"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Sunday, May 02, 2010

RM81 Juta, Bukan RM77 Juta

Reactions: 
APCO digunakan untuk menarik pengaruh BN untuk PRU akan datang. Setahun, RM77 Juta Kerajaan Malaysia (BN) bayar kepada Syarikat Israel itu.

Dalam minggu ini, terbongkar satu lagi usaha hendak menarik pengaruh BN untuk PRU akan datang. Kalau RM77 Juta yang dibayar kepada APCO ini digunakan untuk membina imej BN, tetapi bayaran ini untuk memburukkan parti PAS di Kelantan, yang merupakan antara sumber penting kekuatan PR di Malaysia.

Bayaran itu tidaklah setinggi bayaran kepada APCO. Ia sekadar RM4 Juta sahaja, mungkin kerana ia konsaltan dalam negara.

Bermakna, BN telah menghabiskan RM77 Juta + RM4 Juta = RM81 Juta untuk memenangkan parti BN dalam PRU akan datang. Duit itu, duit rakyat yang membayar cukai dan sebagainya. Kita rakyat, kena nyah perkara sebegini.

sekian

Al-Bakistani

3 comments:

Anonymous said...

Hahaha..

tak sangka aku bersependapat ngan blogger nih..

citer lanjut..

http://ruangbicarafaisal.blogspot.com/2010/05/kickdefella-sepatutnya-tak-layan-tulang.html

anti-firaun..

matkambing said...

harda untuk mensucikan badan dari najis!

Anonymous said...

请远离马华党员 叶金福!

敬爱的马华公会中央领导層,
现在世界各先进国都盡力保存佛教的文化和保护佛教的僧侶,但马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak Chairman) 却反其道而行, 帶一般流垊到佛教埾地(SAMNAK SAMBODHI THAI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR, MALAYSIA)試圄摧毁佛教文化, 挑衅和打架, 并电招警方人員要扣留佛寺沙彌, 这种不按佛教條规, 軽视佛教精神的行动, 对世界佛教信徒实有侮辱之举, 的确令人不敢恭维.

除此之马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak)也利用杖势, 連众人朝拜的印度廟TAMAN DAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR 放火燒毁把土地佔为已有, 马华公会鹅唛區会主席叶金福律师 (Yip Kum Fook, MCA Gombak Chairman)这种冒犯宗教的不良行为, 已引起廣大的大马人民愤怒而不满, 所以, 在耒屇的大选, 希望马华公会的中央领神, 能深明大義, 对此娄党员, 最好疏薳距离, 以免影响选票, 造成马华公会大大的败北, 遗恨江山此致, 并祝安康, 工作快乐.

Forward by tan kien liang
tmn ehsan, kepong.....