"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, October 24, 2009

Hikayat Tiga Masons Melayu - Mahathir, Anwar Dan Nik Aziz

Reactions: 
Tiga manusia ini mendapat pengiktirafan oleh bangsanya sendiri akibat sebab-sebab yang tertentu. Tiga manusia ini adalah pemimpin yang diangkat dengan harapan untuk memimpin bangsanya ke arah masa depan yang lebih gemilang. Ketiga-tiga manusia ini juga dihina oleh sebilangan manusia yang marah dan kecewa. Masing-masing dari tiga manusia ini mendapat bahagian masing-masing dari dari bermacam kutukan dan penghinaan.

Ketiga-tiganya adalah pemimpin Melayu yang tersohor dan memimpin organisasi masing-masing.Mahathir diambil kerana kepimpinannya telah teruji manakala pemimpin-pemimpin yang menggantikannya tidak mampu untuk mengalahkan karismanya setakat ini. Seorang darinya pula menerima penghinaan yang teramat teruk dan amat memalukan. Yang lagi seorang pula tidak perlu dijelaskan lagi.

Seorang digelar Mahafiraun, seorang berjawatan Peliwat Negara dan Penjilat Dajjal Amerika. Seorang pula dilabel Pak Turut Dajjal Komunis.

'Tiga Masons Melayu'
Ketiga-tiganya adalah pemimpin Melayu yang berpengaruh. Masing-masing mempunyai aura mereka yang tersendiri. Menurut ilmu strategi Dajjal The Antichrist, para pemimpin seperti ini perlu didekati untuk menjerumuskan mereka kepada 'zombie-zombie' yang dapat bekerja untuk secara membuta-tuli di pihak syaitan manusia. Para pemimpin seperti ini perlu dimanjakan dan dibujuk-bujuk supaya menjadi terpukau dan menurut sahaja kehendak sang Dajjal.

Kakitangan Dajjal tidak akan menemui Pak Mat yang menjual air tebu ditepi jalan untuk program memecahbelahkan umat Melayu beragama Islam atau Mak Bedah yang menjual pinggan mangkuk di Malim Nawar bagi usaha 'inter-religious faith' yang sebenarnya menghentam agama Islam semata.

Adalah amat merugikan jika Dajjal menghantar para pencacainya kepada mat-mat rempit yang bersidai di Central Square di Sungai Petani. Lebih baik duit peruntukan itu ditabur kepada para pelacur kelas atasan untuk dihantar kepada para pemimpin Melayu supaya dapat diugut (blackmail) untuk menurut apa jua arahan Para Elit Dajjal.

Bagi yang mempelajari segala jenis konspirasi sang Dajjal, mula meneka-neka adakah mereka ini berjawatan Mason Melayu.

Soalannya sekarang, adakah ketiga-tiga manusia ini adalah Mason?

Jawapan kadangkala tidak menjawab persoalan yang ditanya. Jawapan kadangkala tidak membantu, malah menyusahkan,memecah belahkan dan menghala si pengharap jawapan tadi ke arah kebinasaan.

KADANGKALA LEBIH BAIK TIDAK MENGETAHUI DARI
MENGETAHUI. Jika pengetahuan itu tidak mampu digunakan dengan baik, mungkin ia akan membinasakan orang yang punya pengetahuan tadi.

Kita tidak perlukan jawapannya sekarang. Walaupun salah seorang, atau kesemuanya adalah Mason Melayu yang bertopengkan Islam, namun itu bukanlah tujuan kita. Tujuan kita di sini adalah untuk memahami perjalanan The Hidden Hand untuk mencatur arah sosio-politik Melayu sama ada sebetulnya Islam atau hanya Islam pada namanya sahaja.

Tujuan kita adalah untuk mengambil manfaat dari semua percaturan The Hidden Hand ke atas kita. Dengan kata lain, apabila racun disuapkan ke dalam mulut kita, kita dapat mengubahnya menjadi madu yang amat manis, segar lagi menyihatkan.

Dr. Mahathir adalah seorang Melayu yang mempunyai karisma dalam bidang pentadbiran, percaturan ekonomi dan pembangunan. Tidak sia-sia beliau digelar Bapa Pembangunan. Jika beliau adalah seorang diktator, ya... beliau adalah seorang diktator Melayu yang berjaya membawa orang-orang Melayu menyedut bau penghawa dingin di dalam KLCC dan LRT.

Putrajaya, adalah nama ibukota kerajaannya yang baru sebagaimana kerajaan Mala-Khmer memindahkan ibukota mereka ke Angkor pada masa-masa yang lalu.

Tidak dinafikan segala sumbangan beliau dalam arena material dan kebendaan di Malaysia. Jika tidak asbab inisiatif beliau, Malaysia mungkin lebih lambat atau tiada langsung untuk mempunyai industri kereta sendiri. Orang Melayu yang disangka tidak mampu membuat apa-apa walaupun sebatang jarum telah mampu mengeluarkan kereta sendiri. Kesampingkan pesimis-pesimis yang berkata itu dan ini.

Jepun yang dikagumi mereka itu sebenarnya bermula sebagai penciplak dan peniru paling licik dan profesional. Teknologi Jepun yang menjadikannya hebat kini bermula dari kaedah meniru ciptaan orang-orang Barat seterusnya membaikinya sedikit demi sedikit.
Malangnya,beliau seorang yang 'lack of manner' dalam bidang pembangunan insan dan agama. Beliau bukanlah orang yang boleh disebut-sebut telah mencipta sejarah dalam arena kemajuan agama secara hakikatnya di Malaysia. Malah beliau telah dikutuk-kutuk dan dituduh mempersendakan janggut nabi dan memecat mufti dan menangkap ulama yang tidak menyetujui dasar mengabaikan agama sendiri oleh beliau.

Di zaman beliau,semua media dikawal dengan sebaiknya. Semua orang termasuk kawan dan lawan merasa gerun dengan karisma kediktatoran beliau. Kaum-kaum lain juga hanya berani berbisik di dalam kelambu mengenai isu Ketuanan Melayu dan DEB. Tidak seperti hari ini apabila Ketua Neo-Chauvinist Marxisme di Pulau Pinang mengumumkan DEB akan dihapuskan segera secara terbuka dan berani.

Dalam kes lain,perbuatan mengangkat keris sahaja dikatakan mengancam kaum lain. Jika ini terjadi di era Dr. Mahathir, sudah tentu orang ini akan 'layak digelek ditengah jalan'.

