"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, July 05, 2011

BERSIH 2.0: Checkmate Untuk UMphorNO

Reactions: 
Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini, sini, sini, sini, sini, & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini.Mekasih...

Bila cakap bab "bodoh", tak de sape dapat nafikan tahap "kebodohan" penyokong-penyokong UMphorNO. Sesuai dengan tema "Dulu, Kini dan Selamanya", puak-puak penyokong UMphorNO tetap "bodoh" dari Dulu, Kini dan Selamanya.

Yang ni gua bukan cakap kosong. Cakap gua beserta dengan bukti. Bola tanggung yang kita lempar 3-4 hari lepas sampai ke sudah tak dapat disambut puak-puak penyokong UMphorNO, umpan busuk yang dah lemau yang kita hulur - bodoh-bodoh je puak-puak penyokong UMphorNO telan sampai kenyang, siap mintak tambah lagi.

Korang baca dulu artikel yang gua kutip dari blog GERAKAN ANTI PKR:
Maaf kalau Email ini mengganggu pihak tuan.

Tujuan saya hanya ingin memohon kepada pihak tuan, kiranya dapat menyelidik akan tomahan terbaru pihak pembangkang dan disebarkan oleh bloger2 pro pembangkang terhadap SPR, dgn tujuan untuk menjatuhkan kredibiliti SPR dan memberi tafsiran kurang baik oleh rakyat terhadap SPR.

Cerita2 yang kurang elok ini disebarkan oleh beberapa blog pembangkang...
1) http://dppwm.blogspot.com/2011/07/wow-1-rumah-ada-88-orang-nama-daftar.html

2) http://malaysia-today.net/mtcolumns/from-around-the-blogs/41571-satu-alamat-88-pengundi-apa-penjelasan-spr-

mereka juga ada menyertakan link ini sebagai bukti http://daftarj.spr.gov.my/semakdm/

Saya mula merasai curiga apabila link yang disertakan memerlukan kita memasukkan nombor kad pengenalan untuk disemak. Jadi jika kad pengenalan yang diperluakan, bagaimana setiap blogger Pro-Pembangkang tahu nombor2 kad pengenalan setiap 88 orang pengundi yang didakwa oleh bloger tersebut telah diseleweng?

Namun link tersebut membuat saya bertambah curiga apabila dicuma dgn memasukkan nomber kad pengenalan salah satu kad pengenalan yang tertera di link semakan yang disertakan mereka, maka ini yang terjadi (dibawah):

SISTEM SEMAKAN PEMILIH BAGI ISI RUMAH

Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80004005'
Invalid connection string attribute
/semakdm/test.asp, line 135

Apa yang jelas, dan saya percaya bahawa link yang diguna pakai oleh bloger pro-pembangkang adalah link HOAX MIRROR....

Sedangkan menurut laman SPR ( http://www.spr.gov.my/ ) link untuk menyemak semula semakan daftar pemilih adalah disini --> http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/ (dan terdapat application error disitu)

Namun SPR telah membuat dan mengeluarkan notis pemberitahuan tentang penukaran alamat untuk semakan pemilih. Notis tersebut adalah disini http://daftarj.spr.gov.my/

Didalam notis tersebut telah dinyatakan link yang sebenar untuk semakan daftar pemilih:

SEMAKAN UNTUK VERSI BAHASA MELAYU
http://daftarj.spr.gov.my/daftarj

SEMAKAN UNTUK VERSI BAHASA INGGERIS
http://daftarj.spr.gov.my/daftarj/daftarbi.aspx

Jadi saya syak bahawa link yang diguna pakai oleh bloger pro-pembangkang (http://daftarj.spr.gov.my/semakdm/ ) adalah link Hoax Mirror ... yang bertujuan menfitnah dan menjatuhkan kredibiliti SPR.

Saya bermohon sekali lagi sekiranya pihak tuan dapat meneliti tuduhan mereka dan bongkarkan penipuan mereka ini.

Sekali lagi, maaf sekiranya pemohonan saya ini akan mengganggu jadual kerja pihak tuan.

Terima kasih ( kiriman email dari pembaca )
Jadi yang dekat atas tu ialah salah 1 bukti kebodohan tahap "piang peringkat kesembilan belas wira arjuna" puak-puak penyokong UMphorNO.

Gua kasik ajar sikit korang macam mana nak semak daftar pemilih:

Mula-mula korang bukak tab browser baru lepas tu korang taip "Semakan Daftar Pemilih". kalau mintak tolong Pakcik Google, lepas tekan enter, dia akan keluar banyak result.

Kalau tak nampak,korang klik je dekat sini.

Kalau korang klik result yang atas skali dia akan keluar:

Kalau tak nampak,korang klik je dekat sini.

Kalau korang klik result yang ke-2 dia akan keluar:

Kalau tak nampak,korang klik je dekat sini.

Kalau korang klik result yang ke-4 dia akan keluar:


Kalau tak nampak,korang klik je dekat sini.

dari 3 link dekat atas, cuma 1 je yang akan bawak korang ke Laman SesahWang Rasmi SPR iaitu link yang ke-2. Jadi gua suggest lu orang gunakan link ke-2 tadi iaitu http://www.spr.gov.my/ sebelum pergi ke langkah yang seterusnya.

Lepas lu orang dah klik link yang gua bagi tadi, lu orang boleh scroll mouse/tetikus korang sampai korang jumpa ikon-ikon dekat bawah ni:


Dah jumpa ruangan ni, korang klik dekat "Semak Daftar Pemilih DISINI". Link tu akan bawak korang direct kesini:

Klik je gambar dekat atas ni... Bukan kena bayar pun.

Korang boleh semak dekat mana korang mengundi dengan memasukkan nombor Kad Pengenalan korang dalam ruangan yang dah disediakan. Kalau korang semak dekat sini, korang akan tau, dekat DUN dan Parlimen mana korang kena mengundi dan lain-lain maklumat korang.

