"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, October 13, 2009

N-31 Bagan Pinang: Gambar Sekitar Hari Pengundian (bhg 5)

Reactions: 

21 comments:

Anonymous said...

alamak...puteri UMNO gigi rongak ni......macam pelacur murahan jer...

PUTRA MERDEKA said...

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun hampir hilang
pakatan rakyat dah makin goyang
sesama sendiri sansang menyansang

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun hampir hilang
tipu dan daya ditolak orang
seperti busuknya telur tembelang

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun hampir hilang
apa la nasib si kuda belang
ditipu tok guru siang dan malam

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun hampir hilang
nik aziz dan hadi sudah terkangkang
salehudin dan tantawi dah masuk longkang

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun hampir hilang
musibat terpekik macam jembalang
muslimut menipu jual temberang

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun hampir hilang
kuda belang diperah macam jalang
tok guru juga yang terus kenyang

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun hampir hilang
duit balak dan projek dah banyak terbang
kena kebas yang baru untuk tambah wang

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun hampir hilang
apa jua yang kamu rancang
semuanya ditolak terus terbuang

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun hampir hilang
langkah pertama nak masuk lobang
sebelum terkubur PAS lenyap dan hilang

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun hampir hilang
bersama lah kita berdoa dan bersembahyang
Agar PAS hilang terus tak nampak bayang

PAS KALAH DI BAGAN PINANG!!!

Anonymous said...

setiap komen ko nak berpantun wahai putera ameno yg xmerdeka....

PUTRA MERDEKA said...

sakit ker?
gi jumpa tok guru suruh dia kahak ko tu, untung2 dpt syurga lagi..

Anonymous said...

awat org PAS tu merdeka sangat ka?????
Dasar melayu pas yg x sedar diri....
Mcm pas yg memerdekakan tanah melayu ni..........

Anonymous said...

umno menang d Bagang Pinang
rasuah tak rasuah tolak belakang
janji hati mau senang
pemimimpin rasuah tetap di julang

umno menang di Bagang Pinang
rasuah tak rasuah tolak belakang
undi pos dapat di kengkang
kalau tak sure dah masuk longkang

umno menang di Bagan Pinang
rasuah tak rasuah tolak belakang
Isa Samad yang jadi tunjang
kalau tak umno dah kena tendang

umno menang di Bagan Pinang
rasuah tak rasuah tolak belakang
tabur janji tabur wang
tanah melayu tegadai terbang

umno menang di Bagang Pinang
rasuah tak rasuah tolak belakang
isa samad tersenyum tenang
tambah harta agenda mendatang

Umno menang di Bagan Pinang
Rasuah tak rasuah tolak belakang
undi askar tetap dikenang
walaupun mereka merasa bengang

Umno menang di Bagang Pinang
Rasuah tak rasuah tolak belakang
PDRM,SPRM kena tungang
kalau tak ramai yang kena buang

Umno menang di Bagang Pinang
rasuah tak rasuah tolak belakang
upah mat rembit jadi hulubalang
azez hitam yang jadi dalang

Umno menang di Bagan Pinang
rasuah tak rasuah tolak belakang
azez hitam sakit terlentang
pandai berlakon jual temberang

Umno menang di Bagang Pinang
rasuah tak rasuah tolak belakang
Kita tunguu PRU yang mendatang
Baru tahu siapa Menang

salam sejahtera

HIDUP ZALI.......
HIDUP ZALI.........

Pas kalah sekali
umno dah 7 kali
zali....dah berkali kali

HangNadim said...
This comment has been removed by the author.
HangNadim said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

hang nadim hang baca baik baik pantun umno menang tu
sepatutnya hang nadim aka anak hang tuah tu cerdik yang selamat kan spura di langar todak...

Anonymous said...

Kesian putra merdeka. Dia akan sentiasa gelisah jika tidak pulang kejalan kebenaran. Teruskan solat hajat dan puasa sunat dengan keikhlasan. Mohonkan Allah hancurkan perasuah Umno hingga hari akhirat. Allahu Akbar.

Anonymous said...

Untukmu Putera Sundal merdeka!

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun tak hilang
barisan najis dah makin goyang
sesama sendiri rasuah merasuah

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun tak hilang
rasuah dan tipu ditolak orang
seperti busuknya telur kerbau

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun tak hilang
apa la nasib si kerbau balaq
ditipu najis monggolia siang
dan malam

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun tak hilang
najib monggolia dan ziana
sudah terkangkang
Rosmah puaka dan tantuya dah
masuk longkang

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun tak hilang
musibat terpekik macam polong
puteri menipu jual body

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun tak hilang
kerbau balaq diperah macam
sundal
Najis monggolia juga yang
terus kenyang dari komisyen
kapal selam

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun tak hilang
duit kapal selam dan tantuya
dah banyak terbang
kena kebas yang baru untuk
tambah wang

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun tak hilang
apa jua yang kamu rasuah
semuanya diambil terus oleh
umno

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun tak hilang
langkah pertama nak masuk
neraka jahanam
sebelum terkubur UMNO No No
lenyap dan hilang

PAS KALAH di Bagan Pinang
duit deposit pun tak hilang
bersama lah kita berdosa dan
berasuah
Agar UMNO hilang terus tak
nampak bayang

UMNO KALAH DI PRU 13!!!

O

Anonymous said...

Yang naik kereta roda tu, lepas undi BN boleh tolak terus masuk kubur.

HangNadim said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

wahhh asal byk sgt komen kena dellet haa??

bikir perak said...

Puteri2 umngok yang hebat-hebat panas-panas cun-cun salsiah akhlak yang jijik dan keji hasil asuhan mami...

HangNadim said...

Tu aku yang delete tu sebab salah bagi komen. Sorry ekk.

Anonymous said...

dlm PAS ada tok guru, dalam UMNO ada mat monggol dan al-malikul sembab, kah kah kah.

Anonymous said...

besar nganga puteri umno yang last tu...

saiz XXXXL pon leh kot,,,muhahhahahahhahaha

Anonymous said...

Umno kenduri 7 hari 7 malam bersama Hassan Ali atas kemenangan pertama sejak kekalahan yang beterusan.

Anonymous said...

anon 4.25 tu tak belajar sejarah ke? ooo..lupa lak, dia baca buku sejarah yang kerajaan BN buat silabusnya..dah tentu la highlight jasa2 UBN je.. wei.. pegi check balik camner PAS ditubuhkan..pastu tengok balik, sape yang mulakan dulu gerakan menentang penjajah.. bukan UBN yg mulakan..dah ada org lain yang mulakan dulu..tapi biasa la.. org lain yang buat keje, UBN cuma masuk tengah2 pastu dia yang dapat nama... ceh...

BOLOS said...

Mcm sampah la..pantun kau PUTRA MERDEKA!...