"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, April 08, 2009

Stesen Maya Peak Hours - malaysiakini

Reactions: 
Dekat bawah ni gambar-gambar para bloggers yang bertungkus-lumus mengemaskini laporan keputusan pengiraan undi Pilihanraya Kecil Bukit Gantang petang semalam. peak hours... semua sekali dekat 20 orang yang saling bekerjasama menyampaikan maklumat dan mencari maklumat.

Semua keputusan pengiraan didapatkan terus dari team ke 2 yang ditugaskan di beberapa tempat yang menjadi sumber maklumat.

Kuda Laut
Cyberboron

Ummi Anni

Dugong Darat

Zahid

Sam Ahmad@Republik Kata

Dekat luar sana ada ramai lagi blogger-blogger yang membantu menyalurkan maklumat dengan kadar segera (padan muka hangpa habis kredit, hahaha) kepada kami di stesen maya iaitu Edyes, Pink Turtle, Manjung Mari, Kulup Sakah, Arif, Nanda, Delcapo, Zorro Unmasked, Pyan Habib, Amin Iskandar@Black, Mat Comot, Uncle Bernard, Gus Dun, Crew-Crew MalaysiaToday, Dr Zul, Haris Ibrahim, Jimadie Malaysiakini, Rahmah, Kamal and others, Ishak, Abror, Zunar and the geng, Andrew Malaysiakini, Bro Sham from Grik, Ajijoi, Peihong, Al-Banjari, Cenangau, Haji Ismail, Cikgu Rahim, Dr Khairuddin, Amran (pergh ramainya geng... mana yang tak disebut tu mintak mahap banyak-banyak, ramai sangat nak sebut...) mohon sembah derhaka...

Mana-mana yang kene sergah dengan teman semalam, teman mintak mahap banyak-banyak sebab semalam memang hot. keadaan tegang...

Ok geng... karang wa sambung... nak pi cari tiket sat... ingat nak cuti 3-4 hari... mohon sembah derhaka...

Ops... mekasih dekat semua pelayar yang setia dan sabar menunggu keputusan semalam...

U Rock..!

40 comments:

cathenclox said...

sama2 bro..naek bas leklok..hoho

grand said...

out topik.
tadi aku jumpe budak umno baru balik bkt gantang.ini apa dia lebong kat aku...
sebenarnye kt bkt gantang ramai melayu pas dah keluar pas n masuk umno.pas menang sebab undi cina.dia ckp anwar janji kt cina nak kasi tanah.tu pasal cina undi pas.kalau ikut undi melayu pas memang takde harapan.
aku ckp ada tgk blog pr tak?haaa...kat sana bleh tau apa sebenarnye..nak lebong pepada ler..tak abih2 dakyah basi.
anyway thanks to all blogger atas semua info.syabas inspektor sahab

donvito73 said...

Salam,

Syabas tuan2 sekelian.. Teruskan perjuangan..

Wassalam
DV

tok iskandar said...

Faktor kekalahan UMNO-BN
1.Rakyat yakin UMNO parti rasuah
2.Rakyat benci kat mamak memanda mahathir
3.rakyat benci kekerasan polis dan FRU menyuraikan ceramah dan perhimpunan tanpa permit
4.rakyat benci kat ISA
5.Rakyat benci media totok umno kempen berlebihan kutuk PR.
6.Rakyat benci UMNO kuasai SPRM,SPR dan polis dan peralatkannya untuk kepentingan politiknya.
7.Senang citer,rakyat dah memang tak nak UMNO-BN.

najib kata nak bentuk kabinet hari ni tak jadi.MCA dah bantah.Mahathir pulak tak nak KJ jadi menteri.pening najib.benarlah kata mahathir dulu,najib pemimpin yang lemah.jadilah najib sekarang boneka mahathir

dulu UMNO sekarang PAS said...

assalamualaikum..
maafla semua blogers yg dah bermati-matian.aku sanjung usaha engkorang..tapi sejak TP keluarkan muka Hj asmuni aku betul2 bengang..engkorang tolong sama bagitau TP...jangan nak jadi UMNO...aku dulu pun orang UMNO..aku hormat korang dan semua pemimpin PAS..jangan buat mcmni...tak puas hati bersemuka la...Tp..aku tak suka cara hang...