Katakan saya ialah Dajjal The Antichrist. Sudah tentu saya perlu memerhatikan pemimpin ini supaya dapat dibujuk-bujuk untuk menerima Program Mengabaikan Agama Sendiri dan Mempersendakan Hukum Allah. Suntikkan dia dengan dana-dana yang besar-besar, beri dia penasihat dari kalangan Yahudi atau Neo-Christian supaya dia tidak jauh dari landasan yang ditetapkan.

Jika saya seorang pengkaji konspirasi di Malaysia pula, apabila seorang telah membisikkan ke telinga saya, bahawa Mahathir Mohamad adalah seorang Mason, sudah tentu kepercayaan saya terhadap maklumat baru ini mencapai tahap sebanyak 95%. Dia hanya menyuapkan pembangunan semata, menghina janggut nabi, menggalakkan lahirnya para Modenis Melayu-Islam yang keliru dan sesat seperti Sister In Islam dan Astora Jabat yang rela melacurkan agama demi sesuap nasi dan bersikap pesimis terhadap hukum Allah s.w.t.

Apakah sumbangan Mahathir kepada umat Islam? Jakim? Ahh... Jakim hanyalah topeng sahaja. Kemajuan Islam yang bagaimana dijana oleh si JAKIM ini? Semakin lama si JAKIM ini bernafas, selagi itulah agama dikurung didalam surau, masjid dan pejabat agama. Ya, ada juga peneraju JAKIM ini ikhlas tetapi jika diuji dengan pasir yang ditabur di dalam periuk nasi mereka, adakah mereka rela berkorban atas nama agama atau merayu pasir tadi dibuang dari periuk nasi tadi?

Hipokrit, mungkin itulah pandangan saya sebagai pengkaji konspirasi di Malaysia.
Tetapi ada cara lain yang lebih bermakna bagi menangani seorang 'Mason' tegar seperti Dr. Mahathir Mohamad ini.
Kita lihat manusia malang bernama Anwar Ibrahim ini. Kisahnya amat sedih lagi menyayat hati. Beliau seorang yang penuh karisma sebagai pemimpin pelajar, peneraju kesatuan dan pertubuhan, amir gerakan yang punya visi dan misi yang mantap. Percakapannya memukau, gerak tubuhnya kena dengan situasi dan auranya begitu menyilaukan.

Beliau pada mulanya berjuang di dalam ABIM, sebuah NGO berteraskan perjuangan islah agama namun segan untuk 'menikah' dengan PAS, sebuah gerakan Islam berteraskan politik. Ini kerana percaturan beliau yang selama ini dimpikan ialah ; memasuki UMNO yang diketahui umum sebahagian besar gerakan islah agama sebagai organisasi sekular yang sakit, memulihkan dari dalam, menerajuinya dan mungkin... menggabungkannya dengan ABIM dan PAS.

Sungguh indah percaturan manusia bernama Anwar Ibrahim ini, kalau benar seperti yang dimpikannya maka begitu suci niatnya untuk memulihkan penyakit UMNO yang membarah dan berdarah. Betapa manisnya umat Islam jika cita-citanya tercapai.

Namun , panas yang disangka hingga ke petang,rupa-rupanya hujan di tengah hari.

Beliau berjaya menyusup ke dalam Umno.Plannya yang pertama tercapai. Maka selepas itu beliau berjaya menaiki puncak demi puncak hingga menjawat Timbalan Perdana Menteri. Di masa-masa kegemilangan beliau, Malaysia menikmati zaman Harimau Ekonomi. Siasah pentadbiran dan ekonomi beliau tidak kalah dengan Dr. Mahathir. Gandingan dua insan Melayu yang bijak pandai ini menghasilkan keajaiban sebentar, sebelum The Hidden Hand menghantar George Soros menyerang ekonomi Harimau-harimau Asia Tenggara.

Istilah 'spekulasi' mendadak semakin popular hingga Pok Nik Hasse di Lata Buaya di Kelantan dapat menyebutnya dengan fasih. Selepas itu, seolah-olah dirancang, satu demi satu nasib malang hinggap di bahu beliau.
Anwar telah dituduh dengan pelbagai tuduhan yang pelik-pelik. Pada masa inilah beliau diberi jawatan Peliwat Negara buat pertama kalinya. Satu tilam tanpa cadar terpaksa diusung untuk membuktikan kesalahan beliau. Nasib baiklah tidak diusung sekali Tivoli Villa tempat tilam tadi bersemayam. Anwar bingkas mempertahankan dirinya.Beliau mengambil jalan revolusi. Road show dan demonstrasi jalanan dan Mahathir punya alasan yang cukup untuk menangkap Anwar dan menyumbatnya ke penjara.

Jika Anwar Ibrahim duduk diam dan bersikap tawaduk dan 'defensive' apakah jalan Mahathir untuk memenjaranya? FIKIRKAN RAHSIA INI.

Di dalam penjara, Anwar Ibrahim telah menerima tamparan yang paling hebat dalam hidupnya. Dari orang No.2 dalam negara jatuh mendadak ke seorang banduan dan yang paling menyedihkan dituduh sebagai peliwat. Hina sehina-hinanya. Jika Anwar seorang manusia biasa yang punya perasaan, sudah tentu ini amat-amat menekan beliau.

Adakalanya ketika waktu-waktu yang membosankan di penjara, beliau mengalami trauma yang amat dasyat. Dibogelkan dan dipukul dan 1001 azab yang ditimpakan ke atasnya, walaupun dia pernah berjasa memajukan universiti dan pendidikan anak-anak polis yang memukulnya tadi, itu bukan persoalannya sekarang.

Jika saya seorang yang bergelar Dajjal The Antichrist, inilah masanya untuk bertindak. Saya akan menghantar para pencacai saya untuk menemui Anwar di penjara. Para pencacai saya akan bertanya khabar dengan Anwar dan memberikan kata-kata semangat. Para pencacai saya juga akan menaburkan janji-janji manis kepada Anwar jika dia dibebaskan nanti. Anwar Ibrahim akan dibantu dari segi kewangan dan diberi pekerjaan.

