"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, January 28, 2009

Adik Jebat Yang Gagal... - malaysiakini

Reactions: 
UPDATE 4:13pm - Dalam post aku dekat [sini] ada sorang pengkomen (mungkin sahabat-sahabat dari BPN yang pemalu, sebab tak berani letak nama betul dan link blog) yang menggunakan nick "adik jebat" tinggalkan komen :
  • Nama: mohd fauzi b mohd azmi
  • IC: 72062903XXXX
  • Alamat Rumah :4XXX jln bukit meXXXX, taman bkt meXXXX, 24XXX kemamam, terenganu
  • ni alamat rumah topeng perak dan ic dia.. aku kesian la kat dia ni ..kerja pun tak berapa bagus, internet ni je lah cari makan sebab tu aku tak dedahkan habis, tapi pasal dia tak kisah jap lagi kalau kecoh tak settle ke..site ni tak tutup ke..
Sebelum ni pun ada jugak komen yang lebih kurang sama dekat post aku yang sebelumnya dan aku rasa orang yang sama jugak. cuma bezanya alamat "rumah aku" yang dia bagi tu cukup lengkap. aku taip balik alamatnya :
  • No 4102,
  • Jalan Bukit Mentok,
  • Taman Bukit Mentok,
  • 24000 Kemaman,
  • Terengganu.
Jadi berbekalkan alamat tu, aku mintak tolong sorang kawan aku dekat Kemaman untuk carik "rumah aku" berdasarkan alamat tu...

Hasilnya apa hangpa tau?

Hasilnya ialah, alamat rumah tersebut sebenarnya ialah alamat rumah Menantu Dato' Mohammad bin Awang Tera..!

Woi..! aku ni menantu Dato' Muhammad Awang Tera ke?

Korang tau ke Dato' Muhammad Awang Tera ni sape? Inilah dianya Ahli Parlimen Kemaman..!

Kah kah kah kah kah kah kah kah kah..!

Woi... Adik Jebat..! hang siasat sapa ni???

Kah kah kah kah kah kah kah kah kah..!

Apa yang kau dedah sebenarnya ni Adik Jebat oi...???

*pembetulan...

Dato' Muhammad Awang Tera ialah ADUN Chukai... Ahli Parimen Kemaman ialah Ahmad Shabery Cheek (Strawberry)...

TP - mana la aku tau "pak mentua" aku tu MP ka ADUN... aku pun tak tau aku ada rumah dekat Kemaman..!

Kah kah kah kah kah kah...!!!

16 comments:

~♥ UmmiAnni ♥~ said...

uik..hang orang ganu ke..??baru aku tau..hahaa

hang bukan menantu org klate ke..??

Topengperak_Xinwugi® said...

Ummi - aku pun tak tau aku ada rumah dekat Gganu..!

musykil sungguh..!

kah kah kah kah kah..!

Anonymous said...

Tera la hang TP... jadi menantu Dato' Muhammad Awang Tera ...
hang memang tera..
Adik Jebat ni mesti kena ketuk kepala dengan BOS dia .. pandai sungguh dia menyiasat..

adik jebat said...

topeng perak babi!!!!!!!!!!!!!!

Topengperak_Xinwugi® said...

Aik?

ada orang kantoi..!

kah kah kah kah kah..!

Woi..!

Jemput ke rumah aku woi..!

ajak semua kengkawan woi..!

Umah aku kat gganu woi..!

kah kah kah kah kah..!

asrol said...

kepada Adik Jebat (blom sunat?)
ini pendedahan kisah benar pasal topeng perak.

wkahkahkhakhka
Topeng Perak, aku nok gi umah mung di kemamang la deh.
wkahkhakhakah

Ganu Kiter.wkahkahkahak

ini info tepat pasal topeng perak :

nama : mohd ultraman ibni superman
ic : ultraman mana ader IC baghal
alamat di sistem suria : planet marikh
alamat di bumi : * No 1,
* Jalan Bukit Mentok,
* Taman Bukit Mentok,Bukit Pelandok
* Negeri Lentok
*Negara Atok Kau
2400 Tganu Darul Hadari Glokal


umur : 100001 taun cahaya

wkahkahakhakaka

adik jebat, apa yang ko dedahkan ni?aku bukan nak biodata topeng perak, aku nak nombor tefon nenek sebelah sepupu tiri angkat ko .

