"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, March 03, 2009

Dalam Proses Kemaskini...

Reactions: 
Teman baru sampai ke kawasan operasi teman. dalam proses untuk kemaskini weblog ini dengan kisah yang teman lalui di Pejabat SUK pagi tadi.

Gambar-gambar pun banyak nak di upload. teman bikin pelan-pelan ye yeob?

Sebelum ni, teman ada ceritakan masa teman dok update cerita dekat bawah tu, ada SB-SB datang, teman pun cabut. suke beno geng UMNO bila dengo teman cabut.

Teman cabut bukan sebab teman takut, teman cabut sebab teman kesian dekat puaka-puaka UMNO yang rajin masuk dalam blog ni.

Kalau teman kene cekup? kome nak dapat berita dari mana? sape nak melapor berita-berita dekat sini? kesian jugak teman kalau kome tak dapat berita... takut la pulak kome sawan... bebuih-buih mulut macam Strawberry depan PC/Laptop kang.

Teman tau kome suka masuk weblog ni sebab kome pun tau berita dekat sini semuanya benar & betul...

Yang penting sekali, kalau blog ni & semua blog-blog pro Pakatan Rakyat tak de... kome pencacai-pencacai UMNO gerenti tak masyuuuk kan?

Ye la... sekali komen dapat sploh hengget... hujung minggu kira double... banyak masyuk tu kan?

Kalau blog-blog pro Pakatan Rakyat tak de, kome nak carik makan macam mana?

Tak gitu Zali?

Ko komen la bebanyak... masyuuuuuukkk...!!!

*teman upload gambo sat... sejam lagi siap kot... sabo ye geng? oit... KL ape cerita?

10 comments:

zarbajad said...

betul tu yob.kasi pedih skit pencacai2 UMNO ni. U = UMNO, M = Masuk, N = Neraka, O = OoOoOo (bulat-bulat) hahahahkakakakh.. jadi..umno masuk neraka bulat2..haha..bangang punya pencacai dan barua UMNO!! aku nak tanya skit la dekat pencacai UMNO ni, pasai apa kome takut sangat Bubar DUN? takut kalah? Malu? jawab yob!hahah..PR memang nakkan BUBAR DUN.tapi kome UMNO penipu laknat ni tak nak. kalau bubar dun, semuanya akan selesai.pasai apa tak nak?jawab kalau kome pencacai UMNO ada teloq.kalau takdak yang reply,bermakna teloq penyokong2 UMNO, najib dah pegang. takdak pada kome.hahahah

sam said...

Kata P.Ramli dlm filem pendekar bujang lapuk ketika disekolah orang dewasa katanya : " Aliff Min Nun Wau"
maknanya "circus" memang betul lah..UMNO semuanya pemain circus banyak bergaul dengan binatang binatang...perangai pun lagu tu jugek...kalau tau ajal nak mati takpa takut tak sempat mengucap pulak....taubatlah sebelum terlambat ,taubat tau jgn tau buat...

Anonymous said...

mana zali ni cepat komen. bg komen yg paling bodoh di abad ini... hua hua hua...

Sarah JT said...

Pegang keris kemain lagi...nak tunjuk diaorang tu konon2 nya anak jantan. Pejuang Melayu konon...buat malu kaum je...bila diajak berlawan secara gentleman tak nak pulak...apa nak takut, kalau korang rasa korang berani jom lawan dalam pilihanraya...bawak dengan keris2 korang tu...lain la kalau korang tu betul2 takde (tutt)...berani kerana nak menang takut kerana nak kalah...meluat betui aku orang yg mengada2 macam ni...aku ingat diaorang ni kena penyakit phobia kut...PRphobia (phobia of Pakatan Rakyat), Anthropophobia (fear of people or society...)...takut kat rakyat and takut kat pakatan rakyat...

M Khairul said...

Terima Kasih Topengperak...
bagi lagi info banyak2 pasal perak... aku kat kl x tau keadaan di sana...

cucuatok de`bidor said...

yeop...ade berita kat kuala ke ? nizar jadi jumpe sultan ke ari nie ? ade krew2 yeop kat sane tak ? teman mmg dari dulu minat dlm bidang wartawan nie,boleh ke amik teman jd krew perisik rakyat ? tang gaji tu teman tak kesior pon..yg penting rakyat dpt berita dari saluran yg benor...tak gitu tuan tanah ?? hidup..hidup..hidup pakatan rakyat

*sib baik tak terpilih mase interbiew wartawan TV3 suku dulu..

sasaudengo said...

Zali... aku paste lagi kat thread ni plak utk ko komen sebelum ko merapu tak tentu hala...!

--------------------------------

Zali...zali!

Ni la tahap pemikiran orang UMNO. Cerite yang ko cakap tu, belum jadi lagi... fitnah tu!!!! (Komen ko ttg berta gempaq kononnya Khalid dan Nizar bunuh diri..!)

Ko nak dengo cerite yang dah jadi kat puak UMNO...!!!

1. Untuk mendapatkan kuasa dalam UMNO, Datok Mokhtar Hashim bersama Rahmat Satiman telah dijatuhkan hukuman penjara seumur hidup kerana membunuh.

2. Untuk dapatkan kuasa, ADUN Raub Dato Mazlan, pemimpin UMNO sanggup menyembah Mona Fendey untuk menguasai ilmu hitam sehingga dibunuh dan dikerat 18....

Banyak lagi contoh ketakutan puak-puak UMNO bila hilang kuasa... contoh yang telah terjadi bukan fitnah... so ZALI BAGHAL, BANGANG, BINGAI, BENGAP, BODOH, BEDENGOL...BARUA! Cilaka punya ZALI....ape komen ko?????

March 3, 2009 11:08 AM

Anonymous said...

Aku tinggalkan ayat ni untuk orang UMNO memikirkannya... Renung2kan lah.....

[9] Tidakkah mereka telah berjalan dan mengembara di muka bumi, serta memerhatikan bagaimana kesudahan orang-orang yang terdahulu dari mereka? Orang-orang itu lebih kuat daripada mereka sendiri dan orang-orang itu telah meneroka bumi serta memakmurkannya lebih daripada kemakmuran yang dilakukan oleh mereka dan orang-orang itu juga telah didatangi oleh Rasul-rasulnya dengan membawa keterangan-keterangan yang jelas nyata (lalu mereka mendustakannya dan kesudahannya mereka dibinasakan). Dengan yang demikian, maka Allah tidak sekali-kali menganiaya mereka, tetapi merekalah yang menganiaya diri sendiri.

Ar-Rum - Ayat 6

Anonymous said...

aku harap sgt tp haram jadah ckap betul,.. sekali komen 10 inggit?? nk claim kt sapa ye?? kt Nizar celaka ke?

duduk sejam kt cc bleh hantar beratus komen,..bayar bru 2 inggit je,..fuh jutawan aku ank haram oii

Anonymous said...

alaaaa....lu katala apa pun.....yang penting teman rase gelihati bila tengok komen pakatan tipu rakyat...macam hari ni perhimpunan haram bawah pokok...teringat teman masa budak-budak dulu...bila kalah main bola sepak...meeting bawah pokok ceri..komen referee tak betul....kha-kha-kha...