"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Monday, September 07, 2009

DSAI Dedah Khir Toyo Punya 4 Buah Mahligai..!

Reactions: 
DS Anwar Ibrahim sebentar tadi telah mendedahkan "Kekayaan Diluar Kemampuan" mantan MB Selangor, Khir Toyo yang diluar pengetahuan umum mempunyai sebanyak 4 buah mahligai dimana 3 buah darinya berada di Malaysia dan sebuah darinya di Kota London.

DS Anwar Ibrahim juga berkata, kita sebagai umat Islam mesti percaya pada Al-Qur'an. jangan jadi seperti UMNO yang tidak yakin dengan Al-Qur'an.

72 comments:

sasha2020 said...

Orang kaki liwat, tak ada telor nak berdepan dgn Saiful, lidah bercabang, sesumpah politik...
Orang macam ni kalau bercakap, boleh caya ke???....

zali said...

khir toyo 'kekayaan di luar
kemampuan'...

yang awak tu?
duduk kat rumah kos rendah je ke?

ni la orang kata,nampak buntut orang
je...buntut sendiri berkurap.

zali said...

cilok dari http://pr-vs-bn.blogspot.com/2009/09/mb-selangor-harus-segera-membubarkan.html

Menteri Besar Selangor harus segera membubarkan DUN Selangor SEBELUM TERLAMBAT. Pengajaran di Perak harus dijadikan teladan bagi PR di Selangor. Desas-desus semakin bertiup kencang untuk RAMPASAN KUASA kedua berlaku di Selangor. Terbaru seperti dilaporkan Blog2 UMNgOK dan Love Perak, 11 ADUN PR dijangka mengisytiharkan menjadi BEBAS. Jangan Diambil ringan segala kata-kata ini walaupun sekadar cakap2.BUBAR SEBELUM TERLAMBAT.. Insyaallah BeEnd akan tersungkur lebih teruk andai PILIHANRAYA semula diadakan.

Rakyat sudah nampak Sape yang cuba mencetuskan Huru Hara di Selangor. Isu Arak dan Kuil di SHAH ALAM dibesar2kan.. tapi isu KILANG ARAK BESAR di SHAH ALAM, songkok tinggi tu x penah berarak membuat BANTAHAN pun. BUBAR SEBELUM TERLAMBAT!

Anonymous said...

zali apa lah kau.. aku up sikit, berita baru aku terima, bukan 11 tapi 20,.. wkakaka.

di kelantan pun ada 20 org yg nak jd bebas dan sokong PM, ini berita benar2 gempak dan mendebarkan.. wakakaka

Anonymous said...

wakaka.. desas desus ni bukan macam kentut ke, berita kentut mana ada nilai.. zali skeleton je yg percaya berita busuk sekadar kentut.

Liza said...

nak lompat 11, nak terjun 20 ke, kita peduli apa...janji PRU13 dah makin dekat. Masa tu baru betul2 rakyat menilai mana katak atau mana barua atau mana bangsa "zali" @ shahsa'ngok... tunggu je lah nak kecoh buat apa, nak rampas ke... hang ada kuasa rampas je lah, itu je yg ko boleh buat... rakyat kederih biaq mereka hidup cam tu jugak... (tapi la ni air masih free berbanding zaman Toyol dulu.. asyik duit negeri kena kebas kat dio je, rakyat makan pasiaq!

Anonymous said...

mkekek...kalu komen itu datang dari Zali BANGANG boleh blahla

Anonymous said...

sasha dan zali tu diupah orang UBN utk masuk blog. Ingat biarkan aje dia melalak sampai gila. SIAL ZALI N Shasha

zali said...

cilok pun dari blog pro pr
jugak...bukan dari blog penyokong
umno/bn...

ternyata la blog-blog pro pr semua
kencing kuat sama macam lim nua him.

pro pr pun ramai yang tak percaya
pada blog pro pr...

