"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Thursday, April 23, 2009

Belum PRU-13 Pakatan Rakyat Dah Menang Besar..! - malaysiakini

Reactions: 
Dah terbukti belum lagi PRU-13 berlangsung, Pakatan Rakyat dah menang besar. 

Hari ni terbukti apa yang diperjuangkan oleh Pakatan Rakyat dan idea-idea dari pimpinan-pimpinan Pakatan Rakyat selama ini dalah idea-idea "Kelas 1" dan ini terbukti bila Najib pun akhir-akhir ni tak habis-habis mencedok habis-habisan idea-idea yang selama ini menjadi tunjang kepada apa yang diperjuangkan oleh Pakatan Rakyat.

Sebelum dinobat menjadi PM Najib dah pun mewar-warkan bagi pihak Pakatan Rakyat apa yang dinamakan sebagai 1 Malaysia yang dalam erti kata lainnya bermakna Ketuanan Rakyat (walaupun juak-juak UMNO bertungkus-lumus menafikan kenyataan ini) tak ada lagi Ketuanan Melayu yang selama ni dilaung-laungkan.

Hari ni pulak dengan tak disangka-sangka Najib mengumumkan pula 1 pengumuman gempar (yang tak dimanipulasi oleh media pro UMNO/BN sebab takut makan tuan) yang boleh korang baca di[sini].

Maka hari ni dengan tak disangka-sangka terlopong la mulut-mulut pro-pro NGOOOKKK sebab terkejut dan tak tau nak buat apa-apa selepas Najib umumkan penghapusan hak istimewa orang Melayu sebanyak 30% macam yang tertera dalam berita tu.

Aku tunggu jugak sampai tengahari ni... biasanya kalau ikut apa yang Pakatan Rakyat Perak buat dulu di Penang dan jugak Selangor, tak sampai 3 jam lepas Pakatan Rakyat umum hal berkaitan Melayu ni, dah beterabur dah puaka-puaka UMNO/BN dok piket, demo sana-sini.

NGO-NGO pro Melayu semua pi mana dah? ke dah jadik NGO pro Mamak..?

Tahniah Pakatan Rakyat... walaupun Pakatan Rakyat masih belum berjaya menawan Malaysia, tapi Pakatan Rakyat tetap dikira berjaya dalam perjuangan bila PM Malaysia sendiri mengguna pakai idea-idea dari Pakatan Rakyat...

Bravo Najib..! nampak sangat kau terpaksa bergantung kepada Pakatan Rakyat untuk terus berdiri dalam politik Malaysia...

Bravo Najib..! nampak sangat inilah PM paling low quality yang pernah dilahirkan oleh UMNO bila "tampil"nya Najib "tanpa" idea-idea dari kepala hotaknya sendiri..!

Bravo Pakatan Rakyat... pusingan pertama Pakatan Rakyat dah menang besar..!

21 comments:

soklan said...

yeahh..TAHNIAH PR!!!
PR bukan giler kuasa cam UMNO, mana idea yg baik kita terima, malangnya UMNO yg suka putar belitkan apa yg PR cadangkan..lagi sekali TAHNIAH PR kerana berjaya memberi idea kpd CM Najib.

Anonymous said...

Bodoh punye najib. Kalau kau hapus hak istimewa orang Melayu sebanyak 30% cam dlm brite tu pun bukannye kaum cina dan india nak kembali sokong MIC dan MCA/Gerakkan. Tapi dalam masa yang sama orang melayu pulak semain menjauhkan diri drpd umNO....

Hai najib.... apa lah nasib badan... bagi salah tak bagi kalah...( tapi nampaknya dah 'bagi' pun kalah jugak!!!!

Anonymous said...

BODOH PUNYA UMNO,WOI BARUA2 UMNO (UTUSAN,BH,TV1,TV3 N LAIN2) APALAGI MENJERIT LA SATU NEGARA HAK KO DAH DIRAMPAS. BODOH PUNYA BARUA, MACAI, PENCACAI !!!

pendikar gunung kriang said...

Saya cuma takut Madey kena heart attack kali ke-4. 4 Cina kata "si" (mati).

Anonymous said...

Kem. Pembangunan Usahawan dah dihapuskan .... kesian melayu
Kuota 30% bumi disektor awam dah dihapuskan .... kesian melayu

UMNO ni pembela melayu atau pembelot melayu? sendiri mau ingatlahkan.

Tunggu lama lagi mungkin najib umum penghapusan tanah rezab melayu pulak, jadi sebagai melayu UMNO bolehlah bersorak gumbira.

Najib terikut PR memang dah lama, yang aku perasan dari PRK Trengganu, kan najib kata 'suara rakyat suara keramat'.

Melayu UMNO sepi sebab najib dah tabur dedak kat tanah jadi sekarang ni tengah mematuk dedak lah, buat apa nak berkokok.

NGO pro melayu pulak tak boleh cakap lebih-lebih nanti pak Isa mai, naya.

akhirnya... Ke Tua Nan Layu lah jadinya,

CYL said...

Bravo

* Mana Al Banjari ????

tapayas said...