Perisik lucah said...

sapa pulak tukang menyamar jadi adikjebat ni

hah.. ni aku

1. korang perasan tak, si Fauzi ni tak pulak menolak kenyataan dia kaki email seks, ( sabuL) dan jugak kaki jual barang dalam internet..hehehe

2. alamat tu ialah alamat dalam IC dia , takkan lah aku nak paste dalam ni ..sebab si fauzi ni bukanlah hensem, muka dah la berjerawat.. kerja tak tentu pulak..sian..cari makan guna cara publisiti murah

3. si asrol dan si hani tu takyah lah dok sebuk, korang punya info pun ada dalam tangan ni. dok diam diam je dah.. nanti habis anak bini suami isteri punya kedudukan keluar kat internet..

4. aku cabar ngko nafikan semua diatas.. :D

tulah.. jangan bermain di air tenang.. jap..aku nak paste ic k kat sini

berani nak mengaku tak...

720629-03-5183

dah la tak mendaftar jadi peungdi,.
kaki seks
suka cari glamer atas usaha orang lain
tak hensem dah tentu

patutlah geng ngan asrol, kelatekite.com tu pun tak berani nak up.. redirect pi rumah sewa ke apa benda..p

penakut..

ASrol penakut ..pendek la pulak said...

cari lah pulak sapa ni erk asrol...


mohd azuan bin Mohd Razali
890404035013
depan Sekolah kebangsaan kandis, 16300 bachik, kelantan

anak kemamang said...

TP,

pembetulan sikit..

Dato' Muhammad Awang Tera tu bukan ahli parlimen kemaman...dia ADUN Chukai, dlm parlimen kemaman jugak

Ahli parlimen Kemaman, tak lain dan tak bukan ialah Menteri Penerangan, Datuk Strawberry

Anonymous said...

kah ah kah buta2 jek kantoi...apa punya sengal daa.....

Anonymous said...

adik jebat
duit pon mintak mak bapak
lagi mau main internet ke
bodussssss

asrol said...

aku tak marah
cari la lagi biodata aku
wkahkahakha

asrol said...

tak pro langsung la bebudak BPN nih.

kitaorg nak main perang cybe rpasla isu nasional. yang hang gi kuarkan isu peribadi tu apsal?

aku tau sangat, BPn suka belit, putar alam, nak lari topik.

pastu sure ko nak tuduh aku peliwat ekkk

1 jer aku nak tanya pendirian BPN, BPN setuju tak kalo saya kata anwar liwat?

joe said...

Korang tau ke Dato' Muhammad Awang Tera ni sape? Inilah dianya Ahli Parlimen Kemaman..!??

bukan MP kemaman- shabery mulut berbuih tu ha...hahaha

Anonymous said...

aduhh...menantu je!!...khikhikih...aku ingat dia tu adun berhormat....khihkih.....bangga aku hehe...ingat lah setiap kita di lahirkan dgn sempurna....tak payah ambik kesempatan dgn kemewahan dan kemiskinan.....ada masa kita di atas....mungkin besok org lain duk atas....melayu bersatulah kuat dan kukuh!!....aku pemimpin umno ambik kesempatan...hehhe....????ingatan kepada melayu yg dh sedar...

adik jebat.. penakut jugak k ni..tutup je la blog ni said...

aik ..pasal apa tetiba je comment aku hilang..

oo comment aku betul erk..

oooo

kantoi erkkkkkk