TiPU tetap TiPU

Anonymous said...

nama pun blogger.. mana2 pun sama aje, semua ada kurang, tapi kalau blogger PR dari 10 boleh percaya 8, tapi Blogger UMNgOk dari 10 boleh percaya 2 je.. wakakaka. Apa pun aku ttp dengan PR.

KEMBOJA said...

SPRM MAIN TUTUP MATA SAMPAI SEKARANG PASAL ANAK TOYOL TU....


PUAK2 UMNO YG KURANG AJAR TENTU SUKA SBB PEMIMPIN DEPA TU DGN MUDAH BOLEH SEBAT DUIT RAKYAT.

CILAKO LAH KAMU SEMUO YEHHHH....KENA SUMPAH DGN RAKYAT

Anonymous said...

aku dgr2 sok selangor jatuh ketangan BN... hahhahaah... ni lg gempak....hahaha

sasaudengo said...

Anon 12.57am...

Aku bangkang kenyataan ko! Silap tu, Blogger UMNgOk dari 10 , tokleh percaya 17! Blogger UMNgOk hutang lagi 7 penipuan,pmbohongan dan juga penfitnahan...

Kalo blogger UMNgOk punya cerita, diorang dah mati tinggal tulang pun aku tak caya... malah kalau ulat, semut, anai2 dah makan tulang blogger UMNgOk ni... ulat, semut dan anai tu pun aku tak caye!

sasaudengo said...

Tambah sikit lagi... termasuk si Zali BiNgai; Jeffry BeNgap dan parpukari BaNgang.....

Anonymous said...

wah.. berita terbaru utk zali. di kelantan 25 adun PAS akan isytihar bebas, dan sokong PM, berita gembak lagi, mlm ni zali boleh tidur lena.. wakakakaka

KEMBOJA said...

"DI JOHAR BAHARU "PENYOKONG2 MUHYIDIN MEMBERI KATA DUA PADA NAJIB SUPAYA MEMULIHKAN PRESTASI BN UTK JANGKA MASA 1-PENGGAL INI"


WAUUUUUU....MAT SEMBAB SUDAH MAU RAMPAS KUASA.

Anonymous said...

Zali ko cilok dari dari sumber yang tak kena. Nape ko masuk blok nie??? ko kan UBN perasuah. UBN Blog tak best ke nak mengadu domba??

Bape banyak UBN rasuah duit rakyat kat ko???? Aku tak halal duit aku kat ko.

Anonymous said...

Tak halal sampai dunia akhirat.

KEMBOJA said...

Wehhhhh...mana ni bau busuk ni...bau tahi la...!!!!

Laaaaaa....rupanya ada salesman UBN kat sini....patut la Bau Najis (BN)

vasantarao appalasamy said...

apa komen MACC keatas dakwaan ini?

seperti biasa mereka akan buat bodoh sahaja! tetapi mereka terus akan menekan wakil rakyat Pakatan Rakyat...

::BeDuK:: said...

cerita biarlah berfakta..jgn jd mcm speaker yg bangang dulu tu.buat statement ikut suka hati..pakatan haram mcm dah tak ada calon lain. tahukah kalian bahawa speaker tu pernah digantung dewan sethn kerana menghina dewan dgn mencampakkan perlembagaan dewan ke dlm tong sampah!!!!

MC_Shaharul said...

woii shasha nie perempuan murahan mane lak nie??klu ko x pcaya sudah,klu xbtl xkan anwar brani buat knyataan,amikla tindakan mahkamah klu dia fitnah..amikla tindakan!!x brani takut kantoi lg byk plak ker??kahkahkah,jijik aku dgn pmpn pencacai umno nie.

CowHeadRally said...

betul tu mc_shaharul, ambik tindakan mahkamah, simple macam tu pun tak reti, orang dedah tu dengan fakta, dasar penyokong parti pijak kepala lembu ...

Anonymous said...

