"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, April 01, 2009

PerakExpress.com Kembali - malaysiakini

Reactions: 
Pengumuman...

PerakExpress.com telah berjaya diactivate. sila klik di[sini] untuk akses ke PerakExpress.com.

25 comments:

Orang Perak said...

http://www.youtube.com/watch?v=LSgEGpvdqj8

Bro, apa pendapat u pasal ni

Topeng Perak® Unmasked said...

Pendapat?

pendapat aku, baguslah kalau orang cina dah mula pandai bagi salam, dah mula pandai baca Al-Qur'an, dah mula rapat dengan Islam...

memula depa kenal, lelama jatuh cinta, last skali peluk agama Islam.

moga-moga terbuka pintu hati depa.

Aku tak jumpa pun dalam Al-Qur'an habaq bukan Islam tak leh baca ayat Al-Qur'an.

kalau sape-sape cakap tak boleh tu, nampak sangat bangang.

kalau bukan Islam x leh baca Al-Qur'an, macam mana depa nak kenal Islam?

Jawab ye?

Lagipun bukan Islam ni tak terikat dengan dosa pahala selagi depa tak peluk agama Islam.

Tak gitu geng?

pesanan akhir - jangan sempitkan pemahaman agama sendiri, kelak agama kita yang rugi sebab kesilapan kita.

Islam itu mudah, islam itu untuk semua.

Allah tak pernah cakap pun Islam tu untuk 1-1 bangsa je, bahkan orang Israel pun boleh menganut agama Islam.

orang UMNO je yang tak paham... dia ingat ayat Al-Qur'an tu untuk "melayu" je...

mati esok malaikat tak soal pun "apa bangsa kamu"...

diakhirat nanti tak de senut pun dalam Al-Qur'an adanya syurga orang melayu dan syurga bukan melayu...

orang UMNO je yang cipta retorik melayu-islam, islam-melayu.

tuan-tuan... Rasulullah sendiri dari kaum Quraisy pun tak pernah sebut Quraisy-Islam, Islam-Quraisy.

malu la dekat Rasulullah woi... kome nak jadi apa? kome ingat kome lagi mulia dari Rasulullah ke?

tok iskandar said...

UMNO yang makin gelabah pasal nak kalah terpaksa mengerahkan memanda pencen untuk berkempen di Bukit Gantang.

Dengan muka confidentnya,puak-puak umno yakin memanda menteri pencen akan pulang dari London dan turun berkempen ke Bukit Gantang.Pulang marilah pulang marilah pulang bersama-sama.....Nyanyian orkestra Puteri UMNO ikut rentak lagu Geylang si Paku Geylang.

Kalau kalah,tok yakin sangat puak-puak umno akan menyalahkan memanda menteri pencen ni sebagai punca kekalahan.

Jentera kempen UMNO-BN mengikut risikan yang tok terima macam tongkang pecah.Jumaat ni hampir pasti Bukit Gantang jadi zon bebas UMNO-BN pasal ramai yang akan menuju ke Lembah Kelang bagi meraikan kejayaan Najib jadi PM.Itupun kalau jadilahkan.Mungkin pesta 3 hari 3 malam akan diadakan di Kuala Lumpur.

Kita biarkanlah UMNO dengan labu-labunya.Nak poya-poya ke.nak berjudi ke....lantak koranglah.betul tak zali?bukannya kami tak larang dah korang yang bebal.nak kata makan terlebih sambal,berukpun makan belacan.

Tok harapkan semua petugas PR di Bukit Gantang bekerja-keras di kawasan-kawasan kelabu dan kawasan totok umno.Kalau boleh sasaran kita lebih daripada 70% undi Melayu selain undi solid pengundi bukan Melayu.Changkat Jering dan Trong kini dah berpindah milik kepada BN,kita kenalah bekerja keras mendapatkan sokongan mereka.jangan overconfident...ok

Kelmarin tok ke terminal bas taiping,sempatlah borak dengan budak muda.umur budak ni dalam 19 tahun.dia cakap kat tok,dia taklah arif politik.melayu sama melayu gaduh tapi cina yang tepuk tangan,katanya lagi.nampakkan propaganda umno menjadi.cuba fikirkan kalau semua pengundi melayu berfikiran macam tu.tak ke haru.

Lepas dengar penjelasan daripada tok,budak tu dah clear sikit.tak macam tadi tok tengok blur je.

