"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, April 04, 2009

RM, RM, RM, RM, RM Untuk Petugas UMNO/BN - malaysiakini

Reactions: 
Kalau aku habaq depa kerja pasai duit, hangpa orang-orang UMNO/BN marah, kata kami tipu, kata kami reka, kata kami fitnah. ni nak tunjuk "fitnah" kami betoi ka tak betoi... Hangpa tengok attachment dekat bawah ni. bukak mata tu luas-luas, kalau tak nampak jugak, hangpa boleh cuci mata hangpa dengan ayaq ludah aku (ambik dekat bawah artikel ni).

klik attachment tu kalau nak tengok yang besaq.

A. Ahli UMNO seisi rumah RM1,000
B. Penyokong UMNO seisi rumah RM500
C. Pemuda / Wanita / Puteri RM100 setiap hari
D. Minyak kereta RM100 setiap hari
C. Minyak Motosikal RM50 setiap hari

Masyuuuuuuuuukkk...!!!

Khak Ptuih...!!!

47 comments:

an2raya said...

tambah sket air ludah ku, tuihhhh tuihhh

nik said...

inilah surat palsu tu yang pakatan rakyat buat.... dan tanda tangan palsu sekali....

hang telan balik lah air ludah hang tuh.....

hahaha

laporan polis telah dibuat!

Anonymous said...

Betul palsu ker, maknanya tak der duit ler.....hampeh hampeh....apsal palsu pulak, tak bagi wang nie ??

Kalau dak, aku boleh rilek dekat 2-3 bulan tak yah kerja, syok juga dapat wang saku...tambahan kalau time undi.

Biaserler, aku pangkah parti yang menang !!!

zali said...

betul kata nik...

kan hari tu dah di di buat
lapuran polis dan ada masuk
berita apa hal nih...

biasa la pro pr yang dah terdesak
sangat...

kalau dulu letak kepala babi
dalam surau balut dengan bendera
sendiri kini letterhead dan
tandatangan pulak di adjustnya...

hai kahak masuk lah kau dalam
mulut longkang tempang perak...

KHAAAKK THUIEEEW!

Anonymous said...

Kita tgk lah nanti palsu ke tak?

Anonymous said...

kemungkinan palsu atas palsu, maknanya org UMNO buat, pastu diorang kata org PR buat, dunia politik macam2 buleh jadi. Pastu hebohkan buat laporan polis kata org PR terdesak....hah guana?

Anonymous said...

Depa nak bagi duit Rm100 sorang kalau balik mengundi, tak cek IC pun. So korang pi ambiklah duit tu dan sumbang pada Perak bloggers. Itu semua kan duit kita, ambik je...

ZALI BGG said...

zali bodo...semua yg blogger PR siarkan semua palsu..yg BPN bar...wtf???fuker lu laa..

Aiman said...

TP..diorg dh stat nk atack ko..bc la blog yg arudi buat n post 1st die pasal profile ko..hahha..xdpt hentam org pas..blogger pon diorg nk hentam..sedih do..die cite dari zaman gelap ko smpai laa skrg..mcm seolah2 die xpnah buat silap..aku pon black metal gk dlu..time zamn remaja budak2 biase laa tpengaruh...bggang do..haha..
ni haa blog tu
http://beritaperak.blogspot.com/

Chor said...

Topeng! aku nak tambah kahak pekat ckit!
kkhhaarrgghhkk prtuuiihhh....

tuan-komrad said...

BPN...BLOGERS PENCACAI NEGARA.....

hati kalo dah gelap,bagi nasihat panjang berjela mana pon,takkan masuk punya...inilah hakikat kebanyakan orang umno...diorang saje yang baik..maksum...takde wat salah..dalam media,dikatakan pr membuat fitnah,mengeji pimpinan bn dalam poster dan risalah...mengaku taat setia pada raja...tapi pada hakikat,adalah sebaliknya...

bn kalo nak berkempen buatlah taktik baru...kata ramai yang cerdik pandai,tapi aku tengok semuanya cam tengin dan bebal je...buat kena gelak je tengok gelagat orang2 umno ni...

jangan ingat orang kampung leh tertipu ngan telatah korang.sekarang petani dan nelayan lebih bijak dari
pimpinan umno yang lagak saja lebih berkot dan bertali leher...tapi akai kosong...

Topeng Perak® Unmasked said...

Aiman - ada beberapa fakta dalam tu yang tak betul... jadi dekat sini aku nak perbetulkan...

Nickname topengperak_xinwugi (yang ni aku dah tukar nickname... sekarang dah jadi Topeng Perak® Unmasked... harap webmaster blog tu perbetol balik... hehehe...)

Full Name : Mohd Fauzi bin Mohd Azmi

Email : poji2ya@gmail.com, perisikrakyatpr@gmail.com, topengperak_xinwugi@yahoo.com (buat masa ni aku cuma pakai 1 email je - poji2ya@gmail.com - yang lain semua tak aktif dah... jadi sape2 nak email aku mintak email dekat mail yang aku letak tadi... yang ni pun aku mintak tuanpunya blog tu tolong update kan... kesian peminat aku pening nanti tengok banyak sangat mail aku... hehehe...)