Korang perhatikan pulak dekat bahagian bawah Laman Sesawang "SEMAKAN DAFTAR PEMILIH", perasan tak ada ruangan ni:


Kalau korang klik dekat tulisan "Semakan Isi Rumah" yang berwarna KUNING BERSIH tu, korang akan sampai ke:

Klik dekat sini kalau mata tu jenis rabun.

Dekat situ korang boleh semak 3 nama sekaligus. Kaedahnya sama je dengan ruangan tadi. Cuma masukkan nombor Kad Pengenalan lepas tu klik dekat "semak".

Tutorial dekat atas ni sebenarnya dah banyak buang masa gua. patutnya gua dok tidur nyenyak waktu ni layan mimpi. Tapi bila mengenangkan pada penghantar email tu yang tak berapa cerdik dan penerima email tu pulak cerdiknya pada tahap -110%, gua luangkan jugak masa gua bagi yang tak cerdik tu cerdik sikit dari yang tak cerdik. Kalau tak paham jugak, memang Bangang Tahap Najib.

Persoalan dari penghantar email tu jugak menarik perhatian gua:
Saya mula merasai curiga apabila link yang disertakan memerlukan kita memasukkan nombor kad pengenalan untuk disemak. Jadi jika kad pengenalan yang diperluakan, bagaimana setiap blogger Pro-Pembangkang tahu nombor2 kad pengenalan setiap 88 orang pengundi yang didakwa oleh bloger tersebut telah diseleweng?
Jawapannya dekat bawah ni:


Senarai Daftar Pemilih Terkini sebenarnya boleh didapati dari Suruhanjaya Pilihan-Raya kalau korang rajin dan tau macam mana nak dapatkan benda alah ni ikut prosedur. Tak payah nak rasuah-rasuah, tak payah nak ikut pintu belakang. Pakai akal, lepas tu kena rajin bertanya. Jangan jadik Bodoh Sombong.

Jadiknya cara-cara macam mana nak semak pemilih korang dah tau. Sekarang kalau korang rajin, korang semak pulak sendiri maklumat-maklumat dekat bawah ni betul atau tidak.

Senarai nama 88 Pengundi yang dikesan menggunakan alamat yang sama iaitu No 1155, Kampung Bagan Serai, Jalan Sembilang, Seberang Jaya, Permatang Pauh:

1 140707755111 L 1914 SHEIK DAWOOD S/O MOHAMMED GANI 1155
6 280702755029 L 1928 SINNAPPAN A/L MUNUSAMY 1155
7 281008075239 L 1928 NARAINA @ V.K VELOO A/L KALLIMUTHU 1155
24 360902025020 P 1936 MON BINTI YUSOF 1155
37 390601025104 P 1939 CHE GAYAH BINTI MAT DAUD 1155
40 400616085659 L 1940 CHE AHMAD BIN CHIK 1155
45 410210025022 P 1941 THANALECHEMY A/P SUBBAREDY 1155
67 431211085089 L 1943 MUNISAMY A/L MUNISAMY 1155
80 450915075026 P 1945 GOVINDAMMAL A/P SAMIAYAH 1155
90 461103075024 P 1946 RUKUMONY A/P MUTHIAH 1155

101 470528025078 P 1947 PADAVETTA A/P SINNIAH 1155
111 480831075528 P 1948 ANJALAI A/P MUNIAN 1155
116 490218085065 L 1949 SATIWELL A/L R NABBU 1155
120 490812025073 L 1949 RETNASAMY A/L SUBBIAH 1155
127 500217085836 P 1950 MURUGAMAH A/P MANIKAM 1155
128 500312025495 L 1950 MD ISMAIL BIN MYDIN PITCHEY 1155
133 500630075068 P 1950 PANJALAIE A/P S.MOTIYE 1155
135 500818025302 P 1950 KUPPAMMAH A/P SUBRAYA 1155
136 500908075354 P 1950 MUNIAMAH A/P RAMAN 1155
137 501003025293 L 1950 PALANYAPPAN A/L SUBRAMANIYAM 1155

155 521101075399 L 1952 SEGAR A/L SUBRAMANIAM 1155
157 530110025267 L 1953 GOVINDARAJOO A/L RAMAN 1155
160 530310025173 L 1953 PERUMAL A/L PERUMAL 1155
161 530322075426 P 1953 ALICE MARY A/P ANTONISAMY 1155
180 531214075351 L 1953 MARIAPAN A/L VELOO 1155
189 540831085218 P 1954 ENDRANI A/P ARUMUGAM 1155
197 550118025155 L 1955 SUBRAMANIAM A/L S.AHNIMANNAN NO 1155
198 550129025441 L 1955 GANESAN A/L SOORAPPAN 1155
207 550415025530 P 1955 MARIAMAH A/P RAJAGOPAL 1155
210 550608025668 P 1955 MANIEE A/P JOSEPH 1155

218 551227025087 L 1955 NAGAPPAN A/L MUNUSAMY 1155
225 560404085967 L 1956 ARUMUGAM A/L PARAMASIVAM 1155
227 560409075450 P 1956 RANGAMAH A/P NALAIAH 1155
230 560415026006 P 1956 RAMAMAH A/P GOPAL 1155
232 560522075022 P 1956 RAJASPORY A/P GOVINDARAJOO 1155
234 560602075006 P 1956 BALOMANI A/P ASIRVATHAN 1155
261 570906025605 L 1957 KRISHNAN A/L NADARAJAH 1155
265 571024075189 L 1957 BEATLICE A/L ASUVATHAM 1155
266 571101026189 L 1957 VIJAYAN A/L MURUGIAH 1155
268 571105075500 P 1957 V.MARY A/P VANATHAIAH 1155