Luangkanlah masa sikit kat warung kopi,stesen bas dan teksi untuk mengetahui sentimen pengundi Melayu.Bukan kata undi Bukan Melayu tak penting.Kalau boleh tok nak kita dapat undi solid semua kaum.Barulah boleh kita buat hipotesis,rakyat Perak sebulat-suara tolak umno-bn

Kem umno yang berpuak-puak satu bonus buat kita.Pemuda ada team KJ,Mukhriz dan Khir.Tu tak campur dengan kumpulan pengacau bekas reformis dan pekida.wanita pulak,opah pidah dan kak zat dah tak ngam.dah tak boleh carik bulu ayam dah.geng-geng kumpulan kalah tak tunjuk muka langsung.ada yang kata depa pi melancong pasal frust nongeng kalah hari tu.paling best....umno bukit gantang bergolak pasal isu mail jadi calon Bukit gantang.dulu awal-awal ada yang dah offer nak jadi calon.bila tahu mail jadi calon,hancur luluhlah segala impiannya untuk bergelar bakal MP.dahla Mail ni geng kalah kat Bukit Gantang,dari segi populariti out of date brader...

Tok dapat khabar angin dari kem UMNO..rombakan kabinet kalau najib jadi PM,menteri tinggal 20 orang je....Kalau najib masukkan orangnya jadi menteri,rais,hamid,azlina,khaled akan disingkirkan.
tok tak yakin shahrir samad pencen jadi menteri.kalau korang nak tahu dia ni 2 pupu dengan najib dan hisham.dalam umno kroni kena ambik pot.

hampir pasti najib akan ambik 2 kementerian,kewangan dan dalam negeri.muhyiddin akan ambik satu lagi kementerian.mungkin pertahanan.kalau ada kompromi pak lah dengan najib KJ akan jadi menteri pelajaran dan hishamuddin akan diletakkan ke kementerian yang lebih kanan.sepupu KJ,shaziman akan diletakkan di kementerian asalnya,multimedia.
Mukhriz akan jadi menteri di JPM.
Kak Zat,Rosnah,Zahid,Noh Omar dan shafie juga akan mengisi slot kerusi menteri.

Ramai yang cakap najib akan naikkan semula jamaluddin jarjis dan beberapa orang pahang sebagai menteri.antaranya ismail sabri,saifuddin abdullah,maznah dan ismail said.Nasib saifuddin paayh sikit pasal ayahnya ustaz dolah penyokong kuat PAS.Orang kampungnya sendiri kata bagaimana sikap saifuddin yang turun berjumpa ayahnya hanya ketika mohon restu jadi calon BN untuk parlimen Temerloh.Ketika ini ayah Pudin sekarang tengah uzur.Tok tak nak cakap banyak tapi elok kengkawan bloggers check sendiri masalah Pudin dengan ayahnya.Dia dah tak jadi popular kat kawasannya.Memang menyedihkan.dah jadi macam citer kisah benar pulak.ada yang kata sepenggal je Pudin jadi MP Temerloh.Ismail Sabri walaupun bapak kepada Dafi tak banyak mendatangkan manfaat kepada rakyat pahang.cuba bloggers siasat benarkah anak sedara ismail sabri antara yang memegang jawatan tinggi dalam yayasan baru yang ditubuhkan dan diterajui oleh Mumtaz jaafar.

Noh Omar pulak diragui ketelusannya di dalam Yayasan tekun dan pembahagian permit bas dan teksi.eloklah digugurkan atau dipindahkan ke kementerian lain.

Mereka yang tak popular inilah yang akan mempercepatkan kejatuhan UMNO.Orang tua-tua cakap kalau nak jawapan ikhlas kena tanya musuh.Eloklah najib gugurkan jamaluddin jarjis,saifuddin,maznah,ismail sabri dan noh omar daripada kabinet barunya.Ismail said sendiri tak popular di kalangan pengundi-pengundi di tempatnya.

Panjang benar celoteh tok.tok nak minum dulu.mamak teh wunekkkk.....

tok iskandar said...

SPRM mintak calon Bebas yang dakwa disogok PKR agar tarik diri buat laporan.

Cepatnya SPRM bertindak kalau melibatkan PR.Kes Ali Rustam dah buat reportpun,sprm senyap sampai sekarang

jangan sampai rakyat dah hilang keyakinan pada sprm.

tok iskandar said...

taktik kotor umno-bn nak menang free kat bukit selambau kalau calon PKR dibatalkan penyertaannya di saat akhir.

paloi bin mulau said...

tok iskandar,

nak komen pasal mahathir turn bantu beend kat BG tu. hehehehehe mahathir mudah lupa tu. dia lupa sbb apa dia turn tahun 2003 dulu kot. amno dok seronok sbb ingat mahathir bagi advantage pada beend.

