"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, August 14, 2009

P/J lawan S/U di Permatang Pasir....

Reactions: 
Ustaz Saleh Man selaku P/jaya PAS Pulau Pinang diumumkan sebagai calon pilihanraya kecil N11 Permatang Pasir yang dibuat oleh Dato Presiden Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang sebentar tadi.

Majlis yang bermula 9 malam itu turut disertai oleh Pimpinan Tertinggi Pakatan Rakyat serta 3000 penyokong yang hadir membanjiri lokasi bertempat di Sungai Dua.Ustaz Saleh Man akan berhadapan dengan calon Barisan Nasiyonal,Rohaizat Othman yang juga setiausaha UmNGOK bahagian Permatang Pauh dalam hari pengundian 25 ogos ini sebelum selepas hari penamaan calon ditetapkan SPR 17 ogos (Isnin).

9 comments:

sasaudengo said...

TP...

Kenape takde ulasan ttg kehadiran penyokong Be-eNd semasa pngumuman calon UMNgOk dilakukan.

Sebaiknya bagi setiap event UMNgOk juga dicover dgn sebaik mungkin bagi menunjukkan hakikat penolakan rakyat terhadap UMNgOk Be-eNd... Cover berita dan dibuktikan dgn gambar sekurang2nya... kalo dpt video-clip lagi baik!

Contoh kegagalan Perhimpunan
"Anwar Pengkhianat" sepatutnya dicover dgn gambar2 yg dikatakan byk pemidang dgn kata2 kesat, kurang sambutan setakat 400 org dan juga video-clip ucapan berbau perkauman dan hasutan yg boleh kite gunakan sbg bukti dimasa akan datang...

Doakan kejayaan kita di Permatang Pasir bagi melenyapkan keangkuhan mereka di MU. Buat petugas, keikhlasan perjuangan kalian adalah asas kemenangan.InsyaALLAH!

Anonymous said...

i was there......

maybe aku jumpa hangpa

tapi ada kamera dok focus kat aku aje

CEH!

-UNCONNOR-

Anonymous said...

HIDUP MELAYU !!!!

zali said...

salleh man ke...man salleh
ke...sapa saja la...

Rohaizat Othman lah calon terbaik
bagi pemulihan menyeluruh di
permatang pasir.

Anonymous said...

sama juga la zali ngok
rohaizad ngok ke ngon rohaizad ke
nampaknya tingal kerangka mcm kau...awaq hang tak komen pasal kes terbaru sprm ni.seorang lagi cedera tu temapat public...if kat tempat sprm ada laseorang lagi jadi mendiang
dr khairul tu saja ckp tak sehat so dpt 2 hari nak pikir jawapan teori ngok akhirnya men ngok diri sendiri.
insafla zali n the geng
ngok la kamu sebelum kamu di ngokan

zali said...

anon 2:25

haa lain kali tengok la
tv3...betapa apek tu menggelupur
macam babi kena sembelih...lepas tu
kata sprm kejam...kelakarnya!

sasaudengo said...

Zali...

Aku rase ayat ko tadi tu seperti pernah ku dengar tapi di mana ya...?

PermatangPauh; K.T'ganu; Bkt. Gantang; Bkt. Selambau; Penanti ops.. tak..tak katsini UMNgOk tak berteloq; ManekUrai... kat sume tempat ni, ayat tu la yg korang dok jaja. Tapi terbongkak juge la sume calon2nya.

ArifShah(ADUN nakjadi MP)- tinggal mimpi; WanFarid(x-Menteri/senator)-hilang jwt Menteri... lutut ketor; SapianWahid(ex-Pengarah) - skrg hilang arah (sbb kene arah plak),
TuanHAMBA Aziz(ex-Kesedar)- skrg tgh pengsan tak sedar2 (kalah undi... tapi dok jaja MENANG dpt perturun majoriti. Tu la dok UMNgOk asik menang PRK tak ingat dunia... skrg dpt pertutrun majoriti pun dah konsider menang! Labu...Labu...!)

Sampai bile la nak guna ayat yg sama... PR pulak jgn la dok nak berlaga sesama sendiri. Jgn bagi bola tanggung kat Be-eNd. Isu PKFZ bola tanggung utk kite... ape lagi smash la!

kemboja said...

Aku ingatkan UMNO nak letak tunggul kayu....kan dulu2 dia kata...kalau letak tunggul kayupun BN boleh menang...

Sekarang nak letak peguam muda konon graduated from UIA...tapi apa nak buat.....letak la ape benda...busuk-tetap-busuk...sbb...tong tahi (UMNO) tu busuk sangat...

Apala makna...sekuntum bunga tahi ayam (nampak cantik wangi takda) bila di berada dalam tong tahi yg busuk.....yg nampak cantikpun jadi busuk..sbb dikelilingi tahi2 yg busuk

So, tak payah la nak bangga dgn title peguam tu....

Rakyat dah tahu menilai...

hamid,klang said...

kenapa tak letak ustaz firdaus jadi calon ubn?
sempena bulan ramadan ni baru la cantik ustaz lwn ustaz
lepas kempen boleh ajak ustaz2 ni main futsal
so,x de la ustaz yg akan sepak tong bila kalah