AKU TAMBAH 1 LG... HOUSE PK YANG SETAN SESETANYA

Anonymous said...

aku kesian dgn puak UMNO yg xboleh fikir pasai isu liwat DSAI. Tuduhan tu rekaan je. Ada xkes liwat bawa tilam besar gedabak masuk mahkamah? banyak lagi plot cerita rakyat kena kencing.kau carilah sendiri. Nenek aku xmasuk u pun boleh fikir. kalau xpecaya kau tanyalah Tun. itupun kalau dia nak cerita. nak singkirkan DSAI xpayahlah guna taktik sama liwat liwat. majoriti xpecaya punye.Insyalah kau tunggu bro allah akan tunjukan kebenaran.

Anonymous said...

zali bodo...zali bodo..ye.ye..zali bangang...bodoh sombong

razali said...

esok jgn terkejut khir toyo jumpa anwar minta borang keadilan... he he he,,,

ahli sejarah said...

kepada BeDuK
anda tak faham fakta sejarah
dulu yb 4 penggal teng chang kim skrg speaker dun selangor digantung setahun tanpa elaun sebab mencampakkan buku peraturan mesyuarat dewan.dia kata mb masa tu khir toyo sendiri tak ikut peraturan dlm buku tu lebih baik buang tong sampah saja...
skrg dia jadi speaker dia gantung khir toyo tanpa elaun sebab tak hadir siasatan
ADIL SANGAT LA TU...

sape nk panjangkan zakar? said...

takbirr!!

KEMBOJA said...

Anak Toyol punya kerja:

1. Dalam masa 15 hari sebelum PRU- 12 wang peruntukan kerajaan negeri telah lesap sebanyak 27 Juta ringgit.

2. Dalam masa beberapa hari selepas PRU-12 duit persatuan isteri2 eksco selangor hilang sebanyak 6 juta ringgit.

KEMBOJA said...

Anak Toyol punya kerja:

1. Dalam masa 15 hari sebelum PRU- 12 wang peruntukan kerajaan negeri telah lesap sebanyak 27 Juta ringgit.

2. Dalam masa beberapa hari selepas PRU-12 duit persatuan isteri2 eksco selangor hilang sebanyak 6 juta ringgit.

AnaK BugiS said...

Aku kalo si Toyo ne.. memang aku benci sgt.. sepanjang time aku keja dgn dia dulu..ni lah umat org patut dihapuskan dimuka bumi.. ikut sedap mylut dia ja.. di sini aku nak perjelaskan.. aku bukan perkauman dan jgn anggap statement aku ne.mcm tuh..

"org Jawa ne. memang takleh diberi kuasa.. kalo dpt kuasa hancur dan rosak binasa.. tp sebagai rakan no hal..dorang akan respet sesama kita.. jgn pegang kuasa.. kalo balik sejarah pon kejatuhan kerajaan melayu melaka pon atas pengkhiantan org jawa yg membuka pintu tembuk pd org portugis..

tengok je dlm umno.. penuh dgn jawa dan mamak.. 2pasal tu org melayu menolak umno..

zaman toyo ler.. mcm2 berlaku kat selangor..pemberian penyapu.. jalan sawah termahal di dunia..pemberian tender kp suku sakat dia..malah time dia gak.. seme exco melayu ditukar .. maafla.. aku bkn nya membenci org jawa sb kwn2 aku pn ramai org jawa tp kerana toyo sekor ni menyebabkan aku berfikiran begitu

Anonymous said...

Anak Mendeleng

Anak Bugis!, anak mendeleng mcm gua ni lu rasa ada tempat x... wakakaka, kalo mamat toyo ni kasi penyapu, wa nak kasi dia vakium.

matstimketum said...

salam semua,
zaman kejatuhan umno dan bn sedang berterusan. betulah cakap orang cina bahawa pok jib menjadi pm malaysia selama setahun sahaja! huh,huh..................

BOND 0134331159 said...

