"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Thursday, December 31, 2009

Most Famous Slogan Of The Year 2009: "1Malaysia" vs "PAS For All"

Reactions: 
While PM Najib is paying up ‘1Malaysia’ lip services as usual in uniting all Malaysians, PAS with their own ‘PAS for all’ slogan wooing non Muslims to back them. Both parties have their respective approaches in order to promote their slogan.
1Malaysia by PM Najib

1Malaysia is an on-going campaign announced by PM Najib on September 16, 2008. He calls for the cabinet, government agencies, and civil servants to more strongly emphasize ethnic harmony, national unity, and efficient governance. After more than one year on, it seems like ‘word speaks louder than action’.

The people does not know what is the true meaning of 1Malaysia whereas PM still maintaining his ‘racial formula’ in managing our nation. The dividing policy of all Malaysians into Bumiputera and non-Bumiputera verse, depressions against the minorities and corrupted administration denying his efforts to build up 1Malaysia.
'PAS for all' by PAS

While PM emphasizing on 1Malaysia concept, PAS is championing ‘PAS for all’ concept to attract the non-Muslims to support them. One of the evidence that PAS succeeded to create the confidence on non-Muslims when large number of Non Muslims voted for them in the past General Election.

Beside that, PAS strongly oppose the ‘Bumiputera’ policy that was introduced by UMNO. This emerges PAS as fair to all among the Non Muslims. The fair and equal leaderships in Kelantan, Kedah and formerly in Perak which led by PAS MBs also show that the party is really struggling for all.

Should learn from each other

1Malaysia sounds superb but sadly PM has nothing to impress the people. In fact, 1Malaysia is a wonderful ideology but disappointingly no proper implementations to endorse it. Hope PM Najib learns from PAS on how to lead all Malaysians fairly and equally regardless of race and religion.

BYE BYE 2009!

:BANGSA MALAYSIA

14 comments:

Anonymous said...

Anwar pi jumpa Ku Li nuuu
bloggers sema pakat kutuk!
kan hj hadi dah kena kutuk!!!

Anonymous said...

PAS for All bunyi macam cerita 3 Stooges::::::: DAP, PKR dan PAS.

1Malaysia ada kelas sikit!

PAS ni cerita macam budak kampung saja.
PAS untuk Semua (penyamun sekali ke?)

Robani said...

pi mampus lar 1Malaysia!

matkambing said...

penganut kristian dibenarkan mengguna perkataan 'allah' bagi merujuk tuhan mereka - perintah hakim mahkamah tinggi kuala lumpur.

Anonymous said...

Tahun inimerupakan hadiah Krismas teristimewa kepada penganut Kristian. Atas dasar "PAS for All" , perkataan Allah boleh digunakan di bumi Tanah Melayu untuk berrmaksud Tuhan bagi penganut kristian .

kalau 100 tahun dahulu, orang melayu sudah tentu memberontak. sekarang apa boleh buat atas dasar "PAS for All", kesastan jadi kenyataan. Tanda akhir zama. pak lebai menipu orang tentang agama.

Anonymous said...

"penganut kristian dibenarkan mengguna perkataan 'allah' bagi merujuk tuhan mereka - perintah hakim mahkamah tinggi kuala lumpur".

Takbir! Takbir! Takbir!

TGNA pun dah cakap gitu kan, rakyat marhain ikut sajelah!

Bengong punya pemimpin PAS, Orang Asli kat Gua Musang pun tak boleh diusahakan jadi Islam, ada hati pulak nak cuba convert Karpal Singh - he he "nampak bulan kat hati Karpal" ye?

malaysiabaru said...

malaysiabaru.com said,

i malaysia = lidah bercabang

pass for all = sesat lg menyesatkan


jom kita undi utk bg kalah mereka ni

1.hadi awang
2. hassan ali
3. nasharudin mulut bachok
4. mustapha ali
5. husam musang
6. mampus omar
6. salah kaki gaduh hudin al kuyub

boleh tak ?

Anonymous said...

weiii kelantan kena saman RM800 juta wooo,aku rasa doa n.ajis da dimakbulkan lah.

sian rakyat kelatan..

Anonymous said...

Tu yang nak minta minta sedekah royalti minyak tu! Duit saman 800juta!!!Duit hasil balak yang diseleweng katakan lebihkurang 500 juta!!!Agaknya duit lebihkurang 500 juta masuk poket sapa!!!!!Ingatkan puak numno je yang makan duit berpuluh juta!!Puak pas makan ratus jutab oiiiii Aku agak 10 juta masuk poket puak pemimpin pas kelantan!!490 juta masuk poket Ah Seng!!!Cina berperangai mulia sepertimana kata Nik Aziz!!!!

Jeffry said...

SLMT HARI KRISMAS UTK PAK AJIS & THE SESAT GENG!. PAS 4 ALL GOD!..MAY ALLAH (WHICH ONE?) BLESS U ALL! KEHKEHKEH..

TAKEBEER!!!

TAKEBEER!!

TAKEBEER!!

afif said...

Saman 800 JUTA tu pembalakan zaman UMNO, 45 tahun dulu....

Red Indian pun tau la... 1974 dulu sape perintah Kelantan??

UMNO la... Memang kaki fitnah orang2 UMNO ni...

Anonymous said...

PAS for all

Allah for all

Celakalah PAS kerana tidak memperjuangkan islam dan tidak menegakkan syiar islam sehingga perkataan Allah pun boleh digunakan oleh kristian.

Celakalah Nik Aziz kerana gagal membela islam dlm isu ini.

Celakalah Anwar Ibrahim kerana menyokong pengunaan perkataan Allah oleh penganut kristian.

Celakalah Khalid Samad kerana menjadi dalang utama..

Celakalah kamu semua wahai pemimpin dan ahli PAS yg telah melacur dan menghina agama islam..

PAS for all..take beer, take beer, and take beer...

Allahuakbar (Allah Islam)!!!!

Anonymous said...

Hadiah tahun baru 2010 dari PAS kpd agama kristian di malaysia bersesuian dgn slogan PAS FOR ALL..

Perkataan ALLAH dibenarkan digunakan untuk majalah katolik herald…

Bravo dan sekalung tahniah kpd pas kerana benar2 dapat mengaplikasikan slogan PAS FOR ALL

Dlm kamus dewan skrg, ALLAH bermaksud Tuhan Yang Esa..

Nampak gaya kamus dewan kena revise blk maksud ALLAH.

Perkataan ALLAH tidak pernah ada dlm bible sblm ini dan tahniah sekali lagi kepada PAS kerana telah mencipta satu sejarah baru bagi umat islam dan kristian di malaysia….

Faisal Tehrani ada mengulas mengenai isu ni… tehranifaisal.blogspot.com

Anonymous said...

SLMT HARI KRISMAS UTK PAK AJIS & THE SESAT GENG!. PAS 4 ALL GOD!..MAY ALLAH (WHICH ONE?) BLESS U ALL! KEHKEHKEH..
-----------------------------------
statement dari jeffry yg dah hitam hatinya... adake berani dia cakap MAY ALLAH (WHICH ONE?). nampak sangat jeffry ni banyak tuhan...tuhan najib ada, tuhan din lebam pun ada....ha..yha..ha..jeffry memang dah sesat jauh. hati nya dah hitam pasal minum air puki pompuan sundal banyak sangat dan suka minum air kencing setan...dasar pengotor...