"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Tuesday, February 03, 2009

Roslan Aziz Need Help??? - malaysiakini

Reactions: 
Aku dapat email ni lebih kurang jam 1:10 am. selalunya Roslan Aziz memang rajin beremail dengan aku (tiap kali dia update blog dia) tapi aku tak pernah balas pun.

Hari ni email dari Roslan aku rasa lain macam sikit la... macam dalam masalah... tapi aku tak pasti jugak... korang baca dekat bawah ni... kalau ada yang biasa kontek dia, korang cuba-cuba la kontek... entah betul, entah tidak email ni... baca :

Print Screen Email asal
fromroslan aziz productions
to
dateTue, Feb 3, 2009 at 1:10 AM
subjectPlease i need your help‏‏‏‏‏‏
mailed-byhotmail.com

hide details 1:10 AM (13 minutes ago)
Reply

I am in a hurry writing you this message, i don't have much time on the pc here, so i have to brief you my present situation which requires your urgent response. Actually, I had a trip to UK for a program called "Empowering Youth to Fight Racism, HIV/AIDS, Poverty and Lack of Education. The program is taking place in three major cities in UK, which are Manchester, Newcastle and London. But unfortunately for me, my little bag where my money, passport, document's and other valuable things got stolen at the hotel where i lodged due to a robbery incident that happened in the hotel. I have been so restless since last night, the present condition that i found myself is very hard for me to explain, I am really stranded here because i have been without any money, i am even owing the hotel here as well, moreover the Hotel's telephone lines here got disconnected by the robbers and they are trying to get them fixed back. I have access to only emails at the library because they also took my cell phone which i have all my contacts. I am now owing a hotel bill of $1,200 and they wanted me to pay the bill soon. I need this help from you urgently to help me back home, I need you to help me with the hotel bill and i will also need $1,500 to feed and help myself back home. So please can you help me with a sum of $2,700 USD to sort out my problems here. I am sending you this email from the city Library, I will appreciate what so ever you can afford to send me for now and I promise to pay back your money as soon as i return home. So please use the details below to send the money to me through Western Union money transfer because that is the only way i could be able to get it fast and leave. These are the details below....

Name: Roslan Abdulaziz
Address: 135 Peckham High Street, London, UK

After you have send the money, email to me the western union money transfer control number or you can attach and forward to me the western union money transfer receipt so that i can pick up the money fast and leave.

Thanks and get back to me soon.

Best regards,
Roslan Aziz

roslan aziz productions™
roslan aziz - Music Store

Entah... tak tau nak cakap apa... betoi ka Roslan Ada dekat oversea? sape boleh kontek dia cuba-cubalah kontek... entah betoi-betoi dia susah mana kita tau kan?

8 comments:

Hasbullah Pit said...

Tepekkan sekali pengepala emel itu.

Anonymous said...

Email macam tu tipu. Bukan Roslan Aziz tapi orang lain dah hack email dia. Dah banyak kes berlaku.

Anonymous said...

His email has been hacked.

Beware of e-mail scam offering to rescue friends:

“Empowering Youth to Fight Racism, HIV/Aids, Poverty and Lack of Education". Then the person - whose e-mail account has been hacked - is portrayed as being stranded in Africa/Asia/UK etc after forgetting in a taxi a "little bag” or "robbed".

Anonymous said...

pada sesiapa yang baik budi tolong cek betul2 dengan syarikat roslan aziz production. sekarang scam/spam bermaharajalela.
mereka menggunakan modus operandi yang sama dengan menggunakan alamat email yang berbeza, tambahan pula dengan penghantaran wang melalui Western Union yang senang dan simple tanpa memerlukan penggunaan pengenalan diri yang ketat.Harap maklum dan berhati2. T.kasih.Wassalam.

Anonymous said...

kalu dia bleh email, nape dia tak update blog dia????

Anonymous said...

this is scam email.. ramai email kawan saya yang dah kena macam ni. abaikan aje..

Sameon said...

Bro, rasanya ni bukan email dari beliau. Ini scam email... Lain macam pun isinya.. Takkanlah Roslan Aziz sanggup tulis email macam tu..

roslan aziz productions said...

Abg Roslan's email has been hacked...