"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, March 13, 2009

Video: Penerangan Undang2 Tubuh Negeri Perak - malayskaini

Reactions: 

Kalau tak dapat tengok dekat sini, korang klik dekat [sini].

1 comment:

Anonymous said...

Penerangan seperti terdapat dalam video itu adalah baik dan perlu untuk dikhabarkan kepada seluruh rakyat khususnya rakyat dinegeri Perak. Agar mereka faham kedudukan sebenar.

Pakatan Rakyat mesti menangkis segala tohmahan dari parti lawan agar kedudukannya sentiasa stabil dan dipercayai oleh rakyat.

Apa yang telah diberitahu bahawa UMNO-BN sekarang dalam keadaan separuh lemas. Mereka akan melakukan apa saja demi parti mereka. Dan mereka juga akan bertindakan tanpa mengira halal atau haram kerana mereka telah melanggar banyak peraturan, adat dan undang-undang.

Untuk menutup kesalahan itu mereka tunding jari kearah pemimpin Pakatan Rakyat pula.

Sekarang kita lihat mahkamah pula ambil bahagian bertindak seperti dacing senget sebelah.

Apa yang kita mahu adalah Parti Pakatan Rakyat mesti lawan balik diatas apa yang mereka lakukan terhadap pemimpin Pakatan Rakyat...lawan terus lawan sehingga mereka tidak menyerang lagi.