280 580828075066 P 1958 HESHAH BEE BINTI M.M KADER BAWA RAWTHER 1155
285 581106025088 P 1958 HABIDAH BINTI KASSIM 1155
295 590301075931 L 1959 NARAYANASAMY A/L V.K.VELOO 1155
298 590318025367 L 1959 RAVITHIRAN A/L NADARAJAH 1155
299 590318075735 L 1959 DAVID A/L AZIRVATHAM 1155
304 590520025926 P 1959 YASODAH A/P GOVINDASAMY 1155
317 591222075508 P 1959 SHARIPAH B BINTI MAHMUD 1155
322 600407075602 P 1960 SANTHANAMARY A/P AROKIASAMY 1155
324 600515075132 P 1960 PUSPERVALLI A/P NADESON 1155
326 600531075116 P 1960 LAGMI A/P SANNASEE 1155

331 601024085840 P 1960 AMUTHA A/P SUBRAMANION 1155
349 610925105946 P 1961 SELVARANI A/P MURUGIAH 1155
350 611001026038 P 1961 AMUTHA A/P NARASU 1155
380 630421085003 L 1963 SHAMUGAM A/L MUNISAMY 1155
381 630517086617 L 1963 VASOO A/L SUBRAMANION 1155
382 630617025782 P 1963 MURUGAMAH A/P NADARAJAH 1155
397 640531075972 P 1964 PLOMINA A/P KUPPUSAMY NO 1155
399 7432554 640628086483 L 1964 JAYABALAN A/L MUNISAMY NO 1155
425 651218075275 L 1965 MUNIANDY A/L NARAINA @ V K VELOO NO 1155
427 660203086304 P 1966 VASONDA A/P SUBRAMANIAM 1155

449 670227075289 L 1967 PUVANASWARAN A/L NARAINA @ V K VELOO 1155
456 670409025741 L 1967 CHANDRAN A/L PONNAN 1155
463 670719085934 P 1967 PARAMESWARI A/P MUNISAMY 1155
478 680522075491 L 1968 V SEVANASAN A/L V K VELOO 1155
517 700518075611 L 1970 RAVY A/L RAMASAMY @ SUBRAMANIAM NO 1155
527 701213075009 L 1970 SUTHAGAR A/L SUBRAMANIAM 1155
570 730805086222 P 1973 SARALA A/P S SEGAR 1155
579 740710075212 P 1974 MANGALANAYAKEY A/P V SINNAIAH NO 1155
597 750730075198 P 1975 MUNISPERIE A/P SUBRAMANIAM 1155
613 770202085657 L 1977 MANICKAM A/L VERASAMY 1155

618 770723075016 P 1977 RATHNADEVI A/P DHEVAN NO. 1155
623 771127065641 L 1977 VIJAYA KUMAR A/L KARIAMALAI NO 1155
632 780814075256 P 1978 YOGESWARY A/P SUBRAMANIAM 1155
637 790430075141 L 1979 KARUNAGARAN A/L RAJU NO 1155
655 800613075546 P 1980 RAJESWARY A/P RAMASAMY 1155
664 810213075597 L 1981 VERARAKAYAN A/L VIJAYAN 1155
680 820207026050 P 1982 HEMALATHA A/P PERUMAL 1155
692 830113075619 L 1983 MEYYELAHAN A/L VIJAYAN NO 1155
703 830524075744 P 1983 RAJAKUMARI A/P SUBRAMANIAM 1155
705 830527075643 L 1983 NORIES A/L GNANAPRAGASAM 1155

706 830530075783 L 1983 PRABAGARAN A/L RETNASAMY 1155
707 830609086303 L 1983 VELU A/L BALAN 1155
710 831009026096 P 1983 THILAGAVATHI A/P PERUMAL 1155
729 840914075976 P 1984 MAGESWARY A/P BALAN 1155
730 841113075540 P 1984 ANGELINA A/P GNANAPRAGASAM 1155
747 850819075811 L 1985 BASKARAN AL VIJAYAN 1155
774 880611075254 P 1988 LINDA A/P GNANAPRAGASAM NO.1155
779 890311016294 P 1989 MALA A/P BALAN NO 1155

Yang ni pulak senarai nama 65 Pengundi yang dikesan menggunakan alamat yang sama iaitu No 1138, Kampung Bagan Serai, Jalan Sembilang, Seberang Jaya, Permatang Pauh:

15 330422085529 L 1933 MOHD YUSOF BIN MOHD SOOM 1138
48 410403085435 L 1941 MOHD HUSSIN BIN CHAT 1138
44 410108075218 P 1941 RAMLAH BINTI MAT ALI 1138 TBP
76 441202085836 P 1944 EMBIN BINTI ABD RAHMAN 1138
86 460819025036 P 1946 KHATIJAH BT HASSAN 1138
95 470102075254 P 1947 KARTHIYANI A/P PERUMAL 1138
98 470302025470 P 1947 SITI ASA BINTI ARIFIN 1138
114 480928075516 P 1948 MANGGAKASSIN A/P PARMAL 1138
115 481214045168 P 1948 MARIAM BINTI SAAD 1138
125 491107025478 P 1949 SITI JAMALIAH BINTI MD MIN 1138

187 540612025178 P 1954 KECHIK BINTI HAMID NT 1138
194 541029025212 P 1954 RAFTAH BINTI HASSIM 1138
246 561118075201 L 1956 MOHD RASHID BIN MD NOOR 1138
263 571007085860 P 1957 ROBIAH BINTI DIN 1138
273 580328075625 L 1958 MURAD BIN HASSAN 1138
282 580925075498 P 1958 ZAHARAH BINTI MD NOOR 1138
297 590316085577 L 1959 MAT ZAIN BIN MOHD YUSOF 1138
313 590925025721 L 1959 SAMSUDIN BIN REJAB 1138
335 610414085007 L 1961 MARATHAIYAH A/L PACHAVANAM 1138
338 610607075569 L 1961 RUSLI BIN MD NOOR 1138

