"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Thursday, October 08, 2009

N-31 Bagan Pinang: Tukar - Be eNd Kepada Beer eNd..!

Reactions: 
Aku baru dapat 1 komen... aku rasa best sangat dengan nama pengkomen tu... sebab aku rasa nama tu best, aku nak bagi anugerah dekat geng kita ni... really brilliant...

Mulai hari ini, kita tukar nama Be eNd kepada Beer eNd..! cool huh..?

52 comments:

Anonymous said...

PKR : Pig Kee Rrrr

@L said...

bgus la blog ko TP..blog juak UMNO x da org pun..go go TP! beer end

REFORMASI said...

ak rasa be end lg bgus la.. Beer End??? Mcm wat sokong BN hentikan kuar arak jer?? Apa citer TP?? Mula beralih arah???

Anonymous said...

blah la topeng perak....jangan putar belit fakta.

Anonymous said...

Beer eNd never end for BN...
BNatang la lg sesuai...

DR 1221 said...

ok la kita tukar

Anonymous said...

Mana bole "Beer End", sebab ianya bermakna "Tiada atau Tamat Beer"..
..tak sesuai tu sebab barua2 umno ketagih arak, mcm mana bole stop arak pulak..Memang tak kena dan tak sesuai ungkapan "Beer End"!!! Bukan kah arak telah menjadi salah satu sumber utama kewangan negara sejak "Be End" memerintah ??

KEDUTAAN-BESAR-RAKYAT MALAYSIA said...

BRO LIPUTAN BLOGGER AGAL SLOW LA , BARU HARI NI AGAK PANAS SIKIT, BRO GAMBO BRO, KASI BANYAK GAMBO, ISU2 BANYAK NI , KASI BONGKAR, KORANG RAMAI KAN KAT SAME? JANGAN HIRAU PENCACAI KAT SINI DAN BLOG2 DEPA, TAK DA SAPA NAK DATANG KAH KAH KAH . . . KAH KAH KAH . . . SEMUA BLOG UMNO SAMPAH, FITNAH, KASI UPDATE BRO UPDATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Meniru slogan nampak! memang sahlah si TP ni dah ketandusan idea sbb mental tak sihat..meniru slogan dari blogger BPN..

Slogan yg sesuai utk parti hang yg didokongi oleh Nik Aziz ialah:

Takebeer, Takebeer, Takebeer!!

Inilah yg ori!!

Anonymous said...

Take beer tu slogan untuk ko lah samdol.. matilah ko dgn take beer ko tue.. masih tak insaf ke mempromosikan beer...

Anonymous said...

Kesian pencacai Umno. Asyik tanam modal je sokong BN. Dapat pahala ke tak?

Anonymous said...

woiiii mana kat utusan meloya tak kuar pon umno bajingan tetak orang pas.....memang adil sungguh utusan meloya niii...

Jeneral Pookey Mark Hung said...

Bagus TP...ko punya idea memang baik..!

Pemerintahan BN akan memastikan Beer End....!

Bukan macam PAS...Take Beer!

LAIN KALI KALAU NAK MENCERCA ATAUPUN MELABEL SESEORANG...Bior le gheti penggunaan bahasanya...kena faham makna sebenar, grammar kena betul...

BODOH DALAM NAK PANDAI..!

Anonymous said...

"Beer End" tu bukan Beer Tamat, tapi "Beer EnD(Dadah). Sebab tu bnyak mat gian dalam umno, spt yang kena tangkap di Terengganu hari tu. Dan pula mat rempit beruk K.J. pun mat gian juga, sebab tu naik angin sampai serang orang gara-gara tak dapat beer dan dadah.

joostspring said...

kepada ahli totok pas/pkr yg buta hati dan kelabu asap sekelian..

kl anda nak berdebat secara ilmiah yg konon2nya parti korang ni cam best je dan org lain semua salah..sila lah berdebat dgn meli kapak jangak...

http://melikapakjangak.blogspot.com

Anonymous said...

Beer eNd... bagun untuk BN sebab pas dah amek PASberg..... Takeberrrrr!