PR jgn la ghairah sangat, ni baru beberapa bukit ja menang, ada banyak tempat lagi nak tempur. bukan setakat bukit ja nak tawan, tawanlah seluruh malaya n borneo tu baru boleh sorak besar...kan..kan

Anonymous said...

cis!! kalau la ini dari bibir si cina kit siang & the son .
akan ku hunus keris taming cheongsam. akan ku palungkan tabuh seantero alam, akan ku hidupkan api perjuangan bangsa. api ini tak akan padam slagi cine ni tak mintak maap!!!!!!
hait!!!! hait!!! hait!!!!

tapiiii.......
ini dari bibir merah delima..... alahai, tergoda aku...
..... alahai ko..... lomah den rasonyo
apa masalah lu bro??

Anonymous said...

Kesian melayu.. lepas ni tokey2 melayu berkurangan la..

Anonymous said...

PM yg LOW QUALITY???? itu dah kira bagus ler tu, ade sikit quality walaupun rendah
sebenarnya PM ni TAK ADA KUALITI LANGSUNG!!!!!.

Anonymous said...

Hidup UMNO!Najib sedang mengatur strategi terbaik untuk mengambil semula undi dari orang bukan melayu.Tidak lama lagi akan ada satu pengumuman yang akan menggembirakan orang melayu.kita tunggu sahaja.Signal dari jabatan perdana menteri sudah diterima.HIDUP NAJIB,UMNO DAN ISLAM!

Anonymous said...

HIDUP UMNO, NAJIB SANGAT MENJAGA BANGSA MELAYU.....TAHNIAH.. TUNGGAK LANGIT MESTI SUKANYA...JAP LAGI MELAYU BOLEH KEJE JUAL GORENG PISANG JE..

Anonymous said...

soklan bengong!tu cume strategi awal..aku sokong sangat dengan anon 5:28..ni baru langkah pertama...siap la korang...najib akan menjadikan PAS dan PKR menjadi parti yang tidak releven sekali lagi...siap la korang....hahahah

Anonymous said...

BERSATU * BERSETIA * BERKHIDMAT

Bersatu Kita Bersatu
Dengan Setia Berganding Bahu
Jiwa Teguh Berpadu
Kita Rumpun Melayu

Bersama Kita Bersama
Mendukung Hasrat Semua
Berjasa Pada Bangsa
Agama Dan Negara

Lambang Kita Yang Gagah
DiPandang Mulia Dan Indah
" BERSATU , BERSETIA , BERKHIDMAT "
Cogan Katanya
UMNO Terus Mara
Untuk Rakyat Malaysia..

HIDUP UMNO!!!

Jonas said...

haha..amende ko merepek ni...ni tandenye bahaye kat PR jugak ..if sumer yg PR dok bising dh di buat...PR nk perjuangkan aper lg...sat lagi cari la aper2 yg takbetol krajaan buat..then kjaan yg tgh takot ni btol kan..

mmg tu ler yang kite sbg rakyat kt malaysia ni nk...2 parti yang kontrol each other...takde yg lagi kuat..takde yg bley naik tocang

Anonymous said...

wahai para pembaca sekalian

only me (MULUT MERAH DELIMA) yg boleh mencaturkan hidup mati melayu di msia. sebab, ahli gerombolan sudah endorsed aku sebagai tok dalang seantero gerombolan. ketua gerombolan bermakna ketua msia. paham!

jgn ada di luar sana baik pas, pkr, dap, akim, sapp, pbs, ppp, mca. mic (speaker, pre-amp, equalizer) yg boleh merubah kedudukan melayu msia
anda semua tak layak. nanti anda semua akan di kondem oleh si BPN.

-small papa (aka bini big mama)

Anonymous said...

aku ada satu soklan..sekarang ni sapa yang jadi pm sebenarnya?? najib ke atau mamakuty??

aku tgk main eksyeen lagi bekas mamak bendahara sampai suruh sambung balik jambatan bengkok...

kekonfiusan melanda diriku...

Anonymous said...

pemimpin yg lemah dr segi mental juga rosak dr segi moral!!!

emmm... parti mana yg berterusan berada dalam penafian sekrg ni???

parti mana yg sudah tidak relevan???

hahaha...

Anonymous said...

Najib umumkan penghapusan hak istimewa orang Melayu sebanyak 30% dalam sektor perkhidmatan ekonomi...


KAH KAH KAH KAH KAH KAH....
UMNO??....PEMBELA KETUANAN MELAYU??KAH KAH KAH KAH KAH KAH....
MNA mNA mana manaaaaa pembela perjuanagn melayu ni???

agama dah umno tolak tepi...
tulisan jawi dah kene buang jauh...
bahasa dahh nak di PPSMI kan....
imuniti raja raja pun dah dirogol..
ekuiti 30% pun dah masuk tong sampah....
meritokrasi kemasukan Uni pun dah kene kubur....
MRSM pon dah majmuk....
kementerian pembangunan usahawan pon dah tak nampak rupe....

ASAL tampuk kemewahan diri dan kroni terjaga temboloknya seme perkara UMNO boleh longkangkan

BESTNYE UMNO sebagai PAYUNG Melayu


KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH...
kesian aku orang yang masih nyokong UMNO lagi....

bodik said...

kah3...ada hati umno nak ambil sokongan org bkn melayu. selama ni memperjuangkan melayu hancur. dah x ada idea, semua nak ikut pr punya idea. apalah punya bangang umno ni...fikiran cetek, najib tertekan takut nanti kehilangan kuasa. pru akan dtg ni aku percaya umno akan hilang di bumi msia ni...takbir3

Anonymous said...

kepada jonas...
PR buat umNo ktuk tp unNo buat blh pulak...ni kita blh umpamakan jilat ludah sendiri