342 610816025939 L 1961 ABU HASSAN BIN REJAB NO 1138
346 610907075659 L 1961 K PRAMASIVAN A/L P KALIMUTHU 1138
357 620410075724 P 1962 MARIAMA A/P CHELLIAH 1138
372 621204075445 L 1962 KARIM BIN MD.NOOR 1138
373 630101025634 P 1963 SABIRAH BINTI GHAZALI NT 1138
402 641007025009 L 1964 RAMLI BIN ZAHID 1138
408 641121025838 P 1964 BAHIYAH BINTI REJAB NT 1138
418 650712075495 L 1965 MOHAMAD BIN SHAARI 1138
430 660322075800 P 1966 SALASIAH BINTI MD NOOR 1138
439 660531075081 L 1966 AZHAR BIN ISMAIL 1138

455 670407076123 L 1967 AZHAR BIN MD NOOR 1138
475 680406075646 P 1968 JAYABHARATHI A/P VETTANATTAYIL 1138
479 680523106341 L 1968 EWAN BIN ZULKIFLI 1138
496 690220035733 L 1969 ROSLAN BIN ABDUL 1138
498 690516075216 P 1969 AMUTHAVALLI A/P SUBBAYAH 1138
506 691020075655 L 1969 AZNI BIN MD NOOR 1138
519 700618075117 L 1970 SHAMSUDDIN BIN DIN 1138
520 700626085219 L 1970 AMIR BIN HASAN 1138
524 701118075983 L 1970 KAMARUDIN BIN MD NOOR 1138
528 710114086030 P 1971 JULIANA BINTI KAMARUDDIN 1138

550 720605075351 L 1972 KAMARUDDIN BIN DIN 1138
552 720621025397 L 1972 ISMAIL BIN MOHD YUSOF 1138
568 730713075657 L 1973 KAMARUL ZAMAN BIN REJAB 1138
584 741210075253 L 1974 IBRAHIM BIN MOHD YUSOF 1138
585 741227075559 L 1974 MUHAMAT BIN ABDUL HAMID 1138
595 750606086594 P 1975 JAMILAH BINTI MOHD YUSOF 1138
596 750710075588 P 1975 ROSLINDA BINTI MOHD RANI 1138
610 761223025624 P 1976 NORAINI BINTI ABDAUL RASHID 1138
614 770205075542 P 1977 MANJULA A/P KRISHNAN 1138
616 770422086221 L 1977 JOHAR BIN AHMAD 1138

624 771203075869 L 1977 NAZRI BIN ABDUL HAMID NO. 1138
628 780220076227 L 1978 KUMARAN A/L KRISHNAN 1138
635 781221075159 L 1978 AZMAN BIN HASAN NO 1138
644 790822075001 L 1979 THURAIRAJ A/L KRISHNAN NO 1138
657 800806075593 L 1980 MUHAMAD ASRI BIN ABDUL RAZAK 1138
659 800902075323 L 1980 VISVA A/L KRISHNAN 1138
667 810410075182 P 1981 HANIZA BINTI ABDUL HAMID NO 1138
687 820621086200 P 1982 AIDA BINTI HASAN 1138
700 830414075583 L 1983 HAMZAH BIN MAT ZAIN NO 1138
704 830526075561 L 1983 MOHD REDZWAN BIN ABDULLAH 1138

748 850828075450 P 1985 SUHASINI A/P K PRAMASIVAN 1138
754 860302355465 L 1986 YASSIN BIN ABDUL HAMID 1138
758 860823565556 P 1986 NORAIZADATHULAKMA BT MAT RODZI 1138
773 880528355335 L 1988 MUHAMAD SAHLAN BIN SAMSUDIN 1138

Lepas korang baca tutorial dan artikel yang panjang macam sial ni korang perasan tak bola tanggung yang kita lempar 3-4 hari lepas sampai ke sudah tak dapat disambut puak-puak penyokong UMphorNO dan umpan busuk yang dah lemau yang kita hulur - bodoh-bodoh je puak-puak penyokong UMphorNO telan sampai kenyang...???

Bola tanggung yang gua maksudkan di awal artikel tadi kalau korang nak tau ialah, pendedahan senarai daftar undi yang mencurigakan ni melibatkan Parlimen Permatang Pauh iaitu Lokaliti Dato' Seri Anwar Ibrahim selaku Ketua Pembangkang Malaysia.

Korang paham tak dekat situ..?

Kalau gua adalah "Kipas Susah Mati" KERAjaan Malaysia, pendedahan sebegini besar adalah peluang untuk gua "Membunuh" karier musuh politik gua iaitu Anwar Ibrahim. Gua boleh "cap" Anwar Ibrahim sebagai "Ahli Parlimen" pilihan "Pengundi Hantu" sebab ada bukti yang jelas dan nyata bahawa di Parlimen Anwar Ibrahim sendiri berkampungnya 65 pengundi dalam sebuah rumah dan juga 88 pengundi dalam sebuah rumah. 1 jumlah yang tak masuk akal.

Korang semua kena "hairan" kenapa puak-puak penyokong UMphorNO tak berani nak mengecap Anwar Ibrahim sedemikian rupa dan tak berani menyambut pendedahan ini dengan mengusulkan supaya Tuntutan BERSIH 2.0 yang pertama iaitu BERSIHkan Senarai Pengundi dilaksanakan oleh Suruhanjaya Pilihan-Raya.

Padahal dari segi lojiknya, kemungkinan untuk Anwar kalah teruk dalam Pilihanraya Umum akan datang adalah sangat-sangat besar sekiranya Senarai Pengundi di BERSIHkan sebab di lokaliti Anwar Ibrahim bertanding sahaja telah direkodkan adanya senarai pengundi yang mencurigakan.

Anwar Ibrahim atau Pakatan Rakyat mungkin terlibat dalam memasukkan pengundi hantu di kawasan yang ditandingi dan oerkara ini wajib diambil berat. Kenapa puak-puak penyokong UMphorNO tak berani mengusulkan supaya SPR memBERSIHkan senarai pengundi sebelum Pilihanraya Umum ke-13..?