depa lupa mahathir pencen 2003 sbb dia tahu dia adalah liabiliti pada amno dan beend. mungkin bila dia pencen blog dia mendapat hits 1 juta dlm masa yg singkat, nama dia sudah pulih dan RAKYAT SAYANG di semula.

mungkin mahathir lupa mahu mintak info dr SB. yg dok baca blog chedt tu ramai peminat mahathir sendiri. hakikatnya sampai hari ini nama mahathir tetap tidak disenangi melayu bukan amno dan majoriti bangsa lain.

teman percaya mahathir tetap liabiliti pada amno dan beend. jadi pakatan gunakan kata2 mamathir itu sendiri utk hentam semula mahathir flip flop dan amno hehehehe

tok iskandar said...

betul tu paloi,nama mahathir kat golongan muda tak ada ertinya.mereka dah celik politik.UMNO harap nak gunakan mahahtir untuk tarik undi orang-orang tua kategori warga emas.tak kena gaya makin kurang undi adalah.otai sekarang dah bijak brader

tok iskandar said...

Pertembungan di antara menteri pasola zambri dengan mb rakyat nizar di negeri Pasir Dua Butir penuh dengan adegan yang mencuit hati dan perasaan.

Dahlah kempunan jadi imam,menteri pasola menjaja citer tak dapat jadi imam se malaya di dalam saluran ceria umno,tv suku dan paper-paper totok umno.

Lepas ni kalau nizar sembelih ayam,menteri pasola akan complain tak dapat sembelih ayam.tok paham betapa desperadonya menteri pasola ketika ini.Kalau boleh apa yang dibuat oleh nizar,menteri pasola mampu lakukan.menteri pasola boleh....dan menteri pasola yakin boleh.

setelah dirampasnya negeri pasir dua butir dan telah puas melanun di jajahan takluk negeri pasir dua butir,baru menteri pasola sedar dia syok sendiri pasal rakyat bersama nizar.

menteri pasola ingat boleh rampas kesemuanya.rakyat dah bijaklah....kerajaan bawah pokok lebih mulia daripada kerajaan lanun yang diperintah menteri pasola.

suara keramat rakyat yang kini bergema berselang-seli dengan takbir,reformasi dan makkal sakhti di Bukit Gantang,Bukit Selambau dan Batang Ai bagai hunusan pedang dan tombak yang bakal merobek kerajaan lanun menteri pasola di negeri pasir dua butir.Laksamana do re mi(Bukit gantang,bukit selambau dan batang Ai)akan menumbangkan keangkuhan empayar keris bertangkai satu dan soldadu-soldadunya dari barisan timbang kati karat.

Ketika itu rakyat akan bersorak,berteriakan kerana bukan sahaja negeri pasir dua butir bebas merdeka tapi keseluruhan negara tercinta bebas daripada cengkaman empayar keris bertangkai satu.

menteri pasola boleh balik pulau d'pengkor.

lambat pulak mamak ni.teh wunek...vanga.tok dah haus

soklan said...

tok iskandar, aku nak join gak tok order teh tarik..dei zambry, teh tarik kurang manis wunnek...

kita pekena sama2 sambil borak2..

tok iskandar said...

Ada yang kata harga ayam turun 2 kali pasal najib nak jamu penyokong umno pasal dapat jadi PM.

Ada yang tak berapa nak percaya najib jadi PM jumaat ni

Ada yang percaya kalau peralihan kuasa,umno akan pulih kembali.dulu masa dr mahathir serah kuasa pada pak lah,umno mena besar dalam PRU

Jangan ada yang tak percaya pulak bila pak lah kata menyesal serah kuasa kat najib.sama macam dr mahathir kata menyesal bagi pak lah jadi PM

Nasi dah jadi bubur.bubur pulak dah basi.

tok iskandar said...

wokeyy......tak de hal punyer
teh thani wunekkkkk.....
vangaa.....

tok iskandar said...

modus operandi sama.umno pura-pura buat baik kat rakyat.dalam blog nipun sama.totok umno macam tungak langit,zali and the geng pura-pura alim dakwah penyokong PR kat sini.
kat blog umno,tak nak pulak totok umno yang makan upah umno berdakwah kat situ
pegilah kat perak bangkit dll blog totok umno kalau betullah korang nakkan perpaduan

Anonymous said...

Hang Pa nak dengaq cita tak..?

Zaman aku bebudak dulu kalau orang meniaga ni depa guna timbang dacing untuk dapat keuntungan lebih dan dengan bak kata lain senang menipu orang ramai...

Yang heran depa kerajaan suruh orang lain tukaq timbang dacing pakai timbang metrik supaya telus dan tak boleh menipu...

