"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Wednesday, October 07, 2009

N-31 Bagan Pinang: Video Pengenalan Biodata Calon Pakatan Rakyat

Reactions: 

12 comments:

Media Cyber said...

nAH! amek link ni... http://unitmediasiber.blogspot.com/2009/10/mentaliti-orang-pas-kekurangan-vitamin.html

Media Cyber said...

biasa jer ...

Anak Lenggong said...

‘Nak tegolak ado, nak muntah ado, nak tekinciet pun ado’ kata sahabat-sahabat dari Negeri Sembilan, bila terdengar setiap kali ada Pilihan Raya Kecil adalah calon-calon PAS khawarij ini buat manifesto untuk memancing undi.

Manifesto kelentong ‘Kerajaan Kebajikan’ yang ‘pakatan’ PAS, DAP dan PKR buat dalam PRU12 sehingga memperoleh kemenangan di lima buah negeri, macam mana ? Sudahkah ditunaikan ?

Apa jadi dengan manifesto kelentong ‘Kerajaan Kebajikan’ di Pulau Pinang, Selangor, Kedah dan Kelantan ?

Agak-agak kawanlah, mungkin manifesto Anwar Al jub sahaja yang menampakkan kejayaan, ia itu ‘sama rasa, sama rata’, ‘berbagi-bagi rasa’ , itu pun hanya kepada golongan-golongan yang seangkatan dengan Anwar Al jub sahaja…………

Kalau Anwar Al jub jadi PM, kawan rasa filem “BRUNO’ tentu dah berbulan-bulan ditayangkan dalam pawagam di Malaysia.

Berbalik kepada manifesto calon PAS di Bagan Pinang, ini kawan salin 100% dari blog pro PAS khawarij untuk tatapan semua ;

Anonymous said...

kalau yang nak terkencing tu kencing puas-puas, apabila sampai masa kena pakai beg kat pinggang tu nanti susah sikit sebab masa tu tak boleh nak tahan-tahan lagi dah, ia terus keluar je ... waktu itu nak lenggang ke nak lenggong ke amat payah kerana serabut dengan beg tadi.

Anak Lenggong said...

Pilihan Raya Kecil berlaku lagi, dan sibuklah para pembangkang menelanjangi pemerintah. Ini adalah sikap semulajadi mereka sejak dahulu lagi. Memang beginilah sikap Nik Aziz dan Haji Hadi, juga Anwar Ibrahim yang semakin berahi dan DAP parti kafir harbi yang bersekongkol dengan PAS, yang menyertai saf PAS kedalam syurga Nik Aziz.

Nik Aziz selaku pemegang kunci syurga akan menentukan siapa yang berhak memasuki syurga, satu penghormatan bagi sekelian insan di bumi Malaysia ini yang tidak pernah penghormatan sedemikian diberikan kepada manusia-manusia yang lain termasuk yang maksum bahkan tidak juga kepada para Nabi dan Rasul.

Islam PAS adalah Islam yang sebenar-benarnya tulin. Islam lain semuanya tak betul dan tidak akan masuk syurga. Mematuhi kata pemimpin PAS adalah satu rukun dalam Islam PAS. Kata-kata Nik Aziz dan Haji Hadi sudah sama dengan hadis nabi. Patuh kepada mereka balasannya adalah masuk syurga, ingkari mereka akan masuk neraka. Kerana itulah semua DAP kafir harbi juga mengikut kata Nik Aziz dan Haji Hadi kerana mereka juga ingin masuk syurga. Mereka juga tahu bahawa Nik Azizlah pemegang kunci syurga dan yang paling berkuasa.

Fatwa-fatwa Islam PAS Nik Aziz patut dibukukan dan diiktiraf sebagai hadis. Hadis Nik Aziz ini bolehlah disebarkan di semua masjid, surau, gereja, kuil dan tokong diseluruh negara dan mesti juga digunapakai pada setiap Pilihan Raya sebagai panduan mengundi untuk masuk syurga - mengundi PAS dapat pahala, mengundi PAS masuk syurga.

Pengikut PAS bukan saja lembu-lembu yang berbaring dijalanan di Kuala Kangsar dulu, yang taksub kepada perjuangan dan mencari syurga Nik Aziz, tetapi blogger pemangkang juga adalah dari kalangan mereka ini. Mungkin blogger pembangkang yang songsang ini tidak berpeluang berbaring dijalanan, tetapi tulisan mereka menyokong kesongsangan fikiran.

Membaca blog-blog songsang pembangkang ini membuatkan kita jadi jemu dan muak, tidak ada langsungkan jasa dan kebaikan yang telah dilakukan oleh pemimpin dan kerajaan kita selama ini? Banyak sangatkah jasa yang telah dibuat oleh pembangkang kepada rakyat dan negara kita selama ini? Yang kita nampak apa yang mereka buat hanyalah janji. Jika mereka memerintah mereka akan lakukan ini, jika mereka menang mereka akan lakukan itu, tetapi yang mereka lakukan tidak ada apa-apa selain dari mengangkang sepertimana cerita di Bukit Lenjan.

Para blogger songsang ini minatnya hanyalah menyebarkan fitnah, mereka menulis dan mencaci dan mencerca pemimpin kerajaan sesuka hati mereka. Memfitnah memang mudah, tetapi apakah yang mereka lakukan untuk bangsa dan negara selama ini? Memfitnah pada mereka tidak berdosa dan mereka tidak takut akan dosa kerana Nik Aziz telah menjanjikan syurga untuk mereka.