Sebab semua ni kerja UMphorNO.

Sengaja kita dedahkan senarai pengundi di kawasan Ketua Pembangkang sebab itu "Bola Tanggung" yang kita lempar bersekali dengan "Umpan Lemau". Dari awal gua dah agak yang puak-puak penyokong UMphorNO akan masuk perangkap.

"Bola Tanggung Tak Bersambut, Umpan Lemau Ditelan Kenyang".


Checkmate.

*banyak lagi senarai undi yang pelik-pelik dan tak masuk akal kita dah kesan termasuk di kawasan-kawasan "Orang Kuat" UMphorNO bakal kita dedahkan sikit demi sikit.

45 comments:

Joe Botak said...

jom mlm ni..join aku..sm2..mlm ni anwar ajak aku n the geng..kite rncang satu plan utk wt satu insiden ms 9/7 ni..bg nmpk mcm polis yg mulekn..azmin dh ade plan.

Anonymous said...

Joe botak umno. Ko jgn menyamar sbg joe botak pr. kita d pr bukannya bodoh mcm umno. Dpd pm spi ke pencacai bebal mcm kelkai.gerombolan songkok tinggi x sedar diri dpt memerintah pentingkan diri.

Anonymous said...

oi..spe menyamar..aku Joe Botak la ni..btul la geng..mlm ni spe nk join jmpe aku..

James Bondo said...

Elo elo calling agent Joe botak, calling agent botak. Aku james bondo nak jumpa ko ni. Kita jumpa kat rumpun buluh simpang tiga, mukim bambu. Aku maklumat terkini,... over and out.... ko pakai baju kuning dan seluar ketat.,.. Pak Juboq mungkin ada....

Joe Botak said...

ok agen james bondo..jumpe kt sane..aik..pak juboq kate die bz..die kate hntr azmin je..kene pakai segak2 ni..pak juboq ade.ok james bondo.roger.

Anonymous said...

komen yang tiada ilmiah langsung, kesian kesian.

Joe Botak said...

hahaha..lawak seh bdk2 pr ni...komen sblm kt en3 sblm2 ni lg la xde ilmiah..penuh dgn carut marut je..hahaha..org2 pr mn de otak..mmg la xilmiah..hahhahaha..br sedar ke komen2 kt blog balaci nuar juburi ni x ilmiah..

Melayu Perak said...

dulu puak-puak pencacai pkr yang keluar isu pengundi hantu.....lepas tu umno/bn tak ambil peduli....dah nak buktikan cerita mereka keluarkan senarai pengundi hantu yang juga mereka buat sendiri...kalau tidak mengapa ada 11 orang pengundi hant di rumah emak azmin ali..tentu mereka tahu nama, i/c, dan alamat pengundi hantu....dah depa yang buat...bukan salah spr...kalau depa guna satu alamat...

Melayu Perak said...

pengundi hantu ni boleh terjadi kerana...alamat pos kampung...katalah ada 200 orang penghuni yang menggunakan kedai runcit dalam kg.....jadi satu alamat ada 200 orang penghuni...menyalak lah pkr kata undi hantu....padahal alamat surat menyurat gunakan kedai runcit yang bertindak sebagai pejabat pos...sekarang pun masih ada agi...

Melayu Perak said...

main-main teknikal bab operate spr nih anak aku pun pandai....nak demo cara operate orang kata hero dapat counter umno/bn...apa bangang pencacai pkr nih.

Melayu Perak said...

cuba tengok 88 pengundi di permatang pauh tuh...semua keling nampak...bro ni area melayu beb...

Dr Gum said...

Elo Elo agen James Bondo dan Joe Botak, ini Maklumat terkini,, orang jepun dah sokong lynas corp. Lynas Corp akan buat duit banyak di Kuantan... Melayu kuantan akan maju kaya dulu kini dan selamanya...

http://www.theaustralian.com.au/business/mining-energy/japans-mitsubishi-ufj-financial-group-buys-324m-stake-in-lynas-corp/story-e6frg9df-1226087801986

KO baca ini... Yang ini ilmiah betul betul bukan olok olok.. bukan cobaan ko yang rugi....

Melayu Perak said...

buat tajuk pengundi hantu..pasai apa bincang lynas..buat satu-satu lah dulu...dasar lompat sini lompat sana pencacai pkr nih...

Dr Gum said...

Kalu aku ada kuasa dan kuasa mutlak tangkap orang; Orang pertama yang akan aku masuk kan jail ialah Pak Juboq dan Azmin Ali.. Ni aku sumbat dalam lokap seumor hidup. Lepas tu Aku akan tangkap pondan pondan dan mak nyah mak nyah dan homoseks yang banyak.. Masuk kan smua dalam satu jail.. Aku registerkan jadi pengundi dan depa smua boleh undi Pak Juboq dan Azmin Ali...

Joe Botak said...

rilek melayu perak..dr gum ni anti nuar juburi gak ni..mn pencacai2 taik nuar juburi ni...senyap je..g layan nuar juburi ke..hahha..pencacai taik nuar juburi bodo selamanya.......