Anonymous said...

bro TP...
tlg siasat ckit sape si Zamil Bin Ibrahim ni....
http://medan-info-kita.blogspot.com/2009/04/rezeki-beliau-semakin-mencurah-curah.html

ros said...

Korang la wira sebenarnya bertungkus lumus buat kerja tanpa harap balasan. Dalam masa terdekat ni aku akan tolong korang sebab aku baru dapat tempat kerja baru. Nak tolong buat kerja macam korang memang aku tak leh tapi nak derma duit tu boleh la

Dr. Abdul Wahab Arbain said...

Salam PerisikRakyat,
TQ banyak-banyak, dan semua kawan kat StesyenMaya.
Tanpa anda yang bermati-matian, maklumat PR tentu kabur atau tak sampai pada masyarakat.
Pahala sedang menunggu anda semua.

MEOR said...

Salam,

TQ pada seme Blogger yg bersusah payah memberi maklumat kepada pembaca mcm saya ni yg 'x percaya pada TV ni'........Tahniah kerana anda semua juga penyumbang utama kemenangan kita...Tanpa Anda Siapalah PR :) wassalam

Anonymous said...

kuat hangpa isap rokok ni.. Hehehehe..

tok iskandar said...

Sebelum tok bicara sebentar tok harap kontroversi TP dan Asmuni dihentikan.
x manfaatnya kita bersengketa di sini.
Lepas ni pas tumbang beberapa ekor lembu dan kerbau,kita bermaaf-maafan.ok
Barulah cool brader.ingat lagu wonderpet.apa yang penting kerjasama....
Tok tak nak kita celebrate sangat pasal undi Melayu kita dapat hanya 43%.Lepas ni kena keja keras.PAS,PKR atau DAP kena bukak banyak cawangan di DUN Trong.
Elok 4 negeri PR jadikan Perak negeri angkat dan bahagikan kepada 4 zon.Bolehlah kawasan yang mundur dimajukan.Di kawasan yang PR kalah kita bentuk JKKP macam UMNO-BN buat kat negeri mereka kalah.
Kita namakan Majlis Tindakan Rakyat.Lepas tu kita bentuk kat negeri-negeri yang kita kalah.
Amacam.setuju tak

Muhd Sazlie said...

terima kasih bro, korang memang bloggers lagenda lah.. aku dapat maklumat sahih pun dari korang. teruskan khidmat korang, aku dapat support belakang je. kalau ada yang kurang, patik mohon sembah derhaka.

Biaqpila said...

Salam perjuangan..

Aku pun tumpang syok dengan kemenangan 2-1 ni,walaupun tak dapat menempek bersama hangpa semua kat stesyen maya tu. Biaqpila aku kat stesyen ISS melaporkan dari jauh perkembangan semasa.

tok iskandar said...

Sekarang totol MP PR 82.Kalau 2 MP bebas kat Sabah join PR jadi 84Brahim Ali belot kita dah rugi satu kerusi.Asalnya 85 kerusi MP.

Apa kata kita buat solat hajat beramai-ramai mintak Brahim Ali letak jawatan MP Pasir Mas biar PRK diadakan semula.Pasir Maspun dapat banyak projek mee segera.

Lepas ni kena berjaga-jaga,bimbang ada wakil rakyat kita kena kidnap.Elok wakil rakyat kita diberikan report card untuk menilai prestasi mereka.

Musuh-musuh kita takkan berhenti menyerang kita.Sebagai permulaan,kita lancarkan kempen boikot paper totok umno seperti utusan meloya,berita hairan,bintang(star) dan nst.kita boleh baca melalui online je.kepada yang tak de access internet,boleh beli sinar harian buat sementara waktu pasal tok dah ragui ketelusannya pasal orang besarnya dah jadi orang penting kat kementerian penerangan.

elok kita lobi mintak akhbar harian.apa yang penting kerjasama....maka kena adalah kerajaan bayangan PR atau paling lekehpun majlis perunding PR.

amacam brother.setuju

Anonymous said...

thank u all bloggers..nowadays, u r our number 1 source of news since u r practicing the utmost of accountability and transparency, as compared to the mainstream medias..u r de best n u deserve it!

tok iskandar said...

kabinet dapur najib yang patutnya jadi kejutan pada semua dan diumumkan pada hari ni tetiba je cancel last minit.
ada yang kata najib bengang kalah 2-1 dalam PRK semalam.
ada yang kata perwakilan sabah dan sarawak lobi mintak tambahan kerusi menteri.
terpaksalah najib berkorban kurangkan kerusi menteri untuk umno dan mintak restu mca korbankan sikit kerusi menterinya bagi memberi laluan kepada perwakilan sabah dan sarawak.tok penghulu mca,ong tee kiat tak setuju.najib garu kepala

mamak memanda pulak tengah lobi mukhriz jadi menteri.memang mudah lupa dan tak sedar diri mamk memanda ni.orang umno dah mula benci kat mamak memanda.