Saya akan mengagak, sudah tentu Anwar akan ter'mindcontrol' dengan sendirinya apabila dihipnosis oleh pakar mindcontrol saya. Teorinya tidak susah, orang seperti Anwar yang dibenci oleh umat Melayu (media massa dikawal oleh seorang kuli saya yang lain, maka Anwar telah dipromosi secara besar-besaran kepada umat Melayu sebagai pengkhianat dan peliwat) akan merasakan orang-orang yang datang ini adalah sahabat sejati yang menolong ketika susah.

Anwar dalam keadaan begini berada dalam kondisi yang amat lemah.Moral dan semangatnya amat lemah. Kekecewaan, kesedihan dan rasa marah yang dahsyat pasti menguasai diri. Di masa inilah yang sesuai untuk saya cucukkan jarum. Anwar perlukan sokongan di masa ini. Saya takkan biarkan musuh-musuh saya dari kalangan pengikut agama Allah atau para ulama datang menemui Anwar dan mengatasi para pencacai saya. Tetapi saya tahu saya ada kelebihan yang tersendiri.

Memanglah ada penyokong dia yang datang memberikan sokongan dan kata-kata semangat termasuk ahli keluarganya, namun manusia tidak kenyang dengan hanya makan kata-kata semangat. Hahaha... mereka tidak boleh mengatasi kunjungan orang-orang suruhan saya. Mereka datang bukan dengan tangan kosong, tetapi janji-janji benar tentang dana-dana dan pekerjaan yang akan diberikan kepada Anwar selepas keluar dari penjara.

Anwar sudah tentu tidak boleh mengharapkan para penyokongnya yang miskin dan papa kedana itu untuk mencarikannya pekerjaan. Dia musuh No. 1 negara sekarang. Adakah Anwar akan terhegeh-hegeh membeli Utusan Melayu atau The Star untuk membuka halaman iklaneka mencari pekerjaan bagi menyara dirinya dan keluarganya? Fikirkan. Strategi bijak saya ini akan mengena.

Saya ialah Dajjal, Manusia Bijak. Siapa boleh lawan saya dalam hal kawalan minda dan seni mempengaruhi manusia? Siapa Dale Carnegie? Anthony Robbins? Neuro-Linguistic Programming? Itu semua sampah! Rubbish! Seni mindcontrol saya lebih dahsyat!

Setelah keluar dari penjara, Anwar akan bertugas sebagai penceramah di universiti-unversiti luar negara. Kami para Elit akan melayan beliau dengan baik. Biar dia jauh hati dengan bangsanya sendiri yang menghina dan menjatuhkannya ke dalam lubang tandas penghinaan paling keji dalam sejarah hidupnya. Kami akan bentuk mindanya supaya apabila dia kembali menjadi pemimpin di negaranya, dia akan kurang sensitiviti terhadap agama dan bangsanya.

Apabila kami akan promosikan konsep persamaan agama, dan teka... adakah Anwar akan menuruti langkah kami?

Jika saya seorang pengkaji konspirasi di Malaysia pula, apabila seorang telah membisikkan ke telinga saya, bahawa Anwar Ibrahim adalah seorang Mason, sudah tentu kepercayaan saya terhadap maklumat baru ini mencapai tahap sebanyak 95%. Logo Parti Keadilan berlambangkan 'mata satu' lambang Dajjal The Antichrist. Anwar menyambut baik 'inter-religious dialogue' yang sebenarnya menghentam Islam sahaja. Nama Allah boleh dipakai penganut agama lain. Jadi mereka boleh mengukir kalimah Allah di dalam gereja, kuil dan tokong.

Anwar selalu ke luar negara dan menghadiri majlis-majlis para pengikut Dajjal. Hak-hak Melayu-Islam semakin lama semakin diperkosa di bawah order Anwar. Al-Gore sudah tentu idola Anwar. Hidup Anwar kini dikelilingi Yahudi dan Nasrani yang menaburkan harta benda ke atasnya. Jerusalem Post menabalkan Anwar sebagai bakal Perdana Menteri Malaysia, apa maknanya itu?

Ya.. ini bukti konkrit Anwar adalah seorang Mason. Misinya hanya mahu berkuasa sebagai Perdana Menteri Malaysia, selepas itu mungkin dia menjadi boneka atau digantikan dengan Mason yang lebih sadis.

Namun sebenarnya ada cara lain yang lebih bermakna untuk menangani seorang 'Mason' seperti Anwar Ibrahim.
Kita beralih pula dengan seorang lagi pemimpin Melayu.Beliau bergelar Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat. Beliau berjuang atas nama agama Islam. Beliau bukan sahaja dilihat sebagai seorang pemimpin politik, tetapi seorang pemimpin spiritual. Beliau mempunyai visi untuk menubuhkan negara Islam yang menegakkan hukum Allah di Malaysia. Tiada apa lagi yang dapat di ulas berkenaan manusia bernama Nik Aziz ini. Dia bukan seorang pemimpin negara. Dia hanya ustaz biasa yang bergelar Mursyidul Am Pas. itu sahaja. Noktah.

Jika saya seorang yang bergelar Dajjal The Antichrist, saya akan menggunakan taktik seperti yang dikenakan ke atas Mahathir. Saya akan dekati Nik Aziz ini. Bagaimana saya mahu dekati dia? Dia seorang yang berlatar belakangkan agama.

Haha.. .tidak susah. Malah amat senang sekali. Setiap masalah pasti ada penyelesaiannya. Saya akan menghantar para orientalis yang hebat ilmu agamanya, hafiz dan fasih dalam pelbagai disiplin agama Islam. Mereka saya pastikan memakai serban besar-besar dan jubah-jubah. Mulut mesti sentiasa bergerak-gerak, berzikir mengingati musuh No .1 saya (Allah) kononnya... huhuhu.

Nik Aziz akan didoktrin secara senyap-senyap. Dia semakin tua.Sudah pasti tekanan kerja makin tinggi kerana keupayaan dia makin melemah. Saya biarkan dia mengeluarkan kenyataan yang pelik-pelik. Saya biarkan dia menerajui Pas supaya umat Islam tidak bersatu. Saya biarkan dia mencorakkan Pas sebagai sebuah parti Islam yang agresif. Dia akan kafir-mengkafirkan saudara sendiri dalam Umno jadi orang Islam dalam Umno akan jauh hati dengan Pas dan semakin benci dengan Pas dan Hukum Allah nya.

Jadi biarlah Umno dengan fahaman Sekularnya dan tidak lagi mahu berjinak-jinak dengan ajaran Islam secara keseluruhan. Biarkan si Luncai terjun dengan labu-labunya... biarkan... biarkan.

