"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Friday, February 13, 2009

Statement Makan Dalam - malaysiakini

Reactions: 
  • Kesan krisis ekonomi global dalam sesebuah keluarga boleh ditangani sekiranya kaum wanita mengubah sikap berbelanja dengan mengambil langkah berjimat-cermat.
  • Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Jeanne Abdullah berkata, golongan wanita yang merupakan tonggak keluarga memainkan peranan untuk menangani keadaan ekonomi yang tidak menentu.
  • "Bermula sekarang, kita perlu mengamalkan sikap berjimat-cermat dengan meluangkan lebih banyak masa di rumah bersama anak-anak dan keluarga daripada menghabiskan masa di luar,'' katanya.
TP - Hah...??? amende...??? sat... lain macam je baca statement Jeanne kali ni... erm...

Macam sindir Bikmama a.k.a Hantu Kopek a.k.a Suami Najib je kan? makan dalam ni.........

Kah kah kah kah kah ... !!!

9 comments:

maun said...

Macam mana ni..Najib dan Rosmah suruh rakyat berbelanja supaya ekonomi negara dapat pulih dan projek-projek mega dapat dijalankan supaya depa dapat songlap duit rakyat. Jeanee suruh pulak berjimat cermat dan duduk rumah main ngan anak..ini den tak suko ni. Berjimat cermat dan main ngan anak kat rumah, itu kerja orang pencen, den tak boleh, den nak jadi first lady Malaysia jugak..kena kerja kuat.

Anonymous said...

Sudah lah,,,dah puas pi melantak kat luar negara..bila balik baru nak cakap ttg kebaikan duduk kat rumah..bersama keluarga ..kononnn..ppiiiraaahhhh...citt

mountdweller said...

Nasihat untuk semua kot? Takkanlah dia saja yang dinner berdinner kot

Najib BNBBC said...

dia tengah praktis tu nak jaga SAMDOL-lah lepas pencen nanti... dah kena jimat cermat lah bila dah tak jadi PM (P*** M**)mana nak cekau duit nanti kalau dah tak dak jawatan, nak harap "anak hantu" tu? dio pun nanti tak cukup makan jugak!

zali said...

kira ok la saranan tu...
first lady memang prihatin...

[ok tak ayat membodek saya nih?]

mine said...

tapi kannnnnn
tak salah berubah jadi baik..
berhijrah utk kebaikan dituntut..
salah ke?
hehehehe

Apai Ngelai said...

perisik rakyat,

Ko tu yang tak betul!! mana satu yang ko kata a.k.a suami najib? Apa najib tu ada suami ke?

Pakatan korang itu dah terasa apsal plak? Ada ke istilah berjimat kat dalam kamus korang? hahaha...

zombi said...

Malulah lah sikit dengan perangai tak habis2 mengeji org. Dekat dgn headline ko tu ada petikan ayat Al-Quran. Hari2 takde kerja lain selain kejian saja. Ko tu baik sangat ke?.

BIAWAK UMNO said...

aku pun terkujat jugak kalau statement tu dari pompuan tu...geli ketiak pun ada jugak...
betul ke..jgn main2...kalau betul baguslah...tapi betul ke...eh..kau biar betul...