"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, January 19, 2010

Jawapan Kepada Tulisan Jahat AhmadHadeed (dan Songkok Putih) Dalam Isu Kalimah Allah.

Reactions: 
Saya tak sangka dalam zaman IT sekarang ini, ada orang boleh menipu dengan terang-terang dalam perkara yang sudah menjadi maklumat umum. AhmadHadeed cuba memberi gambaran bahawa Krisitian Arab di Negara Arab ada hak guna nama Allah dan Kristian di Malaysia tidak.

Ahmadhadeed cuba menipu dengan berkata :
  • “Dari maklumat ini dapat lah kita rumuskan bahawa alasan Roman Katholik Malaysia mahu menggunakan nama Allah dalam surat kabar mereka atau kitab injil mereka atas alasan Coptic Arab menggunakannya adalah suatu penipuan maklumat ugama dan ia tidak lain untuk mencabar ummat Islam Malaysia . Usaha setengah orang Islam mahu berhujah bahawa Coptic Krisitan Arab sama dengan Roman Katholik adalah tidak berlandaskan ilmu dan melulu.”
Masalahnya, Ahmadhadeed telah cuba menipu lagi. Bukan semua Kristian di Tanah Arab adalah Kristian Koptik. Misalnya, di Jordan dan Iraq, majoriti dari penganut Kristian adalah dari Gereja Katholik.

Malahan di Mesir sendiri, terdapat pengikut Kristian di sana dari Gereja Katolik. Juga di Libya. Namun, kesemuanya menggunakan kalimah Allah di dalam upacara keagamaan mereka.
Penipuan kedua AhmadAideed adalah seperti dibawah :
  • “Coptic Orthodox Church of Alexandria telah di anggap keluar dari ajaran Roman Catholik kerana menganggap Jesus sebaga seorang tuhan dalam bentuk manusia bukan tuhan yang berbentuk separuh manusia separuh spirit yang di percayaan oleh Roman Katholik. Dalam istillah mereka ,”
Di sini AhmadHadeed cuba untuk menunjukkan kononnya Madzhab Koptik serta Madzhab Roman Katholik adalah dua madzhab yang BERBEZA lantas ia bererti MADZHAB KOPTIK lebih layak menggunakan kalimah Allah.

Tapi yang tidak diberitahu oleh AhmadHadeed adalah kedua-dua MAdzhab Koptik dan Roman Katholik adalah SYIRIK kerana kedua-dua nya mempercayai “TRINITY”. Mengapa saya kata demikian?

Kerana kedua-dua Madzhab menerima keputusan Persidangan Constantinople yang pertama. Persidangan tersebut telah membuahkan fahaman Trinity yang kita kenal sekarang. Ertinya, kedua2 Koptik dan Roman Catholic adalah SESAT dan SYIRIK.

Namun, mengapa tidak ulama2 kita MENGHARAMKAN penggunaan nama Allah oleh Kristian Koptik di Tanah Arab? Soalan ini, Ahmadhadeed dan seluruh pelajar Malaysia lulusan Azhar tak pernah jawab.

Juga, Ahmad Hadeed tak berani nak sebut nama rasmi Madzhab Koptik, yakni “Orthodox Catholic Church”. Dengan kata lain, Madzhab Koptik juga menyatakan mereka adalah Katolik.

KONSPIRASI JAHAT SONGKOK PUTIH MEMBURUKAN KHALID SAMAD DAN DR DZUL

Ahmadhadeed dengan jelas menyebut dalam artikel beliau :
  • “Hujjah ini juga di guna oleh setengah orang PAS yang menyokong Khalid atau Dr Zul. Hujah ini tidak betul dan tidak berlandas kepada fakta. Mungkin ada setengah ustaz yang belajar di Mesir atau Syria tidak tahu bahawa Roman Katholik saperti yang ada di malaysia tidak sama dengan Kristian Orthodox Coptik Mesir, Kristian syria , armenian and Ethiopia”
Songkok Putih telah saya buktikan sebelum ini sebagai pembohong dan pengkhainat janji. BEliau adalah madhzab PAS Tranung dan ketua beliau, Ustaz Harun Taib, dengan jelas menolak penggunaan nama Allah oleh puak Katholik di Malaysia. Sila rujuk di sini.

Ertinya mereka yang selama ini berdegar-degar bicara pasal wala’ sebenarnya hanya hipokrit. Apabila keputusan jemaah berlawanan dengan kehendak mereka, wala’ diketepikan macam sampah.

Wala’ ni hanya releven bila mereka mahu ahli-ahli PAS menyokong idea “Muzakarah” dan ”kerajaang perpaduang”.

