"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, November 22, 2011

Air Kelantan "Terkotor"..?

Reactions: 
Sebelum korang baca artikel penuh gua, gua harap lu orang dapat singgah dekat sini, sini & sini sebagai bahan rujukan terpenting untuk abad ini.Mekasih...

Rujuk pada laporan Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) bertarikh 30hb. Oktober, 2011. Kandungan E-Coli bagi 6 Negeri:
  1. Perlis = 1.21%
  2. Pahang = 1.12%
  3. Wilayah Persekutuan Labuan = 1.01%
  4. Perak = 0.90%
  5. Kelantan = 0.88%
  6. Johor = 0.52%
Macam mana UMNO boleh dakwa "AIR KELANTAN TERKOTOR"..? Kalau nak cuci NAJIS LEMBU pun masih tak mampu sebab E-Coli Negeri Perlis bawah UMNO catat rekod TERKOTOR.

12 comments:

BUJANG SENANG said...

Nik Ajis tak reti buat kerja kot...tu pasai kotor air

org muda tolak umno said...

BUJANG SENANG PENCACAI UMNOGOKPORNO
OTAK PENUH DGN NAJIS LEMBU...PI MAMPUS LA KO DGN UMNO SEKALI..HIDUP MENYUSAHKAN DUNIA JER..

Reformis Anak Muda said...

Negeri Umno perintah pun paling kotor... duit yg kerajaan pusat bg tu buat apa...? Sapu la... masyuk poket sendiri..Rakyat apa Umno nak pedulik!! kan?? sbb tu melayu dr dulu sampai skrg...sama je......

Anonymous said...

Saya beritahu kamu orang satu rahsia , saya pandai baca bahasa cina , BI, BM. Di surat khabar cina, MCA kata DAP ialah anak pantung/anjing PAS. Apabila baca newspaper Bahasa Malaysia seperti UTUSAN 'M'' pula, UMNO pula kata PAS ialah anak pantung/anjing DAP. Siapa cakap betul ? Rakyat dibodohkan-lah. Sebab mereka mahu membuat kacau bilau antara parti dalam Pakatan Rakyat dan juga sengaja mewujubkan perasaan praksangka antara kaum Melayu dan Cina supaya semua Melayu mesti bersatu padu menyokong UMNO yg memperjuang '' Poket $$ '' parti dan juga mengukuhkan kuasa. dan lupakan kegiatan '' Baik'' mereka. Apabila UMNO bagi satu biji gula bagi rakyat, jangan gembira dulu, nanti rakyat akan dipukul seratus kali dgn kayu..... sedar-lah taktik politik yg kotor..

Anonymous said...

Memanglah UMNGOKPORNO otak penuh najis lembu sebab depa bela lembu kat condominium.

Download PERCUMA Teknik Lambat Tewas Diranjang! said...

air adalah keperluan semua..jgn lah di politikkan...

papagemok said...

Cuma lembu2 saja yang boleh di bangangkan oleh umnopurno

Anonymous said...

OI POJIE GANJA..KO BLJ X KUARKN REPORT DR Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) bertarikh 30hb. Oktober, 2011..AKU RS NI SUME MCM CIPTAAN BERUK2 PR JE..BUAT LA LINK UTK LAPORN TU..BR LEH TGK..OI BERUK2 PR..KALO BRITA TU DTG DR ORG2 FASIK(ORG2 PR) KORNG CEK LA DLU..OI POJIE..AKU DH BKK WEB SURUHNJYA AIR TU..LAPORAN 2011 XDE..YG ADE THN 2010 JE..SUDAH2 LA BUAT FITNAH TU POJIE N GENG2 PR OI..MMG BODO2 LA BDK PR NI..SNG KENE TPU

lim situ said...

penipu rakyat a.k.a pr ni mmg biase laa kerja die...x pnh lngsng brsyukur dgn keadan skg..ni mst geng2 yg mlas berusaha,2 yg sbuk ckp kerajaan s0nglap duit,kroni dn byk lg..tp bkn parti cap mata dan bulan yg lbh pada kr0ni sbb anak brnak ketua haa

Anonymous said...

Byk kawasan belum dapat Air Kelantan lagi.. Contohnya di kawasan bandar Tanah Merah.

Anonymous said...

Nak ke air kelantan nie, aku sewo rumah kat pengkalan chepa nie pon, air slow nak mampus,. kalau duk rumah sendiri baik guna air telaga jer.. jiran2 aku pon pakai enjin sedut air telaga jer.... bayar bill pon rase macam x bebaloi jer, baik guna enjin air bayar bill letrik lagi bagus.. nasib baik la rumah aku kt kg di p.puteh 2 guna air telaga, kalau x mampus. kalau la ade orang aksb nie nak g pasang paip bagi air free kt org2 kg aku pun orang x nak... nak wat pe air slow nak mampus nak mandi nak basuh berak pon susah... tu x time air kotor lg, bekarat air... aku bukan pe kalau ade masalah rakyat jangan duk main2 tuduh2, sampai bila x selesai kalau macam nie, cari la jalan penyelesain, jangan cakap je lebih.

Anonymous said...

pas tu nak bagi alasan kerajaan pusat x bagi bantuan,.. emm memang pon.. tapi x leh nak jadikan alasan gak. kan penguna bayar bill air,. ke x leh untung, kalau x leh untung sah la pengurusan tak bagus... 2 la berangan sangat sebelum pilihan raya dulu nak bagi air free la ape la,. dah bagi air free/murah syarikat air plak mampus... last2 rakyat gak susah. 2 la jangan percaya sangat kalau ade orang nak bagi sume free/turun harga ke ape ke nanti korang gak mampus nanti.... fikir2 la