Nik Aziz semakin tua,dan semakin nyanyuk hehehe... lepas itu saya akan kawal fikirannya supaya lebih banyak mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang pelik-pelik dan akhirnya bertentangan dengan Islam sendiri. Akhirnya parti Pas akan dicop Parti Ajaran Sesat disebabkan gelagat Nik Aziz tadi yang sudah nyanyuk. Saya akan pastikan dia tidak menyetujui apa jua cadangan menyatu padukan umat Islam di dalam Umno dan Pas.

Saya akan jadikan Pas itu seolah-olah Sunnah dan Umno itu Syiah. Tidak mustahil orang-orang Pas dan Umno akan bercakaran dan berbunuhan sesama sendiri seperti yang berlaku kepada pengikut Sunnah dan Syiah di negara-negara Timur Tengah, India, Iran atau Pakistan.

Jika saya seorang pengkaji konspirasi di Malaysia pula, apabila seorang telah membisikkan ke telinga saya, bahawa Nik Aziz Nik Mat adalah seorang Mason, kepercayaan saya terhadap maklumat baru ini mencapai tahap sebanyak 75%. Kenapa?

Sebab dialah Parti Pas banyak mendapat susah sekarang. Bila Pas nak muzakarah dengan Umno, kenapa si tua ni tak sungguh-sungguh? Bila gagal, boleh kutuk-kutuk Umno pula. Bila Hadi Awang nak buat Kerajaan Perpaduan, si tua ni lagi yang buat masalah. Agaknya dia anggap orang Umno ni ibarat najis anjing. Tidak boleh disentuh langsung. Haram.

Nama Allah boleh dipakai oleh paderi gereja? Biar betul si tua ni. Pelik dan semakin pelik. Amat teruk penghinaan dia terhadap ahli Umno. Tidak beragak langsung. Mengapa dia tidak memilih imej pemimpin berakhlak mulia dan sopan sebaliknya memilih untuk bermulut celupar dan menjauhkan lagi hidayah kepada orang Umno kepada agama Islam sendiri? Betul-betul pening dengan si bangka ini.

Sebenarnya ada cara yang bermakna untuk menangani seorang 'Mason' bernama Nik Aziz Nik Mat ini.

Ketiga-tiga manusia ini masih menerajui organisasi masing-masing kecuali yang pertama. Ketiga-tiga mereka bertanggungjawab dengan persoalan ; mengapa tidak duduk berbincang dan bersatu sahaja? Ketiga-tiganya telah memotong kek perpaduan Melayu-Islam kepada tiga bahagian.

Tiga bahagian ini cukup untuk menghuru harakan Melayu yang memiliki dilemanya sendiri dipanggil Dilema Melayu. Tiga bahagian ini cukup menserabutkan kesatuan Melayu sehingga Dajjal Komunis selesa menaiki takhta pemerintahan, menggalakkan industri babi dan arak dengan selesa. Mengapa tidak duduk berbincang dan bersatu sahaja?

Mari kita main permainan teka-meneka. Jika Mahathir adalah Mason, Anwar adalah orang yang mahu diperangkap oleh Mahathir supaya dapat dikawal sehingga menjadi Mason seperti dirinya. Jika Anwar adalah Mason dan Mahathir bukan, ini sesuatu yang bodoh bagi The Hidden Hand.

Lebih baik me'Mason'kan Mahathir dahulu,kerana dia lebih dahulu mendaki takhta kerajaan. Anwar tidak akan menjadi Mason yang bersusah payah mendaki takhta sehingga akhirnya gagal. Mason perlu berjaya dengan mudah. Lihat senarai presiden Amerika. Berapa ramai yang menjadi Mason? Berapa ramai yang tidak? Dan Nik Aziz.

Jika dia seorang Mason, ini adalah sesuatu yang istimewa dan unik. Hanya teori Thesis dan Antithesis boleh menjawab mengapa Nik Aziz ditahbiskan di sebuah Lodge Mason. Bodohlah The Hidden Hand jika membiarkan para pejuang Islam berjuang dengan selesa dan selamat. Mereka akan diuji. Adakah benar-benar mahu berkorban atas nama Allah s.w.t.Atau hanya menjaga periuk nasi sendiri.

Sekarang mari kita muhasabah diri kita. MENGAPA KITA SELALU BERSANGKA BURUK DENGAN SAUDARA KITA YANG MENGANUT AGAMA YANG SAMA DENGAN KITA??
Cara yang lebih bermakna untuk menangani persoalan adakah mereka semua ini adalah Mason, ialah dengan KEMBALI KEPADA PENCIPTA MEREKA SENDIRI.

Mereka berbangsa Melayu dan beragama Islam. Tidak pula Mahathir si Mahafiraun menyembah patung Hindu atau mengisytiharkan dirinya murtad. Kita tahu dia seorang Islam seperti kita. Jangan persoalkan imannya. Itu urusan Tuhan.

Dan tidak pula terang-terang si Anwar Peliwat Negara mengaku dirinya hamba Dajjal Amerika yang setia dengan misi mahu menghancurkan Islam dari dalam, sebagai ganti misi untuk menghancurkan Umno dari dalam. Tiada. Anwar seorang Islam seperti kita. Isteri dan anak-anak perempuannya bertudung kemas.

Tidak pula terlihat gambar Nurul Izzah berparti di disko sambil memakai tube, skirt pendek yang menghairahkan sambil memegang Tiger Beer dengan posing yang ceria. Tetapi anak-anak pemimpin kerajaan acapkali 'terkantoi' dengan foto-foto yang memalukan.
Anwar seorang Islam seperti kita. Jangan ragu.

Nik Aziz? Tidak perlu diulas. Jika diulas, ini namanya pembaziran.
Wahai manusia yang mengaku Islam,

Justeru itu, tidak bolehkah kita berdoa dan bermunajat ramai-ramai sebagai saudara seIslam kepada mereka, dengan hati penuh tulus ikhlas... mendoakan keselamatan mereka dan tetap dalam iman. Hindarkan mereka dari menjadi hamba Dajjal dan Iblis.

Jika kita bersangka baik dengan mereka, bukan seorang tetapi jika jutaan umat Islam bersangka baik dengan mereka dengan ikhlas... lambat laun... sekiranya Mahathir seorang Mason sejati, insyaAllah sudah pasti Allah akan menterbalikkan hatinya menjadi seorang pembela agama di akhir hayatnya.

