"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Thursday, July 07, 2011

Kasi Bungkus Sama Ini Perempuan!

Reactions: 

LIHAT wajah perempuan ini baik-baik. Namanya Datuk Yasmin Binti Dato Yazid, pemegang kad pengenalan bernombor 591028035078. Wanita ini bakal dilantik menjadi CEO (Chief Executive Oficer) TH Travel & Services Sdn Bhd [TH travel] sebuah anak syarikat Tabung haji pada hari jumaat ini. TH Travel adalah sebuah syarikat yang menguruskan perjalanan beribu-ribu jemaah ke tanah suci Mekah terutamanya untuk menunaikan kewajipan rukun Islam ke lima.


Sebelum ini, Perempuan ini telah gagal menguruskan TH Global Services Sdn. Bhd. sebuah lagi anak syarikat Tabung Haji yang mengurus dan membekalkan makanan halal di Malaysia dan Arab Saudi [TH Global], hairan bin ajaib, kini perempuan ini bakal dilantik untuk menerajui Syarikat yang lebih besar yang akan menguruskan wang yang lebih besar bernilai ratusan juta ringgit.

Di dalam Mesyuarat Pengurusan Tabung Haji yang lalu, Dato' Paduka Ismee Ismail (Pengarah Urusan Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif Tabung Haji) [TH] telah menyebut tentang kegagalan perempuan ini di dalam menguruskan TH Global sebelum ini. Perniagaan TH Global tidak menguntungkan, baru-baru ini perempuan ini bergaduh dengan Pak Arab di dalam pengurusan di Arab Saudi.

Lu orang semua sudah buta ka? Perempuan ini sudah gagal menguruskan syarikat sebelum ini, tapi kenapa masih nak lantik dia untuk menerajui syarikat yang lebih besar? Lu jangan lupa wahai perempuan, bukti skandal lu di Mekah, skandal lu di Sabah beberapa hari lepas sudah ada dalam tangan gua. Kalau lu nak mintak saksi, jangan kata 4, tapi beratus-ratus jemaah haji nampak perbuatan sumbang lu di Mekah! Satu persatu akan tampil menjadi saksi.

Kepada staff Tabung Haji dan semua orang yang berkenaan, jangan tutup mata sebelah beb, gua tahu lu orang semua kenal perempuan ni. Lu orang menguruskan jutaan rakyat Malaysia beragama Islam untuk menunaikan rukun Islam ke lima. Lu orang tahu siapa perempuan yang penuh dengan skandal ni kan?

Ini soal agama, gua tak ada kepentingan politik dalam hal ini. Jamil Khir, kalau lu tak mahu ambil tindakan, lu punya tembelang gua akan bongkar, dokumen "claim" lu semua gua akan publish bagi satu Malaysia tengok. JANGAN LACURKAN AGAMA!

Sumber: [MiLo SuaM]

26 comments:

KIDFx said...

dah tu macam mana dia boleh dilantik? prosedur lantik director mesti by meeting... director2 lain x kan x gi meeting kot?

kasi bongkar je lah TPU.. senang cerita

Amuraria said...

SEMUA NI KES KRONII LA APA LAGI !

Anonymous said...

1.lama dah dok peghati!!puak-puak agama ni!!kalau diberi tanggongjawab!penguruanka!pentadbiranka!hancur!!tak kirala depa puak paska!puak umnoka!jamil khirka!nik azizka!semua pandai cakap bedegaq-degaq saja!bagi tanggongjawab!!tak tak buat kerja!!
2.dok hairanla jugak!yang hussam buat projek berjuta-juta!!RUGI!!pakat-pakat lantik juga sebagai pemimpin pas!!
3.apa kisah bhaiiiii!!!

otaklunyai said...

TH memang telah lama dipenuhi oleh penyamun2 yg menyamun duit tabungan bakal jemaah dan jemaah haji... dah lama dah..... tapi semua buat buta mata dan pekakkan telingan sebab semua yg dilantik utk mengurus TH ada agenda masing2... semua masuk ke TH dgn harapan nak sakau duit, projek dan jadi kaya-raya... kalau tak caya semak laporan jabatan audit TH... tapi yg kena tuduh curi duit org lain... jerung2 selamat... amannnnnn... ini belum cerita claim org besar2 di TH, belum cerita elaun kereta, elaun drebar, elaun itu dan ini, tukar handphone model terbaharu, jagan ada kelaur yg canggih mesti nak tukar... dapat elaun kenderaan tapi guna drebar TH jugak... mereka laknat2 ni dah lama bermewah2 di TH... sebab tu yg atas2 tu semua senyap... sebab masing2 dapat habuan masing2... tapi bila bab mengurus jemaah dok bangkit kos ini naik, kos itu naik dan macam2 lagi.. bila ada saja program2 kera-jaan duit TH lah yg jadi mangsa... bab ambil staf pun sama, sepupu org nilah, sedara org tulah, anak buah mamat nilah dan macam2 lagi sepupu-sepapat yg disumbat masuk ke TH, sebab tu bila ada penyelewengan masing 2 cover-line... benda ni dah lama berlaku dan pihak poengurusan dan mentri tau... tapi buat bodoh je sebab tunggu peluang nak kebas sama.... mudah2han Allah S.W.T melaknat manusia2 jenis ini yg mengambil kesempatan keatas tabungan jemah2 yg majoritinya rakyat marhain yg bertungkus lumus mengumpul duit utk pergi haji. Ada kes yg masuk kerja TH tapi tak da kerja sebab sepupu-sepapat org2 tertentu jadi wujudkan jawatan sebab nak sumbat jugak sedara-mara dlm TH...