DSAI baru umum anak toyo tu ada 4 bijik rumah

mungkinkah
tak lama lagi ada yang kat dia ada
4 ORANG BINI???????

mungkin ada?????
siapa mungkin?????
tidak mungkin??????
kenapa tidak?????

Anonymous said...

UNITED MALAY RASICT ORGANISATION @ UMRO (UMNO) adalah parti melayu yg sudah tidak relevan dan tidak lagi boleh diterima rakyat.cuma mereka yg dibawah perhambaan media TV1,TV3,utusan shj yg masih berkeras mempertuankan UMRO(UMNO).

kerana mereka-mereka ini masih lagi belum merdeka minda/baligh dan dianggap mempunyai akal yg bantut dlm berfikir secara rasional.dek kerana masih lagi taat dan percaya kepada kepimpinan UMRO(UMNO) dahulu di zaman tunku abdul rahman, mereka-mereka ini sanggup mempercayai najib tun razak adalah seperti tunku abd. rahman.

anda salah!!!najib tun razak bukan seperti pejuang UMNO yg dahulu.najib tun razak adalah pengkhianat melayu dan agama islam serta yg dibawahnya.kalau dulu aku bangga kerana UMNO bijak memimpin rakyat tetapi tidak sekarang.malah aku kecewa dan benci kepada berjuta-juta penindasan yg telah dilakukan oleh UMNO/UMRO parti yg mempamerkan kecacatan pemerintahan MALAYSIA.

Anonymous said...

BERSAMA KITA MENJATUHKAN UMNO HABIS-HABISAN

Anonymous said...

Shasha2020.

kau ni orang islam ke kafir, jgn tuduh orang macam tu sebab dalam islam kena ada 4 orang saksi adil(alim).

Kalu tidak tuduhan tu balik kepada kamu. kamu pegilah belajar agama sikit.

Cara cakap kau ni, kau macam perempuan jalang.

Wak Tempe said...

Saya menafikan tuduhan di atas,sape kate saya tak mampu ada 4 bijik banglo, perniagaan tempe saya makin maju terutamanya tempe facial cream yg semakin diminatii..

Yg kat london tu cawangan bisnes tempe saya la.. yg lain-lain kat malaysia ni stokis saya punya..

Tak patut la tuduh saya mcm.. nnt terjejas la bisnes tempe saya.. Jadi..undilah Wak Tempe demi masa depan yg menempe!!

Anonymous said...

Fuhhhhhh kaya tu khir toyol....nuar jelous tu zali oiiiiiiiiiii

Aku tak jelous pun maybe khir niaga kepala lembu tu pasal dia ada 4 mahligai

Anonymous said...

Undi pos ...tolong kupas sikit Tuan Topeng perak oiiiiii...macam ne nak menang ni..undi pos@undi pukal woiiii

Tinta Hitam said...

Perak pun belum tentu jatuh pd BN.BN berkuasa diPerak bukan sebab majoriti dah sokong BN.Jika tidak mereka tiada masalah untuk dtg dengan bergaya di Sidang DUN Rabu lepas.
Mcm mana Selangor yang lebih stabil nak jatuh pada BN? Skg ni BN cuma boleh berkuasa dengan perintah mahkamah yang rasuah dan di muncung senjata polis shj.

Nak menagn secara terhormat payah sikit la sekarang.INi disebabkan pengundi pengundi pro UMNO yg bermentaliti rendah dah semakin pupus.

macamana nak tau orang tu bermentaliti rendah atau tidak?Mudah shj.Tgk komen komen kurang bijak yg pro UMNO tu.

Anonymous said...

UMNO bakal bungkus. Tapi hanya satu sj talian hayat ialah buat EGM dan pilih MT baru secara terbuka dan tanpa kouta. Biar perwakilan hingga 65ribu. Kita tengok sapa yg larat tanggung biawak2 yg sentiasa menjelir lidah tunggu habuan. Masa tu baru tau siapa sebenarnya yg layak berdasarkan karisma. Pemimpin mana yg nak berkhidmat secara ikhlas atau untuk e-class.
MAD BALING

Anonymous said...

khir toyo kaya bukan sbb lembu lah. dia kaya sebab banyak cabut gigi Zali. Zali mane ade gigi. SIAL Zali.

