"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, October 16, 2009

Zaid Ibrahim Bercuti Dari Aktiviti Parti KeADILan Rakyat (PKR)

Reactions: 
Berkuat kuasa dari hari ini, Dato' Zaid Ibrahim bercuti dari sebarang aktiviti parti yang dianggotainya iaitu Parti KeADILan Rakyat (PKR). Surat makluman telah dihantar kepada Setiausaha Agung Parti KeADILan Rakyat (PKR). Keputusan itu dibuat bagi memperkukuhkan Pakatan Rakyat

- Berita penuh akan menyusul kemudian.

28 comments:

thatguy said...

"Keputusan itu dibuat bagi memperkukuhkan Pakatan Rakyat "

aku tak paham bro...awat? pasai apa plak ngan dia?

denaihati said...

PENAT JE BLOGGER PAKATAN BERPERANG DENGAN BARISAN TAPI PEMIMPIN NYA TERUS BERCAKARAN BEREBUT SIAPA YANG PALING POPULAR

UMNgOk BoNgok said...

lain macam...

macam2..

macam ada yg x kena...

macam ada perkara... ? ? ?

durian balikpulau said...

Kalau dh gila kuasa tu , duduk dalam parti apa seklipun akan nak jawatan dan popular. Lebih baik suruh zaid masuk bintang popular. Akai tak dak.

Anonymous said...

Zaid ??? hakhakhak

Anonymous said...

paneh-paneh..mcm lado.....apo kono nie jang......baru kalah sekali kek bagan pinang dh ponek....apo barangggg....

REFORMASI said...

skrang ni yg penting PR perlu bangun bukannya lari, berpecah or bertelagah sesama sendiri.. Kalau macam ni la sikap ahli2 n pemimpin2 PR jawabnya negeri-negeri yang dikuaai PR akan dirampas semula oleh BN... Memalukan...

Anonymous said...

aaalaaaaa.. hai!.. Zaid? die tu kan baruah UMNO hanya berpura2 nak masuk PKR tak ikhlas

tujuan die nak korek rahsia jer.. cara dan teknik PR berjuang.. loyer buruk bangang tu..

PerisikSesatHilangKompas said...

PANAS! PANAS! PANAS! BONGGOL AIS KUTUB UTARA AKAN CAIR... BAH AKAN MELANDA KERAJAAN PR 'PANAS! TERKINI..' ADUN PELABUHAN KLANG KELUAR (YB BADRUL HISHAM) PKR ?

Anonymous said...

ape ni....ape aknanye ni...

AnaK BugiS said...

Selamat Bercuti pada Zaid,
Selamat keluar parti pada Badrul,
Selamat bersidang pada Umno,
Selamat berEGM lagi MCA,
Selamat bergelak ketawa Isa samad,

Yang penting, penyokong PR yg ikhlas mesti meneruskan perjuangan dgn naiwaitu yg 1, menguburkan Umno dari bumi Malay ini.

Anonymous said...

mampuih la kalau mcm ni...

zali said...

cuti dari jadi orang la lagi
bagus...menyemak jer.

itu la...tempat sampah sarap memang
kat dalam tong sampah pkr.

kutip la lagi segala macam jenis
najis dan bangkai yang umno
buang...tu kahak umno kalau nak
jilat...jilat la jangan segan
segan...

nuar bubo raja badut!
nik lajis raja setan!
elok la tuu...

Anonymous said...

idup lagi si zali kuda longkang nih... - Neo

GOMO said...

ZAHID SI KAKI TODI NI..EMMM TENGELAM DAH TU....TUNGGU PUNYA TUNGGU SI KHALID GAGAP TAKNAK LEPAS PARLIMEN TUN RAZAK....

KAH KAH KAH...

PerisikSesatHilangKompas said...

Perang! Perang! Perang!...

Komandan Zambry dibantu Sargent Ganesan bertembung dengan Komandan Nizar dibantu Sargent Sivakumar bersama balatentera masing2 di DUN Perak,Ipoh pada 8 Oktober ..tunggu dan lihat!... budak2 TADIKA nie main sojar2 main tembak2!!!

Anonymous said...

Semoga perjuangan dato zaid untuk menyatukan PR bagi meneruskan usaha memastikan BN tumbang dlm PRU 13 akan berjaya.

Beliau mungkin mahu menjadi seperti raja petra, yg tidak menjadi ahli mana2 parti pembangkang, tapi akan terus berjuang menumbangkan BN dan mengkritik jika ada ketirisan dipihak kita.

remaja reformis said...

GOMO barua Umngok!!!!!!!!!!!

Zali anjin!!!!!!!

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Zali Kapiaq pondan tua bagi komen lagi, KAH!KAH!KAH! Kelakar bila anak haram ni menulis berangkap-rangkap KAH!KAH!KAH! Budak otak kurang oksijen ni menulis:

"tu kahak umno kalau nak jilat ... jilat la jangan segan segan ..."

Woit!! Bak jilat menjilat ni aku bagi mak nko punya jantan simpanan --- Ibrahim Ali KAH!KAH!KAH! Dia tu pakar menjilat, KAH!KAH!KAH! Tak percaya? Tanya Mahadey Kuttyy KAH!KAH!KAH! Tak percaya lagi? Tanya Azeeeeez Karate, KAH!KAH!KAH!