Anonymous said...

dengar-dengar cerita, musim haji lepas ada org TH jual kuata haji?

UTUSAN MERAPU/BERITA MELOYA/BERITA 3 SUKU said...

Masyaalah.......bab ugama nak dilacurkan jugak

tuan punya blog aku cabar kau buktikan semua ni

kita nak takut apa brooooo

Joe Botak said...

kalo btul org TH buat slh ko dedah la cpt2...xkn nk main ugut2 plak...dedahkn je la kalo btul..jgn sekadar wt fitnah kate ade bukti tp xdedahkan..ni sume taktik utk burukkn agensi kerajaan la kalo ko xdedahkan...ooi..dedahla cpt2 oi kalo btul..xyah ugut2..kebenaran harus ditegakkn..

Joe Botak said...

crite hot..nuar juburi punye fb kne hack..hahaha..letak password mokhtar..satu dunia tau passwod die..gile meroyan bdk2 bodo pr psl kes ni..dlu web gov kne hack bkn main kutuk2 lg..hahha..amek kau..nuar juburi bodo selamanya.

UTUSAN MERAPU/BERITA MELOYA/BERITA 3 SUKU said...

anon pukimak 1146/1155

hoi kepala butoh..engkau apahal...tak cukup ke lagi kau jilat longkang dan kumbahan parit

engkau pa hal

Joe Botak said...

huyoo...terer anon July 7, 2011 12:00 PM UTUSAN MERAPU/BERITA MELOYA/BERITA 3 SUKU mencarut..syabas2...tahniah poknik..anak didik ko dh terer mncarut2..xsia2 ko ajar die..oi monyet...rilek aaa..ko simpan dlu ilmu mncarut ko tu..sbtu ni ko leh kuarkn ilmu ko tu..hahahaha..ko ni anak ikn utk stok nuar menjubo ke....hahaha..ape2pon bdk pr bodo selamanya..ketua die lg bodo..smpai fb pon kne hack..

Jeo Botak said...

Woiiiii beruk2 and lembu2 Umnopurno kat atas,,,

Wa mau tengok lu punya permainan
Lu main LANCAU sama itu Gangster Pendekar Karapolei lagi bagus...

ha..ha..ha...

LANCAU LU LAAAAA....
Mau kasai buruk orang punya nama...lu guna nama nick orang.
Sekali lagi...
LANCAU LU LA.

Joe Botak said...

deii tambi..kalo xmau org tiru nm u..u kasi register la..hahaha..bodo btul bdk pr ni.

Jeo Botak said...

Anon 1:07
Ala kau ni..
Sapa tak kenal Umnopurno...
Penyamun..
Gangster....
LANCAU....

So, kalau registerpun, dan kalau dah nama PENYAMUN, buat apa pun...
LANCAU tetap LANCAU jugak.

ha..ha..ha...


Species yg tak boleh dipercaui

Joe Botak said...

anon July 7, 2011 1:57 PM..ko ni msk kelas mncarut tiap2 mlm ke..spe cikgu die aa..pok nik ke nuar juburi..hehhehe..power seh ko mncarut..tp kn aku dh ckp..simpn ilmu ko ni..sbtu ni br ko kuarkn..jmpe sbtu ni bro..aku dtg bwk pisang..nk bg kt monyet2 bershit yg pkai bj kuning..hehehe

Anonymous said...

Syukur....2x
Dh sampai KL
5 bijik bas + 150 biji kereta. Hotel dah booked...apa lagi...
This Saturday laaaaaa...
Yellow 3x

Anonymous said...

Aku ni keje ngan TH. Takde pun benda2 macam tu. Reke2 cerita je tu. Bosan lak aku blok ni kalau nak bagi maklumat biarlah ada kebenarannya. Layan Papagomo lagi best bye.

Jeo Botak said...