Mengapa kita terus menghina dia dengan gelaran Mahafiraun, nanti jika benarlah Mahathir Mohamad ini seorang Mason pencacai Dajjal yang namanya tertulis di dalam Lauh Mahfuz sebagai ahli Neraka Jahannam, sudah pasti dia akan menempuh jalan yang amat menyedihkan dek kerana tiada siapa yang bersangka baik, membetulkan agamanya dan mendoakannya apatah lagi mahu mengajaknya mendekati Penciptanya sendiri.

Mungkin setelah berada di alam barzah,Mahathir akan menyumpah-nyumpah seluruh ahli Umno yang tidak membetulkan kesalahannya dan seluruh ahli Pas kerana bencikannya dan menjauhkan diri darinya. Na'uzubillah min zalik.

Tidak bolehkah kita sebagai saudara seIslam kepada insan bernama Anwar Ibrahim,mendoakan dia supaya terhindar dari pujukrayu kakitangan Dajjal Laknatullah, ditetapkan iman dan perjuangan?

Jika kita beramai-ramai bersangka baik sebagai saudara Islamnya sambil mendoakan dia tetap dalam iman, insyaAllah... Allah Azza Wa Jalla yang Maha Menjaga Hati-hati manusia, jika benarlah Anwar Ibrahim seorang Mason yang sadis maka Allah s.w.t akan menterbalikkan hatinya menjadi pejuang Islam yang tegar dan istiqamah.

Anwar Ibrahim seorang anak Melayu yang penuh karisma. Amat rugi jika ribuan umat Melayu memakihamun mendoakan kecelakaannya, maka kemungkinan Anwar sebagai seorang Mason akan tetap dengan jalannya yang sesat dan selepas menggelapar kesakitan akibat sakarat... ohh... dia akan dicampak ke dalam lubang-lubang neraka yang amat panas sambil ditemani ular dan jengking akibat dosanya mengikut kata-kata kakitangan Dajjal Laknatullah.
Tidak bolehkah kita bersangka baik dengan manusia bernama Nik Aziz Nik Mat. Doakan dia teguh imannya dan sihat akal dan tubuh badannya supaya kekal berjuang di dalam Islam. Adakah kita merasa mendapat kebajikan dengan menggelar dia sebagai Nik Najis dan sebagainya. Doakan dia supaya lebih berhati-hati dalam percakapan dan menggerakkan usaha untuk mentarbiah dan mendekati ahli Umno supaya lebih faham agama mereka sendiri.

Jika 1000 orang Islam mendoakan kesejahteraan Nik Aziz, insyaAllah sudah pasti 1000 orang tadi akan mendapat manfaatnya. Masalah tidak akan selesai jika asyik mengutuk Nik Aziz, maka kita seolah-olah mendoakan dia supaya tetap di jalan sesat ,jika dia sebenarnya seorang pendakyah Mason yang berpura-pura. FIKIRKANLAH.

Doakan mereka yang menerajui tiga parti terbesar orang Melayu-Islam ini supaya diberi ilham dan hidayah oleh Allah Azza Wa Jalla supaya duduk berbincang menyelesaikan pertelingkahan yang ada. Jika Mahathir... ya tidak mustahil Najib sendiri secara tiba-tiba bertukar menjadi pembela agama yang teguh, insyaAllah sudah pasti The Hidden Hand akan mendapat stroke secara tiba-tiba.

Jika Anwar Ibrahim tiba-tiba membubarkan partinya dan mengajak semua penyokongnya memasuki Pas dan dikuti pula tanpa banyak soal oleh para pengikutnya,maka terkejutlah Dajjal Komunis. Akan gagallah segala perancangan laksana roket yang meletup sebelum sempat berlepas ke angkasa.

JIKA SEMUA UMAT MELAYU BERSATU DAN MENGAMALKAN ISLAM SUNGUH-SUNGGUH, MAKA AKAN TERPEKIKLAH DAJJAL DI PULAU SINGA.

Mungkin ini semua sebuah utopia, fikir sesetengah pesimis. Biarlah ia kekal sebagai utopia dan tunggulah masa dan ketikanya umat Melayu akan dihina sekali lagi, dijajah dan dihalau. Jika kebangkitan akhir zaman sepatutnya dimiliki oleh umat Melayu, tidak mustahil Tuhan akan menggantinya dengan umat yang lain. Dan umat Melayu akan dihapuskan kerana masih berdegil berpecah belah.

Tidak ada ruginya kita bersangka baik. Tetapi memaki hamun dan berburuk sangka sudah semestinya tidak membuahkan pahala dan kebajikan.

Allah Maha Menjaga Hati-Hati Manusia. Kekuasaan di tangan-Nya. Allah Maha Kuasa. Makhluk tiada kuasa.

Sumber - MistisFiles

47 comments:

Azeezi @ Sunan Hayat said...

ampak begitu hebat manusia memikirkan tentang urusan dunia dan musuh.. hang lupa ka bhw ALLAH adalah "pencatur" sebenar apa yg sedang berlaku atas muka bumi ini..
ALLAH x suruh kita fikirkan maslah dunia samapai ke tahap begitu kompleks.. biaq pi lah dajjal dan pencacainya pecah kepala hotak memikirkan strategik hebat & canggih untuk mengusai dunia..
ALLAH suruh kita uruskan hal-ehwal dakwah dan ibadat sebaik mungkin.. fikirkan apa strategi untuk memenangi jalan dakwah & ibadat.. fikirkan penyelesaian2 kpd masalah2 yg menghambat usaha dakwah & ibadat.. hangpa kira sendiri la berapa punya ramai petugas pilihanraya pas bersungguh-sungguh siang dan malam., mengorbankan duit dan masa tidur., tapi cukup pemalas solat sunat & zikir.. bukan lama pun., hanya beberapa minit dalam sela masa.. kuat sangatkah kita untuk menandingi kemampuan musuh..? cerdik sangatkah kita untuk membalas strategi musuh.. kenapa disisihkan YANG MAHA KUAT dan YANG MAHA CERDIK itu..?

dun26bangi said...

Sekarang baru aku nampak siapa dajjal yang sebenar.Mistic Files konon. Memang mistics, Termasuk yang jadi perisik bagi rakyat kononnya gitu.