Dengar citer zahid tak jadi menteri pasal dipersalahkan punca kekalahan umno di Bukit Gantang.muka-muka kalah dalam pemilihan UMNO seperti rais,mat taib,khaled,hamid,azalina dan shahrir juga digugurkan.noraini dan beberapa orang timbalan menteri yang kalah juga akan digugurkan.

Plan najib nak kekal Ismail sabri,saifuddin dan lantik jamaluddin dan ismail said juga tergendala sebentar.eloklah tu pasal mereka ni semua dah tak popular pada rakyat Pahang.Ingat najib..jangan taksub pada semangat kenegerian.entah tak lama lagi ada buku yang menceritakan perihal 4 sekawan ni.nak tahu kenapa tak popular kena rajin turun padang.kalau malas jadi dugong darat jelah kau.sori dugong darat..tok pinjam nama kau.

Maznah biarpun kawan baik bini kau..dia tu ADUN je...ramai lagi mereka yang di Pahang yang berbakat boleh jadi menteri.

Hisham pulak dah tak layak jadi menteri pelajaran.elok tokoh akademik diletakkan jadi menteri pelajaran.

PM dan TP pulak jangan pegang lebih banyak kementerian.eloklah jadi PM dan TPM je.rakyat tak suka mereka yang tamak.

mamak memanda bakal jadi menteri tua.dia tak sedar rakyat dah meluat habis kat dia dan punca utama kekalahan di bukit gantang dan selambau adalah rakyat dah benci mamak memanda ni.

rakyat akan jadi pemerhati bebas menilai kabinet dapur najib yang saiznya makin kecil kepada 27.

Najib bakal jadi PM paling kejap dalam sejarah kalau tak kena gayanya.

tok iskandar said...

shabery dan nazri juga bakal digugurkan pasal tak sebulu dengan mamak memanda.

eloklah korang join PR atau lebih baik mesra PR tapi kekal bebas

gaban said...

puak2 umno ni selagi xdihumban kebawah dek org atasan depe,mana depe nak insaf..

tgk mahazalim dulu,lps org umno buat xlayan dkt dia,baru nak menyalak2 kata umno parti rasuah la,kroni la,salah guna kuasa la..

padehal,sume2 kerja haram tu sape pelopornya???MAHAZALIM@SURAT KABOR LAME laaa...

**SENDIRI MAU INGAT LA**

Bercampur???? said...

bagus la ...

campur lelaki perempuan dalam satu stesyen maya...

tak de sapa marah..

tok iskandar said...

laporan daripada blogger mua ligat
PENGARAH SPR PERAK ANGKUH DAN JELAS BENCI PADA PAS


Saya baru menyaksikan siaran langsung pengisytiharan keputusan PRK Bukit Gantang melalui saluran Astro Awani.

Selepas Pegawai Pengurus Pilihanraya mengumumkan kemenangan Datuk Seri Nizar, beliau berundur ke belakang dan Datuk Seri Nizar terus berucap di rostrum. Pada masa yang sama Pengarah SPR Perak dengan muka yang masam mengarahkan Pegawai Pengurus Pilihanraya yang juga Pegawai Daerah memberitahu sesuatu kepada Ir Nizar. Saya yakin bahawa beliau meminta Nizar berhenti berucap sedangkan Nizar baru sahaja memulakan ucapannya.

Seperti biasa memang menjadi kelaziman bahawa calon yang menang dan kalah diberi peluang untuk berucap. Namun dalam insiden tadi terbukti Pengarah SPR Perak sangat benci kepada PAS sehingga tidak membenarkan Nizar berucap.

