"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Thursday, April 16, 2009

Sah..! Fairuz Letak Jawatan ADUN..! - malaysiakini

Reactions: 
Sah Fairuz letak jawatan ADUN Penanti...

Lagi 1 pilihanraya kecil akan diadakan dalam tempoh 60 hari dari sekarang..!

Moh ke Penang..!

BloggersNetwork@Perak akan bergabung dengan BloggersNetwork@Penang di DUN Penanti - harap maklum.

64 comments:

Anonymous said...

kan dah kate.. jangan balik dari perak.. sekarang u-turn pi penanti wakakakak

paloi bin mulau said...

yop,

dari mana sumber berita ni? adoi pening lagi le rosmah nampaknya muahahahaha tak dapat nak berbulan madu

Baginda Reformasi said...

salam.. masalah zambry menang makamah canenih... poning memikiornye..

tuan-komrad said...

yehaaaa....kita hentam lagi sama itu bn..kasi dia mampos....

tabik spring pada pkr kerana berani tegakkan KEADILAN....

nak harap pemimpin bn letak jawatan sebab masalah moral dan rasuah???..
mati hidup balik pon diorang tak berani letak jawatan...

Anonymous said...

kita serbu penang lak....
best nih.....
TP,
ko tak jadi la balik selangor ek.......
perjuangan baru nak bermula.......

Luna said...

oh kalo belah penang boleh la jenguk2

Anonymous said...

mak aii...pening kpale banyak bebenor prk

penyokongpkr said...

dun penanti bawah permatang pauh. kubu PKR paling kuat di seluruh dunia.

joepengkalan said...

wakakka...
ada yg hangkut balik barang ke penang lak...tak jadi le naik ketapi ke subang esok...

akira8047 said...

pakat2 mai kampung aku..
jangan lupa singgah kat kedai kopi tepi masjid tu..
kedai tu kategori kedai pembangkang tahap gaban..

kepada penyokong2 umno, kalau rasa telinga anda boleh tahan panas, try singgah naaa. jangan malu2.

@ Kenduri lagi la kampung aku...

p/s buat PAKLAH... kita buat kenduri serentak lagi senang. Penanti & Kepala Batas

AWANBIRU said...

Sekarang ni aku tgk PKR semakin mantap lah....ada kes rasuah terus push letak jawatan sebagai ADUN. Ni le satu-satu parti yang bagui tgh buat pembersihan habis-habisan walaupun baru setahun jagung

Tungaklangit said...

Salam

Tuan Komrad

pasal eli wong masuk balik selepas sah terlibat dalam isu moral...
apa komen saudara?

salam

Anonymous said...

ha3...best laa p pekena char koew teow...kah..kah..kah sapa calon dia? calon keadilan sesuai lagi ke letak kat situ?

orgkg said...

cemana lak dgn yg ni????

Japlin tak perlu letak jawatan Adun, Pembantu Menteri


KOTA KINABALU: Ketua Menteri, Datuk Seri Musa Aman hari ini, berkata Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Usukan, Datuk Japlin Akim tidak perlu meletak jawatan Adun dan Pembantu Menteri Pembangunan Infrastruktur Sabah kerana belum dibuktikan bersalah.

Beliau yang juga Pengerusi Perhubungan Umno negeri berkata demikian mengenai kedudukan Japlin yang ditahan Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) minggu lalu bagi membantu siasatan kes politik wang.

fikiranlicin said...

aku nak jadi calon...Undi 4 fikiranlicin!

madkri said...

Aku rasa lepas nie PRK kat Malaysia boleh tercatat dalam "World Record".
Tak sampai setahun selepas PRU 12 dah ada 5 kali dah PRK.Jadi sebelum sampai PRU 13 nanti rasa2nya banyak lagi.
Seperti yang kita tahu kat Terangganu ada 3 DUN dah duk menanti pasal adunnya dah dapat ugutan bunuh jadi elok kita standbylah.
Dun Perak pun seperti telur dihujung tanduk aja.Kalau Nizar menang kes sudah tentu PRK.
Kalau tak dapat World Wecord pun dapat Malaysia Book Of Record jadilah.