Anonymous said...

elok la sangat. sesuai. aku setuju. tapi yang aku sedih kita plak TAKEBEERRRR! hampeh tui!

chot said...


hehehe...
aku baru lepas menjenguk ke "HOUSE OF PK " yang di miliki oleh parpukari aka si gemoks kutil di leher...

sian sungguh...dah le sudah di pulaukan oleh puak2 umno sendiri..tp dok masih stim sama si anwar and nizar...

parpukari...nampaknya ko bukan lagi geng kuda longkang

ko dah jadi geng...

parpukari..ko ni geng babi longkang ke?

muahahahaaaaaa...

chot said...


jotospring

amboi...promo free plakss..

nak debat apa...kalau ko umno..sure ko ckp umno putih...sama cam pas...sure ckp pas putih gaks

cakap jelah ko nak promo free...habis citer..

ko ni geng kuda longkang gak ke?

muahahhaa

AnaK BugiS said...

Aku dah tambah sikit.. BN tukar pada B.I.N.I. dekat2 dgn HINI.. supaya org tau betapa bahayanya umno ne..

zali said...

beer ni semua citer lama jer...
dah tak ada modal nak men TiPU le
tu...

pasberg tetap pasberg
woo stim ooo...

Anonymous said...

Kesian pencacai Umno. Dapat pahala banyak ye..keh keh keh

chot said...



alo zali geng

selamat hari raya...

takde peruntukan untuk buat open hous?

satay sudah le...

bagi tau le...bila buat open hous tapi aku plsssss

umNO BEER..

hahaha


joostspring said...

utk makluman meli kapak jangak tu telah berpuluh2 tahun dlm pas dan skrg ni tidak ber parti..

Anonymous said...

zali tak dapat duit lagi. Cuba tanya anak lenggong dan putra merdeka.. kahkahkah

Anonymous said...

KESIAN GENG UMNO. NAK BUAT PAHALA HINGGAKAN BELASAH ORANG. HEHEHEHEHE

AIZAT BARON said...

yeah beer end....
tp kenapa ada yg bantah beer end
korang nk galakkan anak korang minum beer ke????

Anonymous said...

Zali lame kau tak muncul, tak dapat upah ke? takde rumah terbuka ke,pasal mat gian n9 dok ketagih beer dan dadah ni, ajak sekali gerombolan kau tu anak lenggong dan putra merdeka. Dia orang tu tengah dok cari UBAT dan nak yamseng.

REFORMASI said...

SALAM...

Pohon kepada rakan-rakan penyokong PR kita serang abis-abisan dgn memberi komen terhadap blog2 UMNO spt http://ohpolitik.blogspot.com/

Terdapat banyak unsur-unsur fitnah dalam blog tu..

Terima Kasih

pisangmalaysia said...

Salam Bro/Sis sekalian,

Kesian nengok Juak juak @ pencacai ameno, kat blog PR jugak duk melepak dan menfitnah, ALMAKLUM kat blog juak depa mana ada sambutan he he, komen dua 3 baris boleh la, org yg sama lak tu..kui kui kui...bile org lain nk komen x dibenarkan...ape nak kate mentaliti BN, dulu, kini dan selamanya x cerdik2, dijajah oleh bangsa sendiri..asyik2 bawa isu cina nak perintah malaysia, nak jd mcm singapore, hilang keistimewaan, 13 mei, Dei Ape Daaa..tang Islam dah jadi Islam celup TADAK pulak diperjuangkan?DImana Letaknya Al-Quran dan Hadith?Adakah hanya di Bank Islam, Universiti Islan dan Sistem Kewangan Islam? BAGAIMANA DENGAN CARA HIDUP ISLAM?

Anonymous said...

juak juak sibuk masuk sini sebab web dia orang tak ade orang sbb masuk sini buat kecoh. UMNO parti maha bangsat.

Anonymous said...

UMNO parti bangsat
UMNO parti bangsat
UMNO parti bangsat
UMNO parti bangsat
UMNO parti bangsat
UMNO parti bangsat
UMNO parti bangsat
UMNO parti bangsat

Anonymous said...

dgr kabar nuar al juburi nak buat pengakuan bersumpah pasal kes liwat dia di masjid PD?

bagus r kl dia btul2 nak buat gak...

Kita sama2 tunggu dan saksikan wayang tamil si peliwat...

slps setahun sumpah sepul sihat walafiat...dan kita tengok sendiri macam mana nasib si putar alam selepas bersumpah..

Anonymous said...

kalau setakat dengar kabar tak payah citer kat sini pegi citer kat UMNO bangsat ko.

Anonymous said...

kekeke..ntah ape apelah mamat tu..dengar kabar tapi citer kat sini macam sial.

Anonymous said...

UMNO parti samseng haramjadah

Sape PR/UMNO/BN yg nak panjangkan zakar? said...

beer end~

baginda® said...

