"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, April 24, 2010

Nasihat Dari APCO: BANGANGkan UMNO...

Reactions: 

Bab buat iklan manisan gula-gula Pilihanraya, boleh serah dekat APCO... selamba je tayang "Peruntukan RM15.6juta - baiki flat Bandar Bukit Sentosa".

Mulut manis, jubur masam, kata setengah orang tua kalau pergi dekat kampung-kampung... tau pulak kos RM15.6 juta tu boleh buat apa...

Kalau RM15.6 juta campur dengan RM77 juta yang bayar dekat APCO tu agak-agak berapa banyak flat boleh setel..?

Kan aku dah cakap... kalau kerja-kerja menunjukkan keBANGANGan diri ni, serah je dekat puak-puak APCO... BANGANG mengalahkan tapak kasut..!

12 comments:

Anonymous said...

ISRAEL for all and PAS for all ???
bangang...ako!

Anonymous said...

Anwar: Allah takdirkan 'Projek 16 Sept' tak jadi...tahupun solat hajat ulamak2 PAS@PR pong Allah takkan makbulkan jika jadi Projek 16 Sept,apa akan jadi pada Negara Malaysia?

Malaysia Malaysian? Malaysia for ALL seperti Israel for ALL hehehe macam PAS for ALL...

Anonymous said...

1.apa yang hang kata tu!betui jugak!!punya bodo pi guna konsaltan yahudi yang berbaruakan singapura tu!!
2.Puak hang!PR juga bodo jugak!dok kawan dengan DAP yang berbaruakan PAP singapura!
3.Puak kelantan!lagi bodo!hampir 95% penduduk kelantan!melayu!!pi serah balak pada cina!belanja diTESCO!!
4.Hang lagi bodo!guna Facebook!!siap iklan lagi!!talibarut yahudi jugak rupanya hang ni!!

dinobersia said...

Dapat atap warna biru lagi.. hijau tak dek, biru laut ke laut la.. apa yang PR buat... tak dek kosong, ceramah aje yang ada....semasa pangkah pilihlah yang biru

mankeldai said...

kuburkan umno-bn-apco! 52tahun memerintah hulu selangor,hanya pandai tabur janji. poorah...................
undi saya kepada pr.

Anonymous said...

ala....janji manismu upno....biasala macam kat prk penanti dulu la...projek perumahan terbengkalai kat guar perahu tu...dari segi zahir ok...documentation huh....pening...kesian aku buyer kat sana....apno apno....isk isk isk....

-bond-

anak hulu said...

tuhan maha kaya..yg zalim..yg riak..yg takbur..ditunjuk jalan keluar..contoh..hassan ali dan kutbahnya..keegoan PAS terhukum ..rukun kutbah terlupa kerana hati yg busuk asyik nak mencaci UMNO..

Allah maha kaya..

kenapa tulang besi..tulang babi..atau tulang tembelang tak nak ulas topik besar nie..penakut?bacul?pondan?

tuan komrad said...

giler la....duit turun cam ujan kat hulu selangor.....

duit sape yek??...

ohhhh...duit poket jibon rupanya....

maka berteriaklah penduduk hulu selangor..TERIMA KASIH JIBON...

"eh,itu bukan duit saya,itu duit yahudi yang bagi"kata jibon sambil mengorek idungnya yang tersumbat...

wakakakakakakakakakak..yahudi berhati mulia,mintak apa dapat sajeee...

p/s-kalo cam nih punya kaya,bleh la aku doakan mp atau adun kawasan mampos cepat2..kahkahkahkahkahkah

Anonymous said...

Takdir Allah Nuar tak dapat jadi PM tahun 1998 dan tahun 2008 walaupun macam-macam usaha yang dilakukan..

Apa yang tak dibuat.. lobi ke seantaro dunia dan macam-macam "wayang" dah di buat.

Allah sayangkan Malaysia sebenarnya..Selamatkanlah Malaysia dari pengkhianat

tuan komrad said...

halamak,gua rasa nak terkucil baca komen diatas,tapi takpe,,gua bagi contoh...


mr umgok kelihatan berkempen bersungguh-sungguh.satu hari mr umngok ditemani seorang puteri apco untuk berkempen dari rumah ke rumah di kawasan pedalaman hulu bernam,kawasan felda...tinggal berdua je,sebab ahli kempen yahudi yang lain dah separuh mampos,penat dan terbungkang kat bilik gerakan.maka dengan penuh keiltizam,berangkatlah mr umngok dengan puteri apco tadi menuju destinasi...sampai di pertengahan jalan,tiba2 mr umngok mula berfikiran jahat.puteri apco yang kelihatan jelita dan menawan sudah membuatkan "adik keciknya" bangun secara mendadak.."ni mesti pasal togok todi san miguel malam tadi nih"gusar mr umngok dalam hati..mr umngok serba salah..adakah patut diambil kesempatan keatas puteri apco itu atau meneruskan perjalanan...tapi bisikan syaitan dan nafsu yahudi telah membelenggu diri mr umngok..secara mengejut,mr umngok berentikan kereta ditengah ladang sawit,lalu cuba mencabul puteri apco tadi...aksi tepis menepis ala2 cite kungfu hongkong terjadi,tapi malangnya mr umngok telah berjaya mencabul kehormatan puteri apco...

"ko jangan report kat sape2..kalo tak nahas"kata mr umngok angkuh...

tapi puteri apco tak pueh hati,lantas selesai menjalankan tugas kempen di felda( sompat lagi tuh)pegi wat report polis,mengatakan mr umngok dah mencabulnya....

"eh,mana ade tok...dia wat cite dongeng je tuh"kata mr umngok berdalih...

setelah siasatan dibuat,didapati mr umngok tidak bersalah kerana kurang bukti....kesian kat puteri apco tuh..sia2 je jadi kenduri nafsu yahudi...

moral:
puteri apco kalo nak berkempen,kena pegi ramai2.maner bleh harap sangat geng2 lelaki umngok nih...

adakah Allah SWT sayangkan mr umngok sampai dia terselamat dari tuduhan mencabul???

hahahahahahahahahah....mr ano 9:28.tolong jawap...

kahkahkahkahkahkahkahkahakah......
jangan bagi alasan yahudi...

wakakakakakakaka

Anonymous said...

Anon pertama... bodoh ke apa??? Islam tu memang untuk semua.. "rahmatan lil 'alamin". Apa2 yang berkaitan dengan islam itu adalah untuk seluruh penduduk bumi/semua bangas. UMNO-UPCO je yg bodoh melantun2 kata ISLAM tu milik melayu. Sedangkan nabi bukan melayu pun.... Ada faham??

Hang Kelam said...

PAS for all kerana Islam adalah untuk semua, ada masalah ker ??? klik sini