Anonymous said...

merepek..merepek..kerepek x habih2..pikirlah sedalam2 apa saja yang kamu mahu.apa saja yg kamu sangkakan..apapun jua ALLAH YANG MAHA MENGATUR!!!berbaik sangkalah...

Ibnul Munzir said...

Deme buat artikel panjang-panjang dengan perabih masa dan tenaga ni, deme pikir buleh pahala ke? Saya rasa baik deme baca balik sejarah nabi dari awal. Baca juga perjuangan Hamas di Palestin.

Tak payahlah tulis panjang-panjang kalau akhirnya menonjolkan sifat deme yang sebenar. Deme seperti tidak ada pendirian dalam politik Malaysia. Tidak ada pendirian dalam agama Islam. Tidak ada pendirian dalam sesuatu isu... Macam lalang... Syurga mana nak terima deme kalau macam ni?

AnaK BugiS said...

Bagi saya, pemusnah orang melayu adalah Mahathir, dizaman mahathirlah bermulanya segala penyakit yang kini menjadi parah, dizaman pemimpin inilah kita dibuai dengan impian kemajuan yang menikam kembali, dizaman dia jugalah orang melayu menjadi buta dan akhirnya terkapai di bumi sendiri..tak mampu untuk berdaya saing dan menjadi bangsa yang sekadar dapat berbangga dengan ketuanan melayu sahaja.

POKLOH said...

surga itu urusan Allah bukan manusia.Tugas pendakwah adalah menasihat bukan menghukum.Pas adalah parti dakwah bukan parti nak menang tapi x de redha Allah.
Pada saya EGM akan memecahbelahkan pAS dan akan mengjahanamkan.Biarkan pemimpin kita ada di tempatnya.Jika disingkir mereka mungkin akan membawa pengaruh masing2 dari pas dan masa tu pas sudah hancur dan mungkin sudah tidak wujud lagi parti islam di malaysia.
KAMU SALING BERGADUH...TIDAK TAHUKAH KAMU TAAT PEMIMPIN ITU SATU KEPERLUAN JEMAAH....SAYA HARAPKAN SUPAYA AHLI PAS NI DITARBIYYAH DAN DI USRAHKAN.KALAU HANYA JADI PAS TANPA TARBIYYAH SAYA RASA BAIK JADI PENYOKONG JE....PAS BERJUANG UNTUK DAPAT REDHA ALLAH BUKAN KEMENANGAN,,,KEMENGAN ADALAH BONUS YANG ALLAH BERIKAN ATAS USAHA KITA...JIKA KITA SINGKIR PEMIMPIN YANG ADA SIAPA YANG KITA NAK LANTIK?/ADAKAH KAKI PENCACAI DAN ANAI-ANAI PARTI YANG SEMEMANGNYA GILA PANGKAT

al-khattab said...

nak jadi pencacai ker?
klw islam itu ttp islam!!!
xder mason2 ko tu ha!!!

klw ader yg terselindung tu biaq pi lah!!!
Allah kan ada..
kami yakin dengannya...
klw ada agenda buruk dari ketiga tiga mason kononnya la, biar Allah buat keje nye.
kita ikut mana yg baik selagi tak langgar hukum Allah..

Tinta Hitam said...

Saya doakan jika segala dakwaan penulis itu tak benar,semoga AALah SWT mengembalikan setiap perkataan tersebut kepadanya atau mereka.

Anonymous said...

SIAPA MAHATHIR?

SIAPA ANWAR?

SIAPA NIK AZIZ?


CHECK OUT DI WWW.MALAYSIABARU.COM


insyallah terjawab

Anonymous said...

Apa yg engkau mengarut ni Yop..

Anonymous said...

Bukan Tiga mason, tapi Tiga abdul. masing2 dengan perangai masing2.

Mahataik memamg mahafiraun, sebab masa dia memerintah dahulu ada penyokong umno yang ngok mendakwa dia adalah tuhan. Pintar segala2nya tapi sebenarnya pintar taik kucing.

Anwar Ibrahim walaupun di anggap peliwat oleh penyokong umno tapi sebenarnya mereka percayakan tuhan mereka Mahataik, dari percaya pada diri sendiri maka sebab itu mereka cukup yakin dengan tuhan mereka dari dajjal spt anwar.

Nik aziz adlah pemusnah mahafiraun yang menggangap dirinya tuhan, maka segala wataknya boleh kita katakan sama seperti perjuangan nabi Musa memusnahkan keangkuhan Firaun.
Akhirnya musnah juga mahafiraun sekarang sebab pengikut2nya tidak lagi mendengar akan nasihat2nya itu.

Anonymous said...

Menimbulkan keraguan kepada yang masih berpengaruh maka akan beralihlah pesepsi dan menaikkan imej kepada 1 Malaysia.

matstimketumtua said...

mistisfiles yang tak mistik. satu kupasan sebelum memakan buah durian yang ranum,sungguh misteri kata siisteri tetapi ape ke jadahnya sampai muntahkan darah! boleh pakai ke ni bah?

mosabit said...

apa yg ko melalut ni labu??....mason... dajal...itu semua adala diri kamu sendiri

Anonymous said...

Artikel mcm sial.. Awat hang copy kt blog hang ni TP??? Artikel smpah cmni tk ptt dpt tmpt kt blog hang ni..

Anonymous said...

alaa..nak promote najib la tu. Yg berkuasa sekarang najib tapi pasal tak sebut pasal najib. Oiiii bahalul mistik, lu ni kan, kalau nak promote najib, lu promote je la. Tak yah nak kona sana sini. Tapi mmg yg lu sebut 3 orang ni tadi, nak di bandingkan dgn najib gua ingat la, najib mmg kalah...dgn rosmah pun dia kalah ni pulak nak lawan dgn yg 3 org tu...ha ha ha...berapa rosmah bayar kat lu?

Abu said...

SUMPAH BAGOS GILER ARTIKEL NI!! DAH LAMA AKU TUNGGU ARTIKEL MCM NI!! SAPER YG KATA ARTIKEL NI X BAGOS MMG BODOH!! MUNGKIN YANG KATA ARTIKEL NI X BAGOS SBB MEREKA X PERNAH TGOK THE ARRIVALS..