Saya yakin ribuan rakyat Malaysia menyaksikan insiden ini tadi. Jelas SPR berpihak dan tidak menjadi pengadil yang baik.

Angkuh sungguh Pengarah SPR Perak tersebut. Saya yakin jika BN menang sudah tentu beliau akan lebih angkuh dan sombong.

Saya menggesa beliau meminta maaf kepada Datuk Seri Nizar dan seluruh penyokong PAS dengan serta merta.

Kejadian tadi amat memalukan. Saya yakin selepas ini media pencacai Umno akan memfitnah Nizar. Tidak serik-serik lagi mereka ini.

Ainur68 said...

Sama2 kasih. Semoga Allah ta'ala membalas segala penat lelah blogger2 semua yang berpanas dan berhujan di negeri kelahiran teman utk melaporkan berita2 terkini. Teman di perantauan juga mengucapkan jutaan terima kasih pada mike semua dengan laporan terkini lagi sensasi. Bravo!

soklan said...

Anonymous Bercampur???? said...

bagus la ...

campur lelaki perempuan dalam satu stesyen maya...

tak de sapa marah..

April 8, 2009 11:06 PM

----------

dasar BENGONG ahli UMNO yg kalah..meroyan la ko malas nk layan..kah kah kah kah..

padayappa said...

to bercampur????

nape plak ade orang nk marahnye? aku biase gi cyber cafe,campor gak laki pompuan,xde sape marah pon.

Aku biase gi kelas kat skolah,campor laki pompuan. Xde orang marah pon.

Aku biase gi keje, duk dalam satu opis,campor jugak laki pompuan,xde sape marah pon.

Ape masalahnye? knape perlu nk marah?

Joe Labu said...

Syukran Perisik Rakyat..

Teman nak belajo bahasa Arab sket2.. BAHASA AL-QURAN 2.. Bukan PPSMI, BAHASA PENJAJAH..

Terima kasih kepada semua bloggers.. Xyah tutup tabung bloggers.. Nanti ada rezeki lebih, teman sumbang lagi singgit dalam tabung deme.. Insya'allah.. Hehehe..

TERIMA KASEY

ksahirin said...

Tahniah diucapkan kepada semua yang bekerja keras untuk kemenangan Pakatan Rakyat. Alhamdulillah, doa kami selama ini, termakbul jua. Hanya Allah S.W.T sahajalah yang dapat memberikan ganjaran yang setimpal kepada kalian semua Team Blogger Network PR atas kerja ikhlas kalian. Terima kasih sekali lagi...

Sakuragi said...

harap suatu hari nanti, saya pun dapat berkecimpung sama....

tahniah dan thanks to allz....

Anonymous said...

Good work !!!

Mereka yang disebalik takbir.

Tanpa anda kami ternganga !!!

Dengan adanya hangpa, BN terjaga dan tiada terkata !!!

Anonymous said...

tahniah lah korang....apa2 pun harap2 tegur2 lah pemimpin PR yerrrr.......kalau mereka silap...dan jangan buat lupa orang bawah,org kampung,orang ramai,dan jangan lupa.... jumpa masuk kg...masuk kandang kambing,kandang lembu,kandang khinzir,masuk kedai cina dan india,......kesilapan dan lupa diri membuatkan musuh islam akan ambil kesempatan...rakyat tak pentingkan harta tetapi utamakan ugama dahulu....baru harta.

Anonymous said...

salam..
ape yg pasti aku tengok bloggers network yer muka mmg hodoh mcm hati depa gak..x hensem lgsg...hitam pulak tu..dah la muka hitam,hati pn hitam..mmg bodoh betul...

nasik campur.. said...

bercampur??

apa yang ko cube nyatakan sebenarnye...aku tak nampak ada maksiat pon... kalo mcm tu kat cybercafe, kat open concept office tak bole la bercampur...aku rase baik ko pgi komen kat menteri menteri yang suka hiburan yang penuh ngan maksiat tuh... baik ko gi komen kat anak nazri yang bercampur peluk cium lesbian seme cukup, situ lagi sesuai komen ko.. baik ko gi komen zahid hamidi go go girl tuh...

nasik campur said...

bercampur??