Anonymous said...

sabah tu t@ik le!!!! korupt dari uMNO sendiri

kpd,
tungaklangit ko tu buta ke rabun? tak tengok tittle kolum sini?

mamat said...

wakil rakyat amno@bn patot malu ngan PR, ada kes jer diaorang gentlemen letak jawatan. orang amno mati hidup balik takkan letak jawatan. ali rustam? azlina? japlin???

TP celaka sial said...

Apa pun gua dh nekad nk tukar jadi penduduk Bkt Lenjan,..

Syok woooo,.. dpt rasa "perkhidmatan" ADUN nya,..

yeah,..jom rmai2,..

Anonymous said...

hahahhaha

Aku rasa klu Eli teruskan "prkhidmatan"nya,.. dia bleh bertanding Presiden PKR, sure menang punya..hehehehe

Takkan TP xnk sokong kot,..???

Anonymous said...

Apa punya bangang tuan komrad,..

letak jwtan tanda bersalah lah bahlol,..

Klu xbrsalah xkan letak jwtan baghal,..

penjilat PKR bangga krn ada org yg cepat mengaku kalah nih,..

aku lagi respek eli,..wpun sah dia berbogel,..

tpi dia salahkan org yg tgk dia bogel,..heheheheh

Kyro said...

balik Selangor amik duit yer bang~ hahahaha

paloi bin mulau said...

tungaklangit,

isu moral apanya si eli tu?isu moral sbb takut nak bersihkan nama yg busuk ke? takut nak saman akhbar asing ke? teman dengar kuli dulu saman akhbar asing dinegara asing bila dikaitkan dgn skandal bmf.

patutnya hang tanya masalah moral ni dgn ali ketam? kalau ali ketam malu2 ketam nak jawab hang pi tanya dgn najib. kalau mahathir tak suka kayri sbb main duit awat mahathir sayang ali ketam main duit hahahahahaha

jawapannya tungaklangit kalau hang nak tau...sbb najib suka jadi boneka pada mahathir. kalau nak tunjuk hang sayang kat amno pun ok tapi tak perlu la tunjuk sayang2 boodoooh hang tu hahahahahahaha

belalang said...

Berani kerana benar, takut kerana salah bingai..Coz tu la ADUN Penanti letak jawatan. Syabas YB..BN bakal dimalukan sekali lagi..InsyAllah.

Anonymous said...

org umno mmg bahlol,spesis tunggak langit la juga.bangang tahap maksimun kau tunggaklangit

Anonymous said...

Tuan TP aku ada satu cadangan pelik...
apa kata utk pilihanraya kecil penanti ni kita jgn dok kempen2 lg... masa penamaan calon kita pakat pi iring calon seberapa ramai yg boleh biar satu penang campur perak sikit kedah sikit sambil laung reformasi. lepas selesai pendaftaran dalam tempoh berkempen tu kita cuma pasang poster jer satu dua tempat tanda kita bertanding. Biar la org bodo umno tu jer dok jerit berkempen macam org sawan kita dok rumah minum kopi. bila tiba tarikh mengundi kita seluar ramai2 pangkah calon PR.

Jadi moral of the story: Kalau kita menang itu satu tamparan hebat buat umno... terbukti seluruh alam bahawa rakyat x terima umno. kalau kita kalah pun kita x malu pasai kita xkempen pun... biaq pila bagi kt depa satu kesian.

Lepas sahaja pengumuman PR menang(kalau menang la) tu baru kita keluar kempen besar-besaran kita semua dah tolak bn/umno...rakyat semua dah tolak parti sakit macam bn/umno kita buat liputan besar-besaran panggil sekali wartawan seluruh dunia bagitau bahawa rakyat malaysia dah tolak bn/umno pemimpin atasan bn/umno tak layak lagi pimpin negara malaysia... apa buktinya... PRK penanti x kempen pun rakyat tetap PR... REFORMASI....

mat um said...