Kepada penduduk Bagan Pinang: Tolaklah PAS. PAS bukanlah Agama Islam. PAS hanyalah sebuah parti politik yang sejak dahulu mempergunakan Islam untuk mendapat pengaruh masyarakat. Ulamak PAS adalah ulamak yang menjual Agama untuk kepentingan peribadi mereka dan kroni mereka. PAS akan menghalalkan apa yang mereka kehendaki dan miliki tetapi akan mengharamkan apa yang mereka tidak dapati. PAS parti haramjadah sejak dulu lagi dan menyebar fahaman sempit serta bersifat perkauman. PAS juga parti menyokong keganasan dan sering bertindak ganas bagi mencapai hasrat mereka. Sahutlah seruan 'Take beer PAS' yang sudah menghalalkan arak dijual dimerata-rata dan menghalalkan ternakan babi untuk menjana ekonomi negeri.

Rakyat Malaysia patut istihar perang terhadap PAS dan darah orang-orang PAS halal bagi penentang mereka.

Anonymous said...

anak lenggong...ko dah berape kali khatam quran nih....ke xbaca pun quran nih....nasihat saya,baca dan faham quran tu...baru ko tahu rahsia tersiratnyer...

Bapak Lenggong said...

Membaca blog-blog songsang pembangkang ini membuatkan kita jadi jemu dan muak, tidak ada langsungkan jasa dan kebaikan yang telah dilakukan oleh pemimpin dan kerajaan kita selama ini? -

---------------------------------------------

Woi anjing, sapa yang jemput kau datang blog TP ni? Tuan Rumah tak ajak yang kau masuk sapa suruh? Pastu dah masuk rumah orang cakap rumah tuan rumah buruk.... berambusla anjing Bee End woi...

Jasa kebaikkan kerajaan?

Ini bukan jasa la bodo. Ini namanye kerja. Kalau macam tu tukang angkut najis pun boleh cakap rakyat harus bersyukur pada tukang angkut najis pasal kalau tak de kami tentu Malaysia akan jadi busuk akibat najis bertaburan... Masalahnya kat sini kalau rakyat tak bayar cukai kat kau boleh ke kau nak buat Putrajaya?

Duit UMNO adalah tabung kutipan ahli UMNO setiap tahun yang ntah berapa sen....Pembangunan yang dibuat dinegara ini adalah hasil kutipan cukai rakyat Malaysia. Ini langsung takde kena mengena dengan duit UMNO.... Yang masuk UMNO jadi kaya... itu duit rakyat yang bayar cukai....

Kat Jepun, Jerman dan Amerika ada ke United Malay National Organisation memerintah?..........

Aku heran napa la zaman milinium ni masih ada kaldai tunggangan yang sanggup menjilat dubur UMNO untuk upah yang tak seberapa

Gerombolan Perompak said...

Kalau BN tak memerintah sambil merompak kekayaan khazanah yang terdapat di Malaysia sejak 52 tahun lepas, aku yakin sekarang ni rakyat Singapura takkan pandang rakyat Malaysia takde mata, cuba pencacai UMNO bagitau apa bidang yang kita lebih dari Singapura? Padahal apa yang Malaysia tak ada.... Petroleum dan Gas, Malaysia ada Sing x ada, Balak Malaysia ada Sing x ada, Sawit Malaysia ada Sing x ada, Getah Malaysia ada Sing x ada dan banyak lagi.... tapi Malaysia masih lagi jauh dibelakang Jiran kita ni....

Sebab apa? ......... Ini sebab Pemimpin Kerajaan yang ada sekarang sambil 'berjasa' pada rakyat sambil merompak khazanah negara.....

Duit zakat kutip beratus juta tiap-tiap tahun tapi berapa ramai lagi orang miskin merempat kat Malaysia.... Ni salah Pembangkang ke?...... mana pegi semua duit tu?

Kimakpunye BN.... Pas PR perintah Negara dengan izin Allah aku cadangkan Anwar rampas semua harta2 rakyat yang dirompak BN sewaktu mereka berkuasa dulu

Anonymous said...

Kesian anak lenggong. Agaknya makbul dah apa yang orang kata padanya. Sekali lagi...kesiannya dia

Anonymous said...

haha!! tak sangka ramai gak yang pro umngok singgah kat blog nie yerr.. napa dah xramai ke orang pro Be end?
haram jadah tol la korang nie..

pengkhianat melayu la.. kafir harbi la.. apa yang korang cakap tu dari pemimpin korang juga yang takut pada bayang2 sendiri..

bila suruh tunjuk bukti yang anwar tue pengkhianat melayu.. xda pon.. tula melayu umngok nie semuanya bodoh2 belaka.. bagus berkubur je la parti korang tue.. hunus keris konon hero melayu.. padahal batang kecik melidi je..!! hahah

Anonymous said...

Hunus Keris konon nak jadi hero tapi bila MCA dan MIC sound sikit sambil mula bercakap sambil nanggis pastu air liur meleleh tepi bibir tapi ada jugak perempuan yang selera kat hero macam tu, itu bukan hero namanya tapi bapuk yang bacul yang dilahirkan oleh umno

Anonymous said...

Ya Allah! Hancurkan calon perasuah. Allahu Akbar.........