Cun jugak AWEK ni...
Tapi apa kan daya...si Jamil Khir dah rembat dulu....
Melompong la.....

betel said...

tak payah la buat cerita, nanti jadi fitnah. kalau dah salah, dedahkan sahaja, agar di ketahui umum tentang salahlaku beliau.

AL JARUMI said...

Moga Allah menyebelahi org2 yang benar! bongkarkannnn~

semut said...

Perempuan ni lulus menguruskan bisnes dan kewangan ikut cara UMNO. Sesuai jadi suri rumah je dan kalau tak sempat pergi aji naik je Pak Aji.
Bikin rosak orang punya program.

Anonymous said...

kalu blog pro kerajaan bongkarkan kesalahan PR siap ngan bukti korang marah. kata x baik buka aib org. ni dah terbalik plak........paham2 jelah.

Anonymous said...

ake ake..
sekali pandang gambar tuh teringat pada lukisan oalig erkenal mona lisa yang penuh miteri tuh..

Apa pun aq tertarik gak n3 nih. Bagi orang2 pr terutama pkr bolee lah tengok2 pendirian masing2 tentang berkepimpinan orang macam anuar dan mat sabu tuh..ahe ahe...

Rasanya n3 nih laluan terbaik untuk memahami sesuatu di persekitaran politik kita

LK

Anonymous said...

yang tukang post cuma bagi tohmahan dan tak tau lagi samada tohmahan betul ke tidak. yang bagi ulasan dah sampi maki hamun walaupun tak tau tohmahan betul ke tidak. dosa pahala dah letak belakang. emosi menguasi fikiran.

Mahkamah said...

Harap kau x buang posting ni sebab nak tunjuk kat Datuk Yasmin. Kalau kau punya facts x betul & fitnah, aku harap Datuk Yasmin saman kau cukup-cukup sampai kau bankrap. Berani buat berani tanggung beb..!

AL-ISAFI said...

Why can’t we engage in Positive and Ethical Politicking ie without finding fault(ie not done obvious)…do we have to dig into one;s underwear…. If one does this, then the one that comes to power will definitely go into your underwear AND this will never end…The losers will be the general masses having to bear with Mud Slinging..
Avoid LIES, DECEIT and FALSE DECLARATION under the pretext of Freedom Of Information…Why THE MALAYSIAN LIAR of MAT SABU and TIAN CHUA have to lie to the people..They had lied before BUT they cannot forever go on lying…One will get caught as in Mat Sabu and Tian Chua’s case..BUT the biggest and world No ! Liar has to be the Drunkard, Womaniser, Playboy, Bad Father, Dirty Husband the One and Only RPK (Raja Penipu Kelentong)…he dares to scoop stories from afar, not in the ring..taking potshots from afar..adding Cowardice to his titles
Has Nik Aziz, Abdul Hadi got to bear with this…hahhahahah …As PAS is no longer a Party of Scholars, they have changed into UMNO of sorts,,,lying for their own political benefit….What a pity… Mta Sabu is good at this, END JUSTIFIES THE MEANS…That is PAS can now tolerate BOOZE, WINE, MASSAGE during Ramadhan…This has never happen…Only under Nik Aziz as SPIRITu-ual Leader..Where is the BRETHREN IN BELIEF Slogan, MEMBANGUN BERSAMA ISLAM and of Course, HUDUD, you dude.
As for DAP,well, the Teo BH case shows that with little power One can go crazy on Government fund, what if you have billions….China tetap China….Chinese and Money never parts, only in death…then they bring Hell Money to bribe the Angels to enter Paradise..
The PKR…well, another Mr Bean..Parti Kelentong Rakyat..living on stories and symphaties ..Befora BERSIH 2, I told many friends..If after this Anwar uses another NeckBrace and blame any death on Police, I give up on them…WAS I NOT RIGHT? Umpteen of my friends are now with me, away from Anwar and PKR and many more are likeminded…Can I trust AZMIN the Wifeseller or the cronies of Anwar….Whatmore with Khalid Ibrahim as the Great Clown, not taking His Faith seriously but thinking only about his Fate…why no ban on entertainment and blessing MTV…
I hate ALL political parties now…I used to like PAS and PKR but not this time round…I think Mat Sabu, Husam,Nizar, Dr Zul, Khalid Samad, Anwar, Nik Aziz has gone TOO Far to repent..and the scholars are Shying away BECOS THEY LOST BADLY IN PARTY POLLS, WHATMORE IN NATIONAL POLLS…Sorry Tuan Ibrahim, Nasaruddin, Harun Din and all Ustaz,,,Just do what you best…gather the people, teach them, educate their hearts and make doa to Allah to make Malaysia safe under ulama nor Liberals….

Anonymous said...

bongkarr.... aku nak tau jgk apa criyer dia