Yahoo Messenger: topengperak_xinwugi@yahoo.com (ni salah ni... id YM aku Topengperak_Xinwugi mintak tolong tuanpunya blog tadi perbetulkan ya... nanti susah pulak awek2 nak ngorat aku... hihihi...)

IC : 750629-03-5183

HP : +6013-973-9721

Bank : Maybank 112026869679 (no akaun aku dah ada dekat sini, jadi sesape rasa-rasa banyak sangat dah duit bolehlah bank in kan dekat aku duit yang lebih tu... terima kasih tuanpunya blog tadi yang tolong promosikan... tepuk tepuk tepuk tepuk tepuk...)

SPR info : Kad Pengenalan: 750629035183 / A3157863

Nama :MOHD FAUZI BIN MOHD AZMI

Tahun Lahir :29 Jun 1975 (jangan lupa birthday aku nanti pakat2 buat kenduri kesyukuran...)

Jantina :LELAKI

Lokaliti :104 / 31 / 02 / 022 -

Anonymous said...

aku pun nak tambah sikit ....

khhhhaakkkkkkk .... brrruuuuuuuuhhhhh....buhhhbuhhhhh buuhhhh tutuuuuuuuhhhhhh (Tersembur)

zali said...

ya bagus...mari semua buang kahak
dalam mulut longkang tempang perak!

bunny said...

ada orang tanyer Nizar kenapa nama dia takder kat list BEM (Board of Engineer Malaysia)..
setau saya..kalau nama ada Ir kat depan..memang dah confirm professional engineer and mesti register dgn BEM..(saya ada degree in Engineering..sebab tu tau pasal BEM ni..)
bila saya check website BEM..memang confirm nama Nizar takder..tapi bila check nama2 Ir lain yang saya kenal..ada plak..
boleh tak mintak tolong Nizar jelaskan..
takkanlah BEM tertinggal nama dia plak dalam list tu kan..mcm tak logik plak..
sesaper yang nak check boleh pegi ke http://www.bem.org.my/v3/professional.html

kalau dia bukan professional engineer harap buang title Ir tu sebab tak jujur and tak adil untuk para professional yang berusaha keras menaikkan kedudukan engineer2 di Malaysia..

perdana menteri ku pembunuh!!!!! said...

BEM tu pom dah dicampur sbati ngan sos cili kurap AMENO.....

MalayMind said...

http://www.youtube.com/watch?v=JQdib-ZyONs

"Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita.. dan seterusnya" - AQ

Video di atas merupakan satu benda yang dibuat - buat oleh orang yang fasik kot.

Anonymous said...

sekali-sekala tolonglah gunakan otak..sebab otak kalau lama dibiarkan boleh berkarat ye cik abg ex-black metal..

takkanlah dia orang keluarkan surat camni..kan tak sabit di akal tu..

bukti yang berlebih2an selalunyer adalah bukti yang sengaja diada2kan..faham ke tak statement ni..kepada sesaper yang suka tengok citer2 penyiasatan mesti boleh faham..

bunny said...

Allahuakbar..BEM pun ada kaitan ngan UMNO..

cubalah tanya Nizar tu dulu..takkanlah semua benda dalam dunia ni konspirasi UMNO..sekejap kata UMNO lemah dan menunggu ajal..sekejap lagi cakap UMNO control semua benda..so UMNO ni kuat ker lemah? please make up ur mind people..

kalau benda memihak pada kamu..cepat jer nak terima..kalau tak memihak pada kamu mati2an tak nak percaya..kenapa camtu plak?

Panas said...

jawapan ngko tu sket sangat la

kat bawah tu ada banyak

1. kes ko ex black metal
2. kes ngko dngn group respek
3. kes ngko menggatal pasal tudung
4. kes ngko mengatal pasal seks

apa ni..jawap kasi habis la..

kenapalah ngko jadi camni..
inilah contoh blogger yang di bayar oleh PKR

takde moral.. sama je la..janji dapat duit..glamer..

blogger tak de moral...

Topeng Perak® Unmasked said...

Panas - meh aku jawab...

1 - Black Metal... kah kah kah kah kah... memang gua dulu Black Metal... bukan je Black Metal, malah Punk Rock, Thrash Metal dan jugak gua aktif dalam Undergroun scene dulu. tu masa tahun 1998 sampai tahun 2002. sejarah ni... tahun 1998 dulu aku pernah jugak sign contract dengan record company untuk buat album (aku ada band jugak dulu woi..
!) tapi last minit aku batalkan contract aku sorang sebab banyak diskriminasi.

lagi... aku jugak pernah jadik kru 1 band metal tahun 1999 - 2001. start aku habis sekolah aku simpan rambut panjang sampai paras siku sampai tahun 2004 baru aku potong.

ada masalah dengan tu ke? hahahaha... yey yearghhh...!!!

2 - Kes aku dengan group ReSpeKs korang boleh baca dekat sini untuk lebih faham

1-http://respekss.blogspot.com/2008/12/awas-klon-group-respeks-dikesan.html

2-http://respekss.blogspot.com/2008/12/mesti-baca-update-terbaru-untuk-anda.html

3-http://respekss.blogspot.com/2008/12/update-amaran-dari-moderator-klon.html

Beb... korang masuk la group ReSpeKs tu pas tu korang tanya la sape Topeng Perak dekat semua ahli ReSpeKs. aku malas nak cerita jadi aku bagi link, korang carik sendiri kebenarannya. dah dapat penjelasan dari geng ReSpeKs nanti, jangan lupa cerita balik dekat sini. kalau aku cerita sendiri korang cakap aku "lebong" amacam?

