteh tak ambik endah jika tak tahu mana betul mana salah. Tapi bab palsu n betul ni...tuan blog sila rujuk kepada laman web yang keluarkan sijil tersebut. Terang2 membuktikan ianya tidak dipalsukan oleh blogger UMNO. Harap tuan menjaga kredibiliti blog tuan dan memohon maaf kepada pihak yang tuduh.

boleh cari kebenarannya disini
http://www.ascld-lab.org/accreditedlabs.html#malaysia

Selamat hari raya, maaf zahir & Batin

Anonymous said...

pak teh:

ada kredibiliti ko blog poji ni???

aduka taruna bab2 gini dia jga....tu bleh npk beza org yg ikhls nk berjuang dgn org yg berjuang sbb kena ikat tali tekak@jadi pencacai dgn make gaji..diibaratkan serupa anjing yg kena tambat tekak oleh tuannya...

Anonymous said...

ini photosyop ke? sijil pdf version ini original http://www.ascld-lab.org/cert/extensions/DOCM-2nd%20Ext.pdf

blogger perisik ni yg kantoi ... kah kah kah kah kah kah kah kah hakkktuuuiiiihhhhhh !!!!!

Jeo Botak said...

Satu tak dapat accraditasi...
Kedua cara analisis DNA tak betoi...
Ketiga, sample tercemar....
Keempat, air mani si epoi sendiri ada dalam duburnya sendiri...

ha..ha..ha....