Abu Nu'man said...

hebat penerangan anda... kalu UMporNo tak paham lagi tau tau le... b=memang bodo tahap gaban puak-puak nie...

http://dppwm.blogspot.com

UTUSAN MERAPU/BERITA MELOYA/BERITA 3 SUKU said...

salam tuan punyer blog

wah nampaknya meriah sungguh manusia bermazhab UMNO bertopengkan anjing ni menyalak kat sini yer

poji

silap2 ada yang tak mandi wajib lagi kot lepas berjubor semalam dengan bini masing2

genyeh2 mata terus bedal sesedap mak bapak diaorang kat blog kau

sudah2 lah poji...kau sunting je salakan diaorang ni..aku bukan pengecut tapi makin dibaca ,, mahu rasanyer nak cabar 1 lawan 1 terutama pencacai kepala butoh puak puak barua ni

jangan layan haram jadah semua ni

kalau kita lah menyalak kat blogger upahan umno..aci makan sate 1000cucuk...tobat diaorang tak siarkan punyer komen kita

Joe Botak said...

huyoo..bkn main lg anon July 5, 2011 1:12 PM mencarut2...kagum aku dgn balaci2 pr ni..kalo bab2 mencarut mmg ko power..tp iq zero..haha..nmpk sgt akhlak rendah tahap jamban...tp sume org dh tau dh tahap akhlak balaci2 nuar juburi ni..sume taraf2 jamban je..

ade hati nk delete2 komen..hahaha..dasar pengecut mcm nuar juburi..hahahah

Anonymous said...

Yg ni ape cerite Poji ganja 2.0?
---------------------------------

36 bom petrol dirampas, dipercayai ada kaitan dengan Bersih

05/07/2011 1:04pm

Oleh AZIAN ABD. AZIZ
SHAH ALAM 5 Julai – Polis merampas 20 bilah parang, 36 botol bom petrol dan sejumlah bebola besi dalam serbuan di belakang tokong Cina di Batu 14, Jalan Gombak Lama dekat sini, malam semalam, disyaki berkaitan perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih), Sabtu ini.

Dalam serbuan itu, polis turut menemui 44 baju T berlambang Bersih 2.0 dan sejumlah lilitan kepala berwarna merah serta kuning yang kesemuanya disimpan di dalam lima buah beg pakaian dan dua beg plastik.

Ketua Polis Selangor, Datuk Tun Hisan Hamzah berkata, taktik digunakan oleh mereka terlibat sama dengan golongan komunis semasa zaman darurat. – Utusan

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0705&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_15.htm

Note : Puak2 Pakatan mesti kata ini konspirasi dan kerje2 UMNO/BN..

jijah said...

aik? konon bola tanggok lak? adoiiii ni baru namanya putar belit....

Dah dibuktikan link korang adalah link merapu korang nak kona tu bola tangguk pula? haduyaiii... ngakujer la korang menipu memfitnah... kan senang

Ko tau tak? yang mempromosi link bodoh yang tu geng2 PAKATAN HARAM gak ler...

Ni ko bagi sebarai baru lak... ada sekali alamat rumah nyer ker?
Kalau ada alamat rumah... lengkap sekali ngan nombor lorong/jalan nyer ker?

Aduyaiiii... sila la jawap lak kenapa rumah MAK azim ali berpuloh puloh org kat situ? ishk ishk ishk...

SUDAH KANTAOI NAK NGAKU KONON BOLA TANGGOK PULA KAAA?

CHITTT POOOODAH

Joe Botak said...

hahhaa..majoriti rkyt menymph dgn pr ni..ade ati konon kate dpt skongan majoriti rkyt..ptuihh...mmg bodo2 bdk pr ni..sumenye syok sendri kate byk sokongan..

u said...

dah sah barua dengan komputer dan brdband yg sama mabuk todi mencacai tak keruan kat sini

Joe Botak said...

broadband jadah ape...aku duk kt opis anwar ni.kt tropicana..hahaha..anwar nk bg habuan..

Jeo Botak said...

Kah..kah.kah...
Mak oiiiii....
Banyak lembu2 dan beruk umnopurno yg suka kat aku ni noh.
Tu la orang kata....bila dah sengkek idea, bila dah tak dak modai mula la buat fitnah dgn menggunakan nama nick orang. Memang BAHALUL betoi la.
Mungkin mak dia masa nak bersalin dulu tu tak baca quran kot. dan bila salin telinga tu tak diazan kot. Sebab tu suka jadi seitan menyamar buat buruk guna nama nick orang.

Jadi, kalau cam ni sifat2 specis lembu2 dan beruk umnopurno, memang tak hairan lah kalau DSAI difitnah dgn firnah yang paling jahat.

DASaR GANGSTER LANCAU....

Joe Botak said...

oi..ko yg nyamar jd aku..apehal bro..ko ingt ko sorng je ke joe botak di kalangan 27juta rkyt malysia...tu la..aku dh ckp..org2 pr ni mmg bodo..sbb tu la sokong nuar juburi..hahhaa..dasar kaki carut btul ko ni..

Jeo Botak said...

Weiiiii...

Ketawakan beruk2 dan lembu LANCAU Umnopurno....

"Orang nak pergi serah memorandum pada Agung dikatakan nak gulingkan Agung"

"Orang nak pergi dgn cara aman, lembu2 dan beruk2 LANCAU boleh pulak kata nak BERPERANG"

"Orang nak berhimpun dgn aman, boleh pulak buat lawak kata nak letupkan bom pada pihak lawan"

kah..kah..kah..

MEMANG TAHAP PALING BANGANG LEMBU2 & BERUK2 UMNOPURNO NI.

Anonymous said...

Kalau aku kata semua totok PAS dan PKR ini bodoh tentu nko orang marah kat aku. Tapi sebenarnya memang nko orang semua bodoh dan suka buat fitnah.

Ni bodoh, mana dapat nombor plet KBS 1138 tu??? Plet lori terjatuh kemudian tempek kat rumah tuh ke???

Woi ada ka Majlis Perbandaran Seberang Perai keluarkan nombor plet rumah macam tuh untuk premis bukan kekal??? Jawab beb....... kalu tak pasti, pi tanya Bahagian Bangunan, MPSP di Bandar Perda tuh

Penghuni rumah-rumah setinggan (mungkin tuan tanah tu sekarang Cina wlaupun masa dulu milik Melayu, ataupun tanah Kerajaan yang belum ada rancangan nk develop) selalu pakai satu alamat saja kerana rumah setinggan mereka tak ada alamat (rumah tak leh daftar bukan dibina atas tanah milik sendiri). Buat kad pengenalan pun pakai nombot satu tu la yang ditempek mungkin berbelas atau berpuluh tahun lalu.