3 - Kes aku menggatal pasal tudung ni mana kau dapat? kah kah kah kah kah... kau baca ke tak baca apa blog tu tulis? pi baca balik pas tu cerita balik dekat sini..! appara..!

4 - Aku menggatal pasal seks? yag ni pun aku tak tau mana kau dapat. boleh bagi link biar semua orang baca tak? jangan main cerita je beb... bagi bukti sekali. ok?

aku tunggu respon kau...

jangan lupa bukak semua link yang aku bagi tadi. ok geng?

penjejak bayang said...

1.http://pets.groups.yahoo.com/group/bankpersatuan/message/15

yang ni si fauzi tu punya jawapan sendiri.. tengok tu

2. http://1.bp.blogspot.com/_G4UF_wN334k/ST4SOPQI6OI/AAAAAAAAGqA/i1HZf5VXKLI/s1600-h/Fullscreen+capture+1292008+23316+PM.jpg

baca sendiri

3.dia ni guna nama chemical romance
http://shuhmy.multiply.com/journal/item/161

4. kerja kat hotel . patutlah,,dah biasa main dengan arak
pengakuan dia sendiri
http://kampusnegara.net/modules.php?name=News&file=article&sid=439

5. ko tgk , dia main sapu je
http://khatibwalwaasi.blogspot.com/2008/08/ustaz-ramlang-mohon-maaf-dari.html

6. bukti dia memang kaki perempuan dan takde moral. samalah dengan pemimpin yang dia sanjung tu
http://angelonmybike.blogspot.com/2008/09/mekap.html

tgk posting tu

7. pada awal awal dulu , dia belasah TGNa dan Hadi
http://www.malaysiawaves.com/2008/07/pendedahan-dalang2-yang-hendak-membawa.html

8.last sekali, korang yang groups sabul2u dah tentu pernah nampak mamat ni dalam mailing list tu.
tunggu je la sapa sapa yang nak dedahkan.. tu

Topeng Perak® Unmasked said...

Penjejak Bayang - lu memang grand. gua rasa banyak lagi yang lu boleh dedahkan dekat sini dan gua persilakan.

Yang lain wa tak mau jawab sebab x de apa-apa kemusykilan dekat situ.

4 - kerja hotel... alamak bro, gua tak tau pulak sebagai rakyat Malaysia ada pulak tempat2 yang kita tak boleh kerja. boleh lu bentang dekat sini dalam perlembagaan mana yang cakap kita tak boleh kerja dekat mana-mana tak? gua musykil la beb.

tapi gua rasa tak jadi masalah kalau gua kerja dekat hotel... sebab gua kerja gua ada gaji, itu upah kerja gua, bukan gua pi merompak atau makan duit rakyat beb... apa masalah lu dengan kerja gua dekat hotel tu?

6 - Kaki perempuan.

- Lu memang lawak gila beb... sebab wa komen dalam blog perempuan maka wa dicop kaki perempuan... kah kah kah kah kah... lekeh betul la fakta lu... apa lu ingat dunia blogging ni jantan boleh kawan ngan jantan je ke? lu x de member blogger pempuan? ish ish ish... kecik sungguh dunia lu beb... wa sungguh simpati dengan hidup lu.

ataupun lu ni GAY? kah kah kah kah kah... penat la macam ni bro...

7 - memang gua belasah TGHH dan sampai sekarang pun gua still commite dengan style gua. sape buat silap memang gua belasah. kalau lu dah lama jadi pembaca blog gua, mesti lu tau bukan saja TGHH gua belasah, malah semua pimpinan PAS yang gatal nak muzakarah dengan UMNO gua belasah.

Skuad DUN Batu Caves pun gua belasah dalam isu "replika DSAI" dulu.

Fairus TKM1 Penang pun gua belasah jugak sebab tak boleh buat kerja. siap wa terbalikkan lagi gambar depa.

DSAI pun gua belasah jugak sebab kes Fairus TKM1 dan gambar DSAI pun gua sengetkan sebagai tanda protes.

Najib gua belasah, Pak Lah gua belasah pendek kata sape yang gua tak berkenan gua belasah.

jadi ada masalah ke dengan semua tu?

Gua bukan kaki angguk-angguk beb. mana yang bengong, gua taruk, yang ok kita sokong. gua bukan macam ahli UMNO geng. lu silap orang la.

Ini perjuangan Pakatan Rakyat. yang betul kita sokong, yang salah kita bantai. tak kan sama dengan UMNO yang akan sokong tak kira betul atau salah.

Lu paham ke tak?

8 - Sabul2u... yang ni lu boleh join sendiri group sabul lepas tu lu carik owner dia "King Tapi dan Zack Rockstar" lu tanya owner sendiri macam mana dan sebab apa gua jaoin group sabul2u dulu.

dah jellas semua, lu cerita balik dekat sini.

tapi ceritalah yang benar sebab ramai geng-geng sabul adalah pembaca setia blog gua.

ok?