Kah kah Kah....baru kena acah sikit dah resign..kah kah kah.. kalu kau benar, lawan le balik.. mcm ketua kau tu.."lawan tetap lawan"... kau tengok aku ni.. baru je jadi PM..mcm2 tuduhan ada, bunuh org ada,rasuah ada, maksiat ada..macam2 ada..tapi aku buat tak tau je, buat dek je,lantak le rakyat.. tapi aku ni kira nasib baik le sebab penjilat2 aku, org Umno..semuanye senang kena beli, bodoh n bahalul pulak tu, so, senang le aku nak "goreng"..Aku tau kau org yg bermaruah ..tapi kami dlm umno ni tak peduli pasai maruah2 ni.. mcm ni le, ko nak masuk umno tak?? pls cal aku..nanti aku suruh barua2 aku pi discuss dgn ko.. alaa nanti aku take care le ko mcm si saiful sumpah n si bala tu..jgn le resign dulu yee, sebabnye nanti ada PRK, BN bukannye bole menang..alamatnye MALU le aku lagi..aduhhhh....

akira8047 said...

Syabas TP.
Blog hang berjaya menghuru-harakan puak2 umno.
Pencacai2 umno dah menunjukkan kebodohan tahap cipan kat sini.
Tolong jemput cipan2 yang lain skali na.. tunjukkan kebodohan anda sekalian...

hahhahhahahaaaaa....

Anonymous said...

tul tu,
aku rasa sok mesti dia tarik balik surat letak jwtan tu.

xpon spr akan ckp surat letak jwtan tu x sah.

pstu mangkuk tu akan istihar dia bebas tp menyokong BN. khak ptuih!!!

klu xcaya tgu la, mlm ni/sok ade la sidang media kat putrajay ngan najis n kabinet2 yg lain...

dah blh bc dah...

selagi duit berkuasa, maruah mangkuk2 blh dibeli...

sial!!! haramjadah!!!!

Anonymous said...

tabik kt PR.. Cmni la br rkyt respek.. Mane2 wakil ryt yg terlibat dgn ape2 mslh,trs ltk jwtn.. Bkn mcm BN, perasuah jd MB melaka, yg srg tu jd ketua pemuda.. Wakakaka.. Udah dlm parti rasuah berleluasa, di terima plak perasuah 2 ekoq kt Perak join depa.. Wakakakaka.. BN bengong..

zainulfirdaus said...

raye lg la kite woi!!!!!

Fazrulls said...

Salam Bro,

Serbu jangan tak serbu... hee jangan lupa.. contact aku.. kali ni ada chan lah jumpa hang kan... heee... :)

Orait...

Anonymous said...

penat weh!!!

brp byk lg nak prk nih??? cian kat petugas2 PR. B-end xpe la depa dpt duit bt keje, hr2 prk pon xpe. tp PR ada ruh yg tersendiri... teruskan perjuangan anda!!! kerja2 anda akan dibalas akhirat nnt. nw memang x nmpk...

syabas buat PR, menolak pemimpin yg corrupt...

harap B-end dapat contohi PR

P/s ni utk tunggaklangit n parpus!!!

TAMING SARKAS said...

Hmm..

dak2 UMNO nih xde akai lerrr..

nak tunjuk buduh pun, biar la bertempat..

tapi aku rasa xde tempat kot dorang nak tunjuk buduh nih..

maklumla, blog2 depa x meriah kan..

kan kan??

Anonymous said...

nk tahu sapa BARUA DAP???

barua-dap.blogspot.com

超鸡白 said...

鸡白!!!UMNO!!甘你呐伯!!!!韩家产!!!

Anonymous said...