Anonymous said...

UMNO PARTI Bangsat dan Racist.

DurianKampung said...

Apa kata kali ni kita dedahkan plak sapa si Zali yg selalu dok menyibuk kat blog pro PR nih... bagi komen tak membina langsung.

Mana2 blog pun ada bau mulut busuk dia tuh... Jom siasat 7 taruk gambar biar 1Malaysia tahu. Macam yg you all buat kat Parpukari tu...

Anonymous said...

kakkaakkaka...caj klinik gigi khir anak kepada toyo mahal ooooooooooooooooooooooo zali ada duit ka nak cabut gigi kat klinik khir tu

hamid klang said...

saya sokong,jom kita unmasked siapa zali sebenarnya supaya kita dapat lihat muka lelaki melayu terakhir yg sanggup dirinya diperlembukan oleh tok jib and gerombolan penyamun....

Anonymous said...

toyol...kalau berani saman le..
eemm dasar perompak harta rakyat..
aku tak halal duit mak bapak aku bayar cukai yg kau dah rembat...
bile le Parti UMNGOK nie nak hancur...

MeriamBuluh said...

GAMBAR MANA DATO SERI....
MAHLIGAI TERBARU..

melor45 said...

sesiapa saja yang sehingga kini masih sayang dan terpesona dengan umno dan bn akan jatuh martabatnya dan dianggap tidak cerdik kerana terlalu banyak songsang dan sundalnya dan telah dibukti oleh mahkamah dimalaysia dan juga lembaga disiplinya sendiri.Dengao khbor datuk isa saamad yang rasuah itu akan dicalunkan menentang PR di Bagan Pinang biasanya BN akan menang dengan undi pos sebanyak 5000 tu.Ghi Jahane dengan UMNO BN yang songsang tu.Ape nak pelik Ali Ketam masih jadi KM walaupun bersalah.MB Pahang masih tersengih walau pun terpaksa membayar saman berjuta-juta.

sape nak besarkan zakar? said...

takbirr!!

paloibinmulau said...

sashaoiii nuar nak berdepan dgn sepol heheeehehe lawak le kau ini. sepol tak nampak batang hidung asyik menyorok je.

kalau mahkamah pun boleh korek korek korek apahak sashaoiii

KEMBOJA said...

ANAK TOYOL NAK TUNJUK HERO KATA KERAJAAN PR DI SELANGOR TAK PANDAI NAK HANDLE DAN SETTLEKAN KES KUIL DI SEKSYEN 23.

KAH...KAH...KAH.....KETAWAKAN DIA (ANAK TOYOL).

RAKYAT DAH BAGI CHANCE KAT DIA SELAMA 26 TAHUN UTK SETTLEKAN MASALAH TU.....TAPI...HABUKPUN TAKRAK....TINGGAL TAIK AJE.

SEKALI LAGI KETAWAKAN ... DIA....WAH..WAH...WAHHHHHH

Anonymous said...

Nak tengok sgt muka bdk zali tu.
Ya lah muka pembela melayu la katakan. Mcm Hjebatke atau musibat.

chot said...

kah..kah..kah...

Anonymous said...

aku dengar zali nie cina..
betul ke???
cuba ko tunjuk muka ko yang sebenar zali..
atau ko memang cina!!!

AnaK BugiS said...

bagi akul le.. langsung tak ambik pot pon blog pencacai umno.. hehehe lantak dorang ler..dulu pernah gak lepak kat perakbangkit..pastu asik org kita je bagi meriahkan site tuh..trus aku angkat kaki..so pd member PR seme lantak kan dorang.. ehh kepada sape2 yg berkenaan ler..

Anonymous said...

Suatu ketika nanti...15tahun akan dtg

Cucu ; Atuk UMNO tu parti apa?? ada makan2 dan joget2 ke??