ANYWAY, KESIMPULAN DARI ARTIKEL INI ADALAH, KITA SESAMA ISLAM HENDAKLAH MENDOAKAN ORANG LAIN WALAOPON ORANG YANG KITA BENCI....SUMPAH TERUJA GILA DGN ARTIKEL NI...HAHA...THNKS TPU SBB POST ARTIKEL NI!!!

p/s: yg duk kutuk2 artikel ni, sila la buka minda anda...benda2 mason ni mmg ada..dan paling penting, ambik pengajran dri artikel ni

taik lalat said...

Serious wei..artikel ni bagos gila

HangNadim said...

Aku setuju! Ada sesuatu dalam artikel ni yang mengajar supaya kita berhati-hati dengan apa yang berlaku di sekeliling kita.

Anonymous said...

bukan mistik files tapi mistake files.

buat apalah merepek nak buat komen. kalau anda berfikiran terbuka lihat secara kesuluruhan politik malaysia. kalau yang bathil itu tetap bathil tak jadi kebenaran. anda sokong najib sehingga mata anda buta tentang peribadi najib. najib sekarang sedang berlakon seolah-olah dia bersih lagi suci supaya 1Malaysia percaya tanpa was-was. katakanlah yang haq itu telah datang dan bathil telah lenyap. Kita yang berfikiran waras sudah pasti dapat menilai pemimpin yang bathil dan pemimpin yang benar.bagaimana perasaan anda berjemaah dgn pemimpin yang banyak beerzinah?

ImamAli said...

Semua orang ada peranan,

1. Pilihlah pemimpin yg baik dan tunduk patut kepada Allah. Memang itulah sebabnya kita dihidupkan iaitu utk menghambakan diri kepada Allah.

2. Doakanlah pemimpin, rakyat, diri kita, malah musuh kita agar akhirnya taat kepada Allah.

3. Bersangka baik kepada semua org kerana ia menjadi ubat dan kebaikan yg unggul kepada diri kita sendiri.

4. Banyakkan memberi yg baik tak kira apa...wang, barang, malah pandangan dan nasihat yg baik.
Kerana tuhan akan membalas perkara yg baik utk kita, InsyaAllah.

5. Sama-samalah kita berdoa agar rakyat islam negara ini bersatu padu, berjuang menegakkan perintah Allah.

Terima kasih.

Anonymous said...

poji....

apa pun aku bersetuju dengan artikel ni...ada benda yang depa tak tau nanti aku akan update benda tu dalam blog aku

bond0134331159.blogspot.com

Anonymous said...

Kamu ini merepek mistik files --tolong check dekat Tanjung rambutan. Kepala otak kamu dicemari virus bisa UMNO , tolong ambil langkah ubati diTanjung rambutan

Anonymous said...

lawak la.artikel ni berpotensi dihantar ke majalah UJANG...hahaha...

sapien said...

Kalau hang nak tengok mason ka apa ka pilih la yang orang boleh percaya. Ni TGNA hang kata boleh jadi mason?. Orang tak dak ilmu Islam macam ni la. Awat TP pi publish artikel yang macam ni. Buat semak saja.

Anonymous said...

Onntahla..TP..oii..apakah niatkau..PENDIRIAN VS KETAKSUBAN..

Anonymous said...

Gila ka apa hang ni?...dak pun mabuk BeerEnd

Anonymous said...

Gila ka apa hang ni?...dak pun mabuk BeerEnd

Anonymous said...

Penulis Mistisfiles ni ada problem sikit ni.. ada masalah mental agaknya.. terlalu obses dengan dajal..sampai dia fikir dia boleh berfikir sepertimana dajal berfikir.. gila ke ape.. masonic tu penyembah syaitan la ngok.. pandai2 kau je siap bagi peratusan lagi... artikel paling mengarut aku baca...

Anonymous said...

Wamakaruwamakarallah, wallahukhairol makirin...
MANUSIA MERANCANG,ALLAH MERANCANG.
PERANCANGAN ALLAH ADALAH YANG SEBAIKNYA.

Anonymous said...

artikel plg mengarut ak baca.u bkn nye tau smua hal2 3pmimpin ni jgn buat kesimpulan mgarut.moga Allah menunjukkan kekuasaanya terhadap penulis artikel ini kerana cuba memburukkan peribadi ulama dan menganadaikan dirinye dajjal.subhanallah.bertaubatlah.mntak ampun.ble la ko nk mntk maaf ngn 3pemimpin negara ni.bayagkan kamu meninggal dan taksempat nk mintak maaf.sungguh dasyat.wallahuallam

hangnadzalim said...

Tiga Mason Melayu
Tiga2 Tersohor Tiga2 Segak Tiga2 Melayu!!!!!!hahahahahahahahaahaahaahaahaahaahaaahaahaahaahaahaahahaa

Anonymous said...

idup najib! 1Malaysia.

Anonymous said...

Menarik..Teknik psikologi/mind control yang amat berkesan..Kaedah dan strategi yang diatur juga sangat bagus..Tapi ana tetap yakin dgn Zat dan Janji2 Allah S.W.T..Kebenaran n kemenangan itu pasti..Semoga Islam terus terpelihara dari terus dicabuli hingga ke hari kiamat..

aliferozkhan said...

Bagus-bagus satu strategi untuk naikkan Najib dan 1Malaysia...atau hanya sekadar metaphor yang sinis..

Anonymous said...

apa yg kau merepek ni...kejap sokong TGNA...kejap x... kau ni lalang ke semak samun.

hangnadzalim said...

Tiga-Tiga Lelaki Melayu Terakhir
Akhir Sebuah Impian...
hahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahaahaahaahaahaahaa

Anonymous said...

Ranking terbaik rakyat Malaysia masa kini!

No. 1 Tok Guru Nik Aziz Nik Mat

No. 2 DSAI
.
.
.
.


No. Akhir Mahataik pencuri duit rakyat.

jepah said...

kalau sape2 y pnah baca mistisfiles akan tau skop yang dikaji oleh mereka.

mereka ni kaji pasal konspirasi dajjal, asal- usul melayu, freemasons dan lain2 y kita xpnah ambik pusing nak tau.

setau saya dorg ahli akademik (saya rasa la), mungkin xde agenda politik. jadi, ambik la iktibar setakat yang kite boleh terima. diorang tak kate pn najib tu baik, kan?

Anonymous said...

penulis article ni bengung sangat2 dan celaru fikirannya.. buat apatulis article kalau bila di baca orang tidak faham. tq

Anonymous said...