Tapi depa sampai la ni dok pakai timbang dacing tu untuk meneruskan tradisi menipu orang ramai ni...

Ada percaya tak...?

pengliporlari said...

huh!mana perakexpress yang sblum ni?aku takmau yang english punya...bubarkan PPSMI

Topeng Perak® Unmasked said...

pengliporlari - MatSamanKati gelak sakan baca komen hang.

dia habaq yang tu testing ja, web belum siap, hang pi masuk pasai apa?

hahaha...!!!

Mat Saman Kati pesan, tunggu yang berita HOT HOT HOT subuh nanti.

aku pun tak sabaq nih..!

Anonymous said...

http://www.squidoo.com/politik

jinbara said...

salam... topeng perak sy br smp klng..krm slm kat kwn2 bloggerya...salam perjuangan dari jinbara...

Topeng Perak® Unmasked said...

salam Jinbara, salam hang dah sampai... semua kirim salam balik. harap dapat salur berita terkini dari sana.

tok iskandar said...

PR perlu gandakan usaha dapatkan undi tok wan dan opah-opah kat bukit gantang.

macamana nak dekati warga emas ni,terpulanglah kepada kebijaksanaan jentera kempen PR.

kawasan karat umno perlu ditembusi dan dineutralkan

tok iskandar said...

tok dah baca analisis cyberboron,elok diberikan perhatian pada kawasan yang kalah tipis di samping kekalkan kemenangan di kawasan lubuk PR

tok iskandar said...

strategi yang sulit jangan dibincangkan di sini,kengkawan bloggers.ok

Anonymous said...

Hampir 10 tahun berkhidmat sebagai Setiausaha Majlis Perbandaran Manjung.

Perasuah Tegar

* Sepanjang Ismail Saffian menjawat jawatan Setiausaha MPM, 5 kali Majlis Perbandaran Manjung disiasat oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR) kerana Tender MPM hanya diberikan kepada rakan-rakan terdekat.

* Hotel Crystal Sitiawan adalah diantara premis perniagaan yang mempunyai tunggakan hutang Cukai Taksiran berjumlah puluhan ribu tetapi tiada tindakan diambil oleh Majlis Perbandaran Manjung semasa Ismail Saffian menjadi Setiausaha MPM.

* Ketika Ismail Saffian Menjadi Setiausaha MPM, puluhan Kilang/Premis Industri di kawasan MPM beroperasi tanpa lesen tetapi tiada tindakan diambil oleh MPM.

"Sexual Harrasment" (Gangguan Seksual)

* Beberapa kakitangan wanita MPM seringkali diajak untuk tidur bersama termasuk seorang yang hanya mahu dikenali sebagai Puan "R".

* Seseorang itu memerlukan sekeping Ijazah untuk layak memegang jawatan Pegawai Pentadbiran MPM tetapi hanya Ismail Saffian sahaja yang tahu bagaimana Puan "H" yang hanya berkelulusan SPM sahaja layak memegang jawatan tersebut.

* Anugerah Pekerja Cemerlang seringkali dinobatkan kepada Setiausaha Khas beliau Puan "A" yang seringkali dikaitkan sebagai mempunyai hubungan "sulit" dengan beliau.

* Ismail Saffian seringkali ke Sempadan Thailand untuk mencari "sesuatu". boleh semak rekod keluar masuk di Pasportnya untuk pengesahan (kecualilah beliau keluar masuk melalui jalan yang tak sah).

Salahguna Kuasa

* Seringkali ditegur dan beberapa kali menerima Surat Peringatan dari Yang Dipertua MPM kerana menggunakan kenderaan MPM untuk parti (UMNO).

* Pernah disiasat Badan Pencegah Rasuah kerana Kediaman Rasmi MPM di Sitiawan yang didiami Ismail diubah suai sehingga melibatkan kos yang mencecah hampir Setengah Juta Ringgit Malaysia dan akhirnya beliau berpindah ke rumah sewa di Taman Venice Of Perak, Seri Manjung.

Kesejahteraan Rakyat Perak, Insya-Allah dalam masa tedekat ini, kami Rakyat Perak pendukung kebenaran akan membongkarkan lebih banyak lagi kisah Ismail Saffian dalam Siri Ke-2..!

tok iskandar said...

Sebelum bloggers nak siarkan berita ni.check dulu kesahihannya agar tidak disaman.

tok iskandar said...

tapi jika ini benar,satu bonus buat kita semua.

tok iskandar said...

countdown.5 hari lagi.InsyaAllah PR menang di Bukit Gantang,Selambau dan Batang Ai