Anonymous said...

yang nyatanya sekarang ko dah mengaku bawah perjuangan ngko sebenarnya hanyal berdasarkan pandangan dari sudut ngko sahaja. so , betullah selama ini ko memang tak bertanggung jawap dalam menyebarkan berita

kalau berita tu ada kepentingan, maka ngko pun siar

kalau tak..ko simpan..

isu moral yang ko hadapi ni menunjukkan betapa tak matangnya ko dalam menyiarkan berita.ko sendiri yang mengaku..

maka di sini lah sudah menunjukkan macamana pemikiran blogger pakatan rakyat...

tak de moral, main belasah ikut nafsu dan kepentingan, kalau orang lain buat salah, kalau sendiri buat
tak salah..

sama je dengan si asrol,msk , syaomel semua..

isu moral yang amat buruk..macam
pemimpin mereka sendiri...

Topeng Perak® Unmasked said...

Anon 4:11PM - selamat datang ke dunia Blogger Pakatan Rakyat.

Perjuangan kami disini tiada bayaran, semuanya atas kederat dan sumbangan penyumbang-penyumbang.

sebab itulah sini tiada amalan jilat-menjilat pungkoq pemimpin. kami bebas bersuara dan tidak terikat dengan mana-mana parti. mana yang betul, kita sokong, mana yang tak betul kita tolak.

itulah perjuangan kami disini.

kalau kau rasa pendirian sebegini adalah 1 bentuk moral yang buruk, itu pandangan kau dan aku faham itulah pandangan penyokong2 UMNO/BN.

Moral yang terpuji bagi penyokong UMNO/BN ialah yang menjilat-jilat setiap perbuatan tuannya (pimpinan UMNO/BN) tak kira betul atau salah. lebih hina dari anjing.

Bagi penyokong UMNO/BN pula, sikap menjilat-jilat seperti anjing adalah WAJIB kerana "mungkin" korang mendapat bayaran.

Bila "dibayar" maka korang terikat... betul-betul macam anjing.

Mungkin satu bentuk moral yang tinggi bagi pro UMNO/BN tapi apa guna bermoral kalau tidak berMARUAH?

Fikirlah. aku pilih perjuangan yang tidak terikat, lebih bebas bersuara.

Anonymous said...

tulah..kalau dah tak de moral tu..memang lah terima duit dari penyumbang tu ko tak anggap sebagai rasuah.. bodoh tul ngko buat pengakuan ni.

tulah ..korang terima duit dari orang lain , ko anggap sumbangan..orang lain kasiduit ,ko cakap rasuah

apa bezanya korang dengan umno yang korang kutuk..

korang dapat duit rasuah jugak dari penyumbang tu..

tulah.. kena fikir kalau nak cakap ,buatkerja.. yang boleh terima duit dari orang lain ni bank je.. kalau orang perseorangan terima duit dari orang lain yang ada kepentingan ,.memanglah rasuah

dah tu mengaku pulak kat masyarakat menerima sumbangan...

hehehehe

sudah kena la tu bang.. ko makan rasuah jugak buat kerja ni.. penulis upahan yang menerima arahan dari orang yang memberi upah...


patutlah ngko boleh pakai mitshubishi storm tu.. duit sumbangan rasuah dari orang ...

Topeng Perak® Unmasked said...

Mitsubishi Storm??? kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah...!!!

Gua caya lu beb...!!!

Nampak sangat bengap, bebal dan lain-lain yang seangkatan dengannya...

gelak lagi... kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah ... !!!

Woit..! aku pun tak tau aku pakai mitsubishi storm..! fullamak..!

kau ada simpan ke mitsubishi storm aku?

oit... kau tolong cek skali bila roadtaxnya mati..

oit... lupa la pulak... bila masa aku ambik lesen?

kah kah kah kah kah kah kah kah kah...!!!

Lu memang pandai buat kelakar beb..!

kah kah kah kah kah...!!! oit..! mana storm aku woi..?

pulangkaaaaaaannnn...!!!

kah kah kah kah kah kah...!!!

ada lagi tak lawak lebih-lebih..? bak sini sket..!

kah kah kah kah kah kah kah...!!!

Anonymous said...

kenapa gelak cam tu pulak
isu kat atas tadi tak leh nak jawap, jangan la alihkan pandangan orang..

ko dah terima duit rasuah
pastu ko dah mengaku.. senang senang je boleh aku report ke sprm ..oopss. dah repport dah...

habislah korang semua yang mengaku dan memohon sumbangan rasuah tu..

tang storm tu
jap...
aku nak tgk berapa besar ko nak gelak ...

ko sendiri yang tulis. sebab ko ni jenis bengap ,makan rasuah dan tak bertanggungjawap,maka aku paste kat sini email ngko sendiri..
http://asia.groups.yahoo.com/group/baharum60/message/73


-- On Mon, 6/9/08, Topeng Perak <poji2ya@gmail. com> wrote:
From: Topeng Perak <poji2ya@gmail. com>
Subject: Re: [ReSpeKs] Re: [Taman2Syurga] natural gas for vehicle NGV
To: ReSpeKs@yahoogroups .com
Date: Monday, June 9, 2008, 7:26 PM

hang attach la brosure ke ape ke yg berkaitan tapi kalau blh bagi detail...wat pemulaan hang bagi kat aku rege utk kos pemasangan NGV sistem untuk pikap aku...model mitsubishi L200,2.5diesel.

brp kosnya,tempoh pemasangan & yg penting sekali workshop hang kat mana?ofis aku kat kmpg pndn & umah aku kat subang.

