"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, February 21, 2009

Kerajaan Sabah tukar Perdana kepada Volvo, tiada yang 'bising'

Reactions: 
"Tiada akhbar yang akan laporkan", begitulah yang diluahkan oleh seorang pemberi maklumat berhubung tindakan kerajaan BN Sabah menukar kenderaan rasmi Perdana kepada Volvo 2.5 cc.

Pemberi maklumat yang enggan namanya disiarkan berkata, Ketua Menteri Sabah Dato' Seri Musa Haji Aman dikatakan telah menukar dari Proton Perdana V6 ke Volvo 2.5 yang baru atas alasan kos senggeraan yang tinggi untuk Perdana.

"Masalahnya di Sabah tiada pengedar dan pusat khidmat Volvo yang disahkan. Kalaulah kerajaan Kelantan pakai Volvo agaknya jadi berita utama dan muka depan TV3, RTM, Utusan, Berita Harian dan yang sewaktu dengannya selama berbulan-bulan," katanya.

Namun ujar beliau, dalam kes kerajaan Sabah ini, tiada akhbar yang mahu melaporkan jauh sekali mensensasikan isu tersebut berbanding isu penukaran kereta kerajaan Selangor sebelum ini, ujarnya.

8 comments:

Anonymous said...

HOI BODOH ! KERAJAAN NEGERI SABAH NAK PAKAI VOLVO KA !!! LORI KA !!!! KAPAL TERBANG !!!! KAU PEDULI APA !!! BONGGOK !!! KERAJAAN NEGERI ADA DUIT, PEDULI LA DIA NAK PAKAI APA !!! YANG KAU CEMBURU PASAL APA !!! PALUI !!!

kame said...

Takde sape yg cemburu, Tapi Naper bila perak beli camry, dah nk kecoh satu dunia, membazirla, tk patriotikla. Kalau yg tak baik tu semuanya kat PR. Bila Umno buat hal takde sape pn yg nk kecoh. Ni la dia UMNO n media baruanya.... Sabah nk beli kapal terbang 10 biji pun takpe, tapi jgnla plak nk kecoh bila perak beli camry

cucu kwantung said...

kalu nak kata kos penyelenggaraan Perdana yang tinggi dan tukar kepada Volvo gua tak setuju sebab gua baru je jual Volvo S60 sebab spare part terlalu mahal. Sekali tukar drive shaft kena bayar RM7,600 tak termasuk upah . Belum lagi body part. Jangan lupa, badan kereta Volvo dari aluminium beb !!!

Anonymous said...

volvo 2.5 litre???

yg aku tau volvo yg ada 2.5 litre hanyalah...volvo model kereta S80...ataupun model SUV XC90.....SUV yg dpt award the best SUV of the year drpd top gear & SUV yg paling diminati jeremy clarkson.

ikut keadaan geography sabah....ada kemungkinan kerajaan sabah beli SUV XC90.

pd pendpt aku...ketua menteri sabah berbohong kpd rakyat malaysia sbb cakap kos service volvo lagi murah berbanding perdana....hehe...nak kelentong aku pasal bab2 kereta....kalau kata cost service volvo lagi murah dari alfa romea atau audi atau porsche aku boleh terima.

tabik kpd kerajaan negeri sabah....dlm2 sabah negeri miskin di malaysia pun diorg berani guna duit rakyat beli kenderaan utk keselesaan pemimpin yg makan rasuah....langsung tak rasa bersalah pd rakyat....langsung tak takut pd Allah SWT...langsung tak takut akan seksa di akhirat kelak.

Anonymous said...

Kalau nak membazir lagi...Beli Hummer lagi senang...

Anonymous said...

Jangan lupa Sabah negeri termiskin di Malaysia diikuti Terengganu tempat kedua....

Kelantan yang tak membangun tu pun tak jadi negeri termiskin... pelik kan??? Sian org Sabah... hari2 tgk tv, pastu pegi tanam sayur... pastu jual sayur... pastu undi BN.. sian sian...

Anonymous said...

hehe..sabah for sabahan? jgn risau x lama lgi si pakistan jahanam tu akan terbalik juga.. haha.. yg penting kita tolak umno kita sokong SAPP ? sepa tu sapp? yong teck lee la.. for all sabahan.. terima lah hakikat.. sabah negeri terkaya di malaysia sebelum ne.. tpi sayang... umm.. muhasabah lah diri.. even jual sayur pun jadi isu.. inikan pula volvo.. semoga allah memberkati sabah tanah air ku.. amen....

puteh said...

emm....bila tajuk gini...mana peginya hero ameno bang Zali??????

tak da pulak nak melalak.......ni la org ameno.