UMNGOK pun BEERiliant... hahhaa

Anonymous said...

tolong lah, tolong lah lawat portal aku dan x semangat dah
Umno.com

Anak Perelih said...

saya sokong BN=BNAtang sebab perangai depa macam BNatang

Anonymous said...

UMNO makin membangsatkan diri mereka.

melayu gampang said...

'Beer eNd' tak sesuai sbb 'Be eNd' memang suka beer, takkan end punyer... kalau 'Beer aNd UmNgok'

REFORMASI said...

Salam Topeng Perak,

tolong la tukar blik nama Beer eNd 2 kpd Be eNd..

tak sesuai la.. nama yg terbaru tu macam menyokong yg UMNO BN tu la yang tamatkan arak di negara Malaysia walhal dia la yang bawak..

amek perhatian dan timbangkan cadangan REFORMASI... jika x kita yg dipermainkan..

RoSMaH PuaKa said...

tolong la wei.. lau nak comment pun ltak la nama.. jgn nak anno je.. nama apa2 pun bleh.. nama btul ke, gelaran, or apa2 je pun bleh..

bru best nak b'debat...

Anonymous said...

Kalau boleh tukarkan kepada barbee end lagi bagus sebab mereka semua adalah rakan kongsi kepada taukeh babi kawasan tersebut

Anonymous said...

One Word:

Whatever.... la tuan punya blog...

tak releven sungguh

Anonymous said...

akai ada ke tak dak tuan punya blog ni.....

cari le bahan lain yang lebih berfaedah!!!!!!

Anak Lenggong said...

1. PAS - PASTI ANGGUK SAHAJA SEBAB TU LAH PEMIMPIN PAS SEKARANG NI SERUPA BURUNG BELATUK..MENGIKUT TELUNJUK SIKAPIR..NAK IDUP LAA...

2. PAS - PARTI AJARAN SESAT - BERBAGAI FATWA DIKELUARKAN OLEH PAK LOBAI NYANYUK SAMPAI MEMBENARKAN SIKAPIR MENJUAL AYAT ALQURAN DAN MENGATAKAN SIKAPIR DIBOLEHKAN MENGEJI UGAMA ISLAM..

Anonymous said...

Wahai pencacai Umno! Marilah kita solat hajat memohon kepada Allah memilih calon amanah dan menolak calon rasuah..... Allahu Akbar

HangNadim said...

KAH!KAH!KAH!KAH! Woit! Budak Lenggong! Cara nko cakap pun dah macam pukimak budak barua bawah umur UMNOBN. Macam sial jer. Bodo!! 1Malaysia tahu UMNOBN ler bapak kepada pengikut telunjuk kapir. Sampai semua pengikut UMNOBN sekarang dah jadik kapir. Bodo anak beranak, yang kasi kaya si kapir kat malaysia ni bukan ker UMNOBN haram jadah tu? Bodo macam sial.

Kan ker yang bagi fatwa sesat pun banyak dalam ulamak sesat yang jadik barua UMNOBN dalam kerajaan? Apaker bodo korang nih. Ulamak UMNOBN ler punya kerja sampai banyak orang Islam kat negara ni kuar dari Islam, bodo!

KAH!KAH!KAH! Lain kali kalau nak cakap pakai akal kat kepala hotak la bodo, bukan pakai kepala butoh nko tu. Sial! KAH!KAH!KAH!KAH!

PENYIASAT said...

Anonymous said...

Meniru slogan nampak! memang sahlah si TP ni dah ketandusan idea sbb mental tak sihat..meniru slogan dari blogger BPN..

Slogan yg sesuai utk parti hang yg didokongi oleh Nik Aziz ialah:

Takebeer, Takebeer, Takebeer!!

Inilah yg ori!!

me said,
..........SLOGAN NIE budak2 parti sampah hang tu yang reka...maklumla depa kan kuat togok arak...tu pasalla boleh timbul idea ini...TAKEBEER!TAKEBEER! tu merujuk pada depe la TU yg begitu cintakan air setan tu

....manakala penyokong pakatan yg beragama islam spt yg diketahui memang anti 100% dgn air setan nie..maklumla air arak tu kan haram dan ibu segala kejahatan ...dan pasal itula timbol idea
ni....beer end!! maksud tersuratNYA "kami benci arak..tolak BN"...

Anonymous said...

Solat hajat dan puasa sunat hari ini. Mohon Allah tolak calon rasuah dan lindungi calon amanah. Amacam Umno? Nak lawan Allah ke?