Topeng Perak® Unmasked said...

Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah ... !!!

lagi sekali kau buat aku gelak... aperla punya samdol kau ni...

macam ni la senang... mitsubishi L200 tu milik kompeni tempat aku kerja dulu. bos aku suruh tanya berapa kos nak tukar dari diesel ke NGV sebab masa tu rege minyak naik mendadak hasil kerjatangan UMNO/BN...

jadi aku yang menurut perintah tolong la survey... apa kau tak pernah tolong survey ke apa-apa barang untuk orang lain?

aduis... sangap sungguh kau ni...

Kah kah kah kah kah kah kah kah kah...

Pasal RASUAH tu pulak... macam ni la senang... kau pergi buat report dekat SPRM dan balai polis berdekatan, bagi no akaun sekali. suruh SPRM dengan polis siasat sape yang bagi sumbangan tu...

aku pun tak tau sape yang bagi, cuma yang aku tau ramai sangat yang bagi termasuk orang-orang UMNO/BN yang bermurah hati.

terpaksa la SPRM dan polis dakwa semua pemberi-pemberi sumbangan tu kan?

ish ish ish ish ish... ni lah dia taik P***T UMNO/BN... rasuah depa tukar jadi "politik wang" sumbangan orang ramai depa tukar jadik "Rasuah"...

kah kah kah kah kah kah kah kah kah...!!!

teruskan buat lawak...

lagi 1, pasal pikap tu... nama aku ngan no IC aku dah ada dipublish dekat blog tu, kau ambik info tu pastu kau pergi dekat semua bank atas dunia ni kau cek ade ke x de aku buat loan... kot2 la kau ingat aku ni kaya jadi aku beli cash, elok jugak kalau kau pergi periksa dekat LHDN berapa la tunggakan cukai pendapatan aku... hahaha...

lagi 1, jangan lupa pergi cek dekat JPJ berapa banyak kereta/motor aku ada... kalau saman tu ada la kot... hahaha...

syabas inspektor Shahab..!

padayappa said...

lawak tol la badut2 ameno ni performance...kah kah kah kah kah kah!!!

Anonymous said...

salam kengkawan PR,

ape citer pasal video sidang dewan negeri perak yg kat atas tu???

same cam kes babi politik wang ke???

mrL

Anonymous said...

topengperak,

post ko ade kat blog PB

Anonymous said...

ok.. yang aku dapat simpulkan ialah

1. ko ni jenis takde pendirian. pendirian ko berdasarkan penilaian kosendiri yang juga bergantung rapat dengan jumlah sumbangan yang ko terima..ooops..rasuah..

2. ko takde kerja tetap, so ko cari makan dengan menulis bahan bahan yang boleh cari duit rasuah.yelah , semua ko bantai PKR,DAP,UMNO,PAS,kawan ngko ,family ngko .. janji masyukkk... ni pinjam ayat ngko sendiri..

3. ciri ciri makhluk cam ni di panggil munafik. ko suka berpura pura dan menceritakan sesuatu ikut benak ngko sendiri.
tak caya..tgk posting di atas

4. orang cam ni yang akan merosakkan masyarakat, selagi duit di ambil, maka dia tulis cerita, kalau tak..jangan lah ambik dan mintak duit rasuah dari orang..

perjuangan KHAHK PTUIH..perjuangan perut ada lah...

dasar blogger makan duit orang, pulak tu bengap sangat pi mengaku..

Topeng Perak® Unmasked said...

Anon 5:39PM - kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah...!!!

Rasuah? pi la report..! yang dok melalak dekat sini macam anak anjing baghu beranak tu pasai apa?

dok melalak dekat sini dapat apa?

kah kah kah kah kah kah...!!!

ops lupa... soklan...

sekali komen dapat UMNO/BN bayaq berapa hengget?

kah kah kah kah kah ... !!!

Anonymous said...

jawap dulu kat soklan soklan bawah ni

tang nak report tu tak yah kerek sangat... ko banyak dah kutuk polis.. duduk dalam tgk camner...

ni lah blogger bengap . mengaku menerima rasuah.. dah tu.. takde de kerja ..cari makan guna sumbangan... senang je ambik duit rasuah ... report polis dah buat..tak caya ko pergi balai sekarang.. tak pun kejap je lagi polis cari ngko... data semua aku dah post...senang je fauzi...

lupa pulak.. orang giler glamer cam ngko campur gila kuasa dan munafik memang patut di masukkan ke neraka..satu lagi suka mengadu domba yang memaparkan berita berita palsu...pastu rasuah dah tentu

jawap dulu...jangan alihkan tajuk..taktik lapuk tu..

lupa pulak..orang black metal cam ngko masih agama islam ke? mana tau dah mengaku black metal tu, sembah kambing kot.. darah suka minum ke..sedap erk minum darah..



ok.. yang aku dapat simpulkan ialah

1. ko ni jenis takde pendirian. pendirian ko berdasarkan penilaian kosendiri yang juga bergantung rapat dengan jumlah sumbangan yang ko terima..ooops..rasuah..