Aku pengundi penanti. 1 undi untuk PR dalam tangan.

engol124 said...

mimpi ngeri lagi buat BN...!

Anonymous said...

bgus la....rakyat nnt dpt projek mee segera...dpt duit...hehehe....

Anonymous said...

NI LA YANG AKU TAK BERKENAN SUNGGUH. PASAI APA NAK LETAK JAWATAN. TAK BOLEH KA LETAK JAWATAN TMB 1 JER. KALAU ADA PROBLEM PUN BUKAN TAK LEH SETEL. SLOW2 LA SETEL. TAK BOLEH JUGAK NGAKU JER LA KAT RAKYAT. CAKAP BETUL2. BUKAN KITA TAK LEH TERIMA. NI BAGI LAK ALASAN NAK BLAJAR. LAIN KALI PIKIR LA DULU SEBELUM NAK BERTANDING. BETUL JUGAK KATA NIK AZIZ. NAK JADI CALON NI PIKIR BETUL2...ISTIKHARAH DULU. KALAU TAK YAKIN DAN AKAN MENYUSAHKAN ORANG TARIK DIRI AWAL2. BILA DAH JADI YB TUH INGAT2 LA SIKIT. JANGAN BUAT PASAL. BILA DAH TERSILAP MULALA CARI ALASAN NAK BELAJAR LA. MACAM LA NAK BELAJAR NI TAK LEH BUAT LANGSUNG KERJA LAIN. PIKIRLA...

tarabaz78 said...

Salam,

Tuan blog / team Bloggers Network...

SELAMAT DATANG KE PULAU PINANG...
AHLAN WASAHLAN...

Selamat teruskan perjuangan demi menegakkan kebenaran...

p/s: saya takde blog mcm tuan dan team bloggers... tapi insyaallah saya akan tolong apa yang termampu selama tuan dan team bloggers kat pulau pinang nanti..

Salam
Aliffrashidi a.k.a Tarabaz78
aliffrashidi@gmail.com

pengliporlari said...

bro TP,hang dah kenyang pulun mi udang kola sepetang...lepas ni pi ngadap char koetoew pulak la no!aku boleh bawak hang pi makan al karia,mat ki,matari,mat cina perda...sana berukband(3G)ok..

cree said...

Saya cadangkan tiap dua bulan sekali ADUN PR letak jawatan.Baru
syok.Biar tak sempat nak relax puak
gerombolan ameno.

pengliporlari said...

lanjutkan program derma tabung bloggersntwork sampai hujung tahun!sampai penghujung la dok ada je PRK..tunggu dan lihat

Anonymous said...

harapx M.U pi final vs BARCA...

Bravo M.U

Ms said...

Jap2 ada iklan, jom undi DSAI kat sini - http://www.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,1883644_1883653_1884553,00.html

Anonymous said...

alhamdullilah untung org2 Penanti dan DSAI sebab kaw Parlimen P pauh akan banyak projek2 mee segera...harap2 jgn mcm dulu dah ler...

Anonymous said...

Salam sahabat, tabung BNP jgn tutup dlu aku nak tambah sikit lg, ini utk kegunaan pada PRK Penanti plk. MNM4774.... takbir

FairusTM said...

kepada penyokong aku..jangan lupa undi pkr..bleh buat negara sekular..kita samaratakan hak rakyat..jangan ada diskriminasi pada kaum cina lagi..republikkan negara ini..ok..lawan tetap lawan.takbir!!!

Anonymous said...

Salam sahabat, kepada Fairus TM sekarang ni pun dah jd negara sekular tak payah tunggu PR memerentah, apa punya bangang.

unconnor0124124527 said...

let the fights begin
jangan lupa tengok filem aku
yang akan ditayangkan pada bulan mei
TERMINATOR : SALVATION
cerita pasai aku dan member member aku lawan musuh kami ...ala ala orang BN
masuk panggung bulan 5

Iron_Mask said...

salam.....rasa rasa hangpa la....agaknya la....bila la tarikh depa nak buat PRK tu yer...jgn la buat hari kerja/skolah....ambik time cuti penggal skolah...awal bulan enam....perghhhhh....aku nak pi duk sana laaaaaaa seminggu....