Atuk ; Bukanlah cu..UMNO adalah parti politik tapi dah tutup sebab parti UMNO nie PERKAUMAN. Parti yang kuat rasuah..pemilihan pucuk pimpinan rasuah,dapat projek rasuah,mahkamah rasuah,perampas negeri,perosak bangsa parti nie,

Cucu ; Tak ada jabatan pencegah rasuah ke atuk???

Atuk ; Ada. Tapi dah tukar nama. Suruhanjaya Pembunuh Rakyat M'sia.

Cucu ; Kalau bunuh polis tak tangkap ke tok??

Atuk ; Polis pun dah jadi Musang caner nak tangkap...Musang kepala ayam. Perasuh jugak...bunuh orang guna bom lagi tapi dalangnya terlepas. Polis pun bodo gak.

Cucu ; abis tok macam mana boleh ok je sekarang ni ???

Atok ; Lepas Barisan Najis kalah, Pakatan Rakyat ambik alih. Negara yang kaya,hasilnya diagih untuk rakyat. Kebajikan rakyat dijaga,barangan dikawal,konsesi tol dihapuskan. Mahkamah di pulihkan. Menteri Barisan Najis(B'END)semua dalam penjara sebab banyak kes dan harta dirampas.

Cucu ; Oooo, patut la gambar atuk nampak segak je gantung kat dinidng. Atuk pejuang melawan UMNO
masa muda2 ek...

Atuk ; itu cu tak tengok atuk dijalanan berdemo lagi.

Cucu ; Demo tu caner tok??

Atuk ; Demo menentang kezaliman.. menentang ISA, mertabatkan Bahasa Melayu.

Cucu ; UMNO ni melayu ke tok???

Atok ; Dengarnya MELAYU tapi Presidennya dulu mamak, mempersenda Nabi. Runtuh masjid dan surau di Selangor. Kata islam..tapi demo bantah kuil bawak kepala lembu sambil take beer. Judi berleluasa, arak tidak di bendung.Entah la UMNO nie parti apa..mcm yahudi je lebih kurang.

Cucu : oklah tok..nak jumpa Amnor jap,ajak dia dtg umah.

Atok ; ooiii..jangan nak memandai kamu ajak UMNO datang umah. Abis terbakar umah aku. UMNO dah mati dan pupus...langkah mayat aku dulu.

Cucu ; Laaa...bukan UMNO parti la tok...A.M.N.O.R anak wak seman yang umur 10tahun tu..kawan saya la tok.Apa la tok nie...

Atok ; eeee..cakap le,anak wak seman. Aku tak boleh dengar nama UMNO nak muntah dan geli geleman...puuiii!!!

Anonymous said...

insyaallah najib tuya al monggolia takkan dapat merampas selangor.. di perak najib tuya al monggolia berjaya sebab yb dia bekas posmen looooo...

Anonymous said...

BN = BARISAN NERAKA = ZALI & SASHA

perompak harta rakyat said...

Anonymous said...
Suatu ketika nanti...15tahun akan dtg
----------------------------------------------------

Kisah paling menarik dan seronok yang aku dengar dalam bulan ramadhan al-Mubarak ni. Tapi ada beberapa perkara penting yang si cucu terlupa tanya kat atuk. Jadi aku tolong sambung cerita ni.

cucu : abis tu tok, apa yang terjadi pada PM Najis bila bee end hancur tok?