Zali Kapiaq ni tulis lagi:

"najis dan bangkai yang umno
buang..."

KAH!KAH!KAH! najis dan bangkai, KAH!KAH!KAH! dalam UMNOBN belambak lagi ler, Takpercaya? Tanya Jamaludin Jnaaarjis KAH!KAH!KAH! Tak percaya lagi? Tanya bapak segala najis dalam parti bangsat UMNOBN, Najis Tun Razak, KAH!KAH!KAH! Kelakar punya statement KAH!KAH!KAH! Stupid!

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Maka berkata PerisikSesatHilangKompas (sesuai nama tu sebab parti bangsat UMNOBN memang banyak orang yang ajar ajaran sesat):

"PANAS! PANAS! PANAS! BONGGOL AIS KUTUB UTARA AKAN CAIR... BAH AKAN MELANDA KERAJAAN PR 'PANAS! TERKINI..' ADUN PELABUHAN KLANG KELUAR (YB BADRUL HISHAM) PKR ?"

KAH!KAH!KAH! Tu kurang panas ler, aku ada berita laaagi panas. Aku dengar sekarang pungkok MB Nogori 9 tengah panas sebab Isa Samad pendek tu tengah berura-ura nak jatuhkan dia. Sekarang ni dia tengah nak perangkap MB N9.

Dengar khabarnya Isa Pendek tu dapat maklumat yang MB N9 terlibat dengan rasuah sebab meluluskan satu projek untuk buat lapangan terbang dekat tengah-tengah pekan Bagan Pinang. Bukan itu saja, aku dengar Isa Pendek tu jugak dapat maklumat yang MB N9 dapat duit sogokkan RM25.7 juta dari tokeh-tokeh Cina kat sana sebab dia luluskan untuk buat shopping Mall dekat sebelah lapangan terbang yang bakal dibina kat tengah2 pekan Bagan Pinang tu ... aku dengar ler ..... ish ish ish panas, panas.

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Berita kelakar!!

Perwakilan dari Bayan Baru, Pulau Pinang, Ridwan Bakar menggesa pucuk pimpinan Umno menjalankan segera gerakan pemutihan senarai keahlian parti itu selaras dengan pindaan yang menghapuskan yuran tahunan dan digantikan dengan yuran keahlian seumur hidup.

Katanya, proses itu penting kerana mendakwa di bahagian beliau sendiri masih terdapat ahli PKR yang masih lagi disenaraikan sebagai ahli Umno.

KAH!KAH!KAH! Ini ler namanya parti syok sendiri. Perasan ramai. KAH!KAH!KAH! Stupid!!

Anonymous said...

idup lagi...zali bangkai...bila la nak mampus?...jijik betullah

Tinta Hitam said...

satu perangai yg saya plg tak suka dgn pimpinan Pakatan Rakyat ialah mereka amat suka menghebohkan masalah dalaman parti kepada media..Bukan masalah tak boleh kritik tetapi perlu berpada pada supaya tidak memberikan kesan negatif kepada organisasi.

Dalam bab ini saya lebih respect pd BN.BN tak semberono pergi kepada media utk mengutarakan masalah mereka

PerisikSesatHilangKompas said...

Zaid said 'Anwar Halang Saya Ke Sabah' tulah.. pasai nak cuti? ish ish ish Zaid.. Zaid..

Anonymous said...

hebat party bangsat ni,..bleh bercuti jdi ahli,.

klu dia tunggang air setan lagi lps ni, xde kene-mengena dgn party bgsat

hikhikhik

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Betul! Betul! Zaid Ebrahim memang dh takde kna mengena dengan parti bangsat -- UMNOBN! KAH!KAH!KAH! Parti Bangsat! KAH!KAH!KAH! Zaid sekarang ni dah tak nak jadik bangsat! KAH!KAH!KAH! Hina betul jadi bangsat!! Tak percaya? Tanya Ibrahim Ali! Tak percaya lagi? Tanya Azwan Ali! (Sedara Umi Halafida) KAH!KAH!KAH! Jangan tanya Hasan Ali, tak ada kena mengena dengan dia --- Ini isu bangsat, bukan isu SelCat. KAH!KAH!KAH! Azmin Ali pun jangan tanya, sebab diapun bukan bangsat! KAH!KAH!KAH!

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Parti haram jadah UMNOBN pun nak ada Dewan Ulamak UMNO? KAH!KAH!KAH! Sapa sesuai jadik ketua? Naina Meeeerican? Azeeez Putera Linggam? Dr Mashita? KAH!KAH!KAH! Susah nak pikir .... macam takder yang layak, KAH!KAH!KAH! Susah2 letak jer Isa Samad jadi MurSheetdul AmNO .. sebab dia dah bersih dari rasuah! KAH!KAH!KAH!

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH! Patut la Makkal Sakti sokong sama itu Najeeb -- dia sekarang dah jadik pandit.. Tak caya? copy link bawah ni pastu paste kat URL Address.

http://1.bp.blogspot.com/_614_8DBE1JI/SthuPlo45qI/AAAAAAAACc8/wCsXNlBnWVQ/s1600-h/najib-the-hindu.jpg

KAH!KAH!KAH! Sumber dari http://margeemar.blogspot.com/

KAH!KAH!KAH! Panas! Panas!