Anonymous said...

Kalau kat Bukit Selambau taruh 13 calun BEBAS pun PR menang.. kat Penanti terpaksalah taruh 100 calun BEBAS untuk curi undi..

Anonymous said...

termasuk la hang ANON 10:01
Harap2 jadi YB yang KOYA

Pejuang Bangsa said...

Bekas TKM P Pinang Fairus Khairuddin bagi kata dua pada PKR bersihkan namanya jika tidak akan dedah skandal kerajaan negeri dan PKR.

Dalam interbiu dengan Nanyang Siang Pau, Fairus bagi tempoh 2 minggu. Katanya atas sebab ini PKR tak berani ambil tindakan keatasnya.

Ini amat memeranjatkan. Fairus adalah anak didik Anwar Ibrahim. Dia tahu luar dalam Anwar. Dia yakin apa yang dilakukannya tak salah. Dia cuma buat akan yang disuruh oleh pimpinan PKR.

Fairus juga tahu banyak mengenai pentadbiran Pakatan Rakyat Pulau Pinang. Maklum sahaja lah bekas Timbalan Ketua Menteri. Mungkin juga dia tahu kepincangan kepimpinan KM Lim Guan Eng. Guan Eng juga manusia yang tentunya ada melakukan kesilapan.

Tunggu lah nanti pembongkaran Fairus yang tentunya akan menjolok mata ramai pihak. Kini baru Anwar tahu, baru Guan Eng tahu, baru Hadi tahu, orang muda macam Fairus bukanlah 'barua politik' yang bila nak pakai maka dibela lah orang itu dan bila tak nak pakai maka terus dicampak ke dalam tong sampah.

Anonymous said...

PKR = UMNO = parti rasuah

Iron_Mask said...

salam...woi anon 10.40...apa la hang ni.....baru kena siasat dek sprm...tak masuk court pun lagi...hang dah jatuh hukum dah...sah bn umno mmg jenis tak reti undang undang....yang ali ketam n kera jantan tu mmg sah didapati bersalah oleh BADAN DISIPLIN UMNO SENDIRI DIKETUAI OLEH ORG UMNO...hang tak mau nak kata apa....duk julang jugakpemimpinrasuah hangpa tu....ala...pencacai betul la....balachi umno la hang ni....

Anonymous said...

x lama lagi umno akan umum ahli sendiri masuk umno..... perkara yg paling lucu dlm dunia.... ni database yg masih aktif sape la agk ni korang cek ler sendir...wakakak


No Ahli :02634284


i/c;760702-02-5413


i/c lama:A 3493309


negeri:wilayah persekutuan


bahagian:Bukit Bintang


Caw:Bandar Wawasan


keahlian: AKTIF

Anonymous said...

tulah korang semua tak tahu. mca, dap semua tu bawah satu naungan cpm. Chinese Party Of Malaysia. Sedangkan bangsa cina pun memperjuangkan bangsa sendiri. Ape ape pun mereka akan sepakat sesama sendiri. Tak heranlah kalau BN jatuh sebab petualangnya mca jugak. Kalau kafir kafir jugak.Mampus mana setia tak setia.. sape menang dan meng-offer perut die kasi kenyang je lah dia sokong. Baru bakul guni die boleh isi dengan emas. Korang ingat kalau PR tu jadi kerajaan boleh jadik Islamic state ke?. haram tak dapat. Kalau bawah BN islam agama rasmi. Bumiputera orang asal. Kalau bawah PR. Takde sape bumiputerea. Tak ada agama yang agama rasmi. Pastu baru lah penyokong PAS terasa.. aih, tertipu aku rupanya selama ni. Orang Melayu yang menyokong PR pulak terduduk bile anak cucu diorang tak dapat masuk universiti. Jadik operator atau tukang sapu jalanan je lah. Kata tak ada duit nak bayar tuition.. macam orang cina kan majority berduit tiap tiap hari dapat mak bapak bayar tuition. Siap ada computer programme untuk ajar version 3D lagi. Atas nama kesamarataan, sape score dia lah yang punya. Lu miskin gua apa kisah. Sapa suruh lu miskin. Nasib engkau lah keturunan nenek moyang kau dulu petani. Nenek moyang aku lombong bijih timah. Nasib engko lah kau kena tipu dengan British sampai kena jajah, dapat nenek moyang aku carik makan kat negara engko yang penuh dengan orang orang bodoh tak sedar diri macam engko. Dah memang nasib engko kena jajah kat negara sendiri. Dah engko bodoh sangat senang makan tipu helah gua sapa suruh.