2. ko takde kerja tetap, so ko cari makan dengan menulis bahan bahan yang boleh cari duit rasuah.yelah , semua ko bantai PKR,DAP,UMNO,PAS,kawan ngko ,family ngko .. janji masyukkk... ni pinjam ayat ngko sendiri..

3. ciri ciri makhluk cam ni di panggil munafik. ko suka berpura pura dan menceritakan sesuatu ikut benak ngko sendiri.
tak caya..tgk posting di atas

4. orang cam ni yang akan merosakkan masyarakat, selagi duit di ambil, maka dia tulis cerita, kalau tak..jangan lah ambik dan mintak duit rasuah dari orang..

perjuangan KHAHK PTUIH..perjuangan perut ada lah...

dasar blogger makan duit orang, pulak tu bengap sangat pi mengaku..

Topeng Perak® Unmasked said...

Jawapan -

Black Metal bukan Islam... kah kah kah kah kah... aku bersyukur beb, sebab aku tak sempat sesat... ramai lagi geng-geng Black Metal skarang dah insaf dan bersama dengan perjuangan Pakatan Rakyat. ramai jugak dah jadi ahli PAS.

Alhammdulillah... kenyataannya bro... kami insaf sebab hasil usaha tarbiyah orang-orang PAS... geng-geng UMNO/BN x de yang nak bantu kami. kalau nak joli katak dalam Pub.Disco boleh la dengan UMNO/BN.

Syukur jugak ada sahabat2 dari PAS yang datang bawak kami kenal balik agama kami. apa yang UMNO/BN buat selama ni untuk bawak kami2 ni insaf? haram tak dak..!

tengok je la pendekatan kau macam mana, belum kenal kau dah tuduh orang sembah kambing, belum kenal kau dah tuduh minum darah kambing.

bro... dakwah macam tu makin menjauhkan saudara seagama dari ajaran Islam bro... x de "ROH Islam" dalam dakwah kau.

Kau byukan nak insafkan orang, tapi kau tambahkan lagi kebencian orang.

Islam tak ajar berdakwah macam kau geng.

patutlah UMNO/BN gagal dalam memartabatkan Islam... tengok je la pendekatan kau macam mana.

1. ko ni jenis takde pendirian. pendirian ko berdasarkan penilaian kosendiri yang juga bergantung rapat dengan jumlah sumbangan yang ko terima..ooops..rasuah..
- jadi susah sangat ke nak paham pendirian aku? pendirian aku ialah apa yang aku nilaikan. apa yang aku nilaikan, itulah yang aku pertahankan dan itulah pendirian aku. hanya orang yang tak de pendirian sahaja akaan mempertahankan penilaian orang lain. tak jelas dekat situ? kau sebagai diri kau, tak kan kau nak pertahankan apa yang aku nilaikan? kalai aku nilaikan kau sebagai kambing, kau nak pertahankan ke? mestilah kau pertahankan penilaian dari diri kau sendiri dan itulah pendirian kau..!

apa bingai sangat kau ni? hujah macam anak anjing baru beranak. nampak sangat kau tak paham apa yang kau nak pertahankan.

kalau kau nak pertahankan diri kau sendiri, kau nilailah sesuatu ikut penilaian kau, itulah pendirian namanya. lain dari tu orang oanggil anguk angguk angguk.

kau tau sumpah-sumpah tu apa?

2. ko takde kerja tetap, so ko cari makan dengan menulis bahan bahan yang boleh cari duit rasuah.yelah , semua ko bantai PKR,DAP,UMNO,PAS,kawan ngko ,family ngko .. janji masyukkk... ni pinjam ayat ngko sendiri..

- kalau PKR buat silap tak kan aku nak pertahankan? aku bukan lembu macam kau.
- kalau PAS buat silap tak kan aku nak pertahankan? aku bukan lembu macam kau.
- kalau DAP buat silap tak kan aku nak pertahankan? aku bukan lembu macam kau.
- kalau UMNO/BN buat silap tak kan aku nak pertahankan? aku bukan lembu macam kau.
- kalau keluarga buat silap tak kan aku nak pertahankan? aku bukan lembu macam kau.
berapa yang masyuk kalau semua kene hentam dengan aku? ada parti lain ke selain parti komponen UMNO/BN dan Pakatan Rakyat?

bodoh sungguh kau ni.

3. ciri ciri makhluk cam ni di panggil munafik. ko suka berpura pura dan menceritakan sesuatu ikut benak ngko sendiri.
tak caya..tgk posting di atas.

-kau cakap laporan polis dah dibuat kan? baguslah tu, itu yang kita nak, tunggu je lah hasil siasatan polis. kau sape? tuhan ke? polis belum cakap apa-apa kau dah menyalak macam anak anjing baru beranak...jangan gelabah geng..!

4. orang cam ni yang akan merosakkan masyarakat, selagi duit di ambil, maka dia tulis cerita, kalau tak..jangan lah ambik dan mintak duit rasuah dari orang..

