"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Monday, March 16, 2009

Calon PAS PRK Bukit Gantang - malaysiakini

Reactions: 
UMNO/BN awal-awal dah umumkan calon depa bagi Pilihanraya Kecil di 3 kawasan yang bakal diadakan.

Cuma sekarang tunggu calon dari Pakatan Rakyat je. teman dah dapat maklumat berkenaan calon yang bakal dipertaruhkan dalam PRK Bukit Gantang.

Kalau nak sebut nama dekat sini, jangan harap. kalau ada yang call aku personal nak usya-usya sape calon pun insya-Allah aku tak mau habaq. hahaha... nak tau jugak boleh... tolong top-up dekat aku RM500 tak pun bank in dalam tabung Sumbangan untuk BloggersNetwork@Perak RM50.000. tak dapat RM50.000, dapat RM100.000 pun jadik la. kami bukan nak banyak pun... hahaha...!!!

Aku buleh bagi klu je... hangpa tengok sape antara ramai-ramai yang dok pusing Negeri Perak. kelulusan pulak kalau nak banding dengan calon UMNO/BN tu macam langit dengan bumi. nama calon ni cukup terkenal dekat Istana.

Yang pastinya, kalau sebut nama, orang "Luar Negara" pun tau... hangpa teka la...

19 comments:

Anonymous said...

Strategik yang baik. Kalau betul calon tu, memang patut ke Parlimen. Lebih tak komen tunggu pengisytiharan.

Anonymous said...

yup...klu le betoi apa yg teman jangka, mmg layak le hamba Allah itu ke Parlimen. - Neo

-thethinker- said...

yaa.. dah utk melengkapkan lagi teori W-ANWAR selepas kepupusan teori O-RAHMAN

Anonymous said...

dr jamnul kan...ha3...ha3...

Anonymous said...

raja ahmad iskandar ka? heheh..

sediaraja said...

aku rasa YAB DS Nizar lah..satu dunia dah tahu pasal dia ni...caya laa!!!

Apa-apa pun kita pasti kan UMNO & B End terus meleleh!!!

Anonymous said...

Pastikan kemenangan di pihak PR. Semua tenaga harus bekerja kuat mulai saat ini. Jangan lupa.... terus bermunajat kepada ALLah.

Pengasas said...

Salam PerisikRakyat,
Siapa pun jadi calon PR, kita kena sokong demi kebaikan rakyat dan negara.

drebar YB said...

hj asmuni tolak...
ustaz ahmad awang tolak...
ds nizar lebih layak jage negeri,YB len suma dah uzur....depa pon tolak...
lgpon tuan guru tak kasi ds nizar bertanding...
ustaz deris plak kaum cina n india kurang suka..
letak ja mat sabu...bleh pukui abis2!!!!!

cuping merah said...

aku sokong 'drebar yb' taruk aje mat sabu..aku dah lama tk dengar suara ni kat parlimen
peehhh..pasti terangkat bumbung parlimen tu.....
tapiiii aku rasa tidakkk..
ni pasti ds nizar ni...
orang ramai sokong dia melayu,cina india sema pakat sokong dia
dia la tuuuuuu...
tapi tok guru tk kasi ds nizar bertanding sebab dia masih lagi menteri besar yang sah dan biar dia tumpu pada negeri je..
klau letak ds nizar compom be'end bawak isu derhaka...
klau letak mat sabu nnti bawak isu bukan anak tempatan dan mahkamah
tapiiii aku rasa..
ds nizar
ds nizar
ds nizar
bakal perdana menteri malaysia..
uuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Anonymous said...

Saya dapat agak...tapi bukan Ds Nizar. Perhatikan rombongan Nizar, siapa sentiasa bersama Nizar....pusing satu Perak.

pengliporlari said...

jangan la nizar...ir nizar patut mempertahankn jwtn MB!bagi je utz misbah..beliau juga petah berkata2 dan mesra rakyat dan mudah didampingi masyarakat serta dikenali trutama dalam krisis perlembagaan di perak mutakhir ini

pengliporlari said...

misbah misbah misbah misbahul munir masduki(s/u politik MB perak)mau ngigau aku ni

Anonymous said...

tak yah teka..

Dr. Raja Ahmad Iskandar Raja Yaakub
- baru balik tamat phd univ manchester
- bekas aktivis kampus
- aktiviti sekreteriat pemuda pas perak sebelum sambung belajar
- bekas su politik mahfuz
- kerabat diraja p (boleh tangkis isu derhaka raja)

Sakuragi said...

Kalau betul Dr. Raja Ahmad Iskandar, maka PAS (Pakatan Rakyat) insyaAllah confirm ada advantage untuk menang.

Sure BN nanti terkulat2 je panas bontot sebab takde bullet nak tembak PR.

Ha ha ha!!!

Anonymous said...

Dr Raja Ahmad Iskandar Raja Yaacob yea, pembetulan nama bapanya, :) bukan sekadar aktivis kampus di malaysia malah di manchester sbagai antara pemimpin pelajar di sana, juga sebagai pakcik aku yg amat aku hormati dan kagumi :)

Anonymous said...

Dr Raja Ahmad Iskandar Raja Yaacob...

http://bukitgantang59.blogspot.com/2009/03/calon-pas-bukit-gantang.html

yus said...

6. Raja Ahmad Iskandar Raja Yaakub - beliau baru sahaja kembali ke tanahair selepas menamatkan pengajian PhD di Universiti of Manchester dalam bidang pengurusan teknologi maklumat. Sebelum ini beliau adalah Setiausaha Politik YB Hj. Mahfuz Omar. Latar belakang beliau sebagai kerabat di Raja Perak boleh digunakan oleh PAS untuk menunjukkan PAS tidak menentang institusi Raja.


ni aku korek2 dari internet kalau rapat ngan istana mesti raja Kut !!!

LAWAN MANA YANG TAK BETUL said...

Teman nyokong IR Nizar atau Raja Ahmad Iskandar. Kena tahu gak soreh Raja Ahmad Iskandar ni..sape tahu ni...Dan di war-warkan di web. Ana tahu tentang Ir Nizar pun kat web je..ade jumpa sekali je waktu kenduri kat gopeng. Tu pun boleh jadi penilaian yang baik.
Tapi nak tahu mesti sebarkan biodata dan salasilah seseorang.