"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, July 27, 2011

1Malaysia.com: Berapa Kos Upah 9 Pengendali Bodoh..?

Reactions: 
Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini, sini, sini, sini, sini, & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini. Mekasih...


Lewat tengah malam tadi gua terima berita dari geng-geng Hackers - 1Malaysia.com dah kena hacke... Content tak diubah, tapi database dah release.

Hahaha... Gua cuma jawab - cool.

Bila dah kena hacke, gua tertanya-tanya berapa owner website bodoh ni dah habiskan untuk bayar 9 orang pakar IT untuk handle website ni.

9 orang..? ya..! Malumat dari hackers mengatakan bahawa website 1Malaysia dikendalikan oleh 9 orang "pakar IT" dan buat masa ni, ke 9-9 "pakar IT" tersebut, masing-masing tak tahu bahawa server mereka dah ditembusi oleh hackers.

Gua bagi jelas sikit la... Sebelum ni, owner website 1Malaysia.com telah memberi kepercayaan kepada 9 orang "pakar IT" bagi mengendalikan website tersebut.

Itu sebelum ni iaitu sebelum website tersebut dihacke... setelah dihacke, gua tak rasa website tersebut sedang dikendalikan oleh 9 orang "pakar IT".

Korang ingat geng-geng hackers ni kerja sorang ke..? diorang pun ada group jugak beb... Bila dah dapat tembus server 1Malaysia.com, gua tak rasa budak-budak hackers ni akan kemut sorang-sorang je akses ke server 1Malaysia.com...

Mesti la masuk ramai-ramai beb...

Tapi gua respek pada "etika" geng-geng hackers... Masing-masing masih bertahan tak kan buat kacau sampai "tiba masa"nya.

Sampai masa nanti, kita tengok apa akan jadi pada website 1Malaysia.com.

Gua nak tengok Bini RosMah garu kepala. Hahaha...!!!

No comments: