"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, April 08, 2009

Post-Mortem Kekalahan UMNO/BN Di 2 Bukit - malaysiakini

Reactions: 
Mesej cukup jelas tapi disebabkan dipimpin oleh sibebal dan disokong jugak oleh sibebal maka mesej tak sampai. kalau sampai pun depa tak paham.

Untuk UMNO/BN, tak payah susah-susah buang masa buat post-mortem. rakyat tolak parti rasuah. ops... tubuh unit bebas untuk buat post-mortem pun bagus jugak... ada projek, ada masyuuuuuuk..!

Hidup UMNO, Hidup Rasuah..!

13 comments:

IbnAbdHalim said...

Betul tu! Tak payah buang masa dan biaya. Umum dah tahu kenapa UMNO/BN kalah. Kalau nak menang kena tendang keluar semua pemimpin yang rasuah. Eh! Kalau camtu mana ada tinggal pemimpin lagi? Hahahahaha!!!

Anonymous said...

Salam,

Hati boleh menjadi gelap akibat dosa dan diterukkan lg dengan makan rasuah. Sebab tu hati mereka tak dapat lg menerima kebenaran. Berilah mesej apa sekali pun, hati mereka tak akan terbuka. Sama-samalah kita doakan mereka semoga Allah swt membuka hati-hati mereka semula untuk bersama kita pada PRU 13 nanti. Amin.

SatriaMuda said...

Post-Mortem = bedah siasat.
kalau manusia, bedah siasat biasanya hanya pada org yg dah mati @ mayat.
maka jadikan UMNO@BN mayat dulu baru la wat Post-Mortem.
baru la real punya post-mortem

bodik said...

semua rakyat dah tahu perangai puak2 umno ni. dah x ada sape nak sokong umno lg. aku rasa yg mengundi umno adalah pengundi hantu...kalau ikutkan umno lg kalah teruk.

Pengasas said...

Salam PerisikRakyat,
Tahniah dan terima kasih atas perjuangan anda. Hasil perjuangan dinikmati bersama oleh rakyat.

Topeng Perak® Unmasked said...

Salam Pengasas - perjuangan milik rakyat. kami hamba rakyat.

Kita Menang..!

bukit teluk sera said...

assalamu'alaikum.

jentera pas juga perlu buat postmortem, berdasarkan analisis semasa.

jika prestasi kerja cemerlang ditingkatkan lagi, sekurang-kurangnya 6 lagi parlimen di perak dapat dialih ke pakatan rakyat dalam PRU3. carilah berapa banyak parlimen bawah 3000 majoriti dimenangi bn di spr.gov.my.

ambil parlimen, ubah dasar negara!
Allahu Akbar!

Anonymous said...

aku ingat dia kena panggil doctor yang buat post mortem kat the late of kugan...
baru dapat result yang menyebelahi bee end.
satu lagi result yang dapat tu simpan dalam kotak kat bungalow ezam...mayb lebih dari 6 kotak kot?
ataupun panggil zali dengan tungkak langit buat post mortem..
p/s
depa 2 org tu layak jadi posman umnoq je
kah kah kah

Anonymous said...

Kalau pemimpin2 atasan berusaha nak berubah.. jangan harap la UMNO akan berubah.. semua dah berpenyakit rasuah.. Kalau akar umbi berusaha menolak pemimpin2 mereka mungkin boleh berubah.. tapi kalau akar umbi macam Tungak Langit & Zali.. pasti UMNO tak sempat nak berubah..lingkop teruih

slyderrose said...

Kesian pada penyokong dan pendokong umno. Bkt Gantang sebelum PRU 2008 adalah kubu kuat mereka. Orang-orang kampung hampir semua berdarah biru, termasuk tok-tok lebai dan haji dan hajjah. Kini itu hanya tinggal kenangan dan mari berhijrah ke organisasi yg lebih mantap, adil yg berlandaskan syarak. Tinggalkan daki-daki fitnah yg membaluti tubuh dan bersihkan diri dari kebiruan dan masuki dunia kehijuan ciptaan tuhan.

Anonymous said...

UMNO bersusah payah untuk menang kerana apa?

Kuasa,

Harta,

Dinasti aristokrat Melayu/Mamak ...
..keluarga keturunan Datok Noh Genting, keturunan Muhammad Iskandar Kutty,.....,

Melancung ke Hadyai, Medan, Bali,..

Duit saku, "wang besar,.... wang besar. .......wang besar!!! RM, RM, RM $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ .......
....................
...................?????

Lain2 fikir dan tambahlah sendiri …………………

cougar.bard said...

Bro,ari ni ada cerita hangat MCa mintak kuota lebih dalam kabinet cuba cari maklumat.

Banteh said...

PR pun jangan gembira sangat. Perjalanan masih jauuuuuuuuhhhhhh.