Peduli apa satu alamat mempunyai 100 pengundi pun. Bila nak mengundi keluarkan Kad Pengenalan pengesahan kepada pegawai pengundian. Nama dalam daftar digariskan sebagai pengundi telah mengundi, siap dengan nomot kertas undi lagi dicatat dalam daftar. Saksi dari wakil2 parti bertanding lagi termasuk kaum totok PAS dan PKR.

Oiiii... kalau orang PKR & PAS mabuk minum nira lebih teruk perangai daripada India mabuk toddy ....

Citttt..... cittttt..... citttt...

Mangkok ayun yang berkata rumah tu didiami oleh bepuluh orang memang la bangang sampai ke tua....

Joe Botak said...

laaa...nk hntr memorandum je ke..hahahahaha..serah memorandum perlu ke 1000 org..sorng pon dh ckup bai..bodo tul ko ni..yg buat tu dh mmg bodo..yg join tu lg la bodo..

ape jaminan yg korng ni akn berhimpun secara aman..dasar xreti undang2 btul..org dh affer wt kt stadium..korng sibuk nk nyusahkn diri berarak kt jlnrya mcm org gile..

himpun cr aman ke??hahhahahaha..dasar balaci nuar juburi.

Joe Botak said...

berita terkini...ahhhahahahaha...bershit bakal diadakan di stadium..cancel 9julai ni..ambiga pandikuti xbgto lg tarikh lain..hahahaha..tau tkt keling paria yg pro murtad sanjungan hamPAs ni..

Anonymous said...

monyet2 bershit akan melalak n memekik dlm stadium..aku cdangkn buat kt stadium png..hahaha..s.alam kaw majoriti melayu islam..jgn rosakkn keharmonian umat islam s.alam dgn salakan n pekikan monyet2 ni sume..

uk..uk..uk..saba ye monyet..nnti aku bawakan pisang wrna kuning kt korng..hahahah..monyet bershit dh pon klh..

Anonymous said...

tajuk entri ni septtnya checkmate utk pr.hahaha

Jeo Botak said...

Kah..kah.kah...

Sekali lagi kita ketawakan beruk2 dan lembu2 Umnopurno.

Lihat....SIAPA yg jumpa AGUNG.
PAS kah....PKR kah.....atau...DAP kah...???? Mereka2 ini semua NGO2 yg mahukan SPR lebih telus dan jujur serta membersihkan PEMBOHONGAN yg terselindung yg di lindungi oleh Umnopurno.

Ternyata FITNAH beruk2 dan lembu Umnopurno nak gagalkan niat suci BERSIH tak kesampaian.

ADUHHHHHHH MELOMPONG nampaknya UMNOpurno.
Nak BERPERANG la....nak MENGGULINGkan AGUNG lah....kah..kah..kah...

Apa lagi yg hampa nak hahhhh??? Pisang mua *utk beruk2).....rumput mau (utk lembu2)..???

Man SoyaMadu said...

Yehh..yehhh..
Tahniah BERSIH.....
Semoga SPR terus BERSIH...

Aku cadangkan kita buat kat Studium Shah Alam. Sana berpuluh ribu boleh hadir.... tak cukup kat dalam kita kumpul kat luar studiu,

Aku saran lokasi PENIAGA2 juga dibuka.
Sure kepoh punya....

Alhamdulillah.....dapat jugak la aku berniaga. Ade juga masyukkkkkk...
REZEKI...REZEKI

Anonymous said...

Man,

Dulu muka aku ada masuk TV-1, TV-1 cuma paparkan apa yg aku komen saja. Yg aku setuju TV-1 tak siarkan. Menampakkan macam aku tak setuju saja pada BERSIH ni. Memang tak patut TV-1.

Man, aku mintak maaf kat sini. Bukan semua yg aku tak setuju. Ada yang aku setuju jugak. Cuma TV-1 saja yg buat macam aku tak setuju.

Man,
Aku sebagai peniaga, mohon jasa baik hang supaya aku dapat berniaga sama di sana nanti. Tolong Man ye.

Memang buruk perangai TV-1. Memang tak adil TV-1

Aku dah puas talipon hang itu hari, tapi hang tak mau angkat.
Memang dahsyat mainan dan propaganda TV-1 ni. Kerana TV-1, aku hilang sahabat dan tempat utk business.

jijah said...

pernah dengar MAYBANK keluarkan kenyataan jangan percaya email yg dihantar kpd setiap pengguna email?

Dorang bagi amaran jangan masukkan sebarang infomasi melalui link tu.... Ingat?

Kalau kita tgk link yg konon dihantar melalui email pun nampak dari domain MAYBANK kan?

Tapi sebenarnya link itu link hoax/fake/palsu... tujuan cuma satu... nak curi info

Dlm kes geng2 pakatan haram ni lebih kurang sama jer...
Tujuannya bukan apa... nak menjatuhkan kredibiliti SPR dan nak memfitnah..

Ni ler dinamakan teknik Phishing...

Cuma sampai sekarang soalan aku tanya sebelum ni napa x jawap?

Kenapa rumah mak azim ali sahaja mengapa ada 11 orang pengundi hantu di rumah emak azmin ali?

Hadoiii... bangang tahap gaban tol ler korang nie ek?

Kenape ler korang masih nak percaya perkara yg terang2 FITNAH haaa?

woiii... korang dah kantoii daaaa

jijah said...

hah? apa mau jawap?
Nampak sgt korang ni suka percaya yg fitnah yee?

Bengap al bebal ler tu namanya tuuu

Anonymous said...

Utk jawap soalan cik jijah, ini jawapnnya,

Kami adalah geng motosikal satu jenama (tak perlulah sebut jenamanya). Memang kami setiap bulan kami akan di taja berkumpulan menonggang motosikal jenama itu kemerata-rata tempat. Kami akan diberi RM50/-( ikut berapa jauh tempah yg hendak di tuju) utk duit minyak dan sehelai baju T.