apa yang ko cube nyatakan sebenarnye...aku tak nampak ada maksiat pon... kalo mcm tu kat cybercafe, kat open concept office tak bole ke ...aku rase baik ko pgi komen kat menteri menteri yang suka hiburan yang penuh ngan maksiat tuh... baik ko gi komen kat anak nazri yang bercampur peluk cium lesbian seme cukup, situ lagi sesuai komen ko.. baik ko gi komen zahid hamidi go go girl tuh...

soklan said...

anon 9:45,

muka hitam xhensem tapi hati baik, beriman Allah sayang, ko ni baik baca sejarah Bilal bin Rabah semula, walaupun hitam legam kelam gelemat, suara beliau sampai ke langit mengalunkan azan (maksudnya penduduk langit mengenali beliau dgn imannya)

jgn hitam legam macam MBHaram Zambry, kat dunia orang (rakyat) dh xsuka dok kutuk, apatah lagi diakhirat nanti (kalau xsempat taubat).

ulat said...

SALAM,

TAHNIAH!!!

SYUKUR YG TAK TERHINGGA KPD ALLAH PENGUASA ALAM. SEMOGA KEMENANGAN INI MEMBUKA JALAN KEPADA PERJUANGAN MENEGAKKAN ISLAM DAN SENTIASA DIRAHMATINYA

KPD TEAM PERISIK RAKYAT, TERIMA KASIH DI ATAS BAKTI YANG DICURAHKAN. SEMOGA IANYA DIBALAS DI DUNIA DAN DI AKHRAT. SYUKRAN

beringat selalu said...

salam,harapan saya agar tp membuat teguran kiranya nanti ada pemimpin2 pr yg bersifat lupa diri,jangan dah terantuk baru terngadah.

tengkujoh said...

tahniah utk semua, teruskan usaha murni anda semua

sutera said...

tahniah....
kagum ah dengan ketekunan blogger sek2 PR ni...

Anonymous said...

anda BERJAYA..PR BERJAYA..,kita semua berjaya dgn izin ALLAH,berkat kesabaran dan keikhlasan serta doa2 yang tak jemu2 kita panjatkan kehadrat ALLAH s.w.t .kepada semua warga PR mari lah kita terus berjuang dan terus muhasabah diri mencari yang lebih lebih lebih hebat dan baik dari kejayaan yg ada sekarang.Sekalung tahniah dan sekalung doa RESTU buat anda yg bertungkus lumus sianag dan malam dalam merealisasikan kebenaran..semoga anda semua d rahmati ALLAH..d murahkan rejeki.dan dlm lindungan ALLAH selalu....amin...ya ALLAH

Anonymous said...

menegor pemimpin dan warga amno samalah seperti menegur tunggul,batu..,atau pun tong sampah d tepi jalan...walaupun mrka sedar dan tahu hakikat jeritan rakyat,namun pura2 mrka butakan mata,tulikan telinga dan kelu kan mulut..hanya satu pinta ku sebagai warga yang TERLALU lama tertipu dan tertindas oleh ameno yang zalim jahat yang mendajjal..Ya ALLAH ya tuhan ku..Tuhan yg maha gagah lagi maha perkasa..cukuplah bg ku..berpegang dgn MU dari segala sesuatu.ENGKAU mengalahkan segala galanya.Ya ALLAH..andai umno itu benar..ENGKAU selamatkan umno..Ya ALLAH...Andai mrk zalim,kejam,perasuah dan pendusta..,engkau bantulah mrk ke jln yg benar..andai bagi MU ya ALLAH adlah lebih baik umno di lenyapkan ..lennyapkan ya ALLAH...Amin

coklatGETAH said...

Aku cukup meluat..kami dah cukup menyampah...aku BENCI BENCI BENCI BENCI BENCI BENCI BENCI BENCI BENCI UMNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ORG UMNO SEMUA KENA HANTAR ZOO ATAU PUN .......SSSSAAAAAAARRRRRRRRRKKAASSSSSSSSSSSSSS....

Anonymous said...

Our enemies are all those in league with imperialism - the warlords, the bureaucrats, the comprador class, the big Landlord class and the reactionary section of the intelligentsia attached to them. The leading force in our revolution is the industrial proletariat. Our closest friends are the entire semi-proletariat and petty bourgeoisie. As for the vacillating middle bourgeoisie, their right-wing may become our enemy and their left-wing may become our friend - but we must be constantly on our guard and not let them create confusion within our ranks. -Mao Tse Tung