-bro... macam aku cakap tadi, buat apa kau melalak macam anak anjing baru beranak dekat sini, tak setel... pi buat report dekat polis & SPRM cakap aku ambik rasuah.info aku kau dah ada kan?pi la... tunggu apa lagi... jangan pulak nanti kena dakwa balik buat laporan palsu sudahhh... hahaha

Anonymous said...

Topeng Perak...teruskan perjuangan...

biasa la...juak2 pencacau ameno ni dh xde modal dh nk hentam PR..dia hentam lak blogger...hope blogger2 semua bersabar...

aku pembaca blog setia ko tetap hormati perjuangan ko!!!

jgn dilayan sgt la TP juak2 pencacai ameno ni...teruskan kempen utk PRK ni...

-Penjejak Badai-

padayappa said...

Tak sume black metal smbah kambing. Ade yg just dgr lagu je. Kalau nk kira artis skg yg x tutup aurat tu x bedose ke? Mengulang kembali ayat anon 5:54,"Mereka juga masih Islamkah?"

aku ni jnis yg baca dua2 blog. blog pro PR aku baca,blog pro BN aku baca.

Dan yg aku tgk kebanyakan blog pro BN suke moderate comment dorang dan hanya approve komen2 yg selaras dengan jiwa mereka saja. Semuanya hanya puji-pujian kepada kerajaan sahaja.

Blog pro PR pulak lebih open minded. Mereka approve sume komen dan hanya delete certain2 komen yg memang keterlaluan sahaja.

Maka pemblog2 pro BN ni ske pulak mengomen kat blog pro PR. Kalu nk komen bab agama sket,dorang google pastu copy paste pjg berjela. Kalu xde modal nk komen,last resort-mencarut...senang.

Siapa yg lebih berpendirian? Sape yg ada otak boleh pikir sendiri. Pikir pakai otak,jangan pikir pakai pale lutut.

Aku bukan pro mana2 pihak. aku seorang pemerhati,bukan seorang pengkritik.

Anonymous said...

juak2 emno dah xde idea...
nmpak sgt tdesak siap mncari gali peribadi TP hakhak..

ajak dorg bdebat depan2 tkut lak nk dtg hakhak

truskan isu2 remeh whai juak2 emno n truskan pjuangan TP..

wa slalu mlawat cnie sbab nk tao cite sahih..

Anonymous said...

khak....
ptuih...

mrL

Anonymous said...

to anom 5.54 kau ni aku rasa mmg tak guna.aku paling benci dan meluat bila org umeno ckp ttg isla m apatah lagi ttg hukum.pasai pa hg nak tau tak?geng hampa ni jenis suka kritik org luar rmh hampa saja,dlm rumah sendiri takut nak tegur.senang ja kata org lain tu islam ka tak?apahal lu sial!!!kau ni barua umeno tak payah ckp la tengtang hukum.

cuping merah said...

bro wa respek sama lu tp..
aku harap kau bersabar je dengan pencacai amno ni..kita adalah demokrasi pencacai amno ni kuku besi..tp lu layan ckit2 je juak ni,tk yah lebih2..
post komen dia orang lu tk yah tapis kasi kuar je sebab kita demokrasi..kita dengar je luahan hati dia orang yang tk puas hati sebelum mati...
lagipun pencacai amano ni bukanya berani..."baling batu lari sembunyi"kata pepatah aku

kahaaaaaaaakk...ptuuuuuiiiihhh
ambik ko pencacai amano

Jeffry said...

ASSALAMUALAIKUM TUAN PUNYE BLOG

ALHAMDULLILAH TUANPUNYE BLOG NI KEJE HALAL..GAJI DPT DR HASIL TITIKPELUH SENDIRI BERKAT NEGARA YG AMAN DAN DAMAI YG DITERAJUI OLEH BN..AMINN

ALHAMDULLILAH TUANPUNYE BLOG NI X PILIH BULU. PAS DIA BALUN, DAP DIA BALUN, PKR DIA BALUN, UMNO PUN DIA BALUN. BAGUS2!! EMM TP MUKADIMAH SEDARE SAME JEK. MASIH CONDONG KE SEBELAH PIHAK. :-)

ALHAMDULLILAH TUANPUNYE BLOG NI BERSAMA PENGIKUT BLACK METAL DH IKUT TARBIYAH ULAMA2 PAS..SYUKRAN2..ITU SATU PERKEMBANGAN YG SIHAT. TP SATU JE SY NK BG PANDANGAN SOAL CERAMAH. NABI PUN BERCERAMAH DLM MESJID TP BKN SOAL POLITIK CERCA, FITNAH DAN SBGNYE. HARAP HENTIKANLAH MENGGUNA MIMBAR MESJID ATAU SURAU2 DGN CERAMAH2 BERBAUR POLITIK. DAN LG SATU KLU BLH JGN LE MINDA2 ANAK2 MUDA BLACK METAL NI DITANAM DGN SIFAT KEBENCIAN PULAK SELEPAS DI TARBIYAHKAN. BKN APE, MAKLUM LA MULUT CKP LAIN TP HATI NIAT LAIN. NALURI MANUSIA SNANG BERUBAH WLUPN
DIA TU INSAN TAWADDUK :-)