atuk : Oooo, pas Anwar jadi PM, dia reformasikan semua jabatan kerajaan, PDRM, SPRM, SPR Ketua Hakim Negara, Peguam Negara dan sebagainya. Bekas Ketua Polis dihukum Penjara 60 tahun serta sebatan 50 kali kerana gagal menjaga keamanan negara sebaliknya lebih menumpukan seluruh masa dan tenaga mereka-reka tuduhan terhadap Pemimpin PR . Bekas Pengerusi SPRM Ahmad Said dikenakan Denda 10 Juta ringgit, dihukum Penjara 55 tahun serta 85 sebatan kerana didapati bersalah membiarkan beratus-ratus tuduhan terhadap laporan penyelewengan dan rasuah bekas pemimpin BN bernilai Billion ringgit wang rakyat yang mempunyai asas bukti kukuh tanpa tindakan dan mereka-reka tuduhan yang tidak ujud terhadap Pemimpin PR.Bekas pengerusi SPR Aziz Yusop pula dikenakan hukuman denda 5 juta ringgit, 85 tahun penjara serta sebatan 90 kali atas kesalahan memandai-mandai mengambil kuasa Speker DUN yang sah menidakkan arahan Speker yang mengistiharkan kerusi Katak-katak di Perak kosong yang membawa kepada rampasan kuasa di Perak suatu masa dulu. Manakala Gani Petail, bakas Peguam Negara yang dihukum 100 sebatan, denda 100 Juta serta 100 tahun Penjara telah berjaya meloloskan diri ke Zimbabwe bersama-sama Mahataik Firaun yang diketahui umum bersahabat baik dengan pemimpin ditaktor Afrika itu.Jadi ketua Hakim Negara yang baru dilantik oleh Yang DiPertuan Agong atas nasihat Datuk Seri Anwar Ibrahim bukak balik kes Pembunuhan Altantuya Sharibuu dan akhirnya didapati Najis dan Bik Mama didapati mengarahkan Pembunuhan sorang model Monggolia yang menjadi orang tengah dalam urusniaga kapal selam dulu. Model tu di C4 apabila telah berjaya membantu PM Najis dalam urusan Komisyennya. Ni jenis laki tak betanggangung jawab la ni, 2x5 macam brahim bewak, Orang dah tolong bukan tau nak terima kasih, lagi dibunuh pulak. Jadi Hakim
Mahkamah Rakyat menjatuhkan hukuman mandatori GANTUNG SAMPAI MATI keatas kedua-dua orang ni.

Cucu : Brahim bewak tu sapa tok?

Atok : Dia tu atok tak tau la nak panggil biawak pun boleh, nak panggil anjing pun boleh, bak peribahasa melayu 'Mendukung BIAWAK HIDUP' ataupun 'Melepaskan ANJING Tersepit'...... Si celaka ni ahli parlimen Pasir Mas yang menang atas simpati Tuan Guru Nik Aziz, MB Kelantan masatu, tapi bila dah menang dia gigit balik Tok Guru, pasal tu atok cakap rakyat Malaysia gelarkan dia dengan 3 jenis binatang, lagi 1 selain biawak dan anjing dia ni jugak orang panggil katak.....melompat dari satu parti ke satu parti tanpa satu matlamat yang jelas....

cucu : lagi 1 saya pernah dengar nama Khir Toyol, atuk kenal dia?

Atuk : Oh anak toyol, rakyat masatu panggil dia Mat Botox pasal guna duit pembayar cukai untuk menghensemkan wajahnya. Dia ada mahligai yang lebih besar dari Istana Yang DiPertuan Agong, ntah dari mana duit rakyat yang dia rompak sedangkan sebelum jadi MB Selangor dulu dia jadi Dr gigi je, klinik dia atuk slalu pegi tak brapa laku pasal perkhidmatan cabut dan tampal gigi dia tak brape memuaskan pelanggan, pas Bee End jatuh mahligai dia kena lelong, last-last kerajaan Pakatan Rakyat beli jadikan Rumah Anak-anak Yatim Terbesar diMalaysia. dalam pada tu si Khir anak Toyo ni jatuh muflis, last-last bini dia si Zaharah Kecik yang songlap duit Balqis dulu pun pun dia jual kat Lim Goh Tong Tokey judi Genting bila satu-satunya harta dia yang tinggal dia buat bejudi kat genting pastu kalah semua taruhan. Kalau cucu jumpe GRO paling tua kat Pusat Kasino Genting tu, haaa, tu la bini anak toyo. Tu lah dia bila rompak duit rakyat banyak sangat, kat dunia lagi ALLAH dah bayar CASH, tak main cek-cek lagi dah.... Supaya jadi pengajaran pada Pemimpin Pakatan Rakyat jangan menyeleweng bila rakyat dah meletakkan kepercayaan pada kamu....