Jadi apa yang berlaku di Ipoh itu hari ialah kami telah diTIPU oleh pengelola tersebut. Kami dikehendaki berhimpun di suatu tempat. Di situ kami diberikan RM50/- dan sehelai baju T Merah tertulis PATRIOT.

Sebelum di berikan baju tersebut kami diberi arahan supaya hanya mengikut laluan yg telah di rancang dan menonggang berkumpulan bersama mereka.

Apa yang sedihnya ialah kami benar2 telah di TIPU dan di INIAYA oleh penganjur. Mereka mengatakan hanya perarakan motor berjenama tetapi sebaliknya bila tiba kami di arahkan berarak bersama mereka iaitu bersama kumpulan PATRIOT.

Kumpulan ini sebenarnya di dalangi oleh sebuah pertubuhan politik tanahair iaitu UMNO dan berselindung disebalik NGO bernama PATRIOT.

Memang kami tak sangka. Bulat-bulat kami di tipu. Inilah pertama kali kami di tipu oleh penganjur yang kononnya perarakan bermotor berjenana itu tapi sebaliknya utk tujuan politik KOTOR parti tersebut.

HARI INI DALAM SEJARAH

Inilah jawapan untuk cik jijah

jijah said...

ooo ye ke... jadi moto ko diikat bersama2 dgn moto lain ker baru leh gerak?

ooo selama nie ko tak tau ker sal PATRIOT?

ooo ada org pakaikan baju t tu ke badan ko eh? dan kuncikan menggunakan teknik ajaib gaban supaya x leh dibuka semula la ye?

ingat2 ler kalau nak kuntau pun... x yah ler nak tukar topik kann...

KALAU DAH KANTOI tu NAGAKU JER LERR

BAHALOL

Anonymous said...

Cik Jijah,
Kenapa la marah sangat.

Yang kantoi adalah aku dn kami. Yang mengkantoikannya adalah pemuda umno.

Untuk pengetahuan cik jijah kumpulan kami kebanyakkanya tak sarungpun baju tu. Geram sebab di tipu. Kami berarak sebab jenama moto tu ja. Sebab dah ambil duit.

Yang aku nak jawap soalan cik jijah tu ialah umno adalah pembohong. Sanggup berbohong berselindung disebalik penganjuran motor berjenama dan kumpulan NGO.

Kami sebenarnya anak2 muda yang nak mencari duit harian dan berseronok, tapi malangnya kami di TIPU bulat-bulat.

Macam inikah yang hendak dijadikan pemimpin tetapi mahu memimpin dengan cara menipu. Yang meniou orang melayu dan yang kena kencing adalah orang melayu jugak. Itulah umno jawapannya.

Anonymous said...

Mana ada dalam transkrip ke, perlembagaan Pas ke nak tubuh negara Islam. (Nizar) Dalam Al-quran pun tak ada sebut negara Islam. (Hadi). Wa, aku baru gertak sikit pakai air liur bersememeh air hidung PAS tu belum aku sepak. (Kapal Pusing) Syukur, Allah dah tunjuk siapa PAS penjual Islam.

Anonymous said...

tak usah dilayan beruk2 sarkas nih.. tetibe pulak umno nak perjuangkan islam.. mati idup balik pun aku tak percaya

Anonymous said...

umno peruangkan pemimpin porno bole la

dari AMENO ke UMPORNO gituuuu said...

hahhaa..majoriti rkyt menymph dgn UMporNO ni..ade ati konon kate dpt skongan majoriti rkyt..ptuihh...mmg bodo2 ANJING ANJING UMporNO ni..sumenye syok sendri kate byk sokongan.. Citttt..... cittttt..... citttt...

PERHATIAN....

TIPU MENIPU,KENCING MENG KENCING, PORNO Mem PORNO, ANJING MENG ANJING Tidak Dapat D PISAHkan Ibarat YAHUDI & UMporNO , BABI & ANJING.... & IA juga adalah AMALAN Seharian d KALANGAN TOTOK UMporNO......

KESIANNnnnnn Kepada ANJING ANJING, PENJILAT PENJILAT ORANG ORANG UMporNO BE END HARAM JADAHhhh....

Anonymous said...

ada yg kata sampai 88 pengundi satu alamat dan pengundi hantu dalam rumah ibu azmin ali seolah2 disengajakan oleh pkr sendiri. PERSOALANNYA KENAPA SPR DAN BN TOLAH TUNTUTAN BERSIH 2.0 SUPAYA BERSIHKAN NAMA DALAM DAFTAR MENGUNDI? DI SINI NAMPAKLAH SPR DAN BN PUNYA KEJE. KALAU SEORANG PENGUNDI ADA 2 IC DAN 2 KELAYAKAN MENGUNDI MCM MANA, KEJE SIAPA PULAK?

NAMA 88PENGUNDI SATU RUMAH PELBAGAI KAUM DAN DARI PELBAGAI NEGERI. RUMAH 1MALAYSIA KE?

SEKARANG NAK GUNA BIOMETRIK, LAGI SENANG NAK TIPU, LAGI PUN BANGLA DAN PENDATANG HARAM RAMAI DAH DIREKOD GUNA SISTEM BIOMETRIK. NANTI MASA MENGUNDI RAJIN2 LAH BERBORAK DENGAN PENGUNDI LAIN,MANA TAU ADA YG TAK PANDAI CAKAP BAHASA MELAYU.

Anonymous said...

"NANTI MASA MENGUNDI RAJIN2 LAH BERBORAK DENGAN PENGUNDI LAIN,MANA TAU ADA YG TAK PANDAI CAKAP BAHASA MELAYU."

Maksud ko, macam minah "Sabah" yang cakap pelat Filipina yang kena cekup dengan gari longgar kat Bersih tu hari ke? Memang patut pun kena sula.