ALHAMDULLILAH TUANPUNYE BLOG NI DH SEDAR SB DI SEDARKAN OLEH ULAMA PAS SAJE. TP DIHARAPKAN JGN PULA KERANA POLITIK SEMPIT KITA MENGGANGAP SESEBUAH PARTI YG MENGAMALKAN ISLAM SBG SATU WADAH MENYEBARKAN ISLAM SAJE. ADA BYK CARA LAIN YG KITA BLH GUNAKAN DLM MENYEBARKAN DAKWAH ISLAM UMPAMANYA MENERUSI MEDIA KOMPUTER DAN CETAK DAN SBGNYA. INGATLAH BKN MANUSIA YG MENENTUKAN ISLAMNYA SESEORANG INDIVIDU MELAINKAN ITU URUSAN ANTARA ALLAH DAN UMATNYA :-)

SAYA PUN KEKADANG X STUJU CARA UMNO 100%. SAYA PUN X SUKE AMALAN RASUAH. TP SETIAP KEKURANGAN BKN BERMAKNE KITA X BOLEH PERBETULKAN. BERI LAH MASA KPD PM KITA YG BARU UTK MERUBAH LANSKAP POLITIK DARI KACA MATA BELIAU SENDIRI. KLU ADA YG X KENA KITA TEGUR DGN BAIK DAN BERHEMAH. RASULLULLAH PNH BERSABDA "Barangsiapa daripada kamu yang melihat kemungkaran, hendaklah dicegah dengan tangan (kuasa), seandainya tidak mampu, maka hendaklah dicegah dengan lidah (kata-kata), seandainya tidak mampu hendaklah dicegah dengan hati (tidak meredhai kemungkaran tersebut), maka yang demikian itu (mencegah dengan hati) adalah selemah-lemah iman"

ZAMAN SKRG ZAMAN TEKOLOGI MAKLUMAT. TEKNOLOGI SEMAKIN BERKEMBANG. BEGITU JUGAK DGN ILMU IKUT PESAT BERKEMBANG SESUAI DGN TEKNOLOGI MASAKINI. APA SLHNYA KITA MENGGUNAKAN KEMUDAHAN INI UTK KEMUDAHAN KITA JUGA? ASALKAN NIAT UTK MENCARI ILMU ITU IKHLAS. MASING2 MEMPUNYAI CARA MASING2 :-)

WALLAHUALAMM

Jeffry said...

PENAMBAHAN SIKIT:

BKN SEMUA BLOGER BPN MENYEKAT ATAU MEMADAM SEMUA KOMEN YG DI HANTAR. CUMA UTK MEMINIMAKAN! (BKN MENGELAKKAN) KEKELIRUAN DI KALANGAN BLOGGER DI KEDUA2 BLAH PIHAK.
HARAP MAKLUM

Topeng Perak® Unmasked said...

Jeffry -

Zaman Mahathir Mohamad - Rasuah berleluasa, dari Rasuah ditukar kepada "politik wang"... tiada usaha membaik pulih, masih dapat bersabar.

Zaman Abdullah Ahmad Badawi - Rasuah Masih berleluasa, banyak laporan, banyak perubahan pada struktur dab badan-badan anti rasuah tetapi - masih juga gagal, sebaliknya rasuah ops "politik wang" masih berleluasa sehingga akhirnya individu yang terlibat dengan rasuah diangkat menjadi pemimpin... masya-Allah... kesabaran ada hadnya.

Zaman Najib - baru bermula, sebaik mengambil alih kuasa, perkara pertama yang dilakukan ialah membebaskan tahanan ISA, Alhamdulillah... tetapi apa pula tindakan Najib terhadap perasuah ops para politikus kewangan?

Had kesabaran masih ada tetapi sudah tinggal 2% sahaja.

PRU-13 tiada lagi peluang untuk UMNO/BN.

Benar, aku mendapat bimbingan dari para sahabat dalam PAS dan dalam UMNO/BN juga ada ilmuan Islam, tetapi agak goyah bila melihat keluarga mereka.

Saya kenal Zahid Hamidi sejak tahun 1995. masa tu dia tinggal di Country High.

Semua kereta dan motor beliau menggunakan plate no "38".

Saya kenal semua anak-anak Zahid Hamidi. itu bukan 1 contoh yang bail untuk memegang portfolio Hal Ehwal agama.

Bagaimana aku nak yakin dengan para UMNOrism kalau yang memegang Hal Ehwal agama pun sudah gagal?

Samada hati aku telah ditutup oleh Allah atau kamu yang belum menerima "cahaya" tak siap yang tahu.

berusahalah.

Chor said...

mmm.. kat umah aku, Fender Stratocaster dgn Gajet Boss 1 box ada lagi. Beli tahun 1984 dulu. kadang2 terpegang jugak Fender aku tu bila gian datang. lepas kena lagu Seek n Destroy dgn Master Of Puppets aku simpan semula bawah katil. Topeng! pedulikan le puak2 Jahil Murakab nih! teruskan perjuangan yang sedang dilalui sekarang! Bravo!

iam_khufu said...

Cerita benar dari aku, setakat ni majaroti 24/7 3 waktu aku solat jemaah kat masjid, tapi guitar ESP (bukan LTD) aku yang harga dekat RM10k(aku beli kat guitar collection Alexi laiho's signature) aku bedal jugak, salah ke kalau aku minat musik heavy metal