Seseorang yang bijak melahirkan kata-kata selalunya disanjung sehingga ia mula bercakap kosong

Anonymous said...

yang sudah sedia rumit..buat apa dirumitkan lagi..fikirlah ke arah kemaslahatan umat Islam serta mempertahankan kesucian Islam..dajjal memang akan muncul di akhir zaman..dan memang diakui agenda freemason memang wujud..tapi kajilah dgn baik..terlalu banyak teori kadangkala blh membawa ke arah fitnah yg lebih dahsyat..

daud said...

Penulis ni tak berapa siuman. Kalau masih rasa ada fikiran baik pi ngaji Islam semula.

Buat malu.

Anonymous said...

SALAM,

ZAMAN YG KITA LALUI SEKRG IALAH ZAMAN DAJJAL LAKNATULLAH...

jADI HATI2LAH,MINTALAH PERLINDUNGAN DENGAN ALLAH DR FITNAH/GODAAN DAJAAL LAKNATULLAH.

'THE HIDDEN HAND' MEMANG ADA, SEMUANYA BERPUSAT DI AMERIKA SYARIKAT DAN ISRAEL...
...BUKTINYA TENGOK EKONOMI DUNIA, HIBURAN (TERMASUK TATACARA PEMBERITAAN- YG BENAR DIPUTAR BELIT JADI SALAH, MANAKALA YG SALAH DIPUTAR BELIT JADI BENAR=ISU PALESTIN/NEGARA ISLAM), SOSIAL, PEMBAHAGIAN DUNIA KEPADA KAPITALIS (NASIONALIS BERADA DISINI-MENYEMBAH KAKI KAPITALIS DAN KOMUNIS-MENGHAMBAKAN MANUSIA SESAMA MANUSIA TANPA TUHAN, 2 GOLONGAN INI DIWUJUDKAN YAHUDI-ZIONIST, PUNCAK PIRAMID BERMATA SATU ADALAH MEREKA-DOLLAR AMERIKA..

DUNIA YG PENUH DGN TIPU MUSLIHAT, HURU HARA PEREBUTAN KUASA DIBAWAHNYA...TANPA MENGGUGAT KUASA UNIPOLAR MEREKA, (MATA 1 MEREKA) SIAPA YG BERANI MENGGUGAT-NASIBNYA AKAN BURUK, SAMA SEPERTI IRAN SKRG, TETAPI SESIAPA YG MENGIKUT DENGAN MEMBUTA TULI, DAN MELAMPAU BERTINDAK KPD RAKYATNYA MAKA NASIBNYA SAMA SEPERTI SADDAM HUSSIEN (DIMUSNAHKAN)-KERANA KUASA INI ADALAH KUASA TAMAK KAPITALIS.

TAPI KITA JGN RISAU, JIKA KITA BERPEGANG KEPADA KITABULLAH DAN AS SUNNAH DAN MELAYAN BAIK GOLONGAN AHLUL BAIT INSYA'ALLAH KITA DIBERI KEMENANGAN OLEH ALLAH KERANA DAJJAL AKAN DI KALAHKAN OLEH UMAT ISLAM...

BAGI ORG2 MELAYU, HANYA ADA 2 ORG SAHAJA YG BERPENGARUH DI MALAYSIA IAITU MAHATHIR DAN TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ...ZAMAN KEAGUNGAN MAHATHIR SUDAH BERLALU...KERANA DR MAHATHIR TIDAK MENYEDIAKAN PENGGANTI YG SEBENAR SETELAH DIA TURUN TAKHTA...YG ADA IALAH PENGGANTI YG LEMAH...

SEKARANG TIBA MASA TUAN GURU NIK AZIZ MENGAMBIL ALIH (SUKA TAK SUKA, KENAPA LEE KUAN YEW PERGI BERJUMPA NIK AZIZ? SAJA2 JUMPA? APA YG DI TANYA LEE KUAN YEW PD NIK AZIZ?...

KEGAGALAN BESAR SATU RANCANAGN ZIONIS-ISRAEL 1997-1998 UTK MENGAMBIL ALIH EKONOMI DUNIA SEBELAH TIMUR MENYEBABKAN RANCANGAN MEREKA SEKARANG (10 TAHUN KEMUDIAN)TUNGGANG LANGGANG...

PEPERANGAN BESAR YG DIPAKSAKAN KE ATAS UMAT ISLAM AKAN BERMULA TAK LAMA LAGI...JADI BERSEDIALAH SEMUA. ARMAGEDDON NAK TAK NAK KITA MESTI HADAPI, PEPERANGAN KUASA HAQ BENAR MELAWAN KUASA KEPALSUAN... MUNGKIN BERMULA 2012
...WALLAHUA'LAM

deeen said...

Aku rasa better korang tgk Video The Arrivals dulu sblm baca artikel ni.
Korang kena faham niat sebenar penulis, memerangi The Hidden Hands lebih penting dari berbalah sesama Islam. Setiap pemimpin ada kelemahannya, termasuk TG Nik Aziz. kerena mereka bukan Nabi. Mahathir & TG Nik Aziz perlu pengganti..siapa? kitalah,lapisan masyarakat yg faham erti Perpaduan sesama Islam. Siapa yg mmpu, ubah la masyarakat start dr anak & keluarga sendiri.

-Deeen-
UTM Skudai
Penyokong PAS

Anonymous said...

Tulisan paling jahat aku baca. Kalau tulisan ko ni membawa , memhasut orang untuk berfikiran jahat maka tunggulah untuk engkau terima padahnya diakhirat kelak. Tulisan macam nilah yang disukai oleh zionis......agaknya engkau ni salah seorang ajen yang digunakan untuk menyesatkan manusia... ataupun engkau sebahagia daripada dajjal.....

Leonardo Dora said...

Pinjaman untuk semua jenis tujuan
Kami menawarkan jumlah minima 5,000.00 euro kepada 10.000,00 euro hingga 20 juta euro
Pada kadar faedah yang rendah sebanyak 2% Pinjaman
Tempoh: sehingga 25 tahun bergantung kepada jumlah pinjaman yang anda perlukan.
Pelanggan mestilah
berumur lebih 18 tahun
Urus niaga ini 100% selamat untuk semua pelanggan
Untuk maklumat lanjut mengenai kredit, sila hubungi kami melalui e-mel:
(leonardodorafinance@gmail.com)