Anonymous said...

ZALI DAN SHASHA KOMEMANG SIALLLLLL (ULANG 44 KALI)

Anonymous said...

inilah Pakatan Haram Jadah..dah terkena muka sendiri maka mulalah gelabah nak carik muka org pulak..kesiannya..sabar zali..teruskan perjuangan!

hamid klang said...

zali dan mereka yg satukapal
jgn dok sibuk kutuk pr aje
tak sedar ke kapal anda dah bocor
tunggu masa utk karam

rakyat dah bijak
cukuplah umno menipu 50 tahun
dah 7 prk umno/bn tersungkur
tak faham lagi ke rakyat dah tolak
sebelum kapal anda tenggelam...
pindah la kekapal kami!

KEMBOJA said...

Betol tu Mid....

Sapa mau naik kapal yg dah reput.
Sapapun tak nak naik kapal yg dah bocor.
Orangpun tak suka nak duduk dalam kapal yb busuk
Orang pun takut nak tumpang kapal yg Captainnya gila babi
Sorangpun tak berani nak ikut kapal yg jurumudinya tak tau hala tuju.
Masyarakat lainpun tak mau nak naik sebab slogan kapal tu terlalu racist.

Anonymous said...

sasha,gua nak tanya lu sikit.lu cakap dsai kaki liwat(tapi chedet kata tak dak)fitnah tu sasha.lu tak cerita lak jj(jantan jalang)kaki raba pungkok,pasai apa jj ni lari sampai usa,pasai sana banyak gayboy kot?lu storyla kat kitaorang,nak tau juga dari mulut hangpa,lu fitnah sikit pasai jj ni.dasar pencacai umno...masyukkk je mula buat fitnah.kat blog pengampu,blog kaki kipas lu bolehla story lagu ni.PRU13 BEE ENDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD.......

Anonymous said...

BN kelopir Kudo......
Yeah yeah...
BN Kurap...........
Yeah yeah.....
BN Sanggap...
Yeahhh..yeah...

Anonymous said...

Mana la si toyol tu tak kaya ,kan keja toyol curi duit rakyat.Toyol bila dapat curi duit senyap skrg dah tak dapat curi lagi bising la dia macam anjing menyalak tak tentu pasal. Hoi si toyol kau dah kaya tak reti nak taubat ke.kau kan dah nak mamposss..............
sedar diri la toyol....hehe........

malaysian said...

woit...toyo tu bapak dia...org kuat pas tuh...jgn laa duk men pak dia kesian kt pak dia yg x berdosa...posa2 ni dpt dosa je

tp aku pon klu kaya aku beli bungalow 5belas biji..ahahahah

tp xde la aku nak menketedarah duit org..hehehhe

wahai khir toyo..klu benar la duit tu ang punya hasil titik peluh yang halal semoga semua yg dikatakan dalam blog ni menjadi rahmat kepadamu bila engkau kembali ke sisiNya...

tp klu duit rakyat yang engkau tipu..maka mohonlah ampun dr rakyat sebelum engkau meninggalkn kami semua amin....

Anonymous said...

Kesian aku tengok org Melayu nihh...DAP asyik dok bantai UMNO (Melayu) padahal MCA pun part of UMNO tapi takde lak bantai pun..sebab apa?? sebab kaum yg sama...DAP pun tak bersetuju dgn PAS walaupun satu pakatan..sebab apa?? Sebab majoriti nya org Melayu...

Anonymous said...

Kita marah bila org Melayu untung..tapi tak marah pulak bila kena tipu dgn bangsa lain...heran....heran