Anonymous said...

bagus anon 1042

ko kasi paham skit kat bengap2 kat dlm nih,konon nyer pembela tapi nak melingkup negara,konon nyer celik tapi buat2 buta,konon nyer cerdik tapi bingai dok kene tipu tapi buat2 x sedar pasal politik apa pun boleh,politik bodoh sombong cam ni merugikan agama bangsa dan negara,tapi x pe zaman sekarang sapa perduli kan,zaman akan datang aku perduli aper kan, nak jadi aper kedepan ni aku peduli aper yg aku kisah zaman sekarang ni main politik bodoh sampai lunyai sampai lingkup baru aku puas,alang2 salah biar salah terus,alang2 rosak biar rosak terus,alang2 taksub biar taksub terus,alang2 jahat biar jahat terus,alang2 sesat biar sesat terus,alang2 nak menjahanamkan biar jahanam terus,inilah politik anak melayu zaman kini.......canggih kan.

Anonymous said...

Bagus anon 1042 n 134..korang 2 ekor memang bodoh,bengap n buta...
Melayu le konon,sapa yg rosakkan Melayu n Islam selama ni ha??? Bukan ke pemimpin yg dah perintah 51 tahun punya angkara semuanye??
Korang pekak ke? dah berkali-kali org sebut yg hak keistimewaan org Melayu dan Islam tidak terjejas jika PR memerintah negara ni..tak paham lagi ke??
Korang ingat org melayu PR ni bodoh ke mcm melayu BN??
Ingat..jati diri melayu PR lebih kuat dah hebat dari melayu BN.. Lantak le korang, mungkin masa BN dah nak senja dan kini adalah masa PR pula menjelma..insyaallah...

Anonymous said...

Sedar la penyokong pkr, kamu hanya lah mangsa watak mainan politik dangkal dan gila kuasa!!!!

.....beristigfar, bertasbih dan bertahmid lah serta mari la islahkah umno dari dlm, join the party and start hidupkan agama dan amalannya disetiap peringkat; kpg, taman, dun dsbginya.

Anda inginkan lim guan eng jadi pm? karpal jadi pm? bersengkokol dgn kafir habri utk menjatuhkan umat islam lain? Astagfirulla-hala'zim...

Dimanakah iman anda? Bukan kah muslim bersaudara? Satu org yg ada kalimah Allah dlm diri lebih mulia dari seluruh org kafir dari zaman bumi dibentuk smpi bumi hancur....

Mari islahkan umno dgn kalimah
La'illa ha illah muhammdurasullulah.

Topeng Perak® Unmasked said...

Anon 2:42 PM - kalimah apa kau baca tu?

kau cedok dari kitab sesat agama HadHari ke?

Astaghafirullahal'azim...

Anonymous said...

inallilah

Topeng Perak@Unmasked dikelabui hatinya dengan kebencian terhadap saudara islam yg lain

banyak2kanlah beristigfra, bertasbih dan bertahmid, semuga dengan hidayahNya dpt membersihkan hati kita semua

amin

wasallam