"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Saturday, February 13, 2010

GOMO: Nahas Dia Aku Kerjakan..!

Reactions: 
Pagi ni aku bangkit tidor basuh muka surf tenet... tetiba masuk message dalam inbox handphone aku... sape pulak subuh-subuh buta ni message aku lak..? aku ambik handphone aku, bukak message...
From Gomo
______________________________

Salam, amenda lah bebudak lu ni bro??? hack FB aku control Justice 4 Saiful, Padam akaun unit media wangsa maju. Tak gentle lah kalau nak war dalam alam cyber ni. Takda Telur. Lu sampaikan sapa yang hack FB aku tu. Malam ni sabtu kalau dia tak Pass balik pasword aku tu memang nahas dia aku kerjakan. K bro? Aku cakap kat kau pasal kenal kau sebagai rakan cyber dalam pakatan. Harap lu dapat sampaikan pada budak yang HACK tu. Roger

Message details:

From:
Gomo <+6012*******>

Subjek
Salam, amenda lah bebudak lu n

Date:
13/02/2010

Time:
05:00

Type:
Text message
Komen aku - perang cyber x de undang-undang, pakailah kaedah mana pun, nak hack ke, nak spam ke, nak report abuse ke, nak apa-apa pun ikut pandai masing-masinglah...(aku tak reti sangat benda-benda nih). Namapun "Dunia Tanpa Sempadan".

Untuk GOMO - entah, gua tak campor urusan lu, gua pun x penah peduli apa lu nak tulis dalam blog/FB lu n gua pun tak pernah berminat nak baca blog lu atau jenguk FB lu... ikut pandai masing-masing. dalam dunia cyber, macam-macam boleh jadi. gua pun tak reti nak tolong lu macam mana. tolong doa je lah supaya masalah lu setel...

Hackers bukan sorang 2 je dekat 1Malaysia ni. pada aku, selagi orang ramai tak kira parti apa atau apa pegangan politiknya suka baca apa yang lu tulis, insya-Allah benda ni tak kan berlaku... yang penting bagi gua dan apa yang gua amalkan ialah - mana yang tak betul tak kira dari pihak yang kita sokong atau tak sokong (PR/BN) "WAJIB" kita tegur.

Make it "balance". kalau 2-2 pihak (pro BN dan pro PR) suka baca atau jenguk blog/FB kita, tu 1 kejayaan yang besar dalam kerjaya yang kita pilih... kalau 1 pihak je yang suka baca atau jenguk blog.FB kita, maknanya kita masih gagal.

Tak kan nak tarik 1 pihak je untuk sokong parti yang kita pilih sedangkan majoriti undi kita tak tahu datang dari sape..?

15 comments:

baginda® said...

meraih simpati tahap gaban... kahkahkah

Anonymous said...

alahai...
1.Yang ni aku sokong hang topeng perak oiii!!
2.Buatla apa yang patut!!!

perompak harta rakyat said...

hehehe... Poji boleh tolong 'doa' kan je?....

bole tahan jugak hacker PR ni... gomo yang boroi pun berjaya ditundukkan....

Anonymous said...

wakakakaka bukan ke dia dan geng di parpukari tu hina blog lu poji kata lu letak lambang sprm terbalik dalam blog dia siap screen copy lagi blog lu kat parpukari....

wakakaka kata nak ambik hacker dari india.... hacker mamak boroi tak leh settle ke.... tu laa cakap lagi kata kata keji dalam blog lu gomo and parpu... itulah balasan... org tak suka latu

p/s: kena buat baik baru org suka... macam macam sekarang nie

Lee Copper said...

Ini kira PELEMPANG di alam siber.Belum terajang lagi. Itupun Gomo bengong dah nangis......

Anonymous said...

sian papa gomo...
bodoh pom main tenet jgk..
kalo bodoh pom jgn tunjuk kita bodoh... buat malu puak je

Umar said...

buat2 ala apa2 pon,yang ponting Zahrin dah ambil keputusan bijak..ko ulas ler cikit ttg KERAjaan Penang yang tak nak buat sambutan Mauldulrasul tuu

Anonymous said...

gomo jadi umar laks dah.... baik kau tukar password hehehe

AzamDean said...

kesian. gomo.. haha aku lah yang buat tu.. hahaha padan muka ko GOMO.. hahahah HIDUP MALAYSIA hahaha takde lah......baru je hari tu die nak nasihat aku pasal kes nik aziz nak bincang ngn UMNO..lancau la..nak menipu aku..mentang2 aku budak lagi nak baham aku lak..sebenanya bukan aku la yng buat..aku main facebook pun tak penah...Justice 4 Saiful?? kalau cina panggil..saiful sudah mati itu keadilan lo... wahahahahahaha

Anonymous said...

aduyai... yang geng dia duk hack segala macam web orang tu... buleh pulak ye??
tiap kali nak ngundi... tranungkite mesti kena... mtoday tah berapa kali... harakah semua...

mankeldai said...

jangan ingat kita ajer yang pandai, ada orang lain yang lebih pandai dari kita! huh,huh.......kecian gomo!

Anonymous said...

hidup gintama kahkahkah

roslan alan said...

tu dia gomo dah start main wayang...

author faethal said...

Gomo = Saiful

Lembik...

Ahmad Putra said...

papa gomo, selalu sgt ngutuk orang, akhirnya diri sendiri yang kne..hahaha