Saya heran, kenapa Songkok Putih tidak terbitkan kenyataan Khalid Samad dan Dr Dzul dalam isu ini? Kenapa Songkok Putih lebih suka menerbitkan artikel-artikel yang selari dengan kehendak tuan Songkok Putih yang sebenar (dan tuan ini bukan PAS) ?

Ini semua adalah projek penipuan Songkok Putih dengan bantuan intelek jadi2an bernama AhmadHadeed. Tujuan mereka adalah untuk menghasut ahli PAS supaya tidak wala’ pada keputusan jemaah.

Tujuan mereka supaya ahli-ahli PAS mengikut rentak dan irama UMNO dalam isu “Kalimah Allah” ini. Al maklumlah, mereka semua adalah kumpulan yang pro kepada kerjasama dengan UMNO sebelum ini.

Inilah dia contoh orang-orang yang mengata dulang paku serpih dalam PAS. BIla keputusan memihak kepada mereka, kalimah “wala’” disebarkan merata-rata. Bila keputusan tidak memihak, mereka guna taktik menghasut dan sabotaj seperti ini.

Nasihat saya pada Songkok Putih dan geng-geng beliau, MASUKLAH UMNO!!!. Pergilah duduk bawah ketiak Mat Said tu cepat-cepat. Kamu bukan Ahli PAS yang tulin. Kamu wala’ pada individu bukan pada jemaah itu sendiri. Berhentilah berpura-pura dan tunjukkan wajah kamu yang sebenar.

Tulang Besi

Roman Katholik Sabah Sarawak dan Malaysia tak sama dengan Coptic Kristian Arab

Oleh: ahmadhadeed

"Dalam perbahasan penggunaaan perkataan Allah oleh Roman Katholik Malaysia ramai berhujah bahawa kalau orang Arab guna perkataan Allah mengapa Kristian Roman katolik Malaysia tak boleh.

Hujjah ini juga di guna oleh setengah orang PAS yang menyokong Khalid atau Dr Zul. Hujah ini tidak betul dan tidak berlandas kepada fakta. Mungkin ada setengah ustaz yang belajar di Mesir atau Syria tidak tahu bahawa Roman Katholik saperti yang ada di malaysia tidak sama dengan Kristian Orthodox Coptik Mesir, Kristian syria , armenian and ethiopia.

Malah Gereja Roman Katolik berpusat di ROM menganggap Kristian Orthodox Coptic Mesir sebagai 'heretic' atau ajaran sesat. Ini di putuskan oleh pihak gereja di mesyuarat Council of Chalcedon Rom 451 AD sebelum datang nya Islam di negara Arab. Rasulullah di lahir pada 571 AD. Mereka juga mempunyai Pope sendiri.Cubaan mengguna nama Allah oleh Roman Katholik Malaysia adalah bercanggah dengan keputusan Council of Chalcedon yang menjadi tempat rujukan Roman Katholik Malaysia.

Coptic Orthodox Church of Alexandria telah di anggap keluar dari ajaran Roman Catholik kerana menganggap Jesus sebaga seorang tuhan dalam bentuk manusia bukan tuhan yang berbentuk separuh manusia separuh spirit yang di percayaan oleh Roman Katholik. Dalam istillah mereka , Coptic Orthodox Church di anggap menyeleweng kerana berpegang kepada kepercayaan Euthychianism dan digelar Monophusite kerana menganggap jesus sebagai tuhan dalam bentuk manusia namun Roman Catholik percaya Jesus adalah separuh manusia separuh tuhan saperti terdapat dalam trinity. Trinity percaya Tuhan Ayah , Tuhan Anak dan hantu Suci adalah satu entiti dan memerlukan kepada satu sama lain untuk wujud. Kalau satu mati semua mati. Inilah yang menyebabkan pihak crusader sendiri menindas orang koptik di Mesir atas alasan mereka adalah ajaran sesat.

Dari maklumat ini dapat lah kita rumuskan bahawa alasan Roman Katholik Malaysia mahu menggunakan nama Allah dalam surat kabar mereka atau kitab injil mereka atas alasan Coptic Arab menggunakannya adalah suatu penipuan maklumat ugama dan ia tidak lain untuk mencabar ummat Islam Malaysia . Usaha setengah orang Islam mahu berhujah bahawa Coptic Krisitan Arab sama dengan Roman Katholik adalah tidak berlandaskan ilmu dan melulu.

Masaalah Roman Katholik Sabah Sarawak dan Indonesia menggunakan nama Allah adalah kerana kejahatan penjajah Barat Inggeris dan belanda untuk menghancurkan ugama Islam di Indonesia dan malaysia untuk mencapai objektiv 3G Gold and Gospel. Oleh itu mereka sanggup menggunakan apa saja termasuk menterjemah injil roman katolik dan protestan kedalam bahasa Melayu dengan menggunakan nama Allah walau pun tidak ada satu patah pun nama Allah wujud dalam injil asal yang ditulis dalam bahasa Greek dan Hebrew. Mereka hanya mengguna perkataan umum 'tuhan' dalam bahasa Hebrew Greek atau aramaic.

Terdapat satu lagi issue iaitu bagaimana orang Kristian Roman katolik Sabah dan Sarawak yang menggunakan perkataan Allah tanpa merujuk pihak berkuasa. Saperti juga hujah di atas ,orang Kristian Sabah Sarawak dan Indonesia tidak boleh menganggap mereka sebagai Eastern OrthordoxChristian kerana mereka sebenarnya bukan dari kumpulan itu. Jadi mengapa meniru perkara yang salah dari ajaran Kritian coptik arab mesir? Saya berharap perbincangan intellectual ini tidak akan menyinggung orang krisitan sabah sarawak yang mengatakan mereka telah bertahun tahun menggunakan perkataan Allah dalam injil. Kalau perbuatan itu salah maka salah lah amalan itu.

9 comments:

Anonymous said...

SAYA AMAT SETUJU.
TKO TELAH JADI DIJADIKAN PELACUR MURAHAN PUAK UG YANG DIKETUAI OLEH WEMBMASTERNYA SONGKOK PUTIH (HJ. ------)

kami warga pas terengganu pun dah fed-up dgn tko dan sp

looes74 said...

I felt that the discussion has veered out of course. It's always been the UMNO tactics.

Best way is to ignore them.

The question is the federal government issuing the ban last year. During 50 over years, nothing happen. No evidences suggesting malay moslems goes berserk when Allah is used in other religion

Ah so, why now? You mean nenek moyang lebih pintar & prihatin daripada masyarakat. Cuba tanyalah Ahmadhadeed.

Harris said...

Puak UG pi la cpat2 msuk ameno tuh!Menyemak n wat serabut je dok dlm PAS.Hipokrit je lebih!Wala' konon!!Wekkk..

pisangmalaysia said...

ha kau...kang betul gue kabor..sekali menteri ulas berterabor dia punya fakta...Semenanjung x leh gune tp Sabah Sarawak buleh sebab muneSABAH dan muneSARWAK...wa ka ka..nazri ohh nazri ameno oh ameno..gua doakan semuga ameno bungkus sikt masa lagi...

Anonymous said...

Buat apa puak PAS nak bertekak dengan puak UG ni. Mereka ni bukannya cerdik sangat tapi pakai gelaran Perasaan Hasad Dengki(PHD) pula tu. Semua ni DR-Dr sampah yang ada ilmu tak menggunakannya di jalan yang betul tapi di rasuk oleh sifat perkauman melayu yang sesat yang boleh menjuruskan kepada kekufuran mereka sendiri.

Nabi s.a.w seringkali bersabda dalam hadisnya oleh muslim yang menyatakan orang-orang yang mengagungkan bangsanya dari keagungan jemaah islam tiada bezanya dengan orang kafir harbi zaman jahilliah, yakni sembah berhala. jadi kalu puak UG ni nak jadi manusia sembah berhala sila keluar dari PAS dan masuk umnosahaja.

Saya pun hairan mengaji agama, tapi hadis dan ayat2 al-quran mereka tidak boleh menghayatinya dan mengamalkannya. Orang islam mestilah berilmu dan beriman serta beramal. Bukannya ilmu yang ada di curahkan kedalam longkang dan bersifat keduniaan. Tiada guna mereka berkopiah putih tapi hati mereka masih di cengkam sifat2 assabiyyah yang durjana dan sesat itu. Apabila itu terjadi tiadalah beza mereka itu dengan pelacur jalanan.

alqadri said...

Aku ingat hati bebudak PAS dah gelap... Benarlah apa yang dikatakan kau semua dah jadi pencacai DAP dan tali barut Mat Buntut.

Heh !!! bodoh, Lee Kuan Yew pun tak pernah minta nama Allah dikongsi oleh agama lain di Singapura... Kau memang BANGANG !!!!! La...

Anonymous said...

alqadri, kalau kamu umno boleh panggil ahmadhadeed dan songkokputih sekali dalam majlis-majlis kamu.

Anonymous said...

buang masa melayan TP n TB. takde faedah. ye aku tahu ni blog kome...kome boleh tulis apa yg kome suka sebab ini blog kome punya.

tapi pada pendapat aku ,komelah penyangak bangsa yang ingan melihat kehancuran umat.

tok ayah said...

TULANG KRISTIAN @ BESI,

KAU NI DAH JAUH MENYIMPANG! TAUBATLAH.