"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Monday, May 10, 2010

PRK Sibu: Pagi 9hb. Mei, 2010...

Reactions: 
Peringatan: Ini adalah entri santai... kalau tak suka, jangan dok baca...

Pagi ni gua dengan Uncle Zorro dapat geng baru... aktivis PKR dari Negeri Sembilan... Auntie Joe boleh dikira sebagai "Hardcore" dalam perjuangan Pakatan Rakyat sebab setakat ni, aku tak pernah tengok dia miss mana-mana "by-election". ni geng Che'gu Bard neh...

Aku iktiraf Auntie Joe sebagai simbol "1Malaysia" versi Pakatan Rakyat sebab Auntie Joe ni ada macam-macam "gen" dalam darah dia... Punjabi, Portugis, Cina dan banyak lagi "gen" dok ada dalam darah daging Auntie Joe. Mak dia "mix", bapak dia "mix", Auntie Joe pulak kawin dengan Bangsa lain.

Bab bahasa pulak Auntie Joe boleh sembang dalam tak kurang dari 7 bahasa. tak salah aku, kalau dialek cina, Auntie Joe sapu bersih.

Auntie Joe mula jadi aktivis politik pada tahun 1974... aku pun tak de lagi masa tu beb... yang bagusnya - dari mula sampai sekarang, Auntie Joe masih setia dengan parti-parti pembangkang. Ezam bukan lawan Auntie Joe... Ezam cuma tahap tapak kaki Auntie Joe je... kuis lebih kurang, capek dalam UMNgOk/Beer eNd... terus jadi ejen Yahudi... dasar biawak...
Tutup cerita Auntie Joe... pagi ni, aku, Uncle Zorro dengan Zizan pusing-pusing Bandar Sibu. Zizan shopping sakan, beli cenderahati untuk anak-beranak. Uncle Zorro layan paip, aku layan kamera. tapi tak banyak shot menarik sebab lense aku tak berapa jalan... dah kena santau dekat BikMama kot... hahaha...
Bandar Sibu ni boleh tahan jugak sibuk beb... hari ni pulak hari minggu, manusia berduyun-duyun, awek pun boleh tahan... aku ingat nak carik jugak sorang awek dekat sini... ade ke yang solo..? entah... segan nak tanya beb... tak kena gaya kang makan pelempang...
Awek dekat atas ni cun jugak beb... tapi yang dia bawak tu anak dia ke adik..?
Uncle Zorro dalam posisi layan jiwang... teringat rumah la tu...

2 comments:

FaridShah said...

mix mcm2 gen..?

1Malaysia atau 1Dunia tu?!!

Uncle Zorro mmg sempoi la..

Anonymous said...

Saya sokong party PAS kerena perjuangan ISLAM nya tapi saya anti DAP kerna anti ISLAM/pro cina nya dan PKR kerna kepentingan indubidunya.jadi saya harap party PAS dapat bertanding di kawasan Sibu masa depan kerna org malayu/ISLAM sibu mengharap kan party seperti PAS untuk memperjuang kan HAK mereka yg semakin terhakis. Bukan Party DAP,SUPP yg hanya mementing kan org CINA saja.