"Pandangan Dalam Laman Ini Tidak Semestinya Menunjukkan Sikap WebMaster & Lain-Lain Penulis. Dasar Kami : Menyiarkan semua posting para penulis jemputan tanpa sebarang edit dari segi bahasa dan ejaan (Mungkin ada bahan yang tidak begitu menyenangkan). Berfikirlah dalam menerima sebarang maklumat). ©1422 Hakcipta Tak Terpelihara. Anda digalakkan untuk mengambil apa-apa bahan di dalam laman ini untuk tujuan penyebaran, tanpa perlu memberitahu kepada pihak kami. Email: poji2ya@gmail.com

"Mengikut Perjanjian itu, tiap-tiap Negeri akan menerima 5% daripada nilai petroliam yang dijumpai dan diperolehi dalam kawasan perairan atau di luar perairan Negeri tersebut yang dijual oleh PETRONAS atau ejensi-ejensi atau kontrektor-kontrektornya".
- Tun Abdul Razak, Dewan Rakyat (12hb. November, 1975)

Monday, February 09, 2009

UMNO Pun Tak Setuju - malaysiakini

Reactions: 
Permatang Pauh boleh dimaafkan. Disitu memang kuat pengaruh Anwar Ibrahim. Kemudian Kuala Terengganu. Percaturannya seakan-akan BN akan menang tapi keputusannya BN kalah jugak. Najib berperanan besar dalam kedua-dua pilihanraya kecil ini. Tak sempat duduk sebab kempen sana sini dengan status Timbalan Perdana Menteri yang akan jadi Perdana Menteri Mac ini.

Perubahan kuasa di Perak juga dikatakan strategi politik Najib. Tapi sebaik-baik perencanaan, rencana ALLAH jua yang terbaik. ADUN Bota dijadikan lembu untuk melompat parti. Dalam sejarah tidak pernah ada ADUN UMNO melompat ke pembangkang. Taktiknya ialah untuk menutup mulut puak Pakatan Rakyat (PR). Apabila ADUN Bota dilihat melompat dengan rela hati tanpa sebarang janji wang ringgit atau pangkat maka sana sini duk puji ADUN Bota ni sebagai orang yang ikhlas kerana tinggalkan kebendaan dan memilih kepentingan rakyat.

Rakyat melihat ini sebagai satu sandiwara. 10 hari kemudian ADUN Bota ini sepatutnya tidak melompat balik ke BN sebab nampak sangat bodohnya. Tapi seperti yang kita maklumkan bahawa buat rencana jahat ALLAH bagi rencana yang lebih jahat lagi kepada puak ni. Puak BN memang seronok la dengan cara ni tapi kawe percaya dan yakin kalau ada pilihanraya dalam masa terdekat ni di Perak memang kecundang BN dan rebah sampai tak bangun-bangun.

Inikah wadah perjuangan kita ? Inikah cara UMNO ..? Kalau begini sampai bila-bila tidak akan berubah UMNO dalam perjuangan. Yang kekal hanyalah ketamakan dan keangkuhan. Rakyat...mampus gi

-UMNO Ketereh

14 comments:

Anonymous said...

Buat TP,sebenarnya ada lagi barua UMNO dalam istana iaitu penasihat kanan sultan atau raja nazrin...iaitu Zaini...saya kurang pasti tetapi dulu merupakan orang kuat sebuah universiti kat malaysia....hasil dari maklumat yang salah inilah sultan dan Raja Nazrin bertindak....geng pakatan rakyat boleh dedahkan siapa zaini nie....

kulopbesar said...
This comment has been removed by the author.
kulopbesar said...

Silap tu yop Annuar Zaini barua UMNO tu bukan Dr. Annuar Zaini Bekas Naib Camselor UM, die sekarang Dekan Fakulti Perubatan di Monash University, Cawangan Malaysia.Zaini Anuar tu bekas Pengerusi BERNAMA, sekarang penasihat ECER bagi negeri Perak.
Dr, Anuar zaini tu tak minat politik dia tu bagus orangnye, zaini anuar barua UMNO memang jahat punye kaki, kite doakan supaya Allah memberi pembalasan yg sewajarn

Anonymous said...

Sudah la tu yeop... cuba kita pikio sikit.. sebab ape kita kecundang? Smlm benggali karpet dh mula kutuk dsai, sebabnya?Pakatan kita rapuh yeop... itu di peringkat atas kalau di peringkat pertengahan semakin rapuh ... itu le sebab adun kita melompat.. jadi kalu di peringkat bawahan..? rakyat tentunya semakin rapuh perjuangan mereka sebab rakyat bijak menilai apa yg pemimpin kita buat sepanjang memegang tampok.Adilkah hanya kita yg memekik melolong di jalanan semata-mata utk menyelamatkan pemimpin kita dari DAP sedangkan bila mereka duduk di atas jumpa kita pun idak! tambah dah ada Camry lagi le laju lagaknya. Anak cucu kita? Nasib mereka di mana? Kita yg junjung KADUK!!!!! Dimana kaum lain semasa kita mempertahankan hak bersama kononnya... kenapa kita nyerongen bila tgk adun Bota lompat? Kita gemo bebeno waktu tu. ape rasa deme org BN masa & ketika tu? Same le ape yg kite rasa skrg.. tp tak de pulak deme org BN tido ataih sembay mcm kita buat, udah le tu yeop. Bior le Luncai terjun sorang2 kita banyak urusan dunia dan akhirat lagi nak buat.Pikio le semua, sejak bila hidup kita ni mula kucar-kacir? Sejak bila malam2 kita tak lekat di rumah mendegar ceramah bukan agama tapi maki hamun kata nista? Sampai bila kita perlu mendengar RETORIK cerita lagak PAK MALAU!
Kelin dah ramai jadi lawyer kita masih LAWYER BURUK.
Cina dah ramai jadi doktor tapi kita masih lagi Doktor OLOK-OLOK!
Singh dah tak jadi JAGA yg ramai MELAYU KITA!
Rentikanlah sandiwara hanya utk kerakusan individu sahaja, balik jengok buku anak2 apa dah jadi selama DSAI berpencak silat......
Tapi yg nyatanya anak2 diaorang BERJAYA tapi anak2 kita mula KURANG AJAR!!!!! INSAFLAH KADUK, PANDIR, MALAU..

Anonymous said...

teman setuju bebeno dgn mike.
dulu teman nunggu juge le 16sept tapi kini....
IDAK LAGI.
yang tinggai.......
LABU
pandir udah tenggelam lame dahhhh..

Topengperak_Xinwugi® said...

Anon 4:29am & Anon 4:34am - Oi BANGANG..!

lain kali tak yah buang masa nak menyamar-menyamar macam hangpa orang lain.

aku tengok IP hangpa pun aku tau dah hangpa tu sekor berok yang BANGANG...

2 orang kunun..!

Khak Ptuih..!

BANGANG tak habis-habis TAIK RASUAH/UMNO/BN nih..!

Anonymous said...

alahai...yang hang dok memandai berjuang pendapat sorang tu pasai apa topeng oi...

teman ni orang perak...kome tu saja nak porak perandakan negeri teman...

kalau dah berani benor datang lah tempat teman kat manong tuh..bior teman hentak masuk dalam sungei perak tuh...

dahla nama topeng...
mana kome dapat duit selenggara blog ni??

duit sponsor blog tu bukan resuah ke??

ni pon keje orang bangang nak merosakkan kaum melayu...dahla nama topeng...haram jadah sungguh kome tuh...
ip teman tak sama ngan dia kan??

itu la...orang yang sokong sultan ramai dari DAP kapio dan orang yang tak sedo diri macam kome tuh...

Topengperak_Xinwugi® said...

Anon 11:35AM yang BANGANG...

duit selenggara blog?

domain rm30 je stahun...ada mslh nak dapat rm30? pemalas amat kau ni..!

kau penah bukak blog ke?

aperla bangang...

oi...

cuba kau buka 100 blog aku nak tengok kau kene bayar ke free je?

BANGANG tak abis-abis...

kau nak bukak blog jugak?

kau pergi dekat link ni http://blogger.com

kau bukak la 100 blog baru tiap-tiap hari, kalau kene bayar, kau potong kepala aku...

dah lah BUDUH, BANGANG PULAK TUH..!

patutla jadik penyokong UMNO/BN... UMNO/BN ni cuma untuk orang-orang yang BUDUH & BANGANG je...

PAHAM?

KHAK PTUIH...!!!

Anonymous said...

PETIKAN PESANAN TOK ISKANDAR

"""Tok nak cadangkan kita juga tumpukan usaha untuk merampas Negeri Sembilan dan cuba curi seorang ADUN BN di Pahang agar Najib terus tumbang tak bangkit-bangkit lagi.

Bloggers semua boleh memainkan peranan dengan membentuk kesatuan yang kuat sesama rakan-rakan bloggers.

Pemimpin Pakatan Rakyat juga perlu berikhtiar menanggung perbelanjaan makan-minum dan lain-lain lagi di kediaman MB Perak. Berilah juga sedikit sumbangan kepada rakan-rakan bloggers kita yang siang malam bertungkus lumus update blog masing-masing untuk defend Nizar sebagai MB Perak."""

bukan kah aku dah cakap...duit sumbangan selenggara blog tu bukan rasuah ka???
rasuah merosakkan nama baik Malaysia...!!!!

sampai terbukti ada skim bantuan kepada blogger pun nak nafikan lagi...

memang lidah bercabang la korang ni...

memang la korang ni patutnya kena keluar dari Malaysia ni..macam Singh naik kapal tu...ngan korang sekali ikut naik kapal lagi elokla...aman sikit malaysia..

hampeh sungguh...

Topengperak_Xinwugi® said...

aNON 12:30pm - ape ke baghal sangat kau ni? kau paham tak beza RASUAH dengan SUMBANGAN???

oi baghal... RASUAH ni kita ambik dr oghang berkenaan supaya kiat ikut arahan dia, BAGHAL...!!!

oi baghal... SUMBANGAN diberi oleh ntah sape-sape dan lebih kepada DERMA... saje-saje bagi... paham tak BAGHAL???

kalau macam tu ikut formula BAGHAL kau tum tiap-tiap bulan majikan kau RASUAH kau la kan?

lagi satu nak habaq... bukak blog PERCUMA JE BAGHAL oi...!!!

kau bukak la berjuta-juta blog pun x de sape nak mintak duit ngan kau...

lenkali tanya kalau tak tau, jangan dok tunjuk sangat keBAGHALan kau kat sini...

BAGHAL sungguh...!!!

sasaudengo said...

TP....,

Toksah la ko layan Anon 11.35 dan 12.30 yang BANGANG dan BAGHAL tu, dah dari azali mcm tu... ditambah dgn keTOTOKan UMNOnya maka makin SENGAL la mangkukhayun 2 ekor tu...
Aku yg tak power It ni pun tak seSENGAL mamat 2 ekor ni.

Dah hidup-mati BANGANG dan BAGHAL dua ekor ni dlm UMNO... dok mikio
RASUAH je... sikit2 rasuah. Nak buat camne...?

ajiq2009 said...

Siapa ka barua 2 ekor tu...korang tak tau ke blogger kat Malaysia ni ada menjana pendapatan dia sendiri.
Tak payah nak harapkan duit derma ke apa ke???

Ko tengok contoh topengperak ni. Dia letak iklan nuffnang & program affiliate dia kt blog ni. Tapi sebelum tu aku nak tanya korang tau ke nuffnang & affiliate tu apa???...Tak tau..memang BAGHAL la.

Nuffnang akan bayar sesapa yang letak iklan mereka di blog masing2 Caranya jika ada pelawat blog tersebut yang klik pada iklan nuffnang automatik pemilik blog tersebut dapat duit.

Ko tengoklah jumlah pelawat yang melawat blog ni. 673,443 orang. Takkan 100,000 atau 10,000 orang tak ada yang klik kt iklan tu.

Kat situ la topengperak menjana pendapatan. Tu la baghal asyik makan rasuah jer....otak lembab macam lembu.

Nak tau cara2 nak daftar nuffnang boleh tanya saya atau awak boleh tanya topengperak. Register 100% PERCUMA.

ASROOL TOLOL said...

sebab tu kalau korang nak tau..
kenapa si Fauzi ni yeye nak naikkan isu

1. dia akan collect mana mana article dan published dalam blog dia. Maknanya..dia ambik orang punya article la ..dan cari untung. Biasalah, dia ni bukan ada kerja lain pun..ni je la cara mengemis.. sebab tu iye iye sangat buat kerja ni.. setakat taruk dua tiga baris perkataan , pastu promote blog sendiri atas nama perjuangan.. Khak ptuih..cam selalu ko buat tu

2. ko kalau nak kenal dia
Kad Pengenalan: 750629035183 / A3157863
Nama :MOHD FAUZI BIN MOHD AZMI
Tahun Lahir :29 Jun 1975
Jantina :LELAKI
Lokaliti :104 / 31 / 02 / 022 - P/WANGSA BAIDURI 3
Daerah Mengundi :104 / 31 / 02 - SS 12
DUN :104 / 31 - SUBANG JAYA
Parlimen :104 - KELANA JAYA
Negeri :SELANGOR

ni lah dia .. orang yang takde kerja , asyik nak mengadu domba je.. korang tengok lah keangkuhan dia ni..puak puak dia pun sama juga

3. satu lagi, lupa pulak.. dia seorang yang aktif dalam beberapa mailing list, termasuk SABUL , mailing list lucah. DIa ni ingat orang tak tau , tapi memang dia suka glamer dan kaki tengok web lucah tu, sebab aku pun sama duk dalam tu..so dia tak leh nak tipu. SO, kalau dia kata perjuangan islam tu semua, suruh dia buang diri dia dulu dari mailing list tu..tapi nak buat camner ..dia pun kaki tengok tu .. tak caya korang cari je email dia poji2ya@gmail.com dalam mailing list tu

Anonymous said...

sudah la kau dah la tolol nak kondem blog orang plak.braper ameno bagi